Ampumahiihdon MM-kisat Suomeen

Julkaistu:

Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon maailmanmestaruuksista vuonna 2015. Kansainvälisen lajiliiton IBU:n kongressi Pietarissa myönsi kilpailut Kontiolahden järjestettäväksi sunnuntaina. Kontiolahti voitti äänestyksessä Norjan Holmenkollenin 23-20.

Pohjois-Karjalassa sijaitsevalla Kontiolahdella on viimeksi käyty MM-kilpailut vuonna 1999. Lisäksi Kontiolahti on isännöinyt maailmancupin kilpailuja useasti.

MM-hakukomitean puheenjohtaja Seppo Eskelinen kertoi delegaation paiskineen töitä viime metreille asti. Eskelinen kiitteli sitoutuneita ihmisiä ja tärkeitä päätöksiä.

- Suomen ampumahiihtoliiton sisäinen päätös keskittää tulevien vuosien kansainvälinen ampumahiihtotoiminta Kontiolahdelle selkeytti kansallista tilannetta. Maakunnassa löytynyt yhteinen tahtotila kansainvälisen ampumahiihdon merkityksestä koko Pohjois-Karjalalle ja valtiovallan ilmaisema tuki tälle MM-projektille olivat niin ikään merkittäviä voiton avaimia, Eskelinen kiitteli ja siirsi ajatuksensa organisaation ja rahoitussuunnitelman laatimiseen.

Kongressihakemuksesta luovuttiin

Ensi talvena maaliskuussa MM-kilpailut käydään Venäjän Hanti-Mansiskissa. Vuoden 2012 isäntä on Saksan Ruhpolding ja seuraava Tshekin Nove Mesto. Sotshin olympiavuotena 2014 MM-kilpailuja ei järjestetä ainakaan täysimittaisena.

MM-kilpailujen saaminen oli Suomen ampumahiihtoliiton päätavoite Pietarin kongressissa. Samalla hakukomitealla haettiin vuoden 2012 IBU-kongressin järjestämistä Joensuussa, mutta hakemus vedettiin pois, kun Kontiolahden MM-haku onnistui. Kongressi-isännyyden sai Italian Merano.

Aiempina kokouspäivinä Pietarissa äänestettiin IBU:n hallitus ja valittiin jäseniä eri komiteoihin. Puheenjohtajana jatkaa norjalainen Anders Besseberg. Liiton tilintarkastajiksi valittiin Kalle Lähdesmäki ja kanadalainen Ray Kokkonen. Ville Haapala valittiin jatkamaan teknisessä komiteassa.