Poliisi yllätti pyjama-asuisen maailmanmestarin – MM-Seefeldissä alkanut dopingskandaali levisi taas

Julkaistu:

Alppihiihto
Hiihdon MM-kilpailuissa Seefeldissä paljastuneen dopingvyyhdin tutkinta on pompauttanut pintaan kovan luokan epäillyn.
Itävallan poliisi on kuulustellut alppihiihdon maailmanmestaria Hannes Reicheltia epäiltynä dopingin käytöstä.

Reichelt kertoi Itävallan hiihtoliiton verkkosivuilla, kuinka poliisi ilmaantui hänen ovelleen aamulla kello 6.55.

– Luulin heitä ensin dopingtestaajiksi, joihin olen urani varrella jo tottunut. Sitten he esittäytyivät liittovaltion poliisin edustajiksi. Minä olin vielä pyjamassa. He pyysivät minut mukaansa ja päädyin kuulusteltavaksi, Reichelt kertasi tapahtumia.

Reichelt kiistää voimakkaasti käyttäneensä urheilussa kiellettyjä aineita. Itävallan liiton mukaan hän päätyi kuulusteltavaksi, koska samassa dopingtutkinnassa pidätetty maastohiihtovalmentaja on tehnyt harjoitusohjelmia Reicheltille.

38-vuotias Reichelt sanoi olevansa kyseisen valmentajan vanha koulukaveri. Hän vakuutti, ettei valmentaja ole koskaan ehdottanut hänelle mitään lain vastaista. Itävallassa dopingin käyttö on kriminalisoitu.
Itävaltalainen Reichelt voitti supersuurpujottelun MM-kultaa Beaver Creekissä vuonna 2015. Hänen palkintokaapistaan löytyy myös supersuurpujottelun MM-hopea vuodelta 2011.

Itävallan ja Saksan poliisi teki helmikuussa maastohiihdon MM-kisoissa Seefeldissä näyttävän ratsian ja paljasti saksalaisen dopinglääkärin Mark Schmidtin pyörittämän veridopingringin.

Paikan päällä Seefeldissä jäi kiinni viisi maastohiihtäjää: itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf, virolaiset Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu sekä kazakstanilainen Aleksei Poltoranin. Heistä viimeksi mainittu pyörsi dopingtunnustuksensa myöhemmin.

Samalla poliisi iski Schmidtin dopinglaboratorioon Saksan Erfurtissa ja takavarikoi runsaasti todistusaineistoa, kuten urheilijoilta otettuja veripusseja.

Todistusaineiston avulla poliisi on pystynyt selvittämään runsaasti muita Schmidtin asiakkaita. Dopingskandaali on levinnyt maastohiihdon lisäksi muihin lajeihin, muun muassa pyöräilyyn ja pikaluisteluun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt