Pertti, Albert

Viihde

Valikko

Anssi Kela kiittää tuesta – artistin avoin kirjoitus tuotti tuhansia euroja keräysrahaa

sydän auki
Anssi Kela kirjoitti hiljattain avoimesti tunteistaan isänä pakolaiskriisin aikana. Palaute ei ollut ainoastaan hyvää.
Muusikko Anssi Kela kirjoitti Facebook-sivuillaan keskiviikkona avoimen ja koskettavan mietelmän siitä, millaisia tuntemuksia isyys hänessä herättää ja miltä Eurooppaa ravisteleva pakolaiskriisi hänestä isänä tuntuu. Hän myös kehotti ihmisiä inhimillisyyteen ja auttamaan pakolaisia esimerkiksi erilaisten avustuskeräysten kautta.

Kirjoitus levisi sosiaalisessa mediassa laajalti: tähän mennessä se on kerännyt yli 53 500 tykkäystä ja sitä on jaettu 14 400 kertaa. Kirjoitus sai myös ihmiset toimimaan konkreettisesti, ja nyt Kela kiittää saamastaan vastaanotosta uudessa Facebook-kirjoituksessa.

– Nämä ovat käsittämättömiä, hiljaiseksi vetäviä lukuja. Vielä oudompaa oli kuulla eilen Kirkon Ulkomaanavun edustajalta, että tekstini lopussa ollut linkki heidän keräykseensä on konkreettisesti tuottanut tuhansia euroja. Paljastin teille oman vereslihani ja taisin samalla pukea sanoiksi hyvin monien muidenkin suomalaisten tunteet. Omasta puolestani en voi muuta kuin lausua nöyrät kiitokset kaikille teille, jotka olette jakaneet kirjoitusta ja antaneet sen kautta lahjoituksia keräystileille. Olette kultaa, Kela kirjoittaa.

Myönteisen vastaanoton lisäksi Kela oli varautunut saamaan myös lokaa niskaansa – ja sitäkin oli tullut. Kela ei kuitenkaan alkanut sensuroimaan kirjoituksensa kommentointia.

– Kirjoitukseni alla valuva, reilusti yli tuhannen kommentin nauha on joiltakin osin hyvin murheellista luettavaa. Ajattelin ensin, että pitäisikö minun poistaa ketjusta kaikki selkeästi ihmisyyttä halveksivat kannanotot? Päätin kuitenkin, että annan niiden olla. Siinä on toteemipaalu, johon on veistetty kuvia Suomesta vuonna 2015. Kaunista ja rumaa.

Hän ei aio siihen keskusteluun osallistua vaan muistuttaa, ettei pakolaisten auttaminen sulje pois sitä, etteikö myös kotimaassa olevia vähäosaisia voisi auttaa.

Toissapäiväinen pakolaismietelmäni poiki melkoisen kuhinan. Tykkäyksiä on tällä hetkellä yli 50 000 ja kirjoitusta on...

Posted by Anssi Kela on Friday, 4 September 2015


Jos Facebook-päivitys ei näy, voit lukea sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt