Lindsey Vonn kertoo julkkispariskunnan kohtaamasta rasismista –”Läheisten ihmisten kanssa on ollut monia hankalia tilanteita”

Entinen alppihiihdon supertähti, yhdysvaltalainen Lindsey Vonn, avautui parisuhteensa vuoksi kohtaamistaan järkyttävistä ennakkoluuloista.

P. K. Subban ja Lindsey Vonn ovat seurustelleet kesästä 2018 lähtien.

11.7.2020 22:28

Lindsey Vonn, 35, voitti hienolla alppihiihtourallaan muun muassa syöksylaskun olympiakultaa Vancouverissa 2010. Hän seurustelee kanadalaisen NHL-kiekkoilijan P. K. Subbanin kanssa. 31-vuotias Subban edustaa tällä hetkellä New Jersey Devilsiä.

Vonn ja Subban ovat usein ilostuttaneet sosiaalisen median seuraajiaan yhteisillä tempauksilla. Vonnilla on Instagramissa peräti yli kaksi miljoonaa seuraajaa ja Subbanillakin lähes miljoona.

Tällä kertaa kaksikko kuitenkin kertoi parisuhteensa nurjasta puolesta, paljastaa ruotsalaislehti Expressen.

Vonn paljasti kohdanneensa paljon ennakkoluuloja, koska seurustelee tummaihoisen miehen kanssa.

– Se on ollut vahingollista, enkä ole osannut käsitellä sitä, Vonn suree.

Vonn sanoi, että jopa monet hänelle hyvin läheiset ihmiset ovat arvostelleet kaksikon parisuhdetta.

– En sanoisi, että olen menettänyt ystäviä, mutta useiden minulle läheisten ihmisten kanssa on ollut monia hyvin hankalia tilanteita.

Seurattu urheilupari kertoi tuntemuksistaan Emmanuel Achon juontamassa ohjelmassa.

Vonn tuntee olevansa todella neuvoton tilanteen edessä.

– En tiedä, mitä minun pitäisi sanoa, jotta saan heidät ymmärtämään. En tiedä, miten rasismin saisi katoamaan ja miten saisin ihmiset näkemään hänet (Subbanin) persoonana, jollainen hän on.

Acho, 29, on entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, joka tekee nykyisin ohjelmaa nimeltä Uncomfortable conversations with a black man eli suomennettuna Epämiellyttäviä keskusteluja mustan miehen kanssa.

Kuva vuodelta 2014, jolloin Emmanuel Acho pelasi NFL-seura Philadelphia Eaglesin riveissä.

Acho julkaisi ensimmäisen jakson ohjelmastaan YouTubessa noin kuukausi sitten. Hän kertoo New York Postin jutussa, että kuten urheilu aiemmin, nyt rotuerojen kaventaminen on hänelle kutsumus.

– Kasvettuani valkoisten kulttuurissa, käytyäni valkoihoisten yksityiskoulussa ja pelattuani NHL:ssä, tajusin voivani kuroa umpeen kuilua valkoisten ja mustien veljieni välillä. Luulen, että kolmen YouTube-jakson ja 37 miljoonan katselukerran perusteella ohjelmani on otettu hyvin vastaan, Acho sanoi New York Postille muutama viikko sitten.

Achon ohjelmassa on Vonnin ja Subbanin lisäksi vieraillut esimerkiksi Oscar-palkittu näyttelijä Matthew McConaughey.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?