Sami, Samuli

Viihde

Uhkeat pin up -kaunottaret kisaavat lokakuun alussa – ken on heistä kaunein?

Julkaistu:

pin-up
Pin-Up Finland -mallikilpailussa mittelöivät nuoret pin-up-kulttuurista ja elämän tyylistä kiinnostuneet kaunottaret.
Viidennen kerran järjestettävät kilpailut kisataan tänä vuonna Lahden Messukeskuksessa Autot ja Viihde -viikonlopputapahtuman yhteydessä 3.–4. lokakuuta. Tämän vuoden teemaksi on valittu sailor-teema.

Kilpailun kriteereinä on täysi-ikäisyys ja pin-up-henkisyys, joka täytyy tulla esille olemuksessa sekä jokapäiväisessä elämässä.

Kilpailijoita on yhteensä 12. Kilpailun tuottajana ja juontajana toimivat burleski-esiintyjät Tinker Bell ja TurrrboCherry.

Voittaja palkitaan lauantaina 4.lokakuuta kilpailun yhteydessä.

1. Be Bop a Roosa


Nurmijärveltä kotoisin oleva Be Bop a Roosa kuvailee olevansa luova ja iloinen ompelua harrastava nuori nainen.

– Arvostan kunnollisia käytöstapoja ja vanhan ajan perinteitä. Hain mukaan kilpailuun, sillä olen aina ollut kiinnostunut pin-up-kuvista ja ihaillut pin-up-malleja, haluaisin olla osa yhteisöä. Toivon myös uutta ja hauskaa kokemusta. Elämässä on vain oltava itsensä, et voi miellyttää kaikkia ulkonäölläsi tärkeintä on että miellytät itseäsi.

2. Inka La VindaHaminasta kotoisin oleva tarjoilija harrastaa rock ja swing -tansseja sekä bändikeikoilla käymistä.

– Minä olen nuori tarjoilijatyttönen ja naisen alku Haminasta. Itseäni kuvailisin suloiseksi naapurintytöksi, mutta sisällä kiehuu seikkailunhalu ja halu nähdä maailmaa ja haastaa itseni. Asennetta löytyy, kun sitä vaaditaan. Olen ehkä jopa hiukan ujo, arvoituksellinen, mutta kun saa pin-up-vaihteen päälle niin ei minua mikään pysäytä! Rakastan rockabilly ja psychobilly musiikkia, jenkkiautoja ja pin-up-kulttuuria. Rakastan laittautua, laittaa punat huuliin ja saada katseita!

3. Miss Honey de RoseTamperelaisen tutkijan kellohame keikahtelee viikoittain sekä tanssilattialla erilaisiin rytmeihin että keilahallilla seuraporukan keskellä.

– Mieluiten pyörähtelen rock'n'swing-tansseja, mutta lantioni heiluu vakuuttavasti myös muihin rytmeihin - uusin villitykseni ja innostukseni on burleski. Toisaalta joskus on mukava polkea rytmiä muille harmonikalla ja repäistä vaikkapa Säkkijärven polkka. Kun näiltä harrastuksilta ja kuntosalilta ehdin, istahdan piirustuspöydän ääreen joko lyijykynän tai öljyvärisiveltimen kanssa.

4. Cherry StarCherry Star tule Riihimäeltä, ja harrastaa ratsastusta, sekä koirien ja kissojen kasvatusta.

”Pin-up on tullut tutuksi tapahtumien ja ystävien kautta ja siitä on tullut itselleni harrastus ja vähitellen elämän tapa. Odotan kilpailulta saavani kokemusta, uutta oppia pin-up-harrastukseen ja viettää kivaa aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Mottoni on, että hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Älä lähde muokkaamaan itseäsi tai persoonallisuuttasi muiden takia. ”

5. Cherry La TeaseJoensuulainen ompelija ja myyjä kertoo harrastavansa persoonallisten vaatteiden ompelua, käsitöitä, lukemista ja piirtämistä. Lisäksi ryhmäliikunta ja juoksulenkit kuuluvat harrastuksiin.

– Olen positiivinen, helposti lähestyttävä, värikäs ja energinen. Minut varmasti näkee ja kuulee, missä ikinä liikunkin. Olen aina rakastanut pin-upia ja turhamaisuutta, eikä kameran edessä liikkuminenkaan ole tuntunut luonnottomalta. Olin pitkään miettinyt olisiko minusta tällaiseen kilpailuun. Töissäni asiakkaaksi tuli pin-up-mallina työskentelevä nainen, ja hän kannusti minua hakemaan rohkeasti. Tässä sitä nyt ollaan.

6. Carissa La DameLahtelainen lähihoitaja ja kosmetologiopiskelija harrastaa tatuointeja, lenkkeilyä, ”malleilua” ja musiikkia.

– Olen iloinen, ajattelevainen, määrätietoinen, sosiaalinen ja huumorintajuinen nuori nainen. Hain kilpailuun haastaakseni itseni sekä puhtaasta intohimosta pin-upia kohtaan. Kilpailu ehkä avaa myös uusia ovia tulevaisuuteen, toimii jonkinlaisena ponnahduslautana unelmauralle. Odotan kilpailulta uusia tuttavuuksia, upeita kokemuksia ja ihania muistoja.

7. Veda DeCadenzaHelsinkiläinen suunnittelija harrastaa pin-upin lisäksi burleskia, vintagea, itämaista tanssia, elokuvia sekä matkustelua.

– Olen tumma ja tulinen, pirskahteleva ja pinnan alta pikkuisen paheellinen. Hurmioidun entisaikojen estetiikasta, historian vahvoista naishahmoista, rappeutuneista rakennuksista ja Välimeren turkoosinsinisistä aalloista. Tyylini on niin arjessa kuin juhlassakin vahvasti pin-up-henkinen naisellisine vintage-asuineen, kiehkurakampauksineen ja punattuine huulineen. Pin-up merkitsee minulle tapaa ilmaista käsityksiäni kauneudesta, naisellisuudesta ja seksuaalisuudesta.

– Olen pikkutytöstä asti ihaillut erityisesti 40- ja 50-lukujen pin-up-kaunottaria, joissa viattomuus ja aistillisuus kohtaavat tyylikkäällä tavalla. Haluan omalla esimerkilläni olla mukana laajentamassa massakulttuurin nykyisiä, kapeita kauneuskäsityksiä: kauneutta ei mielestäni määritä kropan koko. Olipa sitten kyse naisesta tai miehestä, vaan se kuinka henkilö kantaa itsensä sekä se kuinka hän kohtelee itseään ja myös muita.

8. Fanny WhiteHelsinkiläinen Fanny White opiskelee oikeustieteitä ja harrastaa burleskitanssia, vintagevaatteita sekä kirpputoreja.

– Olen päämäärätietoinen, tunnollinen ja nautin uusista mahdollisuuksista kehittyä. Burleskiharrastukseni pohjalta kiinnostuin pin-upista ja halusin lähteä mukaan kilpailuun. Haluan tuoda ilmi erilaista naiskuvaa - jokainen nainen on erilainen ja itseensä tyytyväinen nainen on aina kaunis. Odotan huikeaa "once in a lifetime" -kokemusta sekä lisää esiintymiskokemusta. Odotan myös tutustumista uusiin saman mielenkiinnonkohteen omaaviin ihmisiin sekä kontaktien luomista.

9. Miss CandycatKaipiaisista kotoisin oleva kauneus- ja kampaamoyrittäjä on ajanut ja harrastanut 20 vuoden ajan ravihevosia.

– Olen temperamenttinen showpersoona, siellä missä olen, niin tapahtuu. En jää missään tilanteessa seinäruusuksi, vaan otan tilanteen haltuun. Pidän myös heikompien puolia, avustan kakkostyönäni cp-vammaista miestä ja tätä työtä muun ohessa tullut jo vuosia. Olen rakastunut rock’n’roll-meininkiin ja kaikkeen vanhanajan meininkiin.

– Kauneushoitolani asiakas kertoi kolmosluokkalaisen tytön olevan jo dieetillä. Minä haluan antaa normaalin naisroolimallin. Minulla on annettavaa ja sanottavaa naisena- Olen ylpeä kurveistani ja raudan lujasta työmoraalistani, olen vahva esimerkki ja elän elämäntapana päivittäin pin-up kulttuuria. Kilpailulta odotan naurua, kurveja, sisaruutta, värikkyyttä, räväkkyyttä, häpeilemättömyyttä ja naiseudesta nauttimista.

10. Ida von DarkJyväskylästä kotoisin oleva myyjä harrastaa kuntosaliharjoittelua, piirtämistä, ompelua ja tankotanssia.

– Olen pirtsakka, luova, rock-henkinen pin-up-mimmi. Vaatteeni ompelen useimmiten itse. Pyrin olemaan aina huoliteltu ja tyylikäs. Lähdin mukaan Pin-Up Finland -kilpailuun, koska halusin kokeilla kuinka tulisin pärjäämään kisassa. Kilpailu vaikutti hauskalta uudelta kokemukselta, joten päätin rohkaista itseni ja lähettää hakemuksen. Odotan uusia kokemuksia ja uusiin ihmisiin tutustumista.

11. Sweet Honey SusanMyynti-, markkinointi- ja promootiotyötä tekevä Sweet Honey Susan tulee Kuhmoisista. Hän harrastaa kuntoilua, omien hevosten hoitoa, ulkoilua sekä metsästystä.

– Olen iloinen, puhelias, lempeä ja pehmeä naarasleijona, joka tarvittaessa puolustaa perhettään ja läheisiään ärhäkkäästi. Olen aina ihaillut pin-up-tyttöjen kauneutta ja sitä että siinä ei ole ns. laihuusihannetta, nainen saa olla muhkea ja pehmeä myös. Nyt aikuisempana uskallan olla täysin oma itseni ja uskaltauduin kokeilemaan pin-upia. Näköjään ne unelmat tosiaan ovat tehty toteutettavaksi.

– Nnuorille täytyy olla muitakin ns. kauneusihanteita kuin ne laihat huippumallit. Odotan kilpailulta ihanien pin-up-leidien tapaamista, ihania kokemuksia, muistoja mitä voi sitten lapsenlapsille kertoa.

12. Cherry Jo CandieSiuntiosta kotoisin olevan Cherryn rakkain harrastus on autojen maailmassa keskittyen vanhoihin Amerikan autoihin ja niiden ympärillä olevaan elämäntapaan. Hän kuvailee itseään yllytyshulluksi.

– Pin-up merkitsee minulle ”aitoa” naisellisuutta, klassista kauneutta, kokoa katsomatta. Pin-up on piristävä tuulahdus menneiltä vuosilta keskellä nykyaikaa, joka luo meille paineita niin työ- ja ulkonäkömaailmassakin. Pin-up on aitoa ja konstailematonta – kaiken sen keimailunkin keskellä. Harrastukseni kietoutuvat elämäntapa kokonaisuuden ympärille, johon kuuluvat lähtemättömästi vanhat autot ja musiikki 50-luvulta. Kierrämme erilaisissa autotapahtumissa ja keikoilla nautin rock’n roll musiikista – tulevaisuudessa aion myös opetella tanssimaan west coast swingiä.– Odotan kilpailulta mahdollisuutta kehittymiseen, muiden kilpailijoiden tapaamista, palautetta sekä yhteistyöverkostojen luomista. Ja tietenkin upeaa kokemusta kaiken kaikkiaan. Haluaisin päästä edustamaan tavallista naista. Naista, joka ei ole täydellisen kaunis, vaan joka näyttää muillekin tavallisille naisille, että kaunis voi olla kaikista pienistä vioistaan huolimatta. Kauneus tulee sisältä.

Kuvat: Hannes Honkanen

Meikit: VIP MakeUp Lounge Mia Siren sekä Mercy Maybelle

Vaatetus: VintagEijas, Eija Mannila

Styling: Tinker Bell ja TurrrboCherry

Video: Elsa Pankkonen

Tuotanto: Kirsi Ojaniemi / Autot ja Viihde -viikonloppu

Otsikkoa muokattu 17.07. Kilpailu käydään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Hassan, 45, asettui hengenvaaraan auttaessaan puukotettua: ”En voi kääntää katsettani ja antaa naisen maata maassa”

  2. 2

   Turvapaikanhakija kertoo TS:lle jahdanneensa hyökkääjää Turussa – ”Potkaisin jalallani toisen veitsistä kauemmaksi”

  3. 3

   Kommentti: Eläkkeelle jäävä mies tienaa enemmän kuin lähihoitaja – 3 kuvaa kertoo, miksi Suomi on pulassa

  4. 4

   Torimyyjä Arya, 24, ajoi Turun puukotuksista epäiltyä takaa pesäpallomailan kanssa

  5. 5

   Turun imaami: ”Jos tekee näin, ei ole oikea muslimi”

  6. 6

   Valtteri Bottas paljastaa tuloksensa Cooperin testissä – pärjäisitkö F1-tähdelle 12 minuutin kilpailussa?

  7. 7

   Mies lähti viettämään railakasta viikonloppua uusien kavereiden kanssa – karu totuus paljastui maanantaina, kun poliisi soitti

  8. 8

   Vastaanottokeskus reagoi Turun puukotuksiin – ovet pidettävä lukossa, asukkaita kehotettu välttämään yöelämää

  9. 9

   Puukotuksista epäillyn erikoinen käytös pizzeriassa herätti ihmetystä – ”Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa”

  10. 10

   ”Seksiä puuta vasten kesken lenkin” – tällaiset ovat suomalaisten unelmatreffit

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Torimyyjä Arya, 24, ajoi Turun puukotuksista epäiltyä takaa pesäpallomailan kanssa

  2. 2

   Tämä kaikki tiedetään epäillystä puukottajasta nyt: 18-vuotias marokkolainen, tuli Suomeen viime vuonna, haki turvapaikkaa

  3. 3

   Mies lähti viettämään railakasta viikonloppua uusien kavereiden kanssa – karu totuus paljastui maanantaina, kun poliisi soitti

  4. 4

   Puukotuksista epäillyn erikoinen käytös pizzeriassa herätti ihmetystä – ”Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa”

  5. 5

   Presidentti Niinistö antoi lausunnon Turun iskusta – lue koko lausunto sanasta sanaan

  6. 6

   Uudet tiedot kootusti: Tässä kaikki, mitä tiedämme nyt Turun sarjapuukotuksesta

  7. 7

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä

  8. 8

   Supo: Tästä syystä Turun puukotuksia epäillään terroriteoksi

  9. 9

   Radiojuontaja avautuu suhdetragediastaan: avomies petti parin yhteisessä vuoteessa – ”Sain kirjeen nuoremmalta naiselta”

  10. 10

   Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

  2. 2

   Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista”

  3. 3

   Terroristit suunnittelivat vielä suurempaa iskua Barcelonassa – poliisi arvelee 17-vuotiaan päätekijän kuolleen

  4. 4

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  5. 5

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  6. 6

   Kuva: Tässä viedään Turun epäiltyä puukottajaa – tämä kaikki tapahtumista tiedetään nyt

  7. 7

   Larisa näki Turun julman hyökkäyksen vierestä – lohdutti puukotetun naisen pientä lasta

  8. 8

   25 kuvaa: Rajuilman jäljet – tällaista tuhoa Suomessa riehunut ”Kiira” sai aikaan

  9. 9

   Mies lähti viettämään railakasta viikonloppua uusien kavereiden kanssa – karu totuus paljastui maanantaina, kun poliisi soitti

  10. 10

   Vain 10 prosenttia osaa vastata oikein tähän tarkkuustestiin – kokeile!

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Hassan, 45, asettui hengenvaaraan auttaessaan puukotettua: ”En voi kääntää katsettani ja antaa naisen maata maassa”

  2. 2

   Turvapaikanhakija kertoo TS:lle jahdanneensa hyökkääjää Turussa – ”Potkaisin jalallani toisen veitsistä kauemmaksi”

  3. 3

   Kommentti: Eläkkeelle jäävä mies tienaa enemmän kuin lähihoitaja – 3 kuvaa kertoo, miksi Suomi on pulassa

  4. 4

   Torimyyjä Arya, 24, ajoi Turun puukotuksista epäiltyä takaa pesäpallomailan kanssa

  5. 5

   Turun imaami: ”Jos tekee näin, ei ole oikea muslimi”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Torimyyjä Arya, 24, ajoi Turun puukotuksista epäiltyä takaa pesäpallomailan kanssa

  2. 2

   Tämä kaikki tiedetään epäillystä puukottajasta nyt: 18-vuotias marokkolainen, tuli Suomeen viime vuonna, haki turvapaikkaa

  3. 3

   Mies lähti viettämään railakasta viikonloppua uusien kavereiden kanssa – karu totuus paljastui maanantaina, kun poliisi soitti

  4. 4

   Puukotuksista epäillyn erikoinen käytös pizzeriassa herätti ihmetystä – ”Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa”

  5. 5

   Presidentti Niinistö antoi lausunnon Turun iskusta – lue koko lausunto sanasta sanaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

  2. 2

   Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista”

  3. 3

   Terroristit suunnittelivat vielä suurempaa iskua Barcelonassa – poliisi arvelee 17-vuotiaan päätekijän kuolleen

  4. 4

   Poliisin Turussa tekemä kiinniotto tallentui videolle – silminnäkijä: poliisit pitivät epäiltyä maassa

  5. 5

   Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

  6. Näytä lisää