Ampumahiihto

Mäkäräisen kilpakumppanin kipeä paljastus – alkoi vihata itseään valmentajan sanojen jälkeen: ”Tämä tabu pitää tuhota”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Gabriela Koukalová julkaisi hiljattain omaelämäkerran.
Ampumahiihtäjä Gabriela Koukalová on ollut yksi Tshekin ykkösurheilijoista pitkään. Kaksinkertaisen maailmanmestarin ja olympiahopeamitalistin mennyt kausi oli kuitenkin täysi pannukakku.

Koukalová on kärsinyt pohjevammasta kesästä 2017 lähtien, ja se maksoi hänelle lopulta koko kauden ja Pyeongchangin talviolympialaiset.


Muutama päivä sitten ampumahiihtäjä ilmoitti, ettei hän aio kilpailla myöskään ensi kaudella. Nyt spekuloidaankin, onko urheilijan koko ura ohi.

Koukalová, 28, julkaisi hiljattain omaelämäkerran, jossa hän paljastaa kipeän salaisuuden: hän sairastui 17-vuotiaana syömishäiriöön ja kärsi siitä lähes vuosikymmenen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin sairas. Minulla oli anoreksia ja bulimia, ehkä molempien yhdistelmä. En enää halua piilotella sitä. Asia nousee otsikoihin, ja uskon olevani valmis. Seuraavina viikkoina vastailen median kysymyksiin, mutta se on hyvä. Tämä tabu pitää tuhota. Käsittelen syömishäiriötäni yhdessä luvussa, ja kirjani käsittelee monia muitakin asioita, hän kirjoitti Facebookissa.Koukalová syyttää sairastumisesta useita maajoukkueessa toimineita henkilöitä. Suurin syypää oli hänen mielestään valmentaja Jindrich Sikola.

Expressenin mukaan Koukalová väittää kirjassaan Sikolan kutsuneen häntä maajoukkueuran alussa ”lihavaksi siaksi”. Lisäksi hän väittää valmentajan tietoisesti suosineen toista ampumahiihtäjää, Pyeongchangissa pikamatkalla pronssia voittanutta Veronika Vítkováa. Koukalová ei tullut Vítkován kanssa toimeen.

– Aloin vihata itseäni ja siksi näännyttää itseäni ja tehdä asioita, joista kukaan ei tiennyt. Se oli traagista, ja sain apua lääkäreiltä, mutta sairastin silti pitkään, Koukalova sanoo kirjassaan Glitzin mukaan.

Sitkova ei allekirjoita tapahtunutta.

– En muista tällaista, enkä usko olevani syy hänen sairastumiseensa. Olin aika vähän tekemisissä hänen kanssaan, koska hänen äitinsä valmensi häntä, Sikola kommentoi tshekkiläiselle Blesk-lehdelle.

– Vítková halusi lähteä maajoukkueesta, koska hänen mielestään minä suosin Gabrielaa.

Sikola ei aio ryhtyä toimenpiteisiin syytösten vuoksi.

– Jos Gabriela haluaa väittää niin, hän saa tehdä sen. Minulla on muutakin mietittävää.


Koukalová paljastaa myös yksityiskohtia hänen ja Vítkován suhteesta.

Koukalová tuli maajoukkueeseen, kun Vítková oli sen suurin tähti. Kaudella 2012–13 Koukalová otti ensimmäisen maailmancupin voittonsa ja oli kokonaiskilpailussa kuudes. Osat alkoivat vaihtua.

– Mitä paremmin menestyin, sitä huonompi suhteemme oli. Hän ei halunnut edes tulla samaan autoon kanssani. Hän sanoi, että tilaa oli liian vähän, vaikka meillä oli isoin mahdollinen auto, Koukalová kertoo tshekkiläisen Idnes-verkkosivuston mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt