Ampumahiihto

Miesten yhteislähtökisassa jännittävä loppu – itävaltalainen yllätysnimi venyi voittoon ennen Martin Fourcadea

Julkaistu:

Ampumahiihto
Kisassa ei ollut mukana suomalaisia.
Martin Fourcade vankisti otettaan uransa seitsemännestä ampumahiihdon maailmancupin mestaruudesta sunnuntaina Kontiolahdella. Alkuviikon vatsataudista kilpailukuntoon toipunut ranskalainen sijoittui Kontiolahden yhteislähdössä toiseksi ja kasvatti cupissa etumatkansa 43 pisteeseen.

Fourcade ei osallistunut torstaina Kontiolahden pikakilpailuun. Yhteislähtö alkoi takellellen, kun hän roiskaisi ensimmäiseltä ampumapaikalta kaksi hutia. Siitä alkoi nousu, kun miehiä alkoi murentua hänen edeltään sekä hiihdossa että ampumapaikoilla.

Fourcade oli ajelemassa kilpailun voittoon, kun Itävallan Julian Eberhard yllätti hänet hurjalla viimeisten kilometrin kirillään. Eberhard ohitti viisinkertaisen olympiavoittajan viimeisillä sadoilla metreillä ja voitti kilpailun 6,9 sekunnilla.

Pikakilpailun torstaina voittanut Venäjän Anton Shipulin kompuroi Fourcaden imusta sillalla juuri ennen stadionia ja kangistui kolmanneksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fourcade johtaa maailmancupia 43 pisteen erolla Norjan Johannes Thingnes Böhön, joka rojahti yhteislähdön pystypaikkojen neljällä sakolla kärkitilalta 19:nneksi. Muita uhkaajia Fourcadella ei ole ennen viittä jäljellä olevaa cupin osakilpailua.

Kilpailuun ei osallistunut suomalaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt