Varpu, Vaula

Veikkausliiga

Seinäjoella taistellaan illalla mestaruudesta – lue Veikkausliigan ennakot täältä!

Julkaistu:

Veikkausliiga
Illan kolmen ottelun kierroksella katseet kiinnittyvät suurimmaksi osaksi Seinäjoelle, missä sarjan kärkipään joukkueet SJK ja HJK ottavat mittaa toisistaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti puolitoista tuntia kahta muuta peliä aikaisemmin.

Otteluennakko: SJK-HJK – koko kauden tärkein peli?

Kun SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoella, pelissä on huipputärkeät pisteet mestaruustaiston kannalta. Klubilla on enemmän menetettävää kuin kotijoukkueella.

ASETELMA: Kukapa olisi vielä jokin aika sitten uskonut, että kuuden viime ottelun kuntopuntarin ensimmäinen ja viimeinen joukkue kisaavat mestaruudesta syyskuun lopulla. Suurin yllätys on se, että HJK notkuu puntarin viimeisenä.

SJK on voittanut kuudesta viime liigapelistään neljä ja pelannut kahdesti tasan, HJK on sen sijaan voittanut kerran, hävinnyt kolmesti ja pelannut niin ikään kahdesti tasan. Klubin edellinen voitto tuli elokuun 12. päivä FC Lahtea vastaan (1-0).

Klubin viimeaikainen kyntäminen luo uskoa SJK:n voitosta. Helsinkiläiset ovat kärsineet katastrofaalisesta loukkaantumissumasta, jonka takia Mika Lehkosuo on joutunut väkipakolla nostamaan miehiä sarjatasoja ylemmäs Kakkosen reservijoukkueesta Klubi 04:stä. Sunnuntain RoPS-pelin jälkeen Klubilla oli miehiä sairastuvalla kymmenkunta.

Pelaajapulan taakse seurajohdon olisi helppo piiloutua, mutta yksinomaan se ei selitä Klubin taaperrusta. Ennen kaikkea joukkueen hyökkäyspelaaminen on herättänyt viime aikoina keskustelua, sen verran heikosti ryhmä on iskenyt maaleja. Otteitaan parantanut gambialaiskärki Ousman Jallow on ollut viime ajat loukkaantuneena, eikä hänen tilalleen ole löydetty kunnollista korvaajaa. Niin ikään vammojaan parannellut Macoumba Kandji on omimmillaan laidalla, eikä puhtaana kärkenä.

Vaikka HJK onkin voittanut kauden kaksi edellistä kohtaamista SJK:ta vastaan, kauden viimeisessä koitoksessa pelimerkit voi suunnata Seinäjoen ykkösjoukkueen suuntaan. Kotiedun lisäksi isäntien pelaaminen on ollut huomattavasti räväkämpää kuin ongelmissa painineen Klubin.

Nähtäväksi jää, syttyykö HJK kunnolla keskiviikkona, kun se pelaa kauden merkityksellisimmän kamppailunsa. Kun helsinkiläiset kaatoivat Simo Valakarin suojatit edellisen kerran kesäkuussa, sen mestaruutta pidettiin jo lähes varmana. Nyt vaikuttaa siltä, että voitolla – tai jopa tasapelillä – SJK olisi Klubia huomattavasti tiukemmin kiinni mestaruuspokaalissa.

POISSAOLIJAT: SJK:lta sivussa Richie Dorman (pohje). HJK:lta sivussa Veli Lampi (alaraaja), Markus Heikkinen (alaraaja), Aapo Halme (nilkka) ja Nikolai Alho (reisi). Sebastian Sorsan (alaraaja) ja Erfan Zenelin (alaraaja) pelaaminen epätodennäköistä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Aalto, Gogoua, Savic – Hetemaj, Laaksonen – Pelvas, Tuco, Atajic – Riski.

HJK (4-2-3-1): Dähne – Peiponen, Baah, Heikkilä, Taiwo – Schüller, Moussi – Mendy, Tanaka, Savage – Kandji.

KOMMENTTI: ”Pelistä tulee meille vaikea (sunnuntain RoPS-tappion takia). Kyse on itseluottamuksesta – jos olisimme voittaneet RoPSin, tilanne olisi erilainen. Mutta olen positiivinen, meidän täytyy nyt vain tehdä kaikkemme voiton eteen. Pukukopissa tunnelma on ihan kunnossa. Uskon muutaman pelaajan palaavan takaisin pelikuntoon tähän peliin, joten se auttaa meitä jo paljon. Tämä peli meidän täytyy voittaa, en näe muuta vaihtoehtoa.” Gideon Baah, HJK.

SEURAA HÄNTÄ: SJK:n vikkelä hyökkääjä Roope Riski iski viime ottelussa kaksi maalia KTP:n verkkoon. Turkulaiskärki on paukuttanut seinäjokelaisille kahdeksassa pelaamassaan ottelussa viisi osumaa.

TÄTÄ ENNEN: Edellisistä viidestä kohtaamisesta Klubi on voittanut peräti neljä, SJK vain yhden. Kuluvan kauden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet helsinkiläisten 2-1-voittoon.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 17. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Otteluennakko: Jaro-KuPS – nyhjääjät vastakkain

Maalinteko-ongelmista kärsineet Jaro ja KuPS kohtaavat Pietarsaaressa. Paineet ovat suurimmaksi osaksi kotijoukkueella, joka tarvitsee pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa.

ASETELMA: Jaro on kipeästi pisteiden tarpeessa. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, vain pisteen erolla sarjajumbo KTP:hen. Joukkue on voittanut viimeksi elokuun alkupuolella, sen jälkeen pelatuista seitsemästä pelistä se on pelannut neljästi tasan ja hävinnyt kolme.

Jaron pääongelmana on ollut maalinteko, ei niinkään puolustuspään vuotaminen. Joukkue on päästänyt enemmän kuin yhden maalin yksittäisessä ottelussa vain kerran viimeisissä yhdeksässä pelissä, mikä kertoo alakerran toimivuudesta.

Edes erinomainen puolustaminen ei juuri kerrytä pisteitä, jos vastustajan verkko ei heilu. Pietarsaarelaiset ovat iskeneet enemmän kuin yhden maalin ottelussa viimeksi heinäkuussa, kun joukkue koki 3-4-tappion IFK Mariehamnille Ahvenanmaalla.

Jaro on tehnyt liigassa vähiten maaleja KTP:n jälkeen, vasta 25.

KuPS koki kaksi peräkkäistä tappiota Ilvekselle karulla tavalla, ensin vieraissa ja sitten kotona. Molemmissa peleissä tamperelaiset survoivat voittomaalin ottelun loppuminuuteilla, jättäen kuopiolaiset tyhjin käsin.

Marko Rajamäen joukkue on voittanut vain yhden viimeisistä yhdeksästä ottelusta. Keltapaidat ovat kärsineet samasta ongelmista kuin Jarokin, eli maalinteon vaikeudesta. Puolustuspään pelaaminen on vähintäänkin kelvollista, mutta hyökkäykseen tarvittaisiin vastuunkantaja. Irakli Sirbiladzesta ei ole tällä kaudella ollut vastuuviitan kantajaksi, ja Rajamäki onkin peluuttanut viime peleissä joukkueen kapteenia Miikka Iloa kärjessä.

Ennakkoon Jaron ja KuPSin kohtaamisesta voi povata maalitonta tasapeliä, mutta varsinkin Jaro saattaa rokottaa vierastaan erikoistilanteissa. Alexei Eremenkon vapaapotkut ovat myrkkyä monelle puolustuslinjalle. Kun tilanteisiin lisätään vielä voimalla eteenpäin puskeva norsunluurannikkolaispakki Didier Kadio, pelote kuopiolaisten alakerrassa on taattu.

POISSAOLIJAT: Jarolta sivussa Jonas Emet (polvi), Reginaldo junior (pelikielto) ja Peter Opiyo (polvi). Ilya Vaganovin pelaaminen epävamaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi), Stephen McCarthy, Ebrima Sohna (pelikielto) ja Tuomas Rannankari (jalka).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

Jaro (4-4-2): Öst – Sara, Kadio, Kullström, Moore – Silva, Eremenko jr., Rivera, Veteli – Denis, Aliev.

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Diallo, Markic, Coulibaly – Trafford, Poutiainen – Bowen, Niskanen, Hakola – Ilo.

KOMMENTTI: ”Se on varmasti tiukka vääntö. KuPSilla on aika isoja kavereita kentällä, joten aika fyysinen peli on tulossa.” Joona Veteli, Jaro.

SEURAA HÄNTÄ: KuPSin puolustaja Hamed Coulibaly ajettiin Ilvestä vastaan ulos kahdella keltaisella, mutta Palloliitto ilmoitti tiistaina kumonneensa pelaajan kortit ja pelikiellon katsottuaan niiden olleen aiheettomia. Vasta 18-vuotias norsunluurannikkolainen käyttää kovia otteita puolustuspäässä, mutta varsinaista sikailua hän ei harjoita. Nuorukainen on murtautunut loppukaudesta Marko Rajamäen luottomiehistöön.

TÄTÄ ENNEN: Jaro on voittanut kolme sen viidestä edellisestä kotipelistä KuPSia vastaan. Kahdessa muussa pelissä on päädytty tasapeliin. Kauden avauskohtaamisen Jaro vei nimiinsä Kuopiossa heinäkuussa lukemin 3-1.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Otteluennakko: HIFK-KTP – Töölössä kuuden pisteen peli

Kumpikin nousijajoukkue taistelee sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta. HIFK on toistaiseksi paremmissa asetelmissa, mutta yksi ottelu saattaa muuttaa sarjataulukon tilannetta huomattavasti.

ASETELMA: HIFK osoitti taistelijan luonnetta sunnuntaina, kun se kaatoi FC Lahden vieraskentällä 5-0-murskalukemin. Samalla punapaidat päättivät kolmen pelin tappioputkensa.

Jani Honkavaaran lupaus pyöräillä Lahdesta Helsinkiin ei ollut ainoa syy tähtirintojen ryhdistäytymiselle sunnuntaina. Joukkueen pelaajat tietävät seuran kuuluvan liigatasolle, ja tekevät kaikkensa pitääkseen sen siellä myös ensi kaudella. Kun joukkue sai pelivireen päälle Lahden Kisapuistossa, sille ei löytynyt pysäyttäjää.

HIFK:lle olisi suuri helpotus voittaa keskiviikkona. Silloin se tekisi sarjassa viimeisenä tuskailevaan KTP:hen jo yhdeksän pisteen eron. Kaiken kukkuraksi HIFK:lla olisi vielä yksi ottelu kotkalaisia vähemmän pelattuna.

Joukkueiden välinen ero on kuitenkin toistaiseksi kuusi pistettä. Voitolla KTP parantaisi huomattavasti tilannettaan pohjalla, ja aiheuttaisi HIFK:lle, VPS:lle ja Jarolle entistä tiukemman tilanteen loppukaudeksi.

KTP on hävinnyt kolme viime peliään sarjan kärkikastiin kuuluville FC Lahdelle, RoPSille ja SJK:lle yhteismaalein 3-10. Viimeisimmässä SJK-pelissä Sami Ristilä oli jo varsin tyytyväinen joukkueensa avausjaksoon, mutta lopussa pelaajapakan muoto venyi ja seinäjokelaiset pääsivät iskemään kolmesti.

Ennen viime ottelun voittoa HIFK hävisi kahdesti peräkkäin kotikentällään Sonera-stadionilla – ensin KuPSille ja sitten VPS:lle. Samalla sen kymmenen ottelun tappioton putki kotikentällä katkesi.

Kotitaika on siis ohi, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö Helsingissä pelaaminen olisi etu. Kun tekonurmella pelaamaan tottuneet nousijajoukkueet asettavat päänsä vastakkain, mitä vaan voi tapahtua. Tiedossa on edellisen kamppailun tavoin tiukkaakin tiukempi taisto.

POISSAOLIJAT: HIFK:lta Tuomas Mustosen, Fredrik Lassasin ja Youness Rahimin pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi (päävamma), Ville Oksanen (pelikielto) ja Sasha Anttilainen (nivunen),

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HIFK (4-4-1–1): Johansson – Jurvainen, Aho, Kuusijärvi, Vesala – Korhonen, Terävä, Halme, Bäckman – Peltonen – Salmikivi.

KTP (4-4-1–1): Hill – Ositashvili, van Gelderen, A Lody, Aspegren – Tarvonen, McFaul, Muinonen, Äijälä – Gruborovics – Ikävalko.

KOMMENTTI: ”Menemme pelin kerrallaan, kuten tähänkin asti. Viime vuonna HIFK:n kanssa oli erittäin hyviä kamppailuja. Totta kai se on ns. kuuden pisteen ottelu meille.” Sami Ristilä, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: HIFK:n laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvainen oli pelipäällä sunnuntaina FC Lahtea vastaan. 30-vuotiaana avauskauttaan liigassa pelaava ”OP” teki tehot 1+1 tähtirintojen vakuuttavassa 5-0-vierasvoitossa.

TÄTÄ ENNEN: HIFK voitti kauden avauskohtaamisen Kotkassa maalein 2-1. Joukkueet kohtasivat viime kaudella Ykkösessä kolmesti. Silloin KTP voitti molemmat kotiottelunsa 2-0 ja 3-0, HIFK omansa 4-1.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Uuden ammattibarometrin Top 15 -listat: Näillä aloilla työntekijöistä on pulaa – eniten tarjokkaita sihteereiksi

  3. 3

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  4. 4

   Leo Komarov joutui uuden NHL-säännön uhriksi: ”En tunne oloani turvalliseksi”

  5. 5

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  6. 6

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  7. 7

   Uutuuskirja: Johannes Virolaisen lapsuuden sairaus esti lasten saamisen ja katkeroitti ensimmäisen avioliiton

  8. 8

   Ruotsalaiseen autoon yritettiin saada kaikille suomalaisille tuttu sana – SVT: Ei mennyt läpi ja ihan syystä

  9. 9

   Kaisa Mäkäräisen kilpakumppani lopetti vain 25-vuotiaana – kertoo nyt, mihin katosi viisi vuotta sitten

  10. 10

   Tanssii tähtien kanssa -tuomarin synkkä salaisuus paljastui – livahti tanssijoiden kanssa vehtaamaan: Petti miestään vuosia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  2. 2

   15-vuotias tyttö katosi kotoaan Helsingissä – Poliisi: ”Ei luonnollista syytä kadota”

  3. 3

   Tanssii tähtien kanssa -tuomarin synkkä salaisuus paljastui – livahti tanssijoiden kanssa vehtaamaan: Petti miestään vuosia

  4. 4

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  5. 5

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  6. 6

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  7. 7

   HS: Tuomittu lastenraiskaaja iski jälleen – uhri 12-vuotias tyttö

  8. 8

   Lionel Messi myi autonsa Petteri Koposelle – futistähden viesti auton kunnosta huvitti suomalaista

  9. 9

   Säteilevä morsian! Juontaja Ellen Jokikunnas meni naimisiin – häät järjestettiin pikavauhtia

  10. 10

   Näitkö tämän pizzataksin? Soita hätänumeroon!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. 6

   Jari Sillanpää kertoo nyt IS:lle tiistain tapahtumista – ”Olen todella pahoillani”

  7. 7

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  8. 8

   Lähipiiri kertoo Sillanpään huumeidenkäytöstä: ”Jarille arki voi tuntua putoamiselta rotkoon”

  9. 9

   Entisen teinitähden tv-esiintyminen järkytti katsojia – luurangonlaiha laulaja kuin varjo entisestä: huumetesti paljasti karmivan totuuden

  10. 10

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Uuden ammattibarometrin Top 15 -listat: Näillä aloilla työntekijöistä on pulaa – eniten tarjokkaita sihteereiksi

  3. 3

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  4. 4

   Leo Komarov joutui uuden NHL-säännön uhriksi: ”En tunne oloani turvalliseksi”

  5. 5

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  2. 2

   15-vuotias tyttö katosi kotoaan Helsingissä – Poliisi: ”Ei luonnollista syytä kadota”

  3. 3

   Tanssii tähtien kanssa -tuomarin synkkä salaisuus paljastui – livahti tanssijoiden kanssa vehtaamaan: Petti miestään vuosia

  4. 4

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  5. 5

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. Näytä lisää