Alppihiihto

Tällaista reaktiota olympiavoittajalta on tuskin nähty koskaan – kuva 30 sekuntia maaliintulon jälkeen kertoo oleellisen

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Olympiahistoriassa on nähty useita yllätysvoittoja. Tshekkilaskijalla kesti kuitenkin poikkeuksellisen kauan sulatella tapahtunutta.
Pyeongchangin talviolympiakisojen lauantai alkoi jättiyllätyksellä, kun naisten alppihiihdon supersuurpujottelun ratkaisu venyi odotettua pidemmäksi.

Alppihiihdossa kärkilaskijat tulevat rinteen alas niin sanotussa kuumassa ryhmässä, josta lähes kaikissa kisoissa löytyy myös voittaja. Lauantaina näin ei käynyt.

Kuuman ryhmän loppupäässä numerolla 15 laskenut Itävallan Anna Veith ehti jo luulla voittaneensa toisen peräkkäisen olympiakultansa, kunnes numerolla 26 kisannut Ester Ledecka ylitti maalilinjan sadasosan Veithia nopeampana.

Kun maalialueen yleisö hurrasi villisti Ledeckan kärkiaikaa, tshekki oli niin suuren hämmennyksen vallassa, ettei hänen kasvoiltaan pystynyt lukemaan mitään yli puoleen minuuttiin. Hän vain seisoi paikallaan suorituksestaan hengästyneenä.

Vasta kun kameramies kertoi Ledeckan laskeneen kärkeen, kultamitalisti alkoi hymyillä.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mietin, mitä oli juuri tapahtunut ja että tässä on oltava jonkinlainen virhe, Ledecka sanoi lehdistötilaisuudessa Reutersin mukaan.

Hän luuli, ettei suoritus riittäisi kymmenen parhaan joukkoon.

– Tuijotin vain tulostaulua, mutta aika ei muuttunut ja kaikki vain huusivat. Silloin ajattelin, että okei, tämä on outoa, Ledecka sanoi.

Hämmennyksen ymmärtää monestakin syystä. 22-vuotiaan Ledeckan päälaji on nimittäin lumilautailu, jossa hän on voittanut maailmanmestaruuden sekä paripujottelussa että parisuurpujottelussa.

Alppihiihdossa Ledecka on kilpaillut maailmancupissa vasta helmikuusta 2016 lähtien. Nyt voittamassaan lajissa hän on laskenut vain kahdeksan maailmancupin kilpailua, joissa hän on ollut parhaimmillaan kahdesti 19:s. Viime vuoden MM-kisoissa hän oli 29:s.

Hänen maailmancupuransa paras sijoitus on syöksylaskusta, jossa on kerran sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon. Joulukuussa hän laski seitsemänneksi Lake Louisessa.

Ennen kultamitalikisaansa Ledecka oli laskenut Pyeongchangissa suurpujottelussa 23:nneksi. Hän on ilmoittautunut myös ensi keskiviikon syöksylaskuun. Päivää myöhemmin Ledecka kilpailee varmuudella leipälajissaan, lumilautailun parisuurpujottelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat