After Dark

Suomen kovin naiskiipeilijä Anna Laitinen: ”Salibandyssä sattuu enemmän onnettomuuksia”

Julkaistu:

X-SHOW
Kiipeily on harrastajamääriltään nopeimmin kasvavia urheilulajeja Suomessa. Otsikoissa on ollut myös kuolonuhreja vaatineita kiipeilyonnettomuuksia. Mikä on naisiaan Anna Laitinen, joka parissa vuodessa kiipesi lajin huipulle, mikä kiipeilyssä kiinnostaa ja onko se vaarallista?
After Dark X-Show’ssa Eero Ettalan ja Lauri Heiskarin vieraana kiipeilyn moninkertainen suomenmestari Anna Laitinen ja Suomi-kiipeilyn historiasta kertovan Kylmää kiveä leffan kuvaaja ja tuottaja Ville Kurru.

Laitinen aloitti kiipeilyn vuonna 2007 ja voitti jo 2009 boulder-kiipeilyn Pohjoismaiden mestaruuden. Viime vuonna hän tuli kolmanneksi Sisu Masterissa, jossa kärkisijat veivät kaksi maailman parhaisiin kuuluvaa naiskiipeilijää. Telinevoimistelutaustan omaava Anna on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on kiivennyt vaikeustason 8A boulderin ja 8b köysireitin.

Ohjelmassa nähdään kohtaus jo kolme vuotta teossa olleesta Kylmää kiveä dokumenttielokuvasta. Dokkarin ensi-ilta on keväällä 2015. Myös Laitisella on rooli leffassa.

After Dark X-show joka perjaintai vain ISTV:ssä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt