Alppihiihto

Ranuan kuolonkolari – toisessa autossa olleet alppimaajoukkueen valmentaja ja kaksi urheilijaa loukkaantuivat

Julkaistu: , Päivitetty:

Onnettomuus
Ranualla maanantaina tapahtuneessa nokkakolarissa kuoli iäkäs pariskunta.
Lapissa Ranualla sattui maanantaina kahden henkilöauton nokkakolari, jossa menehtyi ”iäkäs” pariskunta. Toisessa onnettomuusautossa oli puolestaan kolme ihmistä, ja he saivat vakavia vammoja, poliisi tiedotti.

Loukkaantuneet olivat Ski Sport Finlandin maajoukkuevalmentaja ja kaksi alppiurheilijaa, alppi- ja freestylehiihdon lajiyhdistys tiedotti. Loukkaantuneet ovat sairaalahoidossa. Ski Sport Finlandin hallituksen puheenjohtajan Heikki Toivakan tietojen mukaan loukkaantuneet eivät ole hengenvaarassa.

– Toivomme voimia onnettomuudessa osallisina olleille ja heidän läheisilleen, Ski Sport Finland kirjoitti Facebook-sivuillaan.
Onnettomuus tapahtui Ranualla Pudasjärventiellä noin kello 12.45. Onnettomuuspaikka sijaitsee kaksi kilometriä Ranualta etelään. Poliisin mukaan onnettomuuspaikalla oli ”normaali talvisää”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onnettomuuspaikan raivaukseen meni parisen tuntia, ja liikenne takkusi tuon aikaa. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

– Tekninen tutkinta pyrkii selvittämään, minkälaisilla nopeuksilla tilanteeseen on tultu, vanhempi konstaapeli Mikko Vuorio kertoo Oulun poliisista.

– Molemmissa ajoneuvoissa laukesivat turvatyynyt, Vuorio toteaa.