Teijo

Veikkausliiga

Valikko

Seinäjoella taistellaan illalla mestaruudesta – lue Veikkausliigan ennakot täältä!

Veikkausliiga
Illan kolmen ottelun kierroksella katseet kiinnittyvät suurimmaksi osaksi Seinäjoelle, missä sarjan kärkipään joukkueet SJK ja HJK ottavat mittaa toisistaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti puolitoista tuntia kahta muuta peliä aikaisemmin.

Otteluennakko: SJK-HJK – koko kauden tärkein peli?

Kun SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoella, pelissä on huipputärkeät pisteet mestaruustaiston kannalta. Klubilla on enemmän menetettävää kuin kotijoukkueella.

ASETELMA: Kukapa olisi vielä jokin aika sitten uskonut, että kuuden viime ottelun kuntopuntarin ensimmäinen ja viimeinen joukkue kisaavat mestaruudesta syyskuun lopulla. Suurin yllätys on se, että HJK notkuu puntarin viimeisenä.

SJK on voittanut kuudesta viime liigapelistään neljä ja pelannut kahdesti tasan, HJK on sen sijaan voittanut kerran, hävinnyt kolmesti ja pelannut niin ikään kahdesti tasan. Klubin edellinen voitto tuli elokuun 12. päivä FC Lahtea vastaan (1-0).

Klubin viimeaikainen kyntäminen luo uskoa SJK:n voitosta. Helsinkiläiset ovat kärsineet katastrofaalisesta loukkaantumissumasta, jonka takia Mika Lehkosuo on joutunut väkipakolla nostamaan miehiä sarjatasoja ylemmäs Kakkosen reservijoukkueesta Klubi 04:stä. Sunnuntain RoPS-pelin jälkeen Klubilla oli miehiä sairastuvalla kymmenkunta.

Pelaajapulan taakse seurajohdon olisi helppo piiloutua, mutta yksinomaan se ei selitä Klubin taaperrusta. Ennen kaikkea joukkueen hyökkäyspelaaminen on herättänyt viime aikoina keskustelua, sen verran heikosti ryhmä on iskenyt maaleja. Otteitaan parantanut gambialaiskärki Ousman Jallow on ollut viime ajat loukkaantuneena, eikä hänen tilalleen ole löydetty kunnollista korvaajaa. Niin ikään vammojaan parannellut Macoumba Kandji on omimmillaan laidalla, eikä puhtaana kärkenä.

Vaikka HJK onkin voittanut kauden kaksi edellistä kohtaamista SJK:ta vastaan, kauden viimeisessä koitoksessa pelimerkit voi suunnata Seinäjoen ykkösjoukkueen suuntaan. Kotiedun lisäksi isäntien pelaaminen on ollut huomattavasti räväkämpää kuin ongelmissa painineen Klubin.

Nähtäväksi jää, syttyykö HJK kunnolla keskiviikkona, kun se pelaa kauden merkityksellisimmän kamppailunsa. Kun helsinkiläiset kaatoivat Simo Valakarin suojatit edellisen kerran kesäkuussa, sen mestaruutta pidettiin jo lähes varmana. Nyt vaikuttaa siltä, että voitolla – tai jopa tasapelillä – SJK olisi Klubia huomattavasti tiukemmin kiinni mestaruuspokaalissa.

POISSAOLIJAT: SJK:lta sivussa Richie Dorman (pohje). HJK:lta sivussa Veli Lampi (alaraaja), Markus Heikkinen (alaraaja), Aapo Halme (nilkka) ja Nikolai Alho (reisi). Sebastian Sorsan (alaraaja) ja Erfan Zenelin (alaraaja) pelaaminen epätodennäköistä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Aalto, Gogoua, Savic – Hetemaj, Laaksonen – Pelvas, Tuco, Atajic – Riski.

HJK (4-2-3-1): Dähne – Peiponen, Baah, Heikkilä, Taiwo – Schüller, Moussi – Mendy, Tanaka, Savage – Kandji.

KOMMENTTI: ”Pelistä tulee meille vaikea (sunnuntain RoPS-tappion takia). Kyse on itseluottamuksesta – jos olisimme voittaneet RoPSin, tilanne olisi erilainen. Mutta olen positiivinen, meidän täytyy nyt vain tehdä kaikkemme voiton eteen. Pukukopissa tunnelma on ihan kunnossa. Uskon muutaman pelaajan palaavan takaisin pelikuntoon tähän peliin, joten se auttaa meitä jo paljon. Tämä peli meidän täytyy voittaa, en näe muuta vaihtoehtoa.” Gideon Baah, HJK.

SEURAA HÄNTÄ: SJK:n vikkelä hyökkääjä Roope Riski iski viime ottelussa kaksi maalia KTP:n verkkoon. Turkulaiskärki on paukuttanut seinäjokelaisille kahdeksassa pelaamassaan ottelussa viisi osumaa.

TÄTÄ ENNEN: Edellisistä viidestä kohtaamisesta Klubi on voittanut peräti neljä, SJK vain yhden. Kuluvan kauden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet helsinkiläisten 2-1-voittoon.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 17. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Otteluennakko: Jaro-KuPS – nyhjääjät vastakkain

Maalinteko-ongelmista kärsineet Jaro ja KuPS kohtaavat Pietarsaaressa. Paineet ovat suurimmaksi osaksi kotijoukkueella, joka tarvitsee pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa.

ASETELMA: Jaro on kipeästi pisteiden tarpeessa. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, vain pisteen erolla sarjajumbo KTP:hen. Joukkue on voittanut viimeksi elokuun alkupuolella, sen jälkeen pelatuista seitsemästä pelistä se on pelannut neljästi tasan ja hävinnyt kolme.

Jaron pääongelmana on ollut maalinteko, ei niinkään puolustuspään vuotaminen. Joukkue on päästänyt enemmän kuin yhden maalin yksittäisessä ottelussa vain kerran viimeisissä yhdeksässä pelissä, mikä kertoo alakerran toimivuudesta.

Edes erinomainen puolustaminen ei juuri kerrytä pisteitä, jos vastustajan verkko ei heilu. Pietarsaarelaiset ovat iskeneet enemmän kuin yhden maalin ottelussa viimeksi heinäkuussa, kun joukkue koki 3-4-tappion IFK Mariehamnille Ahvenanmaalla.

Jaro on tehnyt liigassa vähiten maaleja KTP:n jälkeen, vasta 25.

KuPS koki kaksi peräkkäistä tappiota Ilvekselle karulla tavalla, ensin vieraissa ja sitten kotona. Molemmissa peleissä tamperelaiset survoivat voittomaalin ottelun loppuminuuteilla, jättäen kuopiolaiset tyhjin käsin.

Marko Rajamäen joukkue on voittanut vain yhden viimeisistä yhdeksästä ottelusta. Keltapaidat ovat kärsineet samasta ongelmista kuin Jarokin, eli maalinteon vaikeudesta. Puolustuspään pelaaminen on vähintäänkin kelvollista, mutta hyökkäykseen tarvittaisiin vastuunkantaja. Irakli Sirbiladzesta ei ole tällä kaudella ollut vastuuviitan kantajaksi, ja Rajamäki onkin peluuttanut viime peleissä joukkueen kapteenia Miikka Iloa kärjessä.

Ennakkoon Jaron ja KuPSin kohtaamisesta voi povata maalitonta tasapeliä, mutta varsinkin Jaro saattaa rokottaa vierastaan erikoistilanteissa. Alexei Eremenkon vapaapotkut ovat myrkkyä monelle puolustuslinjalle. Kun tilanteisiin lisätään vielä voimalla eteenpäin puskeva norsunluurannikkolaispakki Didier Kadio, pelote kuopiolaisten alakerrassa on taattu.

POISSAOLIJAT: Jarolta sivussa Jonas Emet (polvi), Reginaldo junior (pelikielto) ja Peter Opiyo (polvi). Ilya Vaganovin pelaaminen epävamaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi), Stephen McCarthy, Ebrima Sohna (pelikielto) ja Tuomas Rannankari (jalka).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

Jaro (4-4-2): Öst – Sara, Kadio, Kullström, Moore – Silva, Eremenko jr., Rivera, Veteli – Denis, Aliev.

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Diallo, Markic, Coulibaly – Trafford, Poutiainen – Bowen, Niskanen, Hakola – Ilo.

KOMMENTTI: ”Se on varmasti tiukka vääntö. KuPSilla on aika isoja kavereita kentällä, joten aika fyysinen peli on tulossa.” Joona Veteli, Jaro.

SEURAA HÄNTÄ: KuPSin puolustaja Hamed Coulibaly ajettiin Ilvestä vastaan ulos kahdella keltaisella, mutta Palloliitto ilmoitti tiistaina kumonneensa pelaajan kortit ja pelikiellon katsottuaan niiden olleen aiheettomia. Vasta 18-vuotias norsunluurannikkolainen käyttää kovia otteita puolustuspäässä, mutta varsinaista sikailua hän ei harjoita. Nuorukainen on murtautunut loppukaudesta Marko Rajamäen luottomiehistöön.

TÄTÄ ENNEN: Jaro on voittanut kolme sen viidestä edellisestä kotipelistä KuPSia vastaan. Kahdessa muussa pelissä on päädytty tasapeliin. Kauden avauskohtaamisen Jaro vei nimiinsä Kuopiossa heinäkuussa lukemin 3-1.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Otteluennakko: HIFK-KTP – Töölössä kuuden pisteen peli

Kumpikin nousijajoukkue taistelee sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta. HIFK on toistaiseksi paremmissa asetelmissa, mutta yksi ottelu saattaa muuttaa sarjataulukon tilannetta huomattavasti.

ASETELMA: HIFK osoitti taistelijan luonnetta sunnuntaina, kun se kaatoi FC Lahden vieraskentällä 5-0-murskalukemin. Samalla punapaidat päättivät kolmen pelin tappioputkensa.

Jani Honkavaaran lupaus pyöräillä Lahdesta Helsinkiin ei ollut ainoa syy tähtirintojen ryhdistäytymiselle sunnuntaina. Joukkueen pelaajat tietävät seuran kuuluvan liigatasolle, ja tekevät kaikkensa pitääkseen sen siellä myös ensi kaudella. Kun joukkue sai pelivireen päälle Lahden Kisapuistossa, sille ei löytynyt pysäyttäjää.

HIFK:lle olisi suuri helpotus voittaa keskiviikkona. Silloin se tekisi sarjassa viimeisenä tuskailevaan KTP:hen jo yhdeksän pisteen eron. Kaiken kukkuraksi HIFK:lla olisi vielä yksi ottelu kotkalaisia vähemmän pelattuna.

Joukkueiden välinen ero on kuitenkin toistaiseksi kuusi pistettä. Voitolla KTP parantaisi huomattavasti tilannettaan pohjalla, ja aiheuttaisi HIFK:lle, VPS:lle ja Jarolle entistä tiukemman tilanteen loppukaudeksi.

KTP on hävinnyt kolme viime peliään sarjan kärkikastiin kuuluville FC Lahdelle, RoPSille ja SJK:lle yhteismaalein 3-10. Viimeisimmässä SJK-pelissä Sami Ristilä oli jo varsin tyytyväinen joukkueensa avausjaksoon, mutta lopussa pelaajapakan muoto venyi ja seinäjokelaiset pääsivät iskemään kolmesti.

Ennen viime ottelun voittoa HIFK hävisi kahdesti peräkkäin kotikentällään Sonera-stadionilla – ensin KuPSille ja sitten VPS:lle. Samalla sen kymmenen ottelun tappioton putki kotikentällä katkesi.

Kotitaika on siis ohi, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö Helsingissä pelaaminen olisi etu. Kun tekonurmella pelaamaan tottuneet nousijajoukkueet asettavat päänsä vastakkain, mitä vaan voi tapahtua. Tiedossa on edellisen kamppailun tavoin tiukkaakin tiukempi taisto.

POISSAOLIJAT: HIFK:lta Tuomas Mustosen, Fredrik Lassasin ja Youness Rahimin pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi (päävamma), Ville Oksanen (pelikielto) ja Sasha Anttilainen (nivunen),

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HIFK (4-4-1–1): Johansson – Jurvainen, Aho, Kuusijärvi, Vesala – Korhonen, Terävä, Halme, Bäckman – Peltonen – Salmikivi.

KTP (4-4-1–1): Hill – Ositashvili, van Gelderen, A Lody, Aspegren – Tarvonen, McFaul, Muinonen, Äijälä – Gruborovics – Ikävalko.

KOMMENTTI: ”Menemme pelin kerrallaan, kuten tähänkin asti. Viime vuonna HIFK:n kanssa oli erittäin hyviä kamppailuja. Totta kai se on ns. kuuden pisteen ottelu meille.” Sami Ristilä, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: HIFK:n laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvainen oli pelipäällä sunnuntaina FC Lahtea vastaan. 30-vuotiaana avauskauttaan liigassa pelaava ”OP” teki tehot 1+1 tähtirintojen vakuuttavassa 5-0-vierasvoitossa.

TÄTÄ ENNEN: HIFK voitti kauden avauskohtaamisen Kotkassa maalein 2-1. Joukkueet kohtasivat viime kaudella Ykkösessä kolmesti. Silloin KTP voitti molemmat kotiottelunsa 2-0 ja 3-0, HIFK omansa 4-1.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 23.9. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi etsii 7-vuotiasta Aleksia – ei tullut koulusta kotiin Kouvolassa

  2. 2

   Mies vei tavarataloon 22 000 euroa muovikassissa – oletti rahojen päätyvän tulevalle morsiamelleen

  3. 3

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  4. 4

   IS:n vapputietovisa: Jos saat yli 5 oikein, sinulla on hyvä yleissivistys

  5. 5

   Tuhannen tölkin olutpaketti muuttui vitsistä todeksi – menekki yllätti panimon täysin

  6. 6

   Hyvän mielen lappu porraskäytävässä nosti taloyhtiön tunnelmaa: näyttelijä ilmoitti 90-vuotisjuhlistaan – ”voi kuulua meteliä”

  7. 7

   Pohjois-Korea testasi taas ballistista ohjusta – USA: laukaisu epäonnistui

  8. 8

   Takavuosien Bond-tyttö menetti kaiken – elää rahattomana ja kodittomana: Kuuden hengen perhe ahtautui nuhjuiseen motelliin

  9. 9

   Pikajuna törmäsi pakettiautoon Vaasassa, kaksi ihmistä kuoli – ”Pakettiautosta ei ole kuin puolet jäljellä”

  10. 10

   Povipommi Katie Price jätti 9-vuotiaan tyttärensä lentokentälle ja lähti lomalle: ”Jouduin tekemään valinnan”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  2. 2

   Samantha sai 14-vuotiaana tietää hirvittävimmän mahdollisen totuuden isänsä teoista – asia paljastui googlatessa

  3. 3

   Sofia Belórf: Avioliitto Niko Nousiaisen kanssa ohi! Fitnesskaunotar avautuu eron syistä ensimmäistä kertaa

  4. 4

   IS:n vapputietovisa: Jos saat yli 5 oikein, sinulla on hyvä yleissivistys

  5. 5

   NHL-pelaaja kieltäytyi MM-Leijonista vammaan vedoten – todelliset syyt pelaajakatoon paljon raadollisempia

  6. 6

   Sofia Belórf sinkkuhuumassa – iloitsee, että ei saanut Niko Nousiaisen kanssa lapsia: ”Silloin en olisi eronnut”

  7. 7

   Tuomas Enbuske ihmetteli tv:ssä Lauri Ylösen ja ex-vaimo Paula Vesalan lämpimiä välejä – Ylöseltä tyhjentävä vastaus

  8. 8

   Tämän nimisillä miehillä on Suomessa 266 täyskaimaa

  9. 9

   Punkki puri perheenäitiä karmein seurauksin piknikillä Helsingissä: Annukka unohti jopa oman nimensä

  10. 10

   Tuhannen tölkin olutpaketti muuttui vitsistä todeksi – menekki yllätti panimon täysin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tilasto paljastaa: Yleisin naisen nimi Suomessa on jättiyllätys!

  2. 2

   Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

  3. 3

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  4. 4

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  5. 5

   Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

  6. 6

   Minea Blomqvist purskahtaa itkuun tv:ssä – ehkäisy petti yllättäen matkalla

  7. 7

   Kolarissa kuolleiden kaksospoikien äiti joutui käymään tragedian uudelleen läpi: ”Emme tule tästä selviämään koskaan”

  8. 8

   Poikaystävä jäi kiinni pettämisestä nololla tavalla kesken romanttisen illallisen – ravintolan Facebook-vastaus leviää vauhdilla

  9. 9

   Kuvat: Temptation Islandiin uusi pariskunta – Pauliina, 21, rikkoo heti rajat poikaystävän selän takana

  10. 10

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi etsii 7-vuotiasta Aleksia – ei tullut koulusta kotiin Kouvolassa

  2. 2

   Mies vei tavarataloon 22 000 euroa muovikassissa – oletti rahojen päätyvän tulevalle morsiamelleen

  3. 3

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  4. 4

   IS:n vapputietovisa: Jos saat yli 5 oikein, sinulla on hyvä yleissivistys

  5. 5

   Tuhannen tölkin olutpaketti muuttui vitsistä todeksi – menekki yllätti panimon täysin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  2. 2

   Samantha sai 14-vuotiaana tietää hirvittävimmän mahdollisen totuuden isänsä teoista – asia paljastui googlatessa

  3. 3

   Sofia Belórf: Avioliitto Niko Nousiaisen kanssa ohi! Fitnesskaunotar avautuu eron syistä ensimmäistä kertaa

  4. 4

   IS:n vapputietovisa: Jos saat yli 5 oikein, sinulla on hyvä yleissivistys

  5. 5

   NHL-pelaaja kieltäytyi MM-Leijonista vammaan vedoten – todelliset syyt pelaajakatoon paljon raadollisempia

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tilasto paljastaa: Yleisin naisen nimi Suomessa on jättiyllätys!

  2. 2

   Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

  3. 3

   Virtsa värjäsi taloyhtiön uudet parvekelasit keltaisiksi – syyksi paljastui yläkerrassa asuva opiskelijatyttö

  4. 4

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  5. 5

   Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

  6. Näytä lisää