After Dark

Lumilautacrossin maailmanmestaruus ratkeaa tänään - Taka ja Lindfors raivasivat tiensä finaaliin!

rac

Julkaistu:

SNOUKKA MM
Suomen lumilautaliiton crossimaajoukkueen laskijat Jussi-Oskari Taka ja Anton Lindfors selvittivät eilen tiensä lumilautailun MM-kisojen crossin finaaliin. Finaali lasketaan tänään Itävallan Kreischbergissä.
Lumilautacrossin maailmanmestaruus ratkaistaan tänään Itävallan Kreischbergissä. Suomesta kisaan osallistuvat rovaniemeläinen Jussi-Oskari Taka ja helsinkiläinen Anton Lindfors.

Kilpailun aikalaskut laskettiin eilen ja molemmat suomalaiset selvittivät tiensä finaaliin.

Taka laski suoraan finaaliin aikalaskujen ensimmäiseltä kierrokselta ajalla 1:01.55. Takan sijoitus karsinnoissa oli 16. Lindfors laski aikalaskun toiselta kierrokselta karsintojen sijalle 17.

- Ensimmäinen laskuni oli aika huono ja jouduin laskemaan toisen kierroksen. Toinen lasku oli melko hyvä. Selvitin radan ajassa 1:01.17, mikä oli päivän kahdeksanneksi nopein aika, Anton Lindfors kommentoi karsintoja ennen finaaleja.

Lindforsin mukaan MM-kisojen rata ei ole paras mahdollinen. Karsintalaskuunsa tyytyväinen Taka sanoo radan olevan kapea ja normaalista poikkeava.

- Alkusuora on todella tekninen ja sen muodot pitää saada osumaan, jos haluaa saada vauhtia seuraaviin muotoihin. Radalla on pari tosi kuumottavaa "sokeaa" käännöstä, joihin pitää hypätä sisään takakantille ja sitten runtata täysillä että kantin saa puremaan. Radalla on myös paljon rollereita ja näen ne itselleni etuna. Mutta nekin pitää saada osumaan rytmin puolesta oikein jos aikoo saada tehtyä vauhtia.

Finaaliissa laskee karsintojen 32 parasta neljän laskijan erissä. Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selviää puolet laskijoista, ja näin jatketaan kunnes finaalissa on neljä nopeinta.

- Katsotaan miten rata luonnistuu varsinaiseen krossilaskuun. Jäin aikalaskussa kolmanneksi tulleesta vain 3-4 sekunnin kymmenystä ja lähden kisaan luottavaisin mielin, Lindfors sanoo.

- Lähden finaaliin hyvällä fiiliksellä. Tavoitteeni oli laskea suoraan finaaliin ja se onnistui. Paria pientä virhettä lukuunottamatta karsintalaskuni meni nappiin. Rata on nyt tuoreena mielessä eikä tänään tarvitse tehdä samoja virheitä. On tosi kiva vihdoinkin päästä laskemaan kilpaa, Taka sanoo.

Katso Jussi-Oskari Takan ja Anton Lindforsin treenilasku Kreischbergin MM-radalta!