After Dark

Antti Autin maailmanmestaruudesta pian 10 vuotta: "Lasken nyt paremmin kuin koskaan!"

rac

Julkaistu:

SNOUKKA
Lumilautailun vuoden 2005 tuplamaailmanmestari ja X-Games voittaja Antti Autin kolmas snoukkaelokuva on valmis. Backcountry-laskemiseen keskittyvää Approach & Attackia on tehty kaksi vuotta. Katso Autin uuden leffan tiiseri!
Rovaniemeläinen lumilautailumestari Antti Autti valmistautuu kolmannen elokuvansa Approach & Attack julkaisuun. Elokuva on Autin mukaan viimeistelyä vaille valmis:

- Hiotaan vielä pikkujuttuja, mutta leffan voi sanoa olevan valmis. Ensi-iltaan on reilu viikko, joten kyllähän sen pitääkin olla!

Elokuvan ensi-ilta pidetään Rovaniemellä lauantaina 25.10 kulttuuritalo Korundissa. Approach & Attack esitetään Helsingin Bio Rexissä torstaina 30.10.

- Järjestämme näytöksen myös Japanissa. Netissä leffa julkaistaan marraskuun alussa. Julkaisemme myös jotain lisäedittejä.

Elokuvaa on tehty kaksi vuotta. Kuvausprojekti alkoi vuonna 2012 Autin edellisen Relate to It -elokuvan julkaisun jälkeen.

Keskuslaskemista - parkkia tai paippia, leffassa ei ole ollenkaan, eikä myöskään kaupunkilaskemista. Approach & Attack on kuvattu takamaastoissa.

- Hyppyrit jäävät tässä leffassa vähemmälle. Lapiota ei ole käytetty oikeastaan ollenkaan, ollaan menty luonnollisten maastonmuotojen ehdoilla. Tämä on puhdas "bäkkärileffa".

- Kotimaisissa snoukkaleffoissa ei ole aiemmin nähty tällaista lähestymistä. Olen ylpeä siitä, että ollaan tehty jotain mitä suomalaiset eivät ole aiemmin tehneet.

Elokuva on lähes tunnin mittainen, mikä on lumilautaelokuvalle paljon.

- Approach & Attack ei ole puhdas snoukkaleffa. Siinä on paljon kertovaa dokumentaarista osaa. Toivottavasti se avaa lumilautailua myös maallikkoille.

Elokuvan tekeminen on vaatinut paljon matkustamista. Kuvauksia on ollut Kanadassa, Alaskassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa ja Norjassa.

- En ole laskenut reissupäivien määrää, mutta ollaan tehty useampia matkoja melkein kaikkiin lokaatioihin. Se oli hyvä ratkaisu.

- Jos miettii vaikka Norjan osioita, niin oltaisiin ehkä saatu tarvittavat otokset kuvattua yhden kauden aikana. Mutta halusimme kuvata muutakin kuin freeride-linjoja ja oli hyvä, että käytiin siellä useampia kertoja.

Leffan päätähtiä ovat Autin lisäksi Miikka Hast ja Will Jackways Uudesta-Seelannista.

- Miikkalla, Jackilla ja minulla on elokuvassa keskeiset roolit, mutta siinä  ei ole tavanomaisia laskijapartteja. Sen keskiössä ovat eri lokaatiot eli kuvauspaikat sekä lokaalit eli lokaatioiden paikalliset laskijat. Esimerkiksi Japanissa oltiin reissussa Car Danchi Crewn kanssa.

Approach & Attack:n on kuvannut, leikannut ja ohjannut Northlight Pictures tuotantoyhtiön Teemu Lahtinen. Lahtinen on vastannut myös Autin aiempien elokuvien tekemisestä. Kaksi vuotta sitten julkaistun Relate to It:n lisäksi Autti ja Lahtinen ovat tehneet vuonna 2010 julkaistun Antiout -elokuvan.

- Approach & Attack:sta ei olisi tullut sellaista kuin se on, jos ei oltaisi tehty Antiout:ia ja Relate to It:iä. Mielestäni elokuvia ei kuitenkaan voi sanoa trilogiaksi. Toki niistä näkee mihin laskemiseni on kehittynyt.

- Temppujen oppiminen on vähentynyt, mutta olen oppinut lautailemaan ihan toisella tavalla. Vapaalasku ja vuorilla olo on opettanut todella paljon. Lasken nyt paremmin kuin koskaan.

Autin tulevan kauden suunnitelmat ovat vielä osittain auki, mutta laskuhalut ovat jo kovat.

- Missään nimessä en aio jarrutella! Ainahan mulla on ollut kova motivaatio, mutta se on vaan lisääntynyt entisestään.

- Meillä on alustavia pläänejä, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Approach & Attack on ollut sen verran iso proggis, että halutaan pitää hengähdystauko Helsingin näytöksen ja nettijulkaisun jälkeen. Katsotaan loman jälkeen mitä tehdään seuraavaksi.

Katso Approach & Attackin teaser!

Ota kantaa

Lähesty & hyökkää?

Hyökkäys on paras puolustus! 81% Parempi pötkiä pakoon. 19%
Ääniä yhteensä 817

Antti Autti

 • Syntynyt Rovaniemellä 1985
 • Lumilautaillut vuodesta 1995
 • Maailmancupin 2. sija 2004
 • Maailmanmestaruus half-pipessa ja slopestylessa 2005
 • 1. X-Games superpipe, 2005
 • 1. Arctic Challenge Big Air, 2005
 • 5. Torinon olympiapipessa, 2006
 • 3. Air & Style, 2006
 • 1. Toyota Big Air, 2008
 • 3. X Games superpipe, 2009
 • Jätti Vancouverin olympialaiset väliin ja ryhtyi vapaalaskijaksi vuonna 2010
 • Vuoden Vapaalaskija 2012