Lyydia, Lyyli

Viihde

Valikko

Lue pysäyttävät tarinat: IS tapasi salakatselusta epäillyn Axl Smithin 4 naisuhria

Salakatseluepäily
Ilta-Sanomat tapasi sunnuntaina neljä naista, jotka joutuivat salakatselusta epäillyn juontaja Axl Smithin kuvaamiksi.
Salakatselusta epäilty juontaja Axl Smith, 32, toteutti ja valmisteli seksinauhojen kuvaamisen hyvin huolellisesti, kertovat Smithin salakuvaamat naiset.

Ilta-Sanomat tapasi sunnuntaina neljä nuorta naista, jotka joutuivat Axl Smithin salakuvaamiksi. Poliisi on kuullut lukuisia naisia tapaukseen liittyen ja näyttänyt naisille heistä salaa kuvattuja videoita.

IS:n tapaamat naiset kertoivat, että poliisin esittämästä materiaalista selvisi, että Smithin tietokoneen kovalevyltä löytyneistä videoista osa oli editoituja ja niihin oli koottu naisten vierailujen intiimeimmät hetket.

– Videoiden katseleminen poliisiasemalla tuntui todella nöyryyttävältä ja kauhealta, yksi naisista kertoo.

Axl Smithiä koskeva salakatseluepäily tuli julkisuuteen viime viikon keskiviikkona, kun Smith julkaisi YouTube-palvelussa videon, jolla hän myönsi olevansa epäiltynä seksinauhojen salakuvaamisesta.

Videolla hän selitti tekoaan ja kertoi oman näkemyksensä teon ja rikosilmoituksen taustoista.

– Mä tiedän, kuka on laittanut syytöksen vireille. Hän on nainen, jota olen joskus tapaillut ja ilmeisesti hän haluaa minulle pahaa, Smith selitti videolla.

(Axl Smith aloitti Music Televisionin juontajana lukion jälkeen vuonna 2004. Sittemmin hän on juontanut useita televisio-ohjelmia. Yllä olevalla videolla kerrotaan Smithin urasta.)

Uhrit 18–30-vuotiaita eri puolilta Suomea

IS:n sunnuntaina tapaamat naiset ovat osa sosiaaliseen mediaan perustettua salaista viestiryhmää, jossa Smithin kuvaamiksi joutuneet ja poliisin kuultaviksi kutsutut naiset tukevat toisiaan.

Naisten mukaan ryhmään kuuluvista ja Smithin epäillyn salakuvaamisen uhriksi joutuneista naisista nuorin on 18-vuotias ja vanhin 30-vuotias. Ryhmän jäsenet ovat eri puolilta Suomea. Poliisi kertoi viime viikon lopulla IS:lle, että tapaukseen liittyy useita kymmeniä naisia.


IS:n haastattelemien naisten mukaan he tapailivat Smithiä hyvin yhtäaikaisesti toisistaan tietämättä.

– Olemme ryhmämme sisällä verranneet viestittelyämme Axlin kanssa, ja on käynyt ilmi, että hän on tavannut saman päivän aikana pariakin naista. Ja laittanut toiselle naiselle viestiä samaan aikaan, kun yksi naisista on ollut hänen luonaan yökylässä.

– On hyvin todennäköistä, että Axlillä on ollut joku nainen vieraanaan miltei joka yö.

Naisten tämänhetkisen tiedon mukaan vanhimmat poliisin löytämät videot ovat alkuvuodelta 2014, mutta poliisin selvitystyö on vielä runsaasti kesken.

Kameran linssi kirjan selkämyksessä

Naisten mukaan Smith oli kuvannut videot yhdellä kameralla, joka oli useimmiten sijoitettu sängyn viereiselle yöpöydälle, pöydällä olleen kirjan sisään. Naisten mukaan kamera oli piilotettu kirjan sisään siten, että kirjaan oli leikattu kameran kokoinen kolo ja kameran linssi osoitti kohti sänkyä kirjan selkämyksestä.

Naisille esitetyssä videomateriaalissa seksiaktit näkyivät videoilla hyvin selvästi.

– Videot oli kuvattu laadukkaalla kameralla, sillä ne olivat todella korkealaatuista hd-kuvaa ja kaikki näkyi hyvin selvästi. Axl myös vilkuili kameraan lukuisia kertoja seksiaktien aikana, naiset kertovat IS:lle.

Yksi naisista kertoo Axlin kuvanneen häntä seksin aikana myös omalla kännykkäkamerallaan.

– Noin vuosi sitten harrastimme seksiä harvinaisesti minun luonani. Kesken kaiken katsoin taakseni ja huomasin, että Axlillä on puhelin kädessään ja hän kuvasi itseään ja minua, kun harrastimme seksiä. Kun Axl näki, että huomasin hänen puhelimensa, hän käänsi päänsä ja piilotti kännykän nopeasti peiton alle.

– Emme keskustelleet asiasta Axlin kanssa sen jälkeen ja unohdin asian, kunnes tämä paljastui. Eräs toinenkin ryhmämme jäsen oli nähnyt poliisilta videon, jossa häntä oli kuvattu seksin aikana kännykkäkameralla.

Lähetti ja pyysi alastonkuvia

Axl Smith oli naisten mukaan aktiivinen viestittelijä sosiaalisessa mediassa. Smith lähetti naisille itsestään alastonkuvia ja vähäpukeisia kuvia. Vastavuoroisesti hän myös pyysi naisilta mahdollisimman rohkeita ja vähäpukeisia kuvia.

– Lähetin hänelle lähinnä alusvaatekuvia, ja hän vastasi aina, että ”lisää tätä” ja toivoi aina vieläkin rohkeampia kuvia, yksi naisista sanoo.


Kaikki neljä IS:n sunnuntaina haastattelemaan naista pitivät Smithiä tapailusuhteen aikana erittäin hyväkäytöksisenä ja huomaavaisena herrasmiehenä, joka osoitti suurta kiinnostusta naisia kohtaan ja hemmotteli heitä.

– Useimmiten hän pyysi luokseen syömään tai katsomaan elokuvaa. Ja sen jälkeen valvoimme aina todella myöhään, ja siksi jäin usein hänen luokseen yöksi, yksi nainen sanoo.

– Hänen kanssaan oli todella helppoa puhua ihan kaikesta ja hän halusi olla aina tukenani. Hän osaa käsitellä naisia ja hän saa ihmiset luottamaan itseensä todella nopeasti. Hän on hyvin taitava puhuja.

– Toisaalta hän oli myös hyvin omistushaluinen ja toisinaan hän saattoi suuttua, jos hän oli saanut vihiä jostain muusta miehestä, yksi naisista kertoo.

”Toivomme, että hän hakisi apua”

Axl Smith on ollut viestiyhteydessä epäillyn salakatselun uhreiksi joutuneisiin naisiin sen jälkeen, kun hän oli toissa viikolla poliisin kiinniottamana ja kuulusteltavana.

Smith lähetti toissa keskiviikkona asianomaisille naisille pitkän viestin, jossa kertoi tapahtuneesta hyvin samanlaisia sanankääntein kuin viime keskiviikkona julkaisemallaan YouTube-videolla. Smith lähetti viestin noin parillekymmenelle naiselle.

Viime perjantaina Smith lähetti isolle naisjoukolle vielä toisen viestin, jossa hän muun muassa pyysi naisia olla nostamatta syytteitä tapaukseen liittyen.

Yksi IS:n haastattelemista naisista sai Smithiltä viestejä vielä perjantain jälkeenkin.

– Hän yritti udella minulta, mitä tiedän tapauksesta ja muista uhreista, nainen kertoo.

Naiset sanovat toivovansa, että heidän julkisuuteen tuomiensa tarinoiden myötä Axl Smith ottaisi opikseen.

– Toivomme, että hän hakisi apua eikä enää koskaan kuvaisi salaa yhtäkään naista.

Nainen numero 1: ”Löysin lattialta käytetyn kondomin”


IS:N HAASTATTELEMA parikymppinen nainen numero 1 (N1) kertoo tavanneensa Axl Smithin ensi kerran viime kesänä eräällä kesäfestivaalilla.

– Lähdimme sieltä viettämään yhteistä hotelliyötä, ja sen jälkeen, seuraavan puolen vuoden aikana kävin muutaman kerran hänen luonaan täällä Helsingissä yökylässä. Se oli sellaista kevyttä tapailua. Minulla ei ollut siitä missään vaiheessa mitään odotuksia, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva N1 sanoo.

– Axl oli kaikin puolin mukava ja hän sai tuntemaan oloni erityiseksi, ja siksi halusin kuitenkin tavata häntä uudestaan.

Viime syksynä N1:lle heräsi kuitenkin epäilys, että Smithillä saattaisi olla muita naisia, kun hän vieraili Smithin luona.

– Löysin lattialta käytetyn kondomin, ja ajattelin, että hänen luonaan on käynyt muitakin.

Viimeisen kerran N1 tapasi Smithin syksyllä.

– Hän laittoi mulle kyllä useita viestejä myöhemminkin, että tule käymään kylässä, mutta aina hänellä oli jotain muuta, kun olin Helsingissä käymässä.

Nainen numero 2: ”Hän ilmoitti minulle, ettei tapaile ketään muita”


NAINEN numero 2 (N2) tapasi Axl Smithin viime heinäkuussa Tinder-deittipalvelun kautta.

– Ensimmäisten treffien jälkeen näimme seuraavat neljä kuukautta vähintään kerran viikossa. Yritin olla hänelle mahdollisimman viileä, mutta Axl osasi olla tosi lämmin. Huomasin, että hän otti minut kuin haasteena, koska en ollut hänelle kovinkaan helppo ja kohtelin häntä välillä melko törkeästikin.

Kaksikon tapailu jatkui lopulta aina aivan viime viikkoihin saakka.

– Loppusyksystä hän ilmoitti minulle, että hän ei muuten tapaile ketään muita ja hän kysyi, tapailenko minä ketään muita. Se sai minut ajattelemaan, että onko tästä kehittymässä jotain vakavampaa.

– Nyt myöhemmin olen tajunnut nähneeni Axlin jääkaapissa muiden naisten edellisenä päivänä tekemiä ruokia ja puoliksi juotuja viinipulloja.

Nainen numero 3: ”Hänellä oli aina puhelin jossain lähellä”


AXL SMITHIN epäillyn salakuvaamisen uhriksi joutunut nainen numero 3 (N3) ehti tapailla Smithiä peräti 2,5 vuoden ajan ennen kuin suhde päättyi puolitoista vuotta sitten. Smithin Facebook-yhteydenotoista alkanut suhde päättyi, koska N3 alkoi seurustella toisen miehen kanssa.

N3 sanoo tajunneensa jälkikäteen mahdollisia merkkejä siitä, miten Smith salakuvaamisen toteutti.

– Axlillä oli usein tapana tarttua yhtäkkiä kännykkään ja teki sillä äkkiä jotain samaan aikaan, kun olimme jo miltei harrastamassa seksiä ja vähissä vaatteissa. Hän selitti keskeytystä esimerkiksi herätyksen laittamisella tai tärkeällä viestillä, joka hänen piti juuri sillä hetkellä laittaa.

– Myöhemmin tajusin, että se saattoi liittyä mahdollisesti siihen kuvaamiseen. Hänellä oli aina puhelin jossain lähellä, kun olimme alkamassa harrastaa seksiä.

Nainen numero 4: ”Koin meidät sielunkumppaneiksi”


NAINEN numero neljä 4 (N4) alkoi tapailla Smithiä puolitoista vuotta sitten Tinderin kautta.

– Olin juuri eronnut entisestä poikaystävästäni, ja halusin nähdä, onko hän samanlainen kuin minkälaisen kuvan hän itsestään antaa. Ja jo toisella kerralla menin hänen luokseen yöksi, N4 kertoo.

– Näimme ainakin kerran viikossa ja aluksi pidin sitä vain kevyenä tapailuna, mutta hän oli niin hurmaava, että koin meidät tosi nopeasti sielunkumppaneiksi. Hän kehui minua ja lähetteli toistuvasti viestejä, joissa kehui minua aina huikeaksi. Sen takia tunteet tulivat mulla aika nopeasti peliin.

Pari tapaili ensin reilut puoli vuotta varsin intensiivisesti, jonka jälkeen N4 tapaili hetken toista miestä, kunnes jatkoi uudestaan Smithin tapailua. Viimeisen kerran pari tapasi parisen viikkoa sitten.

– Olin jossain vaiheessa todella ihastunut häneen, N4 muistelee.
Näitä luetaan!
 1. 1

  IS seuraa: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 19 kuollut ja 59 loukkaantunut – Ariana Granden konsertti päättyi tragediaan

 2. 2

  Tästä kuvasta tuli hetkessä Manchesterin tragedian symboli

 3. 3

  Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

 4. 4

  Katsojat järkyttyivät: Domina kertoi hämmästyttäviä detaljeja työstään aamu-tv:ssä – härskejä palveluksia julkkiksille

 5. 5

  Pekka Rinteen superkevät huipentuu – Nashville marssi finaaliin

 6. 6

  Video Israelista ihmetyttää: Kieltäytyikö Melania Trump pitämästä miestään kädestä valtiovierailulla?

 7. 7

  Ariana Grande rikkoi hiljaisuuden – twiittasi järkyttyneenä Manchesterin iskusta: ”Olen sanaton”

 8. 8

  Sinkkuelämää-seksipommi Kim Cattrall, 60, katosi julkisuudesta – taustalla karmea työtilanne

 9. 9

  Manchesterin poliisi: Areenalla kuollut ainakin 19, loukkaantuneita noin 50 – räjähdystä tutkitaan terrori-iskuna

 10. 10

  WP: Donald Trump pyysi kahta viranomaista kiistämään tiedot Venäjä-yhteyksistä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 2. 2

  Cher, 71, löi gaalavieraat ällikällä – rinnat vapaina äärimmäisessä asuviritelmässä

 3. 3

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 4. 4

  Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

 5. 5

  Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

 6. 6

  Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

 7. 7

  Bestmanin törkeä puhe Pippan häistä vuoti julkisuuteen – vieraat vaivaantuivat: Rinnasti morsiamen koiraan

 8. 8

  Kanadan pelaajan MM-finaalin tökerölle tempulle tyrmäys myös suomalaisasiantuntijoilta: ”Karmivaa”

 9. 9

  Äiti lähti kauppaan ja ”unohti” kolme lastaan tunniksi kampaajalle – kampaaja tyrmää: ”Emme ole lapsiparkki”

 10. 10

  Maailmanmestari Nicky Hayden, 35, on kuollut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

 2. 2

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 3. 3

  Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

 4. 4

  Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

 5. 5

  Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

 6. 6

  Yksinäinen 12-vuotias tyttö etsi ystävää Facebookista – ensitapaamisesta tuli kauhukokemus

 7. 7

  Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

 8. 8

  Juontaja Katja Ståhl avautui yllättäen sairaudestaan – ”Kohtalotovereita Suomi pullollaan”

 9. 9

  Tämä on suurin virhe, jonka voi tehdä lentokentän turvatarkastuksessa: ”Siihen ei kannata ryhtyä, edes leikillä”

 10. 10

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 1. 1

  IS seuraa: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 19 kuollut ja 59 loukkaantunut – Ariana Granden konsertti päättyi tragediaan

 2. 2

  Tästä kuvasta tuli hetkessä Manchesterin tragedian symboli

 3. 3

  Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

 4. 4

  Katsojat järkyttyivät: Domina kertoi hämmästyttäviä detaljeja työstään aamu-tv:ssä – härskejä palveluksia julkkiksille

 5. 5

  Pekka Rinteen superkevät huipentuu – Nashville marssi finaaliin

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 2. 2

  Cher, 71, löi gaalavieraat ällikällä – rinnat vapaina äärimmäisessä asuviritelmässä

 3. 3

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 4. 4

  Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

 5. 5

  Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

 2. 2

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 3. 3

  Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

 4. 4

  Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

 5. 5

  Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

 6. Näytä lisää