After Dark

Snoukkaleffojen kauhukakaroiden uuden leffan temput ovat aikaisempiakin kovempia - katso video jos uskallat!

rac

Julkaistu:

SNOUKKA
Lumilautaleffojen suomenmestareiden 292 Crewn kolmas leffa UFC on yöllistä temppuilua kaupunkien kaiteilla, seinillä ja katoilla.  
292 Crew:n tuorein elokuva UFC sai ensi-iltansa Helsingissä marraskuun alussa Boardexpo-messujen yhteydessä. Leffa on 292 Crew:n kolmas tuotanto.

Big Guns -lyhärillään vuoden 2013 snoukkaleffojen suomenmestaruuden voittanut 292 on aiemmin julkaissut "tayspitkät" lautailuleffat Namllens-Snellman ja HALOO. 

Hieman alle puolen tunnin mittainen UFC esittää edeltäjiensä tapaan lähes pelkkää urbaania freestyleä eli kaupunkilaskemista. Temppuihin keskittyvän elokuvan suorituspaikat ovat erilaisia kaiteita ja muita kaupunkiympäristöstä löytyviä laskemiseen sopivia rakenteita. Suuri osa elokuvan kuvauksista on tehty iltaisin ja öisin.

292 Crew:n nokkamies Aapo Enqvist kertoo After Darkille, että kuvausten järjestäminen oli viime talven surkeiden lumiolosuhteiden takia haastavaa:

- Jouduimme reissaamaan lumitilanteen takia aika paljon. Lunta piti etsimällä etsiä eri kaupungeista. Esimerkiksi Helsingissä lunta oli riittävästi vain viikon verran.

- Rovaniemi oli hyvä ratkaisu tähän ongelmaan. Emme ole kuvanneet siellä aiemmin, se oli meille ihan uusi kohde.

- Rollossa lunta oli mukavasti ja reissu sinne tuntui suorastaan voitokkaalta. Saimme siellä tosi hyvin matskua piuhalle.

Leffaa kuvattiin lukuisilla katuspoteilla myös Iisalmessa, Yli-torniossa, Kajaanissa ja Kuusamossa. Hiihtokeskuksista leffaan pääsi Vuokatti ja Paljakka.

UFC:ssä laskevat 292 Crew:n kaikki alkuperäisjäsenet. Enqvistin kertoo, että ryhmää täydentämään kutsuttiin "lajitoveri Antti Komulainen".  Enqvistin mukaan crew:n jäsenistö on kotoisin "vähän joka puolelta Suomea, etupäässä Lahti-Kuopio akselilta".

Tällä hetkellä Komulaisen ja Enqvistin lisäksi ryhmään kuuluvat Rene Rinnekangas, Ville Mustonen, Nooa Risku, Mikko Rehnberg, Tuomas Pohjonen, Riko Rinnekangas ja Anton Kiiski.

Crew:n jäseniä yhdistävä tekijä on opiskelupaikka Sotkamossa.

- Olemme Reneä lukuunottamatta Vuokatin lumilautalukion nykyisiä tai entisiä oppilaita. Rene ei ole vielä lukioiässä. Tällä hetkellä "paippilukiossa" opiskelevat Mikko, Nooa ja minä.

- Tässä leffan ensimmäisessä osiossa taitojaan esittelevät minun lisäksi Rene, Mikko, Nooa, Tuomas ja Ville.

Enqvist on vastannut elokuvan ohjaamisesta ja jälkituotannosta. Kuvauksissa kameran takana on ollut koko ryhmä.

- UFC on yhdessä kuvattu. Tekeminen on ollut melko vapaamuotoista, kuvauspaikalla ollaan sovittu kuka hoitaa mitäkin.

- Kuvasimme elokuvan kahdella kameralla siten, että jokainen oli aina vuorollaan kuvaajana kun toiset vetivät.

- Leffassa on crewimme jäsenten lisäksi muutamia "fiittaajia", eli kamujamme, jotka sattuivat olemaan paikalla kun kuvasimme. Hekin auttoivat kuvauksissa ja niiden järjestelyissä.

Enqvist ei halua nostaa elokuvasta ketään muita keskeisempään rooliin tai nimetä elokuvan kovinta suoritusta.

- Olemme nimenomaan ryhmä, ja jokainen jäsenemme on ryhmällemme tärkeä. Sen voin kuitenkin sanoa, että kannattaa katsoa Ville Mustosen viimeinen temppu!

UFC julkaistaan After Darkissa kolmessa osassa. Katso UFC:n ensimmäinen osio!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt