Ampumahiihto

Kaisa Mäkäräisen päätös lopetti spekulaatiot – näin uusi päävalmentaja kuvaili ratkaisun merkitystä

Julkaistu:

Ampumahiihto
Kaisa Mäkäräisen merkitys Suomen ampumahiihdolle on sanoinkuvaamattoman suuri.
Suomen ampumahiihdon ykköstähti Kaisa Mäkäräinen, 35, laittoi maanantaina pisteen uransa jatkoa koskeville spekulaatioille.

Maailmanmestari ja moninkertainen MM-mitalisti julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän kirjoittaa kannattajilleen viestin rantahiekkaan.

– C u next season (Nähdään ensi kaudella), viestissä lukee hymiön kera.

Supersuositun urheilijan päätös on otettu suomalaisten urheilufanien keskuudessa riemulla vastaan. Mäkäräinen on Suomen menestyneimpiä talviurheilijoita. Joensuulainen on pysynyt lajinsa kirkkaimmalla huipulla vuodesta toiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päättyneellä kaudella hän saavutti uransa kolmannen maailmancupin kokonaisvoiton.

Mäkäräisen jatkopäätös oli kaivattu uutinen Suomen ampumahiihtoliitolle ja maajoukkueen uudelle päävalmentajalle Jonne Kähköselle. Lajin houkuttelevuus ja seuraajamäärät ovat olleet pitkään Mäkäräisen menestyksen varassa.

 

Liitolle ja minulle tämä on tietenkin iso juttu. Valmentajana on aina äärimmäisen tärkeää, että joukkueessa on rautaisia ammattilaisia, jotka näyttävät mallia nuoremmille urheilijoille.

– Hieno juttu Kaisan uralle, että hän jaksaa jatkaa ja motivaatiota löytyy. Liitolle ja minulle tämä on tietenkin iso juttu. Valmentajana on aina äärimmäisen tärkeää, että joukkueessa on rautaisia ammattilaisia, jotka näyttävät mallia nuoremmille urheilijoille, Yhdysvalloista tavoitettu Kähkönen sanoi puhelimitse Ilta-Sanomille.

Virallinen päätös Mäkäräisen uran jatkosta oli suomalaiselle lajiväelle helpotus.

– Olen keskustellut asiasta Kaisan kanssa aiemmin, mutta olen antanut hänelle rauhan tehdä päätöksensä, Kähkönen kertoi.

”Meillä on siinä iso työ”

Päättyneellä kaudella Yhdysvaltain maajoukkuetta valmentanut Kähkönen aloittaa työnsä Suomen ampumahiihtäjien kanssa virallisesti heinäkuun alussa. Tavoitteena on kehittää nuoria maajoukkueurheilijoita Pekingin olympialaisiin 2022. Siinä työssä Mäkäräinen on avainasemassa.

– Neljä vuotta on lyhyt aika, varsinkin kun tilannetta katsoo realistisesti. Meillä on aika paljon kiinniotettavaa niin miesten kuin naisten tasolla. Kun siinä on kansainvälinen huippunimi antamassa konkreettista mallia, ihan jokainen saa hyvää oppia, Kähkönen totesi.

Urheilijoiden ja taustajoukkojen tunnelmia kartoittanut päävalmentaja tietää jo, mihin asioihin haluaa panostaa suomalaisen ampumahiihdon kehittämiseksi.

Tavoitteena on parantaa etenkin urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien ja maajoukkuevalmennuksen yhteistyötä.

– Meillä on siinä iso työ. Ei voi ajatella, että ne vuorokaudet, jotka minulla ja maajoukkuevalmennuksella on käytössä leireillä, tekisivät ketään autuaaksi. Yhteistyö pitää saada saumattomaksi, jotta urheilijoiden harjoitusjaksot tukisivat toisiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt