Alppihiihto

Kuvat: Näin Ingemar Stenmark on muuttunut vuosien varrella – naimisissa nykyään suomalaisen Tarjan kanssa

Julkaistu:

Alppihiihto
Ingemar Stenmark saapui Åreen katsomaan yhdysvaltalaisen Lindsey Vonnin uran päättänyttä MM-syöksylaskua. Stenmark on naimisissa suomalaisen Tarja Ollin kanssa.
Seitsenkertainen alppihiihdon arvokisamitalisti Ingemar Stenmark, 62, saapui Åren maailmanmestaruuskilpailuihin paikalle aikomaansa aiemmin kuultuaan Lindsey Vonnin haluavan hänet seuraamaan viimeistä kilpailuaan, kertoo Aftonbladet.

Vaikka Vonn yllätti sunnuntaina sijoittumalla joutsenlaulussaan komeasti palkintopallille, ruotsalainen legenda sai pitää 86 ykkössijallaan paikkansa eniten maailmancupin osakilpailuja voittaneena alppihiihtäjänä. Vonnin lukemaksi jäi 82.

Länsinaapurin alppihiihtoikoni ei omien sanojensa mukaan itse ole järin kiinnostunut ennätyksensä kohtalosta.

– En välitä ennätyksestäni. Kun joku, kuten Lindsey, pääsee lähelle sitä, näen nimeni lehdissä. Kerran näin nimeni Los Angeles Timesissa, mikä on tavallaan mahtavaa, mutta en pidä julkisuudesta. Se on siis hyvä ja huono, Stenmark sanoi Aftonbladetille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Stenmark voitti mahtavalla urallaan viisi kultamitalia arvokisoissa. Hän voitti sekä pujottelun että suurpujottelun Garmisch-Partenkirchenin MM-kisoissa vuonna 1978 sekä Lake Placidin olympialaisissa 1980. Vuoden 1982 Schladmingin MM-kisoissa Stenmark voitti vielä pujottelun ja oli hopealla suurpujottelussa.


Suomalainen vaimo

Stenmark on pysynyt julkisuudessa myös aktiiviuransa jälkeen. Vuonna 2004 hän selvisi Thaimaassa Intian valtameren rajusta tsunamista ja vuonna 2015 alppilegenda voitti Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -kilpailun.

Vuonna 2016 Ilta-Sanomat uutisoi Stenmarkin menneen naimisiin suomalaisen Tarja Ollin kanssa. Olli on syntynyt Pietarsaaressa mutta muutti Ruotsiin vuonna 1989. Parilla on vuonna 2008 syntynyt yhteinen tytär, Iza. Stenmarkilla on tytär myös aiemmasta avioliitostaan, vuonna 1984 syntynyt Nathalie.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt