Yle: Levin yöelämästä paljastui koronarypäs – kävitkö Pub Hölmölässä, Bar Ihkussa tai Ravintola Narranissa?

Ylen mukaan Levillä sijaitseviin ravintoloihin on jäljitetty toistaiseksi ainakin 13 tartuntaa alppihiihdon mc-viikonloppuna.

Bar Ihkuun oli jonoa marraskuun kolmantena perjantaina.

30.11.2020 20:07

Kittilän Levillä järjestetyn alppihiihdon maailmancupin (21.–22.11.) ilta- ja yöelämän jäljiltä on paljastunut uusia koronavirustapauksia, kertoo Yle.

Ylen mukaan Levillä sijaitseviin ravintoloihin on jäljitetty toistaiseksi ainakin 13 virustartuntaa, joista maanantaina kahdeksan kappaletta.

Kahdeksasta tuoreesta tapauksesta viisi on raportoitu Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella, kaksi Kittilässä ja yksi Rovaniemellä sekä yksi Espoossa.

Useimmat uusista tartunnoista näyttävät liittyvän Bar Ihkuun.

– Kyllähän tämä on huolestuttavaa. Kaikkien, jotka ovat olleet kisaviikonlopun aikaan Ravintola Narranissa, Bar Ihkussa tai Pub Hölmölässä, on syytä mennä koronatestiin hyvin pienissäkin oireissa. Näiden ravintoloiden työntekijöitä kehotettiin viime viikolla menemään testeihin, infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä sanoi Ylelle.

Levin maailmancupin osakilpailut keräsivät rinteen juurille noin 3 000 katsojaa viikonlopun aikana. Kisavieraita oli paikalla sekä Suomesta että ulkomailta.

Kittilän kunnan verkkosivujen mukaan kisailijoiden puolelle odotettiin saapuviksi 20 eri maasta lähes 220 henkilöä, joista urheilijoita oli 78. Loput kyseisestä määrästä olivat valmennus- ja huoltohenkilökuntaa.

Ruotsin alppihiihtomaajoukkue joutui Kittilässä koronakaranteeniin, koska yhdellä joukkueen johtohenkilöistä paljastui maahantulotarkastuksessa koronavirustartunta.

Levin maailmancupissa nähtiin uusi suomalaissensaatio. Vasta 17-vuotias Rosa Pohjolainen sijoittui sunnuntain kilpailussa maailmancupin pisteille: hän oli 27:s.

Avausviikonlopun kirkkain tähti oli slovakialainen Petra Vlhova, joka oli paras lauantaina ja sunnuntaina.

Olitko Levillä 21.–22.11.? Ota luottamuksellisesti yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen, WhatsApp 040 660 9019. Tai urheilu@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?