Alppihiihto

Lindsey Vonn teki olympiahistoriaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Pyeongchang 2018
USA:n tähtilaskija voitti syöksypronssia.
Naisten syöksylaskun olympiamitalit ratkottiin Etelä-Korean Pyeongchangissa Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna.

Voittajaksi laski Italian Sofia Goggia ajalla 1.39,22. Hopeaa sai Norjan Ragnhild Mowinckel ja pronssia USA:n Lindsey Vonn.


Vonnin suoritus oli historiallinen, sillä hänestä tuli historian vanhin alppihiihdossa olympiamitalin saavuttanut nainen. Vonn on 33-vuotias.

– Laskin mahtavan kisan tänään. Sofia vain laski paremmin kuin minä, Vonn sanoi NBC:n tv-haastattelussa tultuaan maaliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Entinen ennätys oli itävaltalaisella Michaela Dofmeisterilla, joka voitti vuoden 2006 Torinon talvikisoissa kultamitalin sekä syöksyssä että super-G:ssä juuri ennen 33-vuotissyntymäpäiväänsä.

Pronssi oli Vonnin uran kolmas olympiamitali. Hän voitti syöksylaskussa kultaa ja super-G:ssä pronssia Vancouverissa 2010. Neljä vuotta sitten Vonn joutui jäämään sivuun Sotshin kisoista loukkaantumisen takia.

Hän on ilmoittanut, että Pyeongchangin kisat ovat hänelle viimeiset olympiatasolla. Syöksyn jälkeen tunteet nousivatkin pintaan.

– Olen surullinen, että tämä oli viimeinen syöksyni. Olisinpa voinut vielä jatkaa, viime vuosina pahoista loukkaantumisista kärsinyt Vonn sanoi Sports Illustratedin mukaan tunteellisena.

Vonn laskee viimeisen olympiakisansa torstaina, jolloin vuorossa on alppiyhdistetty. Sen syöksyosuuden on määrä alkaa Suomen aikaa kello 4.30 ja pujottelun kello 8.


Naisten syöksylaskun tulokset

Kultaa: Sofia Goggia, Italia 1.39,22
Hopeaa: Ragnhild Mowinckel, Norja +0,09
Pronssia: Lindsey Vonn, USA +0,47

4) Tina Weirather, Liechtenstein +0,63
5) Alice McKennis, USA +1,02
6) Corinne Suter, Sveitsi +1,07
7) Breezy Johnson, USA +1,12
8) Michelle Gisin, Sveitsi +1,33
9) Viktoria Rebensburg, Saksa +1,42
10) Ramona Siebenhofer, Itävalta +1,76

Kilpailussa oli mukana 33 laskijaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt