Alppihiihto

Kalle Palander liikuttuneena Harkimot-ohjelmassa – ei saanut nähdä isäänsä kuolinvuoteella: ”Se oli aika härskiä”

Julkaistu:

Alppihiihto
Kalle Palander herkistyy TV5:n Harkimot-ohjelmassa, kun hän muistelee edesmenneen isänsä viimeisiä hetkiä.
Kalle Palanderin isä Jouni Palander menehtyi keuhkosyöpään 63-vuotiaana vuonna 2009.

Jouni Palander toimi poikansa alppihiihtovalmentajana kuolemaansa saakka, ja kaksikko saavutti paljon kansainvälistä menestystä. Kalle Palanderin uran suurin saavutus on pujottelun maailmanmestaruus vuodelta 1999.

Kalle Palander on kertonut, että hänellä oli ristiriitaiset välit valmentajana toimineen isänsä kanssa. Urheilullisesti yhteistyö toimi hyvin, mutta valmennussuhde muokkasi kaksikon isä-poika-suhdetta, sillä isästä muodostui enemmän valmentaja kuin isähahmo.

Palander muistelee herkistyneenä isänsä viimeisiä hetkiä Joel Harkimon haastattelussa Harkimot-keskusteluohjelmassa. Palander paljastaa, että keuhkosyöpää sairastanut isä ei päästänyt Kallea luokseen sairaalaan, kun loppu alkoi lähestyä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En saanut nähdä häntä ollenkaan viimeisen kahden viikon aikana. Kaikki muut, siskoni, äitini ja veljeni olivat sairaalassa, mutta minut isä pakotti leirille Itävaltaan, Palander muistelee.

– Siellä odotin vain, että milloin puhelin soi. Se oli aika härskiä, Palander muistelee.

Palander harmittelee, ettei hän ehtinyt kiittää isäänsä kaikesta kovasta työstä, jonka hän oli poikansa eteen tehnyt.

Palander kuvaili isäänsä äärimmäisen vahvaksi persoonaksi. Isä muun muassa teki jääpalloa ja alppihiihtoa harrastaneen poikansa puolesta lajivalinnan, kun tämä oli nuori.

– 14-vuotiaana sanoin isälle, että haluan pelata jääpalloa. Isä sanoi, että sinä et ole joukkueurheilija, sinä olet alppihiihtäjä. Thank god, sillä olisin tehnyt väärän valinnan, Palander sanoo.

Harkimot-keskusteluohjelma esitetään sunnuntaisin TV5:lla kello 22.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt