MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Santander Consumer Finance Oy:n mainosaineistoa
MAINOS Santander

Tiedätkö, mitkä ovat autosi todelliset vuosikustannukset? Vastaus voi yllättää

Julkaistu:

Joka viides suomalainen ei tiedä, kuinka paljon auton huolto heille maksaa vuodessa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät useinkaan ole perillä autojen vuosikustannuksista.
Auton vuosikulujen arvioiminen on vaikeaa, ja varsinkin kalliiden korjausten hintoja arvioidaan usein reilusti alakanttiin. Santander Consumer Financen teettämän tutkimuksen mukaan joka viides (19 %) suomalainen auton omistaja ei tiedä, kuinka paljon auton huolto heille maksaa vuodessa. Reilu neljännes (28 %) ei tiedä, kuinka paljon heillä todellisuudessa kuluu keskimäärin kuukausitasolla rahaa auton käyttömenoihin.

Kuukausittaisten käyttökustannusten – joihin lukeutuvat esimerkiksi polttoainekulut, arvonalenema, vakuutukset, pysäköintimaksut ja huollot – määräksi arvioidaan keskimäärin 258,34 euroa. Todellisuudessa keskimääräiset autoilun kustannukset ovat kuukaudessa noin 450–600 euroa riippuen muun muassa ajettujen kilometrien määrästä, polttoaineesta ja autosta.

Keskimäärin reilu kolmannes suomalaisista ei myöskään osaa arvioida eri korjaustoimenpiteiden hintaa. Esimerkiksi 39 prosenttia Santanderin tutkimukseen vastanneista ei osannut arvioida, kuinka paljon auton vaihteiston vaihtaminen maksaa. Kulujen arvioidaan enimmäkseen olevan 1000–1999 euroa (17 % vastaajista), 2000–2999 euroa (12 %) tai vain 500–999 euroa (11 %). Todellisuudessa manuaalivaihteiston vaihtaminen maksaa keskimäärin 3500 euroa ja automaattivaihteiston vaihtaminen keskimäärin 5000 euroa, eli pahimmillaan jopa 5–10 kertaa enemmän kuin on arvioitu.

Lähimmäksi korjauskulujen arvioissa päästiin auton ohjausyksikön vaihtamisessa, jonka hinnaksi arveltiin joko 500–999 euroa (17 %) tai 1000–1999 (17 %) euroa. Todellinen hinta on keskimäärin 1000 euroa. Silti jopa 42 prosenttia vastaajista ei osannut arvioida ollenkaan ohjausyksikön vaihtamisen hintaa.

All in One -palvelulla ei tule yllätyksiä

Koska autojen käyttö- ja huoltokuluja ei osata arvioida realistisesti, voivat äkilliset korjaustarpeet tehdä yllättävänkin ison loven rahapussiin – ja useimmiten aina aivan väärään aikaan. Mikäli ennakoitavampi arki ja taloudellinen turva tuntuvat houkuttelevilta auton omistajan arjen keskellä, on yksi mahdollisuus hyödyntää Santanderin tarjoamaa All in One -palvelua.

All in One -palvelulla voi paitsi rahoittaa auton, myös paketoida muun muassa huoltopalvelut, vakuutukset ja rengaspalvelut yhteen kiinteään kuukausihintaan. Kun auto menee rikki, kuukausihinta kattaa kulut eikä yllättäviä menoeriä tarvitse murehtia. Kun autosta haluaa luopua tai sen haluaa vaihtaa uuteen, onnistuu sekin palvelun kautta.

Kun vertaa pankin autolainalla tai autokaupan osamaksurahoituksella perinteisesti ostetun auton vuosittaisia käyttö- ja huoltokuluja Santanderin All in One -auton kuluihin, eivät auton omistamiseen hupenevat euromäärät todellisuudessa ole huomattavan erikokoiset molemmissa omistusmalleissa. All in One tarjoaa siihen päälle lisäksi vapauden irtautua pankkilainojen kanssa askartelusta – ja ennen kaikkea huolettoman elämän ilman yllätyskuluja.

Tutustu All in One -palveluun

Santander Consumer Finance

Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Santander tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin sekä toimii edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille. Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja, jonka toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.

MAINOS Santander

MAINOS