Mauno, Maunu

Viihde

Brunssivappua viettävä Susanna Laine tulevaisuudestaan: Perhekuvioita ei voi suunnitella

Julkaistu:

Susanna Laine
Puoli seitsemän -ohjelman iloinen juontaja Susanna Laine nauttii vapusta, sillä vapun jälkeen työt vain lisääntyvät; tv-töiden lisäksi alkavat kiireiset kesäteatteritreenit.
Kaunis, iloinen, reipas ja peloton. Susanna Laine, 34, näytti heti vuoden 2005 Miss Suomi -kisoihin osallistumisensa jälkeen, että hänestä on moneen muuhunkin kuin vain nätiksi tytöksi lehtikuvauksiin.

Susanna aloitti missikisojen jälkeen työt Kiss FM -radiokanavalla ja työskenteli kymmenen vuotta eri radiokanavien juontajana, kunnes hänet valittiin Ylen Puoli seitsemän -ohjelman toiseksi juontajaksi lähes kaksi vuotta sitten.

Samanaikaisesti Susanna on näytellyt kesäteattereissa ja on esiintynyt jopa Aikakoneen laulajana.

– Olen aina ollut tosi innokas lähtemään juttuihin mukaan ja tykkään niin monista asioista. Tein jo lapsena kaikkea; kävin laulu- ja tanssitunneilla, vietin illat Seinäjoen teatterilla ja urheilin paljon.


Susanna uskoo, että missikisat sulkivat kuitenkin joitain ovia teatterimaailmaan.

– Olin hakenut Teatterikorkeakouluun jo useita kertoja ja opiskelin musiikkiteatteria ammattikorkeakoulussa. Mutta missivuotena tuli vähän sellainen olo, että missikisat laittoivat sen oven säppeen. Ne vähän sulkevat toisiaan pois, sillä tie näyttelijäksi vaikeutuu huomattavasti, jos on Miss Suomi -finalisti, Susanna uskoo.

Missi saa helposti leiman.

– Moni saattoi pitää minua missikisojen vuoksi ihan idioottina, koska misseistä on olemassa vahva stereotypia ja misseydestä tulee leima.

– Näin oli ainakin kymmenen vuotta sitten – ehkä ajat ovat muuttuneet. Eikä tämä liity pelkästään misseyteen; yleensäkin nuori ja nätti nainen mielletään helposti joksikin tyhjäpääksi, Susanna sanoo.

Silti Susanna ei ole katunut missikisoihin osallistumista hetkeäkään.

– Itse pidän missiyttä plussana, enkä vaihtaisi missikokemusta ikinä pois. Se oli ihan omaa laatuaan, Susanna sanoo.

– Hienointa oli päästä kisaamaan Japaniin Miss Internationaliin ja kisan kolmossijan myötä kiertämään Kiinaa. Se oli hieno kokemus. Siellä missikisat ovat suurta showbusinesta, missejä fanitetaan ja siellä on vielä sitä vanhanajan glamouriakin.

Juontaminen ei ollut alunperin haaveissa

Esiintymistä rakastava Susanna oli ehtinyt jo ennen missikisoja juontaa Pulssi-nimistä tv-ohjelmaa yhdessä Jaajo Linnonmaan kanssa. Tv-maailma tuli jo varhain tutuksi.

– Juontaminen ei ole kuitenkaan koskaan ollut mikään haave – taisin vähän ajautua siihen. Nuorempana halusin ennen kaikkea näytellä, Susanna kertoo.

Susannan näyttelijäntaidot huomattiin, kun Heikki Paavilainen pestasi Susannan Hämeenlinnan kaupunginteatterin Älä pukeudu päivälliselle -farssiin 2011. Siitä lähtien hän on näytellyt musikaaleissa ja kesäteattereissa.

– Tykkään tehdä teatteria ihan hirveästi.

Susanna pitää itseään onnellisessa asemassa, sillä hän saa tehdä kahta rakasta työtä. Puoli seitsemän -ohjelman jäädessä runsaan viikon kuluttua kesätauolle Susanna matkaa Poriin Kirjurinluodon kesäteatteriharjoituksiin.

Töiden osalta hänelle riittää nykyään se, että työt ovat mielekkäitä.

– Joskus parikymppisenä oli hirveä tarve näyttää muille. Nyt sitä haluaa vain tehdä asioita siten, että elämässä on kivaa. Itseltäni on hävinnyt tarve menestyä ja saavuttaa kauheasti asioita, koska olen jo saanut kaiken sen, mitä olen halunnut.

Mutta toki uusia urahaaveitakin vielä on. Koska kaikki nuoruuden haaveet ovat toteutuneet, Susannan on pitänyt alkaa keksiä uusia.

– Olisi kiva päästä näyttelemään johonkin tv-sarjaan. Ja tehdä musikaaleja. Onhan niitä toiveita vielä, Susanna nauraa.

Puoli seitsemän -ohjelman juontaminen yhdessä Mikko Kekäläisen kanssa on ollut Susannalle mieluisaa, ja hän on iloinen siitä, että pesti jatkuu syksyllä.

– Tykkään ohjelman tekemisestä ihan hirveästi. Se on tosi mielekästä. Kaikki mukana olevat tyypit ovat kivoja, ja ohjelmassa yhdistyvät kaikki ne jutut, joista pidän. Olemme saaneet hyvin vapaat kädet, Susanna sanoo.

– Mutta onhan sen tekeminen välillä raskastakin, kun on neljä suoraa lähetystä viikossa. Kaikkien palasten pitäisi aina loksahtaa oikeille paikoille, kun lamppu syttyy kello 18.30. Ja aina ei ole niin iskussa, mutta silti on mentävä, Susanna sanoo.

Normaali työpäivä alkaa puolilta päivin uusien ideoiden suunnittelulla ja lähetyksen käsikirjoituksella.

– Sitten istun tunniksi maskiin, vaihdan vaatteet, ja harjoittelemme lähetyksen ilman vierasta. Sen jälkeen vastaanotamme vieraan, tutustumme häneen ja kuvaamme puolituntisen ohjelman.

– Lähetyksen jälkeen menen himaan ja huokaisen helpotuksesta. Intensiivisestä lähetyksestä kestää myös palautua. Ja seuraavana päivänä tehdään tämä kaikki sama uusiksi.

Liikunta auttaa jaksamiseen

Omaan jaksamiseensa Susanna sai vinkin Ella Kanniselta, jonka saappaisiin Susanna astui syksyllä 2014.

– Ella antoi hyvän vinkin; omasta kunnosta kannattaa pitää huolta. Käyn usein aamupäivisin salilla tai lenkillä. Nuorempana olin kova urheilemaan, mutta jossain vaiheessa innostus katosi.

– Nyt olen löytänyt liikunnan ilon uudelleen. Treenaamisesta tulee hyvä fiilis, ja se todella auttaa jaksamaan.


Upeavartaloinen kaunotar sopisi edelleen täydellisesti nykyisten Miss Suomi -finalistien joukkoon.

– En tiedä, onko geenejä kiittäminen, mutta olen ollut läpi elämäni suhteellisen samankokoinen. Urheilulla ei suuremmin ole ollut merkitystä siihen, minkä kokoinen olen.

Hän saa ulkonäöstään palautetta Puoli seitsemän -katsojilta.

– Saan paljon palautetta meikistä, hiuksista ja vaatteista. Ohjelma on niin hyväntuulinen, että pääosin palaute on positiviista. Ihan kaikkea palautetta en kyllä lue, koska onhan siellä sitten kaikenlaista.

Treffikutsujakin mahtuu joukkoon.

– Niihin en kyllä ole vastannut, kaunotar naurahtaa.

Susanna ei suunnittele liiaksi elämäänsä töiden ulkopuolella. Ystäväpiirissä monet perustavat perheet ja saavat lapsia, mutta Susannalla ei ole vielä ajatusta siitä, millaisen elämän hän haluaa.

– Toki sitä miettii kaikenlaisia lapsi- ja perhekuvioita, mutta niitä ei voi mielestäni suunnitella. Jos lapsia joskus tulee, niin kiva, mutta jos ei, niin sitten ei.

– Olen vasta 34, ja uskon, että asiat menevät juuri niin kuin niiden pitääkin. En osaa ajatella elämääni kovin paljoa eteenpäin.


Vappuna brunssia ja ystäviä

Susanna juhlistaa vappua ystävänsä synttäreitä isommalla porukalla, ja vappupäivänä luvassa on brunssi ystävien kesken.

– Tykkään vapusta etenkin siksi, että siitä alkaa kesä. Vappu on ihanan keväinen juhla.

Ahkerasti kevään töitä paiskinut Susanna ehtii vappuviikonlopun lisäksi juhlia myös Puoli seitsemän -ohjelman karonkkaa toukokuun toisella viikolla – kunnes työt taas kutsuvat.

– Kunhan olen selvinnyt karonkasta, ajan seuraavana päivänä Poriin, jossa odottavat kesäteatteritreenit.

Susanna nähdään kesä-heinäkuussa Vuokravaimo-farssissa yhdessä Sami Hintsasen ja Mari Turusen kanssa.

– Puoli seitsemän mahdollistaa ihan eri tavalla nämä kesäteatteripestit kuin radiotyö, jossa kesälomaa oli vain kuukausi, Susanna iloitsee.

– Ja kun kesäteatteriesitykset loppuvat jo heinäkuun puolivälissä, niin sen jälkeen aion vain olla ja lomailla.

Nyt Susannan ajatukset ovat vapun jälkeen lähetettävässä Puoli seitsemän -ohjelman luontoviikossa, joka päättyy lähetykseen Tampereelle.

– Meillä on kuusi kertaa vuodessa teemaviikko, ja tämän kauden viimeisenä teemana on luonto. Viimeinen lähetys kuvataan ulkona Rauhanniemessä Tampereella, Susanna kertoo.

Normaalisti aiheet vaihtuvat puolituntisessa ohjelmassa hyvinkin nopeasti. Ohjelma sai juuri tästä syystä jopa oman parodian Saturday Night Liveen.

– Varsinkin sen parodian jälkeen olemme nauraneet asialle itsekin. Parodia oli onnistunut, koska ohjelman aiheet todellakin vaihtelevat nopeasti, Susanna naurahtaa.

– Toiset tykkäävät siitä, että yhden puolituntisen aikana on monia aihepiirejä. Joitakin se saattaa häiritä, kun he haluaisivat syventyä enemmän joihinkin aiheisiin. Mutta tällainen tämä meidän konsepti on.

 • TV-lehti

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi Virolahden suuroperaatiosta: Liittyy vakavaan väkivaltarikokseen, epäillyt karkuteillä

  2. 2

   Virolahdella käynnissä suuri poliisioperaatio – kaksi vakavasta väkivaltarikoksesta epäiltyä karkuteillä

  3. 3

   Presidentti Niinistö antoi lausunnon Turun iskusta – lue koko lausunto sanasta sanaan

  4. 4

   Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa

  5. 5

   Uudet tiedot kootusti: Tässä kaikki, mitä tiedämme nyt Turun sarjapuukotuksesta

  6. 6

   IS SEURAA: Turussa meneillään mielenilmaus solidaarisuuden puolesta

  7. 7

   Tämä kaikki tiedetään epäillystä puukottajasta nyt: 18-vuotias marokkolainen, tuli Suomeen viime vuonna, haki turvapaikkaa

  8. 8

   Eturivin terrorismitutkija Turun sarjapuukotuksesta: Kenelläkään ei ole varaa sanoa, että isku olisi tullut yllätyksenä

  9. 9

   Michael Monroe kävi laskemassa kukkia Turun puukotuksen uhreille – ”Mielisairas teko”

  10. 10

   Valvottuja öitä ja huippuluokan illallisia – Samu Haber paljasti, millaista Vain elämää -kulisseissa oikeasti oli

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuva: Tässä viedään Turun epäiltyä puukottajaa – tämä kaikki tapahtumista tiedetään nyt

  2. 2

   Larisa näki Turun julman hyökkäyksen vierestä – lohdutti puukotetun naisen pientä lasta

  3. 3

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  4. 4

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  5. 5

   Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty 18-vuotias Marokon kansalainen

  6. 6

   Turkulainen Petsi näki puukkomiehen lyyhistyvän katuun – ammuttu epäilty vain hymyili ja tuijotti eteensä tyhjin silmin

  7. 7

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

  8. 8

   Poliisilta uutta tietoa Turun puukotuksesta epäillystä: ulkomaalaistaustainen, nuorehko mies

  9. 9

   Poliisi vahvistaa: Sivulliset ajoivat epäiltyä takaa

  10. 10

   Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

  2. 2

   Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista”

  3. 3

   Terroristit suunnittelivat vielä suurempaa iskua Barcelonassa – poliisi arvelee 17-vuotiaan päätekijän kuolleen

  4. 4

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  5. 5

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  6. 6

   25 kuvaa: Rajuilman jäljet – tällaista tuhoa Suomessa riehunut ”Kiira” sai aikaan

  7. 7

   Ukkosmyrsky riehui ja katkoi sähköjä – IS seurasi Kiira-myrskyä hetki hetkeltä

  8. 8

   Kuva: Tässä viedään Turun epäiltyä puukottajaa – tämä kaikki tapahtumista tiedetään nyt

  9. 9

   Larisa näki Turun julman hyökkäyksen vierestä – lohdutti puukotetun naisen pientä lasta

  10. 10

   Trombeja, tulvia, kuukauden sademäärä kerralla... Näille paikkakunnille lauantain rajuilma iskee pahiten!

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi Virolahden suuroperaatiosta: Liittyy vakavaan väkivaltarikokseen, epäillyt karkuteillä

  2. 2

   Virolahdella käynnissä suuri poliisioperaatio – kaksi vakavasta väkivaltarikoksesta epäiltyä karkuteillä

  3. 3

   Presidentti Niinistö antoi lausunnon Turun iskusta – lue koko lausunto sanasta sanaan

  4. 4

   Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa

  5. 5

   Uudet tiedot kootusti: Tässä kaikki, mitä tiedämme nyt Turun sarjapuukotuksesta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kuva: Tässä viedään Turun epäiltyä puukottajaa – tämä kaikki tapahtumista tiedetään nyt

  2. 2

   Larisa näki Turun julman hyökkäyksen vierestä – lohdutti puukotetun naisen pientä lasta

  3. 3

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  4. 4

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  5. 5

   Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty 18-vuotias Marokon kansalainen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

  2. 2

   Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista”

  3. 3

   Terroristit suunnittelivat vielä suurempaa iskua Barcelonassa – poliisi arvelee 17-vuotiaan päätekijän kuolleen

  4. 4

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  5. 5

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  6. Näytä lisää