Mikaela Shiffrin rohmusi neljä kristallipalloa alppicupissa - Alppihiihto - Ilta-Sanomat

Mikaela Shiffrin rohmusi neljä kristallipalloa alppicupissa

Mikaela Shiffriniltä jäi vain syöksycupin kokonaisvoitto ottamatta.

Julkaistu: 17.3.2019 18:09

Amerikkalainen Mikael Shiffrin kruunasi hulppean kautensa alppihiihdon maailmancupissa suurpujotteluvoittoon sunnuntaina Andorrassa.

Samalla Mikaela Shiffrin kasvatti yhden kauden voittoennätykseksi 17 kilpailua ja rohmusi myös suurpujottelun cup-tittelin. Shiffrinille kertyi kaikkiaan neljä cup-voittajan kristallipalloa.

– Olen aina unelmoinut suurpujottelutittelistä, ja tämä on ensimmäiseni. Aina oli joku nopeampi, ja ajattelin, etten koskaan saa sitä. Oli tunteikas hetki maalialueella, Shiffrin tunnelmoi.

Shiffrin oli kokonaiskilpailun lisäksi paras pujottelun, suurpujottelun ja supersuurpujottelun lajicupeissa. Moiseen ovat aiemmin pystyneet amerikkalainen Lindsey Vonn ja slovenialainen Tina Maze. Parempaan eli viiteen kristallipalloon on kyennyt vain sveitsiläinen lajilegenda Pirmin Zurbriggen vuonna 1987.

Sijoittuminen 15:n kärkeen olisi jo tuonut Shiffrinille cup-pystin. Nyt se irtosi uran 60. maailmancup-voitolla.

– Halusin olla aggressiivinen ja ansaita kristallipallon, enkä voittaa sitä sijoittumalla kymmenenneksi tasapaksulla tekemisellä. Halusin olla ylpeä laskuistani, Shiffrin sanoi.

Vonn ja Stenmark tavoitettavissa

Toiseksi sujutteli uusiseelantilainen yllättäjä Alice Robinson, joka oli mukana nuorten maailmanmestarin mandaatilla.

Kokonaiskilpailun kolmannen kerran peräjälkeen voittaneella Shiffrinillä on kyky nousta Vonnin lukemiin cup-voitoissa. Vonn kahmi 82 kisavoittoa ennen kuin päätti uransa helmikuussa. Tasonsa säilyttämällä Shiffrin voi uhata myös ruotsalaisen Ingemar Stenmarkin 86 cup-voiton ennätystä parin kauden mittaan.

Kauden päätös merkitsi myös kahden maineikkaan uran päättymistä. Ruotsalainen Frida Hansdotter juhlisti uransa loppua tulemalla Soldeun Avet-rinteen alas kansallispuvussa. Miesten pujottelun maalialueella uran päättymisen merkiksi samppanjasuihkuun pääsi saksalainen Felix Neureuther.

Kilpailun voitti ranskalainen Clement Noel ja pujottelupysti ojennettiin itävaltalaiselle Marcel Hirscherille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?