Mari Laukkanen osallistuu maastohiihdon parisprinttiin – ei ole mukana ampumahiihdon sekaviestissä - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Mari Laukkanen osallistuu maastohiihdon parisprinttiin – ei ole mukana ampumahiihdon sekaviestissä

Mari Laukkanen 15 kilometrin kilpailussa Pyeongchangin olympialaisissa.

Julkaistu: 20.2.2018 4:16

Olli-Pekka Kärkkäisen mukaan lopullinen päätös tehtiin olympialaisten aikana.

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen ei ole mukana Suomen sekaviestijoukkueessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Suomen olympiajoukkueen virallisella Twitter-tilillä kerrottiin varhain aamulla, että joukkueen muodostavat Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

– Mari Laukkanen osallistuu maastohiihdon parisprinttiin. Asiaa on valmisteltu vuoden ajan urheilijan, henkilökohtaisen valmentajan ja lajien valmennusjohtojen kanssa. Lopullinen päätös on tehty nyt kisojen aikana, lajivastaava Olli-Pekka Kärkkäinen sanoo olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

– Laukkanen on täyttänyt valintakriteerit, ja hänet on ilmoitettu kisoihin kahteen lajiin. Ratkaisu pohjautuu urheilullisiin menestyspotentiaalin arvioihin ja se on käyty läpi urheilijan sekä kummankin lajin valmennusjohdon kanssa.

Ampumahiihdon sekaviesti (naiset 2 x 6 km + miehet 2 x 7,5 km) käynnistyy tiistaina kello 13.15 Suomen aikaa. Valmennusjohdon mukaan Suomen tavoite on yltää kahdeksan parhaan joukkoon.

– Yhteislähdön jälkeen fiilikset omaa tekemistä kohtaan eivät ole olleet hirmu korkealla, mutta uskon, että tiukka kilpailuasenne löytyy, kun kisahetki koittaa, toteaa Mäkäräinen.

Laukkanen hiihtää keskiviikkona vapaan hiihtotavan parisprintissä yhdessä Krista Pärmäkosken kanssa.