Alppihiihtotähti Lara Gut-Behramin aviomies Valon Behrami teloi Neymarin MM-kisoissa 2018 - Alppihiihto - Ilta-Sanomat

Alppihiihdon supertähden mies teloi rumasti Neymarin – menettää nyt tämän takia jättisummia

Sosiaalisen median kiroukset kääntyvät helposti syyttömiäkin ihmisiä vastaan, Lara Gut-Behrami on huomannut.

Sveitsin Lara Gut-Behrami juhli torstaina toista kultaansa alppihiihdon MM-kilpailuissa.

19.2. 13:39

Sveitsiläinen Lara Gut-Behrami on ollut kovassa iskussa Italian Cortinassa käytävissä alppihiihdon MM-kilpailuissa. Gut-Behrami, 29, on voittanut kultaa suurpujottelusta ja supersuurpujottelusta sekä pronssia syöksylaskusta.

Sveitsiläisen innokkaat fanit ovat etsineet suosikkinsa kommentteja kilpailujen jälkeen, mistäpä muualta kuin sosiaalisesta mediasta. Turhaan. Toisin kuin valtaosa nykypäivän huippu-urheilijoista, Gut-Behrami ei käytä sosiaalista mediaa – enää.

Syy alppihiihtäjän poistumiseen sosiaalisesta mediasta juontuu yli kahden vuoden takaa ja linkittyy urheilumaailmaa isosti puhuttaneeseen tapahtumaan – nimittäin jalkapallon MM-kilpailuihin!

Gut-Behramin aviomies Valon Behrami pelaa Sveitsin maajoukkueessa. Kesällä 2018 Sveitsi ja Brasilia kohtasivat Venäjällä käytyjen MM-kisojen alkusarjan ottelussa. Behrami taklasi ottelussa Brasilian tähtihyökkääjää Neymaria sääntöjen vastaisesti ja sai keltaisen kortin.

Gut-Behramin mukaan sekä hän että hänen miehensä saivat tapauksen jälkeen sosiaalisessa mediassa niskaansa massiivisen palautevyöryn.

– Se oli aivan epätodellista, mitä ottelun jälkeen tapahtui. Me molemmat saimme tuhansia viestejä brasilialaisilta. Jopa veljeni ja meidän kummankin perheet saivat törkeitä viestejä, Gut-Behrami kertoi sveitsiläiselle Blick-lehdelle jo vuonna 2018.

Aiemmin Gut-Behrami oli ollut sosiaalisessa mediassa aktiivinen.

– Sosiaalinen media oli suorin ja rehellisin väylä kommunikoida fanieni kanssa. Mutta en hyväksynyt sitä, millaiseksi postaustemme kommentointi meni, hän tiivisti Blickille.

Tämän tilanteen jälkeen myös Lara Gut-Behrami ja tämän perheenjäsenet alkoivat saada törkyviestejä sosiaalisessa mediassa. Gut-Behramin miehen Valon Behramin viikate on käynyt jalkapallon MM-kisojen ottelussa, ja brassitähti Neymar makaa tuskissaan nurmen pinnassa. Erotuomari on juuri kaivamassa taskustaan keltaista korttia.

Gut-Behramin edelliset kunnon menestysvuodet ajoittuvat aikaan ennen kohua. Hänen edellinen MM-mitalinsa oli vuoden 2017 suurpujottelun pronssi Sankt Moritzin kisoista. Tuoreen supermenestyksen vuoksi Gut-Behramin somestrategia nousi puheeksi sveitsiläismediassa.

Gut-Behramin pääsponsorin, sveitsiläisen suklaatehtaan Camille-Blochin mediavastaava Jessica Herschkowitz kertoo Blickille, että asiasta on keskusteltu urheilijan kanssa.

– Hän on selittänyt meille, että hän haluaa keskittyä vain urheilusuorituksiinsa. Ymmärrämme tämän hyvin ja nostamme tälle peukaloa, Herschkowitz kommentoi käyttäen sosiaalisesta mediasta hyvin tuttua vertausta.

Urheilumarkkinoinnin asiantuntija Lars Stegelmann Nielsen Sportsilta taas näkee Gut-Behramin menettävän periaatteensa vuoksi markkina-arvoaan huomattavasti.

– Hän luopuu mahdollisuudesta esimerkiksi oman tuotemerkin perustamiseen ja taloudellisen asemansa vahvistamiseen. Se on merkittävä asia, sillä urheilija on yksityisyrittäjä, joka rahoittaa itse oman toimintansa, Stegelmann sanoo Blickissä.

Välillisesti Gut-Behrami luopuu päätöksellään mahdollisesti suuristakin rahasummista. Hän tietää tämän, mutta julkisuus ja raha eivät ole hänen arvomaailmassaan kärkipäässä.

– En enää määrittele itseäni niiden lukuisten kuvien kautta, jotka jaan verkossa, vaan oman elämäni kautta, Gut-Behrami sanoi Blickille torstaina – toisen MM-kultansa jälkeen.

Näin seuratun lajin supertähdelle riittää varmasti sponsoreita ilman sosiaalista mediaakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?