Ampumahiihto

Karmeat sääolot riivaavat olympialaisia – telttoja kaatunut, hiekkaa lentää, kisapuisto suljettiin yleisöltä

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Tuuliolot ovat aiempaakin rankemmat kisapaikoilla.
Ei päivääkään ilman puhetta tuulesta. Poikkeuksellisen haastavat tuuliolosuhteet ovat nousseet hallitsevaan rooliin kummallakin olympiapaikkakunnalla, Pyeongchangissa ja Gangneungissa.


Erityisesti keskiviikkona, jolloin puuskittainen myräkkä on raivonnut Gangneungissa pahemmin kuin kertaakaan aiemmin kisojen aikana. Median ja urheilijoiden asuttamissa kisakylissä tuuli on muun muassa kaatanut telttoja ja liikennemerkkejä sekä pöllyttänyt hiekkaa ja muuta irtotavaraa ilmaan. Kun ulkona on yrittänyt kävellä eteenpäin, tuntuu kuin seinä olisi ollut alati vastassa.


Kisajärjestäjät tiedottivat keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa, että Gangneugin olympiapuisto on suljettu yleisöltä tuulen vuoksi. Lisäksi alueella oleva teltassa sijaitseva mediakeskus on suljettu.
Pyeongchangissa tilanne ei ole ollut oleellisesti lohdullisempi. Yhdistetyn mäkikilpailun alkua jouduttiin siirtämään, ja myös itse kisakierros keskeytettiin muutamaan otteeseen. Suomalaisittain tuuli tuhosi päivästä jännitystä, kun naisten ampumahiihdon normaalikilpailu jouduttiin perumaan kokonaan. Kaisa Mäkäräinen ei näin ollen päässyt jahtaamaan uransa ensimmäistä olympiamitalia.


Rannikolla tilanne on ollut pahin. Paikan päällä tihkuneiden tietojen mukaan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä suojautumaan tuulelta.


Voimakkaan tuulen vuoksi tasapuolisuusaspekti ei ole toteutunut kaikissa lajeissa. Kisapaikalla on myös syntynyt tiukkaa keskustelua kisajärjestäjien vastuusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turvallisuussyyt puoltavat kilpailujen peruuttamista, mutta huimia summia lähetysoikeuksista maksaneet televisioyhtiöt eivät ole riemuissaan, kun ohjelmistoja joudutaan rukkaamaan uudestaan.

Varsinkin lumilautailussa kisoja olisi urheilijoiden mukaan pitänyt perua, mutta kun niin ei tehty, useita vaarallisia kaatumisia sattui.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt