Ampumahiihto

Jättikö Kaisa Mäkäräinen jäähyväiset kotikisalleen? Antoi arvoituksellisen vastauksen kilpailun jälkeen

Julkaistu:

Ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen kisasi hyvin todennäköisesti viimeisen maailmancupin kisansa Suomessa.
Sunnuntain neljäs tila yhteislähtökisassa oli hyvin todennäköisesti Kaisa Mäkäräisen pitkän ja ansiokkaan uran viimeinen maailmancupin kisa kotimaassa.

Ensi vuonna Kontiolahti ei ole maailmancupin kisaohjelmassa lainkaan, eli seuraavat mahdolliset maailmancupin kisat ovat kevättalvella 2020. Mäkäräisen seuraava startti Kontiolahdella vaatisi sitä, että ura jatkuisi vielä ainakin kaksi vuotta.

– Kyllä nämä saattoivat olla viimeiset kisani täällä. Mutta eihän tässä varmasti tiedä mistään mitään, Mäkäräinen sanoi arvoituksellisesti.

– Ja tiukassa ovat maailmancupin kisat tänne myös silloin kaudella 2019–20, vaikka täällä on aina hieno tunnelma ja kaikki toimii. Maailmancupissa alkaa olla vakiopaikkoja jo kuusi kappaletta, Mäkäräinen laski.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäkäräinen tarkoitti kisakauden yleensä avaavaa Östersundia ja sitä seuraavaa Hochfilzeniä. Tammikuun maailmancupit on korvamerkitty Oberhofille, Ruhpoldingille ja Anterselvalle. Myös Holmenkollenilla on ollut vakipaikka maailmancupin kalenterissa.

Lopuista kisoista yksi maailmancup menee kulloisellekin MM-isännälle, ja lopuista kahdesta osakilpailusta taistelee Kontiolahden lisäksi 5–6 paikkaa.

Mäkäräinen sanoi, että ei tunne isoa haikeutta, vaikka hän todennäköisesti kilpaili viimeisen kerran kotiyleisön edessä.

– En oikeastaan. Ehkä jotenkin sitä elää tässä hetkessä vielä niin kovasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleisökin tiedosti tilanteen. Täysi stadion ja ladunvarsi antoivat Mäkäräiselle ehkä vieläkin huimemman kannustuksen kuin normaalisti.

– Oli tosi hieno kisa! On aina kiva, kun ladun varressa on runsaasti porukkaa. Itse kisakin oli ihan hyvä. Se harmittaa, että sössin pahasti ensimmäisessä pystyammunnassa. Ilman sitä olisi tullut palkintopallisija – ainakin oletettavasti, Mäkäräinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt