Ampumahiihto

Lopettaako Kaisa Mäkäräinen vai ei? Näin vastaa ampumahiihtopomo

Julkaistu:

Ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen puuttuvat perjantaina julkistetusta maajoukkueesta, mikä käynnisti hurjat spekulaatiot. Laukkanen panostaa enemmän maastohiihtoon?
Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Kaisa Mäkäräinen, 35, on kauden jälkeen pantannut ilmoitustaan aktiiviuransa jatkosta tai loppumisesta. Yleisimmän arvion mukaan tällä hetkellä ulkomailla lomaileva Mäkäräinen olisi yhä halukas jatkamaan uraansa Jonne Kähkösen päävalmennukseen siirtyneessä maajoukkueessa.

Ampumahiihtoliiton perjantaina julkistaman maajoukkuelistan suurin uutinen ei ollutkaan se, keitä urheilijoita oi mukana, vaan se, ketkä puuttuivat. Sekä Mäkäräinen että Mari Laukkanen, 30, loistavat poissaolollaan.

Ampumahiihtoliiton lajipäällikön Jouni Kinnusen mukaan Mäkäräisen tilannetta ei kannata spekuloida sen mukaan, onko nimi maajoukkuekokoonpanossa vai ei.

– Koska päätös aktiiviuran kohtalosta on vielä keskeneräinen, päätimme tulla asian kanssa ulos tällä tavalla. Asia selkiytyy varmasti kevään mittaan. Jos Kaisa jatkaa, nimi saadaan nopeasti mukaan listalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onko Mäkäräisen päätös aidosti keskeneräinen vai onko kyse jonkinlaisesta teatterista?

– En halua kommentoida tuota, Kinnunen totesi.

Lajipäällikön mukaan A-maajoukkue kokoontuu ensimmäiselle harjoitusleirille touko-kesäkuun taitteessa. Siihen mennessä Mäkäräisen päätös jo erittäin todennäköisesti tiedetään.

Toissa kaudella MM-kisoissa ja ajoittain maailmancupissa hyvin menestynyt Mari Laukkanen jäi myös yllättäen ulos maajoukkueesta tässä vaiheessa. Ilta-Sanomat tavoitti Laukkasen perjantaina.

– Olen yrittänyt irtiottoa urheilukuvioista ja saada aikaa miettiä rauhassa jatkoa. Nimeni olisi saanut olla listalla mukanakin, kumpikin ratkaisu liitolta olisi ollut minulle ok.


Laukkanen kertoi, että urheilu-ura jatkuu, mutta valmennus- ja painotuskuviot ovat vielä auki. Maastohiihdossakin Suomea sekä Lahden MM-kisoissa että Sotshin ja Pyeongchangin olympiakisoissa edustanut Laukkanen aikoo mukaan Seefeldin MM-kisojen vapaan sprinttiin.

– En ole yhtään salaillut, että Seefeldin kisat ja vapaan sprintti kiinnostavat minua. En ole salaillut sitäkään, että päälajini on ampumahiihto, jossa haluan huipulle. Nyt pitää miettiä, miten ja millaisilla valmennuskuvioilla varsinkin ammunnan suhteen sinne voisin nousta, pysyvästi Itävaltaan asettunut Laukkanen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt