Ampumahiihto

Maailmancupin voitto ratkaistaan kahden väsyneen urheilijan välillä – Kaisa Mäkäräisen kilpailijalla on lievä etumatka

Julkaistu:

Kommentti
Tilanne Kaisa Mäkäräisen ja Anastasia Kuzminan välillä on kutkuttava, kirjoittaa Petri Seppä.
Ampumahiihtokauden kolmen seuraavan viikonlopun mielenkiintoisin seurattava on se, voittaako Kaisa Mäkäräinen pitkällä ja ansiokkaalla urallaan kolmannen kerran maailmancupin kokonaiskilpailun.

Jäljellä on kuusi kisaa, ja tilanne on kerrassaan kutkuttava. Todellisessa tilanteessa Mäkäräinen kavensi perjantaina Anastasia Kuzminan johtoa 20 pisteellä, ja eroa on nyt kaksi pistettä Kuzminan hyväksi, kun pisteistä poistetaan sääntöjen mukaiset kauden kaksi heikointa tulosta.

Kuzmina ei ole koskaan voittanut kokonaiskilpailua. Olympiavoittoja Kuzminalla on kolme – tuorein Pyeongchangista – ja slovakki haluaa varmasti kruunata tähän kauteen päättyvän uransa isoimmalla mahdollisella kristallipallolla.

Etu on lievästi Kuzminalla. Häneltä ollaan tällä hetkellä ”mitätöimässä” kauden avauskisa Östersundin normaalimatka, jolle hän ei osallistunut ollenkaan sekä Östersundin takaa-ajon 36. sija. Eli yhteensä Kuzminalta vähennetään kokonaissaldosta maksimissaan viisi pistettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäkäräisen kaksi huonointa sijoitusta ovat 26:s (Anterselvan pikakisa) ja 14:s (Annecyn pikakisa), eli vähennystä tulee tällä hetkellä 42 pisteen verran. Jos Mäkäräinen on kerran 14. sijaa huonompi, hänen reaalipistepottinsa ei kasva lainkaan.

Molemmat ovat henkisesti pitkän kauden rasittamia. Kuzminalla on tullut pieni ulospuhallus kolmen olympiamitalin jälkeen, ja Mäkäräinen on yrittänyt parsia itseään kokoon Pyeongchangin valtaisasta pettymyksestä.

Kaksikon välinen piste-ero on niin pieni, että ratkaisu jää vääjäämättä cupin viimeiseen viikonloppuun Tjumeniin 23.–25. maaliskuuta – ehkä jopa kauden viimeiseen kisaan, maailmancupin päättävään yhteislähtökilpailuun.

Silloin kamppailu on paitsi hurja fyysinen taistelu nainen naista vastaan, myös henkisesti raastava taisto, jossa yksikin millimetrin ohilaukaus voi ratkaista voittajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pyeongchangista ja muista viime vuosien arvokisoista muistetaan, että Mäkäräinen ei ole sellaisessa tilanteessa omimmillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt