Alma

Viihde

Valikko

Muistatko Dynastian? Näin elämä heitteli suosikkisarjan tähtiä: Katkaisuhoitoja, krooninen sairaus, rattijuopumusepäilyjä...

Julkaistu:

Suosikkisarja
Dynastia oli yksi 1980-luvun suosikkisarjoista myös Suomessa. IS selvitti mitä tähtien elämään on kuulunut sarjan päättymisen jälkeen.
Yhdysvaltalainen saippuaooppera Dynastia seurasi öljyalalla rikastunutta, Denverissä asuvaa Carringtonin perhettä. Vuosina 1981–1989 esitetty sarja nosti tähdiksi useita näyttelijöitä, ja sarjan pääosissa nähtyjen naisten nykykuulumiset kiinnostavat yhä laajaa yleisöä.

Mitä sitten kuuluu sarjassa suvun päämiehen Blaken vaimoa Krystle Carringtonia näytelleelle Linda Evansille, Blaken ex-vaimon roolissa nähdylle Joan Collinsille, tämän tytärtä Fallonia näytelleelle Pamela Sue Martinille ja Krystlen sisarentyttärenä Sammy Jo’na nähdylle Heather Locklearille?

IS selvitti tähtien elämien tärkeimmät käänteet ja nykykuulumiset.


Linda Evans


Linda Evans, 74, jatkoi uraansa Dynastian jälkeen näyttelemällä muun muassa tv-elokuvissa ja -minisarjoissa She’ll Take Romance (1990), Dynasty: The Reunion (1991), Dazzle (1995) sekä The Stepsister (1997).

Vuoden 1997 jälkeen Evans jättäytyi pois tv-maailmasta ja jäi eläkkeelle. Vuonna 2009 Evans palasi televisioon osallistuessaan ja voittaessaan Britannian Hell’s Kitchen -ruokaohjelman. Vuonna 2012 Evans julkaisi yhdistetyn keittokirjan ja elämäkerran Recipes for Life: My Memories.

– En kaipaa niitä (Dynastia-aikoja) yhtään. Se oli kaunista; mikä vuoristorata Dynastia olikaan. Se oli upea kokemus ja rakastin sitä, mutta luojalle kiitos pystyin tekemään, mitä halusin, Evans kuvaili Dynastia-vuosia People-lehdelle maaliskuussa 2017.

Viimeisimpänä Evans nousi kansainvälisesti otsikoihin maaliskuussa 2017, kun julkisuuteen tuli tieto siitä, että hänet oli pidätetty vuonna 2014 epäiltynä alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.


Evans nähdään videolla, jossa poliisi pysäyttää hänen autonsa sen jälkeen, kun tähden ajaminen on ollut huteraa ja aiheuttanut vaaraa kanssa-autoilijoille. Vaikka Evansia epäiltiin aluksi rattijuopumuksesta, tuli nimikkeeksi myöhemmin liikenteen vaarantaminen.

Evans kiistikin People-lehdelle rattijuopumuksen, ja kertoi vain kärsineensä tuolloin kovista kivuista sekä ottaneensa edellisiltana unilääkkeen.

– Se päivä oli käänteentekevä minulle, koska näin jälkikäteen toivon, että olisin harkinnut tarkemmin. Ajoin vesiterapiaan, mutta minun olisi pitänyt pysyä kotona, sillä minulla oli niin heikko olo selkäkipujen takia, Evans selitti.

Hän myös kertoi Peoplelle tuoreita kuulumisiaan. Evansin selkä on parantunut neljän laserleikkauksen sekä terveellisten elämäntapojen ansiosta.


– Joka aamu sanon, että luojalle kiitos voin hyvin! Sinun täytyy menettää terveytesi arvostaaksesi sitä. Olen hyvin kiitollinen, että minulla on yhä paljon tekemistä, ympäri Yhdysvaltoja motivaatiopuheita naisille pitävä Evans iloitsi.

Joan Collins


Legendaarinen brittinäyttelijä ja aikansa seksisymboli Joan Collins, 83, ei aio eläköityä. Kestotähti aloitti uransa vuonna 1951 Lady Godiva Rides Again -elokuvasta. Collins on nähty tv-sarjojen ja elokuvien lisäksi myös Broadwaylla sekä kirjoittanut useita kirjoja; muun muassa elämäkertateoksia.

Collins on kerännyt arvostusta myös brittihovista. Kuningatar Elisabet myönsi hänelle OBE-arvonimen jo vuonna 1996, ja vuonna 2015 Collins sai kuningattarelta dame-aatelisnimen.

Vuonna 2016 Collins paljasti yllättäen julkisuudessa, mistä sai innoituksensa Alexis-roolihahmoonsa.

– Alexis perustuu Donald Trumpiin – Alexis on kova bisnesjyrä. Tapasin Donaldin noina aikoina, sillä Ivana (Trumpin ex-vaimo) oli hyvä ystäväni, tähti kertoi Mirror-lehdelle.


Collins vieraili taannoin Good Morning Britain -aamuohjelmassa. Elinvoimainen nainen vakuutti, että aikoo jatkaa työskentelyä.

– En näe siinä mitään järkeä, tylsistyisin täysin, Collins täräytti vastaukseksi kysyttäessä mahdollisesta eläkkeelle jäännistä.

– Ja sitä paitsi sanotaan, että jos jäät eläkkeelle, et elää enää kovin kauaa sen jälkeen.

Hän kuitenkin myönsi, että showbisneksessä ei valinta ole aina näyttelijällä.

– Jos minut pakotetaan jäämään eläkkeelle elokuvista, teatterista tai yhden naisen show’stani, ryhdyn kirjoittamaan tai muotoilemaan. Teen jotakin. En ole ihminen, joka voi vain istuskella tekemättä jotakin.

Collins on nykyään naimisissa 51-vuotiaan Percy Gibsonin kanssa. Gibson on tähden viides aviomies. Hän on samanikäinen kuin Collinsin poika.

Collins on puhunut julkisuudessa väkivaltaisesta ensimmäisestä avioliitostaan. Collins tapasi ensimmäisen aviomiehensä, näyttelijä Maxwell Reedin ollessaan vain 17-vuotias. Pari avioitui kun Collins oli 24-vuotias ja liitto kesti neljä vuotta.

Collins on kertonut Reedin raiskanneen hänet seurustelusuhteen alkuvaiheilla. Reed kutsui Collinsin luokseen, tarjosi tälle rommikolan ja seuraavassa hetkessä Collins heräsi sohvalta.


– Hän oli laittanut huumeita juomaani. Se ei ollut minun vikani, mutta en ymmärtänyt sitä, Collins on selittänyt syitä sille, miksi jatkoi suhdetta tapauksesta huolimatta.

Nykyistä aviomiestään Collins sen sijaan kehuu.

– Rakastamme olla koko ajan yhdessä, tähti hehkutti muutama vuosi sitten.

Pamela Sue Martin


Pamela Sue Martin, 64, näytteli Dynastiassa neljän kauden ajan ennen kuin lähti sarjasta. Myöhemmin hänen tilalleen rooliin tuli Emma Samms.

Martin aloitti näyttelijänuransa jo nuorena, ja ennen Dynastiaa hän tähditti Neiti Etsivä -kirjasarjaan pohjautuvaa Nancy Drew Mysteries -tv-sarjaa ja oli sen myötä teini-idoli. Martin loi uraa myös mallina.

– Sanoin aina, että kävin kouluni Hollywoodissa, Martin nauroi ABC-kanavalle antamassaan tv-haastattelussa vuonna 2011.


Martin joutui lähtemään Dynastiasta kroonisen sairauden vuoksi. Hän on kertonut myöhemmin, että sairastaa kroonista virtsarakon tulehdusta. Sairaus sai Martinin hylkäämään Hollywood-elämän.

– Tulin todella kuuluisaksi Dynastian aikana. Se oli minulle hieman epämukavaa, ja lopulta muutin Idahoon ja kasvatin poikani, Martin kertoi ABC:lle 2011.

Hän jatkoi vetäytymisestään huolimatta myös näyttelemistä sekä on ohjannut teatteriesityksiä, vielä 2000-luvullakin. Viime vuodet Martin on kuitenkin pysytellyt poissa julkisuudesta, vaikka onkin kirjoittanut omaelämäkerran.


Biography-sivusto kertoi vuonna 2016 Martinin asuvan Meksikossa. Näyttelijätär on ollut kolmesti naimisissa ja hänellä on yksi lapsi. Omilla verkkosivuillaan Martin on pohtinut julkisuuden mukanaan tuomia varjopuoli ja sitä, miksi vetäytyi Hollywoodista.

– Olen nauttinut näistä vuosista piilossa, mutta voisi olla hauskaa kokea se (Hollywood-tapahtuman punainen matto) kerran vielä. Mutta uskon tosin, että keilausilta olisi hauskempaa.

– Punainen matto ei tuo minulle fiiliksiä. Innostus tulee siitä, kun lähestyy elämää avoimin sydämin. Kaunis päivä, tuulen havina puiden lehdissä, koirani juoksemassa minua vastaan saavat minut innostumaan. Hyvä kirja voi saada minut paljon innostuneemmaksi kuin sata Dynastia-käsikirjoitusta, joita ennen luin. En vaihtaisi yhtäkään nykyisen elämäni päivästä ”vanhoihin aikoihin”, Martin kirjoittaa suorasanaisesti.

Heather Locklear


Dynastia-tähtien kuopus Heather Locklear, 55, on elänyt vauhdikasta ja tapahtumarikasta elämää sekä pysytellyt otsikoissa suosikkiohjelman jälkeen.

Locklear tähditti myös toista jättisuosittua tv-sarjaa, 1990-luvun suosikkeihin lukeutunutta Melrose Placea sekä sen päätyttyä Spin City -nimistä sarjaa. Locklear on nähty myös muun muassa elokuvissa Firestarter (1984), The Return of Swamp Thing (1989), Wayne’s World 2 (1993), The First Wives Club (1996), Money Talks (1997), The Perfect Man (2005), Flying By (2009) ja Scary Movie 5 (2013).

Locklearin yksityiselämässä on ollut toisinaan myrskyisää. Hän oli naimisissa Mötley Crüe -rumpali Tommy Leen kanssa vuosina 1986–1993. Eron jälkeen kaunotar löysi rinnalleen Bon Jovin kitaristin Richie Samboran. Suhteesta syntyi tytär Ava Sambora, mutta pariskunta erosi vuonna 2007.

Locklear oli myös kihloissa Dynastia-kollegansa Jack Wagnerin kanssa. Pari ei kuitenkaan ehtinyt astella alttarille, vaan erosi vuonna 2011.


Locklearin tuoreimmat kuulumiset julkisuudessa eivät ole olleet kovin mairittelevia. Tammikuussa 2017 uutisoitiin hänen hakeutuneen katkaisuhoitoon. Näyttelijä on taistellut vuosia huume- ja alkoholikoukussa. Hän on ollut vieroitushoidossa vuosina 2008 ja 2010, ja joutui sairaalaan vuonna 2012 käytettyään sekaisin reseptilääkkeitä ja alkoholia.

RadarOnline kertoi tammikuussa, että tähti oli kirjoittautunut tunnettuun katkaisukeskukseen ja ollut saapuessaan ”humalassa, huumeiden vaikutuksen alaisena, itkenyt sekä huutanut”.

Tähti itse kommentoi asiaa People-lehdelle edustajansa kautta.

– Voin mahtavasti ja otan askelia kohti parempaa ja rikkaampaa elämää. Työstän parhaillaan joitakin ongelmiani, jotta voin käynnistää vuoden 2017 todenteolla, Locklear muotoili.

Maaliskuussa tähti näytti jo voivan paremmin, sillä hän lomaili Havaijilla ja julkaisi sieltä Instagram-tilillään aurinkoisia ja seesteisiä valokuvia. Locklearin tuorein tv-työ on Too Close to Home -yhdysvaltalaissarja, jossa hän näyttelee Yhdysvaltain presidentin puolisoa.


Lähteet: Expressen, Tepegraph, Good Morning America, People, Mirror, Biography.com, Pamelasuemartin.com, ABC, Gazette Review, RadarOnline, Page Six.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   JJ Lehto loukkaantui karting-onnettomuudessa Vantaalla – SM-kisat peruttu

  2. 2

   Video paljastaa, kuinka Jäämeren kylmyys vyöryy jälleen Suomeen – luvassa hallaa ja yöpakkasia

  3. 3

   Maailman vaarallisimmaksi nimetyllä lentokentällä tapahtui kuolonuhreja vaatinut turma

  4. 4

   Täällä saunotaan ja puhutaan suomea kolmannessa polvessa – IS vieraili Amerikan Oulussa

  5. 5

   Eveliina on käyttänyt 12 000 euroa kauneusleikkauksiin: ”Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen”

  6. 6

   Espoossa kuollut moottoripyöräilijä oli pakenemassa poliisia

  7. 7

   Nuori nainen löytyi kuolleena asunnosta – poliisi epäilee uhrin käyttäneen vaarallista huumetta

  8. 8

   Voiko yöllinen vessareissu rikkoa taloyhtiön yörauhaa? Näin vastaa lakiasiantuntija HS:ssa

  9. 9

   Kuvat: Isä menetti liikuntakykynsä pojan yo-juhlien alla – urheiluseura riensi perheen avuksi Kuusamossa

  10. 10

   Omaa autoaan ei saa välttämättä pestä edes omakotitalon pihalla – ei, vaikka se olisi asfaltoitu

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kesän kaunein mekko on tässä – sopii vartalotyypistä riippumatta

  2. 2

   80-vuotias rouva ällistyi: Perinnönjaossa paljastui sisar, jonka isä oli salannut kaikilta

  3. 3

   10 kuvaa Kimi Räikkösen fantastisesta päivästä – tuttu pikkupoika varasti jälleen show’n

  4. 4

   Ohikulkija säikähti väkivaltaiselta näyttänyttä kohtausta Espoossa – Rinnekoti kertoo, mistä työntekijän ja teinipojan välisessä tilanteessa oli kyse

  5. 5

   Kimi Räikkösen käytös hämmästytti Niki Laudaa – ”Sellaista hän ei ole tehnyt koskaan ennen”

  6. 6

   Hirvittävä veriteko tapahtui syrjäisen maalaistalon navetassa huhtikuisena iltana – Kaj Linnan kohtalo voi vielä muuttua vuosien jälkeen

  7. 7

   Testaa kuinka hyvin tunnet tutut latinankieliset sanonnat!

  8. 8

   Huomaatko härskin yksityiskohdan? Pari ikuisti hääpäivänsä idyllisellä maatilalla – kuvaan kätkeytyy jättiyllätys

  9. 9

   Poliisi: Mies pakeni varastetulla pyöräkuormaajalla Lahdessa – 20 tonnin työkone syöksyi sillalta asfalttiin

  10. 10

   Omaa autoaan ei saa välttämättä pestä edes omakotitalon pihalla – ei, vaikka se olisi asfaltoitu

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. 6

   Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

  7. 7

   Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

  8. 8

   Tunteikas kuva presidentti Koiviston hautajaisista: Assi Koivisto näytti hellän puolensa

  9. 9

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  10. 10

   Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   JJ Lehto loukkaantui karting-onnettomuudessa Vantaalla – SM-kisat peruttu

  2. 2

   Video paljastaa, kuinka Jäämeren kylmyys vyöryy jälleen Suomeen – luvassa hallaa ja yöpakkasia

  3. 3

   Maailman vaarallisimmaksi nimetyllä lentokentällä tapahtui kuolonuhreja vaatinut turma

  4. 4

   Täällä saunotaan ja puhutaan suomea kolmannessa polvessa – IS vieraili Amerikan Oulussa

  5. 5

   Eveliina on käyttänyt 12 000 euroa kauneusleikkauksiin: ”Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kesän kaunein mekko on tässä – sopii vartalotyypistä riippumatta

  2. 2

   80-vuotias rouva ällistyi: Perinnönjaossa paljastui sisar, jonka isä oli salannut kaikilta

  3. 3

   10 kuvaa Kimi Räikkösen fantastisesta päivästä – tuttu pikkupoika varasti jälleen show’n

  4. 4

   Ohikulkija säikähti väkivaltaiselta näyttänyttä kohtausta Espoossa – Rinnekoti kertoo, mistä työntekijän ja teinipojan välisessä tilanteessa oli kyse

  5. 5

   Kimi Räikkösen käytös hämmästytti Niki Laudaa – ”Sellaista hän ei ole tehnyt koskaan ennen”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. Näytä lisää