Ampumahiihto

Ilouutinen ampumahiihdon ystäville! Suomalaisten suosikkilaji näkyy jatkossakin Ylellä

Julkaistu:

Ampumahiihto
Ampumahiihto näkyy jatkossakin Ylen kanavilla.
Päättynyt kansainvälinen ampumahiihtokausi huipentui suomalaisittain upeasti, kun Kaisa Mäkäräinen nousi dramaattisesti takamatkalta maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon.

Kauden jälkeen Suomessa puhutti miljoonayleisöjä keräävän lajin tulevaisuus televisiossa, sillä kisoja näyttäneen Ylen tv-sopimus maailmancupin ja MM-kisojen televisioinnista päättyi. Monen penkkiurheilijan huolena oli, että laji katoaisi vapailta tv-kanavilta.

Lauantaina Yle kertoi kuitenkin ilouutisen: se on solminut jatkosopimukseen Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kanssa ampumahiihdon mediaoikeuksista.

Uuden sopimuksen myötä ampumahiihdon maailmancup ja MM-kisat näkyvät Ylellä seuraavan neljän talven ajan. Sopimus ulottuu kevääseen 2022.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä sopimus täydentää hienolla tavalla ensi talvena kasvavaa talviurheilutarjontaamme. Ampumahiihdon maailmancup ja arvokisat kiinnostavat suomalaisyleisöä laajasti, Yle Urheilun urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman kommentoi Ylellä.

Koko Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lajipaketti – maastohiihto, yhdistetty, mäkihyppy, freestyle, lumilautailu ja alppihiihto – siirtyy ensi kaudella Ylelle.

Kun Ilta-Sanomat kirjoitti katkolla olevasta tv-sopimuksesta maaliskuun lopulla, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen alleviivasi, ettei mahdollinen uusi sopimus ole riippuvainen Kaisa Mäkäräisestä. Mäkäräinen ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän uraansa.

– Yle ei jatkoneuvotteluissa laskeskele lyhytjänteisesti, jatkaako Mäkäräinen uraansa vai ei. Kyse olisi kuitenkin neljän vuoden sopimuksesta, Pokkinen kommentoi tuolloin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt