Olga, Oili

Viihde

Valikko

Eh, nimittäin, nyt on melkoinen visa! 15 kysymystä Spedestä, testaa tästä

Julkaistu:

Spede Pasasen syntymästä tuli perjantaina kuluneeksi 85 vuotta. Voit testata Spede-tietoutesi näillä 15 kysymyksellä.
Pasanen menehtyi syyskuussa 2001. Tässä 15 kysymystä miehestä.

1. Spede Pasanen lähetti teini-iässä kuunnelman Yleisradion kilpailuun. Mitä aihetta kuunnelma käsitteli?

A) Ympäristön saastumista

B) Maailman nopeinta venettä

C) Koeputkiaikuisia

D) Siamilaisia kaksosia

2. Missä kaupungissa Spede kirjoitti ylioppilaaksi?

A) Kuopiossa

B) Joensuussa

C) Lahdessa

D) Iisalmessa

3. Spede Pasanen esiintyi Kansallisbaletissa 1958. Mikä oli baletin nimi?

A) Pähkinänsärkijä

B) Joutsenlampi

C) Don Quijote

D) Giselle

4. Kuka esitti papukaija G. Pula-ahoa Ruljanssiriihen radiohupailuissa?

A) Leo Jokela

B) Matti Ranin

C) Esko Salminen

D) Marjatta Raita

5. Spede pääsi ensimmäiseen elokuvapäärooliinsa 1963. Mikä oli elokuvan nimi?

A) Hopeaa rajan takaa

B) Millipilleri

C) Mullin mallin

D) X-Paroni

6. Mikä oli Speden oma suosikki hänen tuottamistaan elokuvista?

A) Pähkähullu Suomi

B) Hirttämättömät

C) Uuno Turhapuro

D) Leikkikalugangsteri

7. Kuinka monta patenttihakemusta Spede jätti?

A) 5

B) 14

C) 49

D) 113

8. Missä Uuno-elokuvassa ei nähty lainkaan Vesa-Matti Loiria?

A) Uuno Turhapuron pojassa

B) Lottovoittaja UKK Turhapurossa

C) Tupla-Uunossa

D) Uuno Turhapuron veljessä

9. Mikä oli Esko Salmisen suurihampaisen roolihahmon nimi Speedy Gonzalesissa?

A) Manolito

B) Luigi Cravatto

C) Simo Seivästö

D) Bat Masterson

10. Minkä elokuvan sivuroolissa maanviljelijä Hulkkosen poikana ja tapiolalaisperheen poikana esiintyy nuori Harry ”Hjallis” Harkimo?

A) Pähkähullun Suomen

B) Pohjan tähteiden

C) Hirttämättömien

D) Jussi Pussin

11. Kuka näyttelijä tuli tunnetuksi Uuno-elokuvien vuoristoneuvos Tuurana?

A) Tapio Hämäläinen

B) Pertti Melasniemi

C) Matti Tuominen

D) Joel Rinne

12. Uuno ja Elisabeth kiistelivät lottovoitosta ensimmäisessä Uuno-sketsissä. Minkä merkkisen auton Elisabeth voittorahoillaan ostaisi?

A) Ifan

B) Rutinoffin

C) Ladan

D) Volvon

13. Mikä on ollut katsotuin Spede-elokuva yli 750 000 katsojallaan?

A) Uuno Epsanjassa

B) Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin

C) Uuno Turhapuro armeijan leivissä

D) Lottovoittaja UKK Turhapuro

14. Minkä kunnianosoituksen Spede Pasanen sai vuonna 1985?

A) Betoni-Jussin

B) Erikois-Telviksen

C) Näköispatsaan

D) Taiteilijaeläkkeen

15. Millä paikkakunnalla sijaitsee Spede Pasasen muistopatsas?

A) Kuopiossa

B) Helsingissä

C) Viitasaarella

D) Jalasjärvellä

Oikeat vastaukset:

1. C, 2. D, 3. C, 4. A, 5. A, 6. B, 7. C, 8. D, 9. A, 10. A, 11. A, 12. B, 13. C, 14. A, 15. D

Haasta ystäväsi kisaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Näitä luetaan!
    1. 1

      Naisen lentomatka muuttui ”painajaiseksi” – kuva erikoisesta tapahtumasarjasta villitsee somessa

    2. 2

      200 risteilymatkustajaa jumissa Saimaan kanavassa – ruoka alkaa loppua, muusikko soittaa Baddingia

    3. 3

      Pia, 25, hylkäsi asianajajan työn ja ryhtyi Instagram-tähdeksi – tienaa nyt muhkeat summat povekkailla kuvilla: ”Halusin haastaa itseni”

    4. 4

      MTV: Loviisan metsistä löytyi kadonneen Riinan tavaroita – tekikö hän nuotion metsään?

    5. 5

      Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa: Näihin arvoituksiin hän haluaisi vastauksia – nosti yllättäen esille suomalais-ugrilaiset

    6. 6

      Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

    7. 7

      Mosulista kiinni otettu teinityttö on jihadistien riveihin liittynyt Linda – 16-vuotiasta saksalaista voi uhata jopa kuolemanrangaistus Irakissa

    8. 8

      Miksi lastenohjelmien hahmot kiihottavat perheenisiä? Seksuaaliterapeutti: Fetissit voivat olla monenlaisia

    9. 9

      Cheek menetti etuhampaansa – edes hammaslääkäri ei kyennyt paikkaamaan ennen keikkaa: Elastinen julkaisi kuvan seuraamuksista

    10. 10

      Astrid Swanin, 35, rintasyöpä uusiutui ja levisi – sairaus on parantumaton: ”Jätän lapseni taakseni, kun hän vielä tarvitsee minua”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

    2. 2

      Kohta rytisee! Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista ja ukkosesta: ”Voi tulla vähän reippaammin”

    3. 3

      Cheek menetti etuhampaansa – edes hammaslääkäri ei kyennyt paikkaamaan ennen keikkaa: Elastinen julkaisi kuvan seuraamuksista

    4. 4

      Outo haju kellarissa paljasti – rakennusmestarin virityksistä 120 000 euron jättilasku

    5. 5

      Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

    6. 6

      Astrid Swanin, 35, rintasyöpä uusiutui ja levisi – sairaus on parantumaton: ”Jätän lapseni taakseni, kun hän vielä tarvitsee minua”

    7. 7

      Kuvat Suomen kesästä: Festarivieraat kahlasivat tulvivalla kadulla, tennarit upposivat rakeisiin ja salama halkaisi koivun – ”Aika tälli tuli”

    8. 8

      Pete Parkkosen keikka Tikkurilassa sai huvittavia piirteitä: ”Ei tässä ole mitään järkeä enää!”

    9. 9

      Kiukkukohtaus sai prinsessa Charlotten, 2, valtaansa: polki jalkaa ja heittäytyi maahan kesken valtiovierailun – Catherine-äidillä varmat keinot käytössä

    10. 10

      Naisen lentomatka muuttui ”painajaiseksi” – kuva erikoisesta tapahtumasarjasta villitsee somessa

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

    2. 2

      Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

    3. 3

      Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

    4. 4

      Venäläisturisteja virtaa Suomeen yllättävästä syystä – näitä hamstrataan nyt kaupoista

    5. 5

      Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

    6. 6

      Synkkä juhlailta Salossa – morsian joutui soittamaan poliisin omiin häihinsä

    7. 7

      TMZ: Linkin Parkin solisti Chester Bennington, 41, on kuollut

    8. 8

      Sabina Särkkä narahti uimapukukuvansa muokkaamisesta – kihlatun julkaisu paljasti totuuden: huomaatko eron?

    9. 9

      Nuori nainen lähetti avoimen sairauslomaviestin – pomon reaktio sai itkemään

    10. 10

      8 asiaa, joita pariskunnat tekevät, mutta eivät myönnä sitä – montako kohtaa myönnät?

    11. Näytä lisää
    Näitä luetaan!
    1. 1

      Naisen lentomatka muuttui ”painajaiseksi” – kuva erikoisesta tapahtumasarjasta villitsee somessa

    2. 2

      200 risteilymatkustajaa jumissa Saimaan kanavassa – ruoka alkaa loppua, muusikko soittaa Baddingia

    3. 3

      Pia, 25, hylkäsi asianajajan työn ja ryhtyi Instagram-tähdeksi – tienaa nyt muhkeat summat povekkailla kuvilla: ”Halusin haastaa itseni”

    4. 4

      MTV: Loviisan metsistä löytyi kadonneen Riinan tavaroita – tekikö hän nuotion metsään?

    5. 5

      Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa: Näihin arvoituksiin hän haluaisi vastauksia – nosti yllättäen esille suomalais-ugrilaiset

    6. Näytä lisää
    1. 1

      Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

    2. 2

      Kohta rytisee! Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista ja ukkosesta: ”Voi tulla vähän reippaammin”

    3. 3

      Cheek menetti etuhampaansa – edes hammaslääkäri ei kyennyt paikkaamaan ennen keikkaa: Elastinen julkaisi kuvan seuraamuksista

    4. 4

      Outo haju kellarissa paljasti – rakennusmestarin virityksistä 120 000 euron jättilasku

    5. 5

      Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

    6. Näytä lisää
    1. 1

      Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

    2. 2

      Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

    3. 3

      Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

    4. 4

      Venäläisturisteja virtaa Suomeen yllättävästä syystä – näitä hamstrataan nyt kaupoista

    5. 5

      Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

    6. Näytä lisää