Ampumahiihto

Kovia kokenut kilpakumppani ylistää Kaisa Mäkäräistä uutuuskirjassaan: ”Tunsin kuuluvani perheeseen”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Gabriela Koukalová sairasti syömishäiriötä kymmenen vuotta.
Ampumahiihdon kaksinkertainen maailmanmestari, olympiamitalisti Gabriela Koukalová julkaisi hiljattain omaelämäkertansa Jiná Gabriela Koukalová (suom. Minä, Gabriela Koukalová).

Kirjassa ampumahiihtäjä paljastaa sairastaneensa syömishäiriötä koko kilpauransa ajan. Yksi suurista syypäistä oli hänen mukaansa valmentaja Jindrich Sikola, joka oli kutsunut 17-vuotiasta urheilijaa ”lihavaksi siaksi”.

Myöskään kireät välit kilpasisko Veronika Vítkováan eivät auttaneet asiaa. Naiset eivät mahtuneet kisamatkoilla edes samaan autoon.

Muiden ampumahiihtäjien kanssa Koukalová sen sijaan tuli erittäin hyvin toimeen. Yksi hänen kirjassa erityisesti kiittämistään urheilijoista on Kaisa Mäkäräinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäkäräisen lisäksi Koukalová mainitsee Velko-Venäjän Darja Domratshevan, Italian Dorothea Wiererin ja Saksan Laura Dahlmeierin.

Kirjan kirjoittaja Martin Movarec kertoi Ilta-Sanomille Koukalován arvostavista sanoista.

– Haluan kiittää heitä tuesta, jota sain ja siitä, että tunsin aina kuuluvani johonkin. Odotin aina kovasti näkeväni heidät.

– Kaisan ja muiden ansiosta olin kuin osa perhettä, Koukalová sanoo kirjassaan.

Kirja myös päättyy kunnianosoitukseen kollegoille. Kirjan viimeisellä sivulla on Oslossa otettu ryhmäkuva.

– Minulla on ikävä heitä. Tämä on yksi arvokkaimmista muistoistani. He ovat lajin isoimmat tähdet. Kiitos, että sain kilpailla kanssanne.

Myös Mäkäräinen on julkaissut samanlaisen kuvan Instagram-tilillään viime vuoden maaliskuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt