Mervi

Yleisurheilu

Jorma Kinnusen ennustus keihään ihmemies Yegon tarinassa kävi toteen – ”Voittaa kohta meidät kaikki”

Julkaistu:

Yleisurheilun MM
Julius Yego nousi keihäsmaailman huipulle suomalaisen osaamisen ja YouTuben ansiosta. Urheilusanomat kertoi tuoreen maailmanmestarin huikean tarinan 9. heinäkuuta 2015.
Petteri Piironen muistaa kuukauden takaisen hirmuheiton Birminghamissa ulkoa.

– Vauhtijuoksu on täysin suoraviivainen. Ei mitään mutkaa mihinkään suuntaan. Vauhti kiihtyy koko ajan, hän kertaa.

– Ristiaskelhyppy on Juliuksen selkeä vahvuus. Hän on siinä tällä hetkellä ykkönen koko maailmassa. Se onnistuu nytkin.

– Törmäys tukijalkaan on hyvä. Hartiat malttavat odottaa. Julius Yego ei lähde runnomaan kädellä, vaan odottaa, että törmäys tulee ja heitto tapahtuu sen kautta.

Ja kun veto tulee, se on järkyttävän kova. Keihäs lähtee kuin tykin suusta. Irtoamishetkellä tapahtuva magnesiumin pöllähdys vain tukee vaikutelmaa.

– Ainut mitä voi miettiä, on heiton suunta. Onko hyvä asia, että se menee noin paljon oikealle?

Heiton karkaaminen oikealle on keihäässä yleinen virhe. Todelliseksi ongelmaksi se muodostuu kuitenkin vasta siinä vaiheessa, jos heittäjä kaatuu ylävartalollaan vasemmalle. Silloin osa törmäyksen tuomasta voimasta valuu hukkaan.

– Vaikka heitto lähti oikealle, Juliuksen kehon liike oli samaan suuntaan. Hän pystyi painamaan ylävartalolla heiton perään.

Yego saa suunnattua lähes kaiken mahdollisen liike-energian 800-grammaiseen keihääseen, joka katoaa pisteenä Birminghamin taivaalle. Heittäjä tuntee heti, että nyt lähti kauas – ja leveälle.

Heitto näyttää menevän ulos sektorista. Sitä on kuitenkin mahdoton sanoa varmaksi, sillä sektori loppuu 88 metriin, ja heitto on ainakin kolme metriä pidempi.

Toimitsija levittää kätensä. Tätä heittoa ei mitata. Kentän laidalla seisova Piironen on toista mieltä. Hän on varautunut tilanteeseen ja pyytää Yegon luokseen.

– Julius heittää oikealle, joskus enemmän, joskus vähemmän. Olin miettinyt jo ennen kisaa, jos tulee pitkä heitto, joka menee sektorin viivan päälle, pyydän tarkistuttamaan sektorin.

Sitä ennen pitää kuitenkin ottaa tulos talteen. Piironen vaatii sitä järjestäjiltä. Heitto mitataan. Tulos on 91,39. Sitä ei kuitenkaan vielä hyväksytä. Sektori pitää mitata ensin.

– Tiedän kokemuksesta, että ei sen tarvitse alkupäästä hirveästi lähteä vinoon, että 90 metrin kohdalla heitto on jo suuri.

Tarkistuksessa selviää, että sektori ei ollut vain liian lyhyt, vaan myös kapea. Heitto joka näytti olevan juuri ja juuri ulkona, onkin juuri ja juuri sisällä. Julius Yego on heittänyt pidemmälle kuin kukaan muu sitten kesäkuun 2006.

– Jos heitto olisi ollut 87 metriä, en olisi siihen ryhtynyt. Nyt olisi kyseessä heitto, jollaista ei ollut heitetty yhdeksään vuoteen, Piironen muistuttaa.

 

Eivät he varmasti ole Afrikan ainoat kovakätiset miehet. Kun laji löydetään kunnolla, heittäjiä tulee paljon.

Keihäskansa oli huutanut 90 metrin heittoa monta vuotta, eikä vain Suomessa, vaan ympäri maailmaa. Nyt heitto tuli.

Ja sen heittäjä on kenialainen poliisi, joka oli aikoinaan opetellut heittämään nettivideoita katsomalla.

Julius Yego syntyi juoksijoiden heimoon juoksijoiden maassa, mutta hänestä ei ollut juoksijaksi. Hän yritti kyllä, kokeili satasta ja maastojuoksua, mutta keihäs tuntui aina omalta.

Tosin kesti pitkään, ennen kuin Yego sai käsiinsä oikean keihään. Enimmäkseen hän heitteli puukeppejä. Kunnon välineeseen hän pääsi käsiksi vasta teini-iässä, ja silloinkin riemu oli katketa alkuunsa, kun koulun ainut keihäs hajosi. Maantiedon opettaja hankki kuitenkin Juliuksen käyttöön uuden heittovälineen. Vuotta myöhemmin Yego heitti Kenian nuorten ennätyksen – lenkkarit jaloissa.

Keihäspioneerin elämä ei ollut Keniassa helppoa. Yego itki katkeria kyyneleitä, kun Kenian yleisurheiluliitto ei päästänyt häntä nuorten MM-kisoihin vuonna 2008. Hän oli ylittänyt kisarajan, mutta urheilujohtajat eivät uskoneet, että Yego voisi saavuttaa mitalin.

Lopettaminen oli monta kertaa lähellä. Nuorukaisella ei ollut valmentajaa. Keniassa ei ollut ketään, joka olisi osannut auttaa tulevaa huippuheittäjää.

Yksi tukija hänellä kuitenkin oli ja on yhä. Kun Kenian poliisi palkkasi Yegon, se ryhtyi samalla hänen sponsorikseen. Yego sai työpaikan ja aikaa harjoitteluun. Hän pääsi myös viettämään enemmän aikaa pääkaupunki Nairobissa, jossa harjoitteluolosuhteet olivat edes hieman siedettävämmät kuin kotikaupungissa Eldoretissa.

Helppoa ei ollut vieläkään. Keihäänheittäjän oli vaikea päästä arvokisoihin juoksijoiden maassa. Edes Afrikan mestaruuskilpailujen pronssi 2010 ei vakuuttanut kaikkia. Kun Kenian joukkuetta kasattiin vuoden 2011 Afrikan kisoihin Mosambikiin, Yego pudotettiin kisakoneesta, jotta mukaan saataisiin lisää juoksijoita.

– Hän joutui anelemaan valitsijoilta kisapaikkaa. Hän lupasi pärjätä ja vaikka mitä. Kun hän aikansa maanitteli ja vonkui, hän pääsi lopulta mukaan, Piironen kertoo 2010-luvun alun tilanteesta.

Anelulle oli katetta. Maputoon päästyään Yego voitti mestaruuden uudella Kenian ennätyksellä. Kun häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, kuka häntä valmentaa, Yego vastasi: ”YouTube”.


Se ei ollut vitsi. Yego oli viettänyt pitkiä aikoja Nairobin ja Eldoretin internetkahviloissa ja kelannut Jan Zeleznyn, Andreas Thorkildsenin ja Tero Pitkämäen heittoja edestakaisin. Maputossakin hän katsoi huippujen heittoja kännykästään ennen kilpailemista.

Maputon lehdistötilaisuudesta lähtien Yego on tunnettu ”YouTube-miehenä”. Lempinimi on osuva, mutta se pressi oli samalla viimeisiä hetkiä, jolloin heittäjä oli pelkkien nettivideoiden varassa.

Yleisurheilumanageri Jukka Härkönen oli bongannut Yegon kisoista. Hän kysyi, kiinnostaisiko nuorukaista valmennusleiri Suomessa. Kun vastaus oli myöntävä, Härkönen järjesti IAAF:n valmennusstipendin saaneen Yegon Suomen keihäsmaajoukkueen leirille Pajulahteen.

– Monet havaitsivat heti, että hän on teknisesti hyvä ja poikkeuksellisen lahjakas. Esimerkiksi Jorma Kinnunen sanoi silloin, että lähetä poika äkkiä takaisin Afrikkaan, se voittaa kohta meidät kaikki, Härkönen kertoo.

Profetia oli osuva. Pajulahdesta Yegon matka jatkui Kuortaneen urheiluopistolle. Hän saapui Suomeen paukkupakkasten keskelle tammikuussa 2012 ja viipyi vajaat kolme kuukautta. Tuo aika muutti Yegon uran. Kuortaneella Yego näki heittäjiä, joita oli aiemmin seurannut vain YouTubesta ja eli nyt samaa arkea heidän kanssaan.

– Siinä vaiheessa tuli varmasti lopullinen henkinen kasvu ja ymmärrys siitä, mitä keihäänheitto on ja mitä se vaatii, Piironen sanoo.

Samalla Piironen ja Yego laativat harjoitusohjelman, johon kenialaisheittäjä edelleen pitkälti perustaa treenaamisensa.

Kun Yego pääsi osaavaan valmennukseen, hänen kehityksensä nopeutui. Kesällä 2012 hänestä tuli ensimmäinen kenttälajien finaaliin olympialaisissa päässyt kenialainen. Seuraavana vuonna hän oli Moskovan MM-kisoissa neljäs, ja nyt hän on maailman tilastokärki.


Yego on kääntänyt lahjakkuudellaan, intohimollaan ja työnteolla lähtökohtansa päälaelleen. Mahdottomasta on tullut totta ja hankala on muuttunut hienoksi. Juuri nyt Yegon elämä ei ole hullumpaa.

– Julius on lajipioneeri. Hän tekee joka päivä kenialaista urheiluhistoriaa.

Yegosta ei olisi tullut maailman parasta keihäänheittäjää ilman suomalaista keihäsosaamista, mutta ei myöskään ilman internetiä ja nykyaikaisia viestintäkeinoja. Piironen ja Yego näkevät yhä harvoin. Yhteyttä pidetään lähinnä pikaviestipalvelu Whatsappilla.

Yego syntyi oikeaan aikaan. Tällainen valmennussuhde ei olisi ollut mahdollinen vielä 10–15 vuotta sitten. YouTube avattiin vuonna 2005 ja Whatsapp perustettiin 2009. Ja mitä Kenian tietoliikenneyhteyksiin tulee, ne ovat edelleen puutteelliset.

– Kun Julius menee Eldoretiin, hän on kantaman ulkopuolella. Joskus menee viikkokin, ettei häneen saa yhteyttä.

Kuinka paljon potentiaalisia huippuheittäjiä Keniassa sitten on? Samaa on alkanut miettiä myös maan yleisurheilujohto.

– Jos saisimme vietyä keihäänheiton maaseudulle, voisimme löytää todella paljon hyviä heittäjiä, Kenian joukkueen tiedottaja Peter Angwenyi totesi Lontoon olympialaisten aikana New York Timesille.

Suunnitelma kuulosti hyvin suomalaiselta – ja samaan aikaan suomalaisittain hyvin pelottavalta. Mitä lajille tapahtuisi, jos afrikkalaiset löytäisivät sen joukolla? Angwenyi ei Lontoossa uskonut, että kysymykseen saataisiin lähivuosina vastausta.

– Välineet ovat hintavia. Lisäksi tarvitaan kuntosaleja, erikoisharjoittelua ja valmentajia. Meillä ei ole mitään niistä.

Keihänheiton kutsuminen kalliiksi voi tuntua erikoiselta, mutta Kenia on köyhä maa. Sen bruttokansantuote on noin 3 000 dollaria asukasta kohden. Juokseminen on sellaisessa ympäristössä luonnollinen valinta. Sen voi aloittaa paljain jaloin.

Yego on puhunut kadehtien eteläafrikkalaisten ja egyptiläisten heittäjien paremmista olosuhteista. Piironen vahvistaa harjoitusolosuhteiden puutteet.

– Harjoitusohjelmaa tehdessä joutuu käyttämään luovuutta. Kovin tarkkoja ohjeita ei voi antaa. En voi sanoa, että hyppää kymmenen kertaa kymmenen aitaa, koska en tiedä, onko hänellä aitoja käytössään.

– Jos hän on kotonaan, voi olla, että hän joutuu heittämään riisipellolla ja hyppimään hyppyharjoitukset kiveltä kivelle.

Kuntopallot ja heittopallot ovat keihäsharjoittelun perusvälineitä. Yegolla ei ollut pitkään kumpaakaan. Hän sai ensimmäisen heittopallonsa manageri Härköseltä ja kuntopallon Piiroselta. Kaikkia puutteita ei kuitenkaan voi eikä välttämättä edes kannata korjata.

– Hän on hyppinyt rappusia, tehnyt kestävyysjuoksijoiden kanssa erilaisia nopeusharjoitteita ja heitellyt keihästä. Minkäännäköistä voimaharjoittelupohjaa ei ole ollut. Eikä sitä ole oikeastaan vieläkään. Hänen nostotekniikkansa on niin heikkoa, etten tuhlaa aikaa siihen, että opettaisin, miten tempaus tehdään.


Piirosella on toinenkin afrikkalainen valmennettava. Egyptiläinen Ihab Abdelrahman El Sayed heitti viime vuonna maailmantilaston kärkituloksen 89,21. Kun hän 17-vuotiaana kokeili keihäänheittoa ensimmäisen kerran, keppi lensi seisovilta jaloilta heti 40 metriä.

Ihab ja Julius, kuten Piironen suojattejaan kutsuu, ovat aivan erilaisia heittäjiä. Julius on 175-senttinen velikulta, joka puhuu sujuvaa englantia ja heittää hyvällä tekniikalla. Parikymmentä senttiä pidempi Ihab riuhtaisee heittonsa lähes pelkästään kädellä, eikä Piironen voi vieläkään olla täysin varma, että hänen ohjeensa menevät egyptiläiselle perille.

– Ihab on niin kohtelias, ettei sano, jos jotain jää ymmärtämättä. Hänen pitää nähdä, mitä tehdä. Harjoitteet pitää viedä perille kädestä pitäen, esimerkin kautta.

Egyptiläinen tarvitsee siksi huomattavasti enemmän kasvokkain tapahtuvaa ohjausta. Kaksikosta hän onkin enemmän Piirosen luomus.

– Julius ja Ihab ovat timantteja, mutta eivät he varmasti ole Afrikan ainoat kovakätiset miehet. Siellä on paljon massaa. Kun laji löydetään kunnolla, heittäjiä tulee paljon.

Keihäänheitto on murrosvaiheessa. Hallitseva olympiavoittaja on trinidadilainen, tämän ja viime kauden kärkitulosten tekijät ovat tulleet Afrikasta.

Naisten puolella muu maailma on jo ohittanut Euroopan. Kun vuonna 2009 yli 63 metrin heittäjistä 82 prosenttia oli eurooppalaisia, tällä kaudella enää kolmannes. Muualta tulevat heittäjät ovat hitaasti mutta varmasti vallanneet maailmantilastot ja jopa Pihtiputaan keihäskarnevaalit.

Sanni Utriainen on parhaana suomalaisena maailmantilastossa sijalla 28. Hänen edellään on heittäjiä Brasiliasta, Israelista ja Japanista sekä kaikkiaan neljä kiinalaista ja kolme australialaista. Australian kakkosheittäjä Kelsey-Lee Roberts kävi Pihtiputaalla voittamassa karnevaalikisan. Lähin suomalainen jäi tasan viiden metrin päähän.

Miesten puolella kansainvälistyminen ei ole yhtä pitkällä, mutta Suomessa kehityssuunta pelottaa monia.

– Huolestuttavimpana piirteenä pidän sitä, että Afrikasta tulee tummia ja pitkiä heittäjiä, joka tekevät kovia tuloksia – ja vielä suomalaisopeilla, Keihäskarnevaalien perustaja Jorma Kinnunen pauhasi kenttähaastattelussa Pihtiputaalla niin, että urheilukentän kovaääniset kaikuivat.

– Olen aina sanonut, että ei niille pitäisi kaikkea opettaa. Kyllä niiden pitää jotain oppia itsekin, Äänekosken pikkujättiläinen jatkoi ja sai karnevaaliyleisöltä päivän raikuvimmat aplodit.

Asiaan löytyi Pihtiputaalla myös eriävä mielipide – ja aivan maailman huipulta. Keihäskoulun kummina paikalla ollut Tero Pitkämäki on nähnyt lajin kansainvälistymisen läheltä.

– Se on tosi hieno homma koko keihäänheitolle. Ei se pelota, vaikka suomalaisten asema arvokisoissa vaikeutuukin.

Pitkämäki sanoo olevansa iloinen siitä, että on ehtinyt nähdä tämänkin vaiheen rakkaassa lajissaan. Hän ajattelee lajia arvokisamitaleita suurempana kokonaisuutena, jossa ei haittaa eikä harmita, vaikka ulkomaalaiset hyödyntävät suomalaista valmennusosaamista.

 

Jorma Kinnunen sanoi, että lähetä poika äkkiä takaisin Afrikkaan, se voittaa kohta meidät kaikki.

– Olen neuvonut muita heittäjiä kesken kilpailujenkin. Joskus niillä ohjeilla on menty ohikin. Mutta on siellä neuvottu ja autettu paljon minuakin, itsekin esimerkiksi Jan Zeleznýn opissa käynyt Pitkämäki sanoi.

Yli vuosikymmenen lajin huipulla ollut Pitkämäki osaa katsoa asiaa laajemmasta, koko lajin perspektiivistä. Tämä vinkkeli aukeaa parhaiten ehkä juuri hänen itsensä kautta.

Pitkämäen merkitys lajin näkyvyydelle on ollut valtava. Kun miesten keihäs palasi Kultaisen liigan lajiksi 2005, Pitkämäki ja Andreas Thorkildsen pitivät kaksintaisteluillaan huolen siitä, että se myös pysyi siellä. Kultaisen liigan viimeisellä kaudella 2009 keihäs oli miesten ainut säännöllisesti mukana ollut kenttälaji.

Kun liiga muuttui kultaisesta timanttiseksi, Pitkämäki auttoi keihään pysymisessä tv-lajina. Tässä mielessä Pitkämäki ja Thorkildsen synnyttivät positiivisen kierteen. Kun taso nousee, näkyvyys lisääntyy. Kun näkyvyys lisääntyy, lajissa pyörivät rahamäärät kasvavat. Näkyvyys ja raha taas nostavat lajin kiinnostavuutta ja harrastajamääriä. Nämä taas nostavat tasoa ja ympyrä alkaa alusta.

Vaikka arvokisamitalien voittaminen muuttuu entistä vaikeammaksi, tulostason nouseminen hyödyttää taloudellisesti kaikkia huippuja ja ennen kaikkea lajia.

Kaikki tämä ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti ja itsestään. Se on jouduttu huomaamaan Suomessakin.

Jokaisella urheilun parissa toimivalla on haaveita ja tavoitteita. Piironen ei ole poikkeus, mutta entisen kansallisen tason keihäänheittäjän tavoite on toisenlainen kuin voisi kuvitella.

– Olen aina haaveillut, että saisin elätettyä itseni valmentajana ja voisin keskittyä urheilijoiden kanssa touhuamiseen, Piironen sanoo.

Pari vuotta sitten unelma toteutui, mutta ratkaisulla ei ollut mitään tekemistä keihäänheiton kanssa. Piirosesta tuli Ilveksen liigajoukkueen fysiikkavalmentaja. Hän tienaa pestistä paremmin kuin keihäsvalmennuksesta.

– Yksilölajin valmentajan palkat ovat pieniä. Emme kestä vertailua edes Mestiksen valmentajiin.

Totuus on toisinaan tarua ihmeellisempää. Maailman kuumin keihäsvalmentaja ei ole valmentanut päivääkään päätoimisesti keihäänheittäjiä.

– Ei ole rahoitusta urheilijoilta, liitolta, sponsoreilta tai valtiolta. Onko silloin väärin, että ansaitsen elantoni valmentamalla ulkomaalaisia? myös Teemu Wirkkalaa, Sami Peltomäkeä ja ruotsalaista Sofi Flinckiä valmentava Piironen kysyy.


Hän vertaa itseään jääkiekkovalmentajiin; kukaan ei kritisoi suomalaisia kiekkovalmentajia, kun he menevät Venäjälle valmentamaan. Vielä parempi vertailukohta löytyy toisesta talvilajista.

– Mäkihypyssäkin laji on hoitanut huonosti hommansa, ja suomalaiset valmentajat ovat jalkautuneet ulkomaille voidakseen harjoittaa ammattiaan.

Keihäänheitto on samankaltaisessa tilanteessa kuin mäkihyppy kymmenisen vuotta sitten. Laji kansainvälistyy kovaa vauhtia. ja valmennusosaamiselle on kysyntää ulkomailla.

– Suomalainen tietotaito ei ole ylivertaista, mutta se on uskottavaa. Menestystä on tullut niin pitkään. Saksa on heittovalmennukseltaan vahvempi maa kuin Suomi, mutta sieltä ei haeta yhtä paljon tietoa, Piironen sanoo.

Ja toisin kuin mäkihypyssä ilmasto ja infrastruktuuri ei rajoita lajin leviämistä. Keihäänheiton kansainvälistymiselle ei ole selviä rajoja. Etelä-Amerikassakin on herätty Rion olympialaisten alla.

Toki kansainvälistyminen ei ole mitään uutta. Yleisurheilussa ulkomaalaiset valmentajat ja ulkomailla valmentautuminen ovat olleet normaalia toimintaa jo pitkään.

– Monessa lajissa urheilijat hakeutuvat kansainväliseen oppiin, jos omasta maasta ei löydy valmentajia. Heitä skoutataan esimerkiksi jenkkiyliopistoihin nuorten arvokisoista, Jukka Härkönen huomauttaa.

Keihäässä virta on ainakin vielä toisinpäin: tulevana talvena Kuortaneelle saapuu amerikkalainen heittäjä ja pari srilankalaista. He tulevat oppimaan uutta, mutta tie kulkee kumpaankin suuntaan. Kun valmentaja nostaa urheilijan maailman huipulle, hän kehittyy ja oppii uutta itsekin.

Petteri Piironen on tehnyt Julius Yegosta paremman heittäjän, mutta samalla Yegon valmentaminen on tehnyt hänestä paremman valmentajan.

– Se on ollut suunnaton rikkaus, että olen päässyt valmentamaan ulkomailla. Olen joutunut muokkaamaan omaa ideologiaani ja kehittynyt.

Lopulta Piirosen kehittymisestä hyötyvät kaikki valmennettavat, niin Suomessa kuin muuallakin.

 

Artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran Urheilusanomissa 9. heinäkuuta 2015.

Lisää pitkiä urheilujuttuja luet Urheilusanomien maksullisessa palvelussa.

Ota kantaa

Hallitseeko Julius Yego keihäänheittoa vuoteen 2020 asti?

Kyllä 65% Ei 35%
Ääniä yhteensä 2673

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Arkeologit avasivat keskiaikaisen haudan syrjäisellä saarella Englannissa – sisältö oli kaukana ihmisestä

  2. 2

   Playboy-mallin luomurinnat tuottavat hänelle suunnatonta tuskaa – avautui kivuistaan tv-ruudussa: Lääkäriltä simppeli neuvo

  3. 3

   HS: Vuokralainen kaatoi pastakattilan vedet keittiön lattialle – taloyhtiö vaatii oikeudessa 30 000 euroa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  6. 6

   Bussiyhtiö Nobinan työnseisaus alkoi, useita linja-autovuoroja peruttu – tieto seisauksesta tuli HSL:lle yllätyksenä

  7. 7

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  8. 8

   Tulipalot riehuivat Pohjanmaalla – liekit veivät kahdessa palossa auton, 2 puimuria, traktorin, 3 peräkärryä ja 2 kylvökonetta

  9. 9

   ”Ei huvita enää” – isovanhemmat kertovat, miksi eivät halua hoitaa lastenlapsiaan

  10. 10

   IL: Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen sairastui syöpään – sai tietää kamalan uutisen kirjeen välityksellä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  3. 3

   Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  6. 6

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  7. 7

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  8. 8

   Gay-kommentti oli liikaa – Ensitreffit alttarilla -Petrin möläytykselle täystyrmäys tv-katsojilta: ”Se tuosta avioliitosta”

  9. 9

   Uuden ammattibarometrin Top 15 -listat: Näillä aloilla työntekijöistä on pulaa – eniten tarjokkaita sihteereiksi

  10. 10

   Karhu hyökkäsi ihmisen kimppuun – jahtasi yksinäistä miestä lintumetsällä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. 6

   Jari Sillanpää kertoo nyt IS:lle tiistain tapahtumista – ”Olen todella pahoillani”

  7. 7

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  8. 8

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  9. 9

   Lähipiiri kertoo Sillanpään huumeidenkäytöstä: ”Jarille arki voi tuntua putoamiselta rotkoon”

  10. 10

   Entisen teinitähden tv-esiintyminen järkytti katsojia – luurangonlaiha laulaja kuin varjo entisestä: huumetesti paljasti karmivan totuuden

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Arkeologit avasivat keskiaikaisen haudan syrjäisellä saarella Englannissa – sisältö oli kaukana ihmisestä

  2. 2

   Playboy-mallin luomurinnat tuottavat hänelle suunnatonta tuskaa – avautui kivuistaan tv-ruudussa: Lääkäriltä simppeli neuvo

  3. 3

   HS: Vuokralainen kaatoi pastakattilan vedet keittiön lattialle – taloyhtiö vaatii oikeudessa 30 000 euroa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  3. 3

   Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. Näytä lisää