Ampumahiihto

Mäkäräinen kahdeksas Oberhofissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kahdeksanneksi ampumahiihdon naisten maailmancupin sprinttikilpailussa Saksan Oberhofissa. Kahdesti sakkokierroksen kiertänyt Mäkäräinen hävisi kisan voittaneelle Norjan Tora Bergerille 38,6 sekuntia. Toinen oli Venäjän Svetlana Sleptsova 5,5 sekunnin erolla kärkeen.

Kaisa Variksen menestystoiveet kaatuivat pystyammunnan viiteen sakkoon. Kaikkiaan hän kiersi sakkoringin kuudesti. Eroa kärkeen jäi kaksi minuuttia.

Miesten kilpailussa Puolan kokenut Tomasz Sikora hallitsi Oberhofin vaikeat sääolosuhteet ja voitti ampumahiihdon miesten maailmancupin 10 kilometrin sprinttikisan. Olympiamitalisti ampui makuulta ja pystystä puhtaasti ja kukisti toiseksi sijoittuneen Ole Einar Björndalenin 16,2 sekunnilla. Norjalainen pyörähti sakkoringillä kahdesti.

Myös Timo Antila pudotti lauantaina ampumapaikoilla kaikki kymmenen taulua. Hiihtovauhti riitti 18. sijaan 1.11,4 minuutin erolla kärkeen. Muista suomalaisista Jarkko Kauppinen oli 54:s jäätyään kärjestä 2.36,7 minuuttia. Sakkoja kertyi kolme. Tapio Pukki oli 88:s. Hän jäi kärkivauhdista reilut viisi minuuttia ja ampui kolme sakkokierrosta.

Sikoralle, 33, osakilpailuvoitto oli uran kolmas maailmancupissa. Björndalen jatkaa cupin kokonaiskilpailun johdossa 30 pisteen turvin ennen Venäjän Dmitri Jaroshenkoa. Miesten maailmancup jatkuu sunnuntaina 15 kilometrin yhteislähtökilpailulla, jonne mahtuvat vain cupin kokonaiskilpailun 30 parasta, joten suomalaisia ei kilpailussa nähdä.