Alppihiihto

Alppilegenda Bode Miller kertoi pienen tyttärensä kuolemaan johtaneesta tilanteesta: ”Se voi tapahtua silmänräpäyksessä”

Julkaistu:

Alppihiihto
Alppihiihtolegenda Bode Miller ja hänen urheilijavaimonsa haluavat varoittaa muita vanhempia, jotta lapsia ei hukkuisi valvonnan puutteen takia.
Yhdysvaltalainen Bode Miller on alppirinteiden palvottu sankari, jonka vaimo Morgan Beck Miller on puolestaan menestyksekäs rantalentopalloilija.

Pariskunta sai ensimmäisen yhteisen lapsensa vuonna 2015, ja seuraavana vuonna syntyi tytär Emeline Grier.

Tämän vuoden kesäkuussa perhettä kohtasi karmea tragedia, kun Emeline hukkui Millerien naapurien uima-altaaseen. Tyttärellä oli ikää 19 kuukautta.

Vanhemmat olivat tyttären lähistöllä, mutta siitä huolimatta tämä oli päässyt livahtamaan takaoven kautta uima-altaaseen. Pian hänet löydettiin pinnan alle vajonneena ja toimitettiin sairaalaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikään ei kuitenkaan auttanut, sillä tyttö kuoli seuraavana päivänä.

Valvonta tärkeää

Nyt Millerit ovat astuneet ensimmäisen kerran julkisuuteen asian tiimoilta. He antoivat NBC-kanavalle haastattelun, joka näytetään maanantaina. Otteita haastattelun sisällöstä on julkaistu NBC:n aamuohjelman Todayn sivuilla.

Niissä Millerit haluavat varoittaa muita vanhempia lapsia uhkaavasta vaarasta uima-altaiden läheisyydessä. Murhenäytelmä voi tapahtua erittäin lyhyessä ajassa.

– Niin voi käydä käden käänteessä, entinen alppihiihtäjä sanoo.

Hänen mukaansa tragedia voi kohdata ketä tahansa.

– Ei tarvita mitään outoja olosuhteita tai epämääräistä tilannetta. Se voi tapahtua silmänräpäyksessä.

30 sekuntia riittää

Beck Millerin mukaan kymmenkiloisen lapsen ei tarvitse olla veden alla kauan, kun pahin tapahtuu.

– Kymmenkiloinen lapsi voi hukkua 30 sekunnissa.

Suruaikaa viettävä äiti kertoo laskevansa jatkuvasti päässään 30:een ja miettivänsä, kuinka nopeasti kaikki kävi.

Millerin eivät vetäytyneet onnettomuuden jälkeen kuoreensa, vaan julkaisivat tuoreeltaan tuntojaan sosiaalisessa mediassa. Pariskunta on jakanut viestejä, joissa he ovat yrittäneet estää vastaavien tragedioiden tapahtumisen muille huoltajille.

Lisäksi Millerit ovat käynnistäneet hankkeen, jonka tarkoituksena on kerätä varoja kampanjoille, joilla yritetään estää hukkumisonnettomuuksia.

Bode Milleriä on kohdannut suuri suru aikaisemminkin. Hänen nuorempi veljensä Chelone Miller oli kovan luokan lumilautailija, joka kilpaili vuoden 2010 X Gamesissa.

Chelone Miller sai vuonna 2005 tapahtuneessa moottoripyöräkolarissa aivovamman, jonka seuraukset olivat vakavat. Miller kärsi erilaisista oireista. Vuonna 2013 hän sai sydänkohtauksen, joka päätti nuorukaisen elämän 29 vuoden iässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt