Alma

Veikkausliiga

Valikko

Kotkassa isot panokset illalla – jatkuuko HJK:n taaperrus?

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Kierroksen mielenkiintoisimmat ottelut pelataan Kotkassa ja Rovaniemellä.

Otteluennakko: KTP–HJK – kumman taaperrus jatkuu?

Viime aikoina heikosti pelanneet KTP ja HJK taistelevat tärkeistä pisteistä Kotkassa.

ASETELMA: Tunnelma HJK:n ryhmässä laski keskiviikkona entisestään, kun joukkue koki 0–3-tappion nykyiselle sarjakärjelle SJK:lle Seinäjoella. Klubi oli läpi ottelun hauton ja mauton, eivätkä maalivahti Daniel Örlundin kaksi lahjaosumaa helpottaneet vieraiden työtä.

Klubin viimeaikainen saldo on järisyttävän kehno. Kuudesta viime liigapelistä se on saalistanut vain kaksi tasapelipistettä ja hävinnyt loput.

Omat murheensa on myös Sami Ristilän valmentamalla KTP:llä, joka notkuu sarjataulukon viimeisenä. Joukkue päätti kolmen pelin tappioputkensa keskiviikkona HIFK:n vieraana, mutta suuri kiitos tuosta maalittomasta tasapelistä kuuluu kotkalaisten maalia vartioineelle Craig Hillille. Jenkkimolari venyi pariin loistotorjuntaan ja hankki seuralle pisteen.

KTP:n on käytännössä pakko saada pisteitä, jos se mielii taistella sarjapaikan säilyttämisestä. Jos taas Klubi haluaa osallistua vielä mestaruustaisteluun ja haastaa SJK:n ja RoPSin, sen täytyy ryhdistäytyä ja mitä todennäköisimmin voittaa viimeiset viisi peliään.

Kahdessa aikaisemmassa pelissä KTP on pystynyt haastamaan helsinkiläiset tyylikkäästi, mutta palkinto on jäänyt puuttumaan. Nyt kun Klubin itseluottamusta on horjutettu oikein kunnolla, ei olisi mielettömän suuri yllätys, jos KTP pystyisi tällä kertaa heittämään kapuloita stadilaisten rattaisiin.

POISSAOLIJAT: KTP:ltä sivussa Valeri Minkenen (pelikielto). Sasha Anttilaisen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. HJK:lta sivussa Veli Lampi (alaraaja), Aapo Halme (nilkka) ja Nikolai Alho (reisi). Sebastian Sorsan (alaraaja) ja Erfan Zenelin (alaraaja) pelaaminen epätodennäköistä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KTP (4-4-2): Hill – Salonen, A Lody, van Gelderen, Aspegren – Äijälä, McFaul, Muinonen, Tarvonen – Wusu, Ikävalko.

HJK (4-2-3-1): Dähne – Taiwo, Heikkilä, Heikkinen, Baah – Moussi, Schüller – Kandji, Tanaka, Savage – Jallow.

KOMMENTTI: ”Klubilla eivät ole pelit kulkeneet, joten meillä on nyt hyvä paikka iskeä. Tosi tärkeä peli, toivottavasti saadaan oma pelikin rullaamaan. Kun nyt muutkin ovat voittaneet HJK:n, niin eiköhän se ole meidän vuoro. Kaksi edellistä peliä Klubia vastaan ovat olleet todella tasaisia, molemmat hävisimme Helsingissä ihan viime hetkien maaleilla.” Samuli Kaivonurmi, KTP.



SEURAA HÄNTÄ: Kakkosen FC Kultsusta elokuussa KTP:n maalivahtiosastoa vahvistamaan saapunut yhdysvaltalaismaalivahti Craig Hill pelasi mainiosti HIFK:ta vastaan keskiviikkona, kun joukkueet tahkosivat maalittoman tasapelin. 27-vuotias molari on pelannut nyt kaksi peliä putkeen kotkalaisten maalilla.

TÄTÄ ENNEN: Joukkueet ovat kohdanneet neljästi kuluvalla kaudella. Liigacupin molemmissa peleissä päädyttiin pistejakoon, huhti- ja heinäkuun liigataistot Klubi voitti sen sijaan niukasti Helsingissä maalein 1–0 ja 2–1.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

Ottelun näet täältä.

Otteluennakko: Ilves-FC Lahti – vierailijan haasteena toipuminen murskajaisista

FC Lahti koki viime ottelussaan tylyn 0–5-tappion HIFK:lle. Nyt joukkue yrittää kääntää kurssin Tampereella.

ASETELMA: FC Lahti sai kylmää vettä niskaansa viikko sitten sunnuntaina, kun HIFK vieraili Lahden Kisapuistossa. Helsinkiläiset ottivat ”Kuhnureista” murskaavan 5–0-voiton. Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pyyteli anteeksi joukkueen kannattajilta pelin jälkeen, sen verran surkea mustapaitojen esitys oli.

Nyt nähtäväksi jää, pystyvätkö Korkeakunnas ja kumppanit unohtamaan viime pelin tapahtumat ja keskittymään uuteen työsarkaan, Ilveksen kaatoon.

Ilveksen voittaminen Tammelassa ei ole helpoimpia mahdollisia tehtäviä. Tamperelaiset ovat hävinneet kotonaan vain kerran.

Kotijoukkue pääsee pelaamaan paineitta, sillä se on jo säilyttänyt lähes sadan prosentin varmuudella sarjapaikkansa ensi kaudelle. Viidentenä sarjataulukossa majaileva Lahti elättelee vielä toiveita mitalisijasta, mutta sitä varten joukkueen pitäisi voittaa käytännössä jokainen viidestä viimeisestä pelistään – eikä sekään välttämättä riittäisi.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Emenike Mbachu (pelikielto). Eero Korten (jalka), Antti Koskisen (nilkka) ja Samu Niemisen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Henri Toivomäki (nilkka), Jussi Länsitalo (polvi), Pekka Lagerblom (jalka) ja Matheus Alves (pelikielto).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Aho, Miettunen, Ojanperä – Kujala, Juuti – Petrescu, Ala-Myllymäki, Hjelm – Lahtinen.

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Hauhia, Kärkkäinen, Joenmäki, Sesay – Gela, Tanska – Shala, Tuominen, Ääritalo – Mboma.

KOMMENTTI: ”Meillä on otteluun hyvät lähtökohdat. Kauden tavoite on pikkuhiljaa saletti eikä meillä ole hirveitä paineita. Nyt on kiva pelata, yritämme vielä nousta pari sijaa sarjataulukossa.” Jonne Hjelm, Ilves.


SEURAA HÄNTÄ: Ilveksen maalivahti Mika Hilander on ollut kauden suurimpia yllättäjiä. Kahdesti peräkkäin tällä kaudella Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi valittu koppari on loistanut kissapaitojen maalilla ja pitänyt tolppien välin puhtaana jo peräti kymmenesti.

TÄTÄ ENNEN: Kuluvan kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa kumpikin joukkue on voittanut kerran. Ilves kuittasi nimiinsä talvella pelatut kaksi liigacupin kamppailua. Tätä ennen seurat eivät olleet kohdanneet koskaan aikaisemmin.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Tammelan stadion, Tampere.

Täältä näet ottelun.

Otteluennakko: RoPS-VPS – maalitykit vastakkain Rovaniemellä

Liigan maalipörssin kärkikaksikko kohtaa sunnuntaina viimeistä kertaa tällä kaudella.

ASETELMA: Rovaniemen Palloseuran peli näyttää olevan parhaimmillaan. Lappilaisjoukkueen hyökkäyspeli toimii etevästi, ja kokonaisuudessaan pelaajapakka pysyy erinomaisesti kasassa. Isoja heikkouksia ei vaikuta löytyvän.

Rovaniemeläiset ovat hävinneet vain yhden edellisistä seitsemästä pelistä. Joukkue on pitänyt viimeisissä kolmessa ottelussa maalinsa puhtaana ja saalistanut seitsemän pistettä. Viimeisimpänä kaatui vaikeita aikoja elävä HJK, kun Aleksandr Kokko ja Eero Markkanen varmistivat RoPSille 2–0-vierasvoiton Klubista viime sunnuntaina.

Myös VPS on pelannut kelvollisesti viime aikoina. Se on saalistanut viimeisistä neljästä pelistä kymmenen pistettä. Vaasalaisjoukkue nousi pari kierrosta sitten pois putoajan paikalta, mutta kuivilla se ei vielä missään nimessä ole. Sen on pakko saada pisteitä viimeisistä otteluistaan välttääkseen suoran putoamisen tai putoamiskarsintapelit.

Sunnuntain mielenkiinto kiinnittyy ennen kaikkea myös molempien joukkueiden maaliahneisiin hyökkääjiin. Aleksandr Kokko johtaa liigan maalipörssiä, toisena on VPS:n Juho Mäkelä. Nyt maalirohmuilta vaaditaan onnistumisia, jotta oma joukkue yltää tavoitteisiinsa. RoPSin pyrkimyksenä on ensisijaisesti pääsy mitalisijoille, VPS:llä tällä hetkellä sarjapaikan säilyttäminen.

Sarjataulukon perusteella RoPSille voisi ennustella jopa suvereenia voittoa, mutta niin yksinkertainen asetelma ei missään nimessä ole. VPS on tällä hetkellä vahva vastustaja kelle tahansa varsinkin vahvan puolustuspelaamisensa ja yllätyksellisyytensä ansiosta. Joukkueiden välille voidaan povata tasaista vääntöä, mutta RoPS on nykyvireensä ja kotietunsa turvin suosikki.

POISSAOLIJAT: RoPSilta sivussa Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi). VPS:ltä sivussa Mikko Viitikko, Cliffton Miheso (polvi), Jerry Voutilainen (pelikielto) ja Denis Abdulahi (polvi). Ville Koskimaan (aivotärähdys) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

RoPS (4-2-3-1): Chencinski – Saksela, Jammeh, Obilor, Saxman – Okkonen, Yaghoubi – John, Mäkitalo, Pirinen – Kokko.

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Lahti, Honkaniemi, Engström – Boxall, Lähde – Soiri, Clennon, Tamminen – Mäkelä.

KOMMENTTI: ”Vepsu on nyt kovassa iskussa. He ovat olleet meille tosi vaikea vastus kahden viime vuoden aikana, joten siitä tulee todella kova ottelu.” Aleksandr Kokko, RoPS.



SEURAA HÄNTÄ: Sunnuntaina katseet kannattaa kiinnittää kahteen mieheen. RoPSin hyökkääjä Aleksandr Kokko johtaa liigan maalipörssiä 14 osumalla. VPS:n Juho Mäkelä on kaksi maalia perässä kakkossijalla.

TÄTÄ ENNEN: RoPS on voittanut vain yhden sen viidestä viime kotipelistä VPS:ää vastaan. Joukkueet ovat niissä kamppailuissa tasanneet pisteet kolmesti, kerran VPS on poistunut pohjoisesta kolmen pisteen kera.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 27.9. klo 18.30. Keskuskenttä, Rovaniemi.

Täältä näet ottelun.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Mies kuoli moottoripyörän ulosajossa Espoossa

  2. 2

   Rock-tähti Gregg Allman on kuollut

  3. 3

   Kesän kaunein mekko on tässä – sopii vartalotyypistä riippumatta

  4. 4

   80-vuotias rouva ällistyi: Perinnönjaossa paljastui sisar, jonka isä oli salannut kaikilta

  5. 5

   Tässä on Loton oikea rivi – suuri summa 6+1 -tuloksesta

  6. 6

   HS-gallup: Keskustan kannatus vajonnut lähes lähtökuoppaan – vihreiden suosio ennätyslukemiin

  7. 7

   Atte Jääskeläinen HS:lle: Yle voisi irtautua Julkisen sanan neuvostosta

  8. 8

   Hirvittävä veriteko tapahtui syrjäisen maalaistalon navetassa huhtikuisena iltana – Kaj Linnan kohtalo voi vielä muuttua vuosien jälkeen

  9. 9

   Poliisi julkaisi turvakamerakuvat Manchesterin terroristista illalta, jolloin tappava isku tapahtui

  10. 10

   Testaa kuinka hyvin tunnet tutut latinankieliset sanonnat!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pia Lamberg elää unelmaansa Los Angelesissa – rahoitusalalla työskentelevä uusi rakas vei jalat alta: ”Hän osti kaiken puolestani”

  2. 2

   Aviomies ramppasi alvariinsa urheilumatseissa – vaimon epäilykset heräsivät, kun kotoa alkoi hävitä Viagraa

  3. 3

   Kuvat: Pyöräkuormaaja syöksyi 10 metriä sillalta – kuljettaja sairaalaan

  4. 4

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  5. 5

   Testaa kuinka hyvin tunnet tutut latinankieliset sanonnat!

  6. 6

   Hirvittävä veriteko tapahtui syrjäisen maalaistalon navetassa huhtikuisena iltana – Kaj Linnan kohtalo voi vielä muuttua vuosien jälkeen

  7. 7

   Kesän kaunein mekko on tässä – sopii vartalotyypistä riippumatta

  8. 8

   Huomaatko härskin yksityiskohdan? Pari ikuisti hääpäivänsä idyllisellä maatilalla – kuvaan kätkeytyy jättiyllätys

  9. 9

   Ohikulkija säikähti väkivaltaiselta näyttänyttä kohtausta Espoossa – Rinnekoti kertoo, mistä työntekijän ja teinipojan välisessä tilanteessa oli kyse

  10. 10

   Parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen paljastaa yksityiskohtia uudesta rakkaastaan – kohuerolla karut seuraukset

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. 6

   Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

  7. 7

   Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

  8. 8

   Tunteikas kuva presidentti Koiviston hautajaisista: Assi Koivisto näytti hellän puolensa

  9. 9

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  10. 10

   Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Mies kuoli moottoripyörän ulosajossa Espoossa

  2. 2

   Rock-tähti Gregg Allman on kuollut

  3. 3

   Kesän kaunein mekko on tässä – sopii vartalotyypistä riippumatta

  4. 4

   80-vuotias rouva ällistyi: Perinnönjaossa paljastui sisar, jonka isä oli salannut kaikilta

  5. 5

   Tässä on Loton oikea rivi – suuri summa 6+1 -tuloksesta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Pia Lamberg elää unelmaansa Los Angelesissa – rahoitusalalla työskentelevä uusi rakas vei jalat alta: ”Hän osti kaiken puolestani”

  2. 2

   Aviomies ramppasi alvariinsa urheilumatseissa – vaimon epäilykset heräsivät, kun kotoa alkoi hävitä Viagraa

  3. 3

   Kuvat: Pyöräkuormaaja syöksyi 10 metriä sillalta – kuljettaja sairaalaan

  4. 4

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  5. 5

   Testaa kuinka hyvin tunnet tutut latinankieliset sanonnat!

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. Näytä lisää