Alppihiihto

Alppihiihtotähti vastaili jo onnittelusoittoihin – sitten olympialaisten suurin yllättäjä meni ohi: ”Onko tuo virhe?”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Anna Veith oli kiinni historiallisessa saavutuksessa, kunnes Ester Ledecka ohitti hänet sadasosalla.
Itävallan Anna Veith oli kiinni lauantaina lasketun supersuurpujottelun olympiakullassa, kun 20 ensimmäistä laskijaa olivat ehtineet maaliin. Siinä vaiheessa kuuman ryhmän laskijat kuvittelivat, että mitalistit ovat jo ratkenneet.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Anna Veith vastaili maalialueella onnittelusoittoihin ja valmistautui jo palkintojenjakoon, kun Tshekin Ester Ledecka starttasi radalle numerolla 26.

Voittaessaan Veithistä olisi tullut ensimmäinen nainen, joka on pystynyt voittamaan supersuurpujottelun olympiakultaa kahdesti peräkkäin. Mutta hän menetti kultamitalin, kun Ledecka ehti maaliin.

Tshekki ohitti itävaltalaisen vaivaisella sadasosan erolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luulin, että olin jo voittanut kultaa, Veith myönsi kisan jälkeen.

– Minulle oli iso yllätys, että hän pystyi siihen. Ensimmäiseksi ajattelin, että onko tuo aika virhe? Haluan onnitella häntä, koska hän laski todella hyvin.

Veith menetti kullan sadasosan erolla. Myös pronssimitalisti Tina Weiratherin ja neljänneksi jääneen Lara Gutin ero oli yhtä niukka. Ledeckan superyllätys pudotti siis Gutin äärimmäisen niukasti mitaleilta.

Yhdysvaltalaiskanava CBS:n mukaan Ledecka on ensimmäinen urheilija, joka on kilpaillut olympialaisissa alppihiihdossa ja lumilautailussa. Hänen päälajinsa on lumilautailu, jossa hän on voittanut maailmanmestaruuden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt