Alppihiihto

Alppihiihdon raikulipoikamainen supertähti vahvisti lopettavansa

Julkaistu:

Alppihiihto
USA:n Bode Milleriä ei nähdä enää alppirinteissä.
Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä alppihiihtäjistä, USA:n Bode Miller lopettaa mittavan uransa.

Miller vahvisti päätöksensä Kansainvälisen hiihtoliiton uutisessa.

Nykyisin 40-vuotias Miller kypsytteli lopullista päätöstään pitkään, sillä hänen edellinen maailmancupin kisansa on peräti kahden ja puolen vuoden takaa.

Neljän lapsen isä saavutti urallaan 33 maailmancupin osakilpailuvoittoa, mikä on miesten puolella kaikkien aikojen kahdeksanneksi eniten.

Miller myös lukeutuu niihin harvoihin alpinisteihin, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun kaikissa viidessä lajissa: pujottelussa, suurpujottelussa, super-g:ssä, syöksylaskussa ja alppiyhdistetyssä.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urallaan Miller voitti maailmancupin kokonaiskilpailun kahdesti ja osalajeista supersuurpujottelun kristallipallon kahdesti ja pujottelun kerran.

Arvokisoissa Miller oli aina vahva. Hänellä on olympiakulta Vancouverista alppiyhdistetystä, lisäksi palkintokaapissa on viisi himmeämpää olympiamitalia. Miller on voittanut urallaan myös neljä MM-kultaa.

Miller oli myös hyvin karismaattinen urheilija, jonka seurassa ei ollut koskaan tylsää hetkeä. Miller viihtyi läpi menestysvuosienkin ahkerasti yöelämässä, ja hän on ajoittain asunut erillään Yhdysvaltain muusta alppihiihtomaajoukkueesta.

Hän rahoitti ”yhden miehen joukkueensa” toimintaa mm. sponsorivaroin ja myymällä t-paitoja ja lippiksiä ja asui kisareissujensa aikana linja-auton kokoisessa matkailuautossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt