Ampumahiihto

Suomessa kisataan taas ampumahiihdon maailmancupia – onko Kaisa Mäkäräinen mukana?

Julkaistu:

Ampumahiihto
Ampumahiihdon maailmancup palaa Kontiolahdelle maaliskuussa 2020.
Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on jakanut maailmancupin osakilpailut kaudelle 2019–2020. Suomi on kisakalenterissa jälleen mukana, kun Kontiolahdella kilpaillaan maailmancupia 9.–15. maaliskuuta 2020.

Kontiolahdella kilpailtiin viimeksi tämän vuoden maaliskuussa. Ensi kaudella Kontiolahti on ”lepovuorossa”, eli kisasirkus kiertää muualla.

Kontiolahden maailmancupin kannalta oleellinen kysymys on se, onko lajin suurin suomalainen tähti Kaisa Mäkäräinen enää mukana vajaan kahden vuoden päästä.

Mäkäräinen ilmoitti reilut pari viikkoa sitten jatkavansa huimaa uraansa ainakin vuodella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kisajärjestäjien täytyy nyt toivoa kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että Mäkäräinen intoutuisi jatkamaan myös toisen kauden ja olisi mukana Kontiolahdella maaliskuussa 2020. Se olisi yleisömäärän ja kisatunnelman kannalta oleellista.

Venäjä pannassa

Kisakalenterissa on huomionarvoista se, että yhdessä ampumahiihdon mahtimaassa Venäjällä ei järjestetä maailmancupin osakilpailuja kahteen vuoteen.

Kulunut kausi päättyi Venäjän Tjumenissa, mutta ensi kaudella Venäjällä ei maailmancupia järjestetä. Samoin IBUn sunnuntaina julkaisemassa kauden 2019–20 kilpailukalenterissa Venäjälle ei myönnetty ensimmäistäkään maailmancupin tai kakkostason IBU-cupin osakilpailua.

Venäjällä järjestettävät maailmancupit ovat olleet kovasti muiden hampaissa venäläisurheilijoiden lukuisten dopingepäilyjen takia.

Moni maa boikotoi Tjumenin osakilpailua maaliskuun lopussa. Muiden muassa Tshekin, USA:n ja Kanadan urheilijat jättivät protestimielessä kauden viimeisen osakilpailun väliin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt