Kullervo

Veikkausliiga

Sunnuntaina neljän pelin kierros Veikkausliigassa – lue tästä tuhti ennakkopaketti

Julkaistu:

Veikkausliiga
Jalkapallon kotimaisessa pääsarjassa pelataan sunnuntaina neljä ottelua. Kaikki pelit alkavat klo 18.30.

FC Lahti-KuPS – kotijoukkueella vajausta keskikentällä

Ensi kaudeksi eurokentille mielivä FC Lahti joutuu pärjäämään sunnuntaina ilman keskikentän luottomiehiään.

Asetelma: FC Lahti koki keskiviikkona isoja menetyksiä. Puolustuksen ja keskikentän luottomies Henri Toivomäki loukkasi nilkkansa ja on sivussa näillä näkymin koko loppukauden. Myös Xhevdet Gela on sivussa sunnuntain ottelusta keskiviikkona saamansa suoran punaisen kortin takia.

Poissaolot aiheuttavat Toni Korkeakunnakselle päänvaivaa, sillä keskiakselin pelaajista oli jo muutenkin vajausta. Kun laituri Jussi Länsitalokin on sivussa takareisivamman takia, ei vaihtoehtoja keskustaan liiaksi ole. Suurin osa käytettävissä olevista pelaajista on keskus –tai laitahyökkääjiä.

Keskellä pelannevat ainakin Aleksi Paananen ja pelipaikkaansa pikkuhiljaa vakiinnuttava Mikko Kuningas.

Lahti hävisi keskiviikkona sarjajumbo VPS:lle, mikä varjostaa hiukan joukkueen viimeaikaisia ehjiä esityksiä. Tasapisteissä sarjanelosen Interin kanssa (33) sarjataulukossa oleva joukkue voi taistella vielä mitalisijoista, mutta siinä tapauksessa loppukauden täytyy mennä täydellisesti nappiin.

Lahti on poissaoloista huolimatta pienimuotoinen suosikki KuPSia vastaan. Kuopiolaiset ovat voittaneet edellisen pelinsä elokuun alkupuolella ja pelanneet sen jälkeen viisi ottelua putkeen voitotta. Nuo viisi ottelua pitävät sisällään kahden viikon takaisen Suomen cupin välieräottelun, jonka FC Inter voitti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Esille nousee KuPSin osalta keskiviikkona myös maalinteko, tai oikeastaan sen heikkous. Joukkue on iskenyt kolmessa viime pelissä vain yhden maalin.

Poissaolijat: FC Lahdelta sivussa Henri Toivomäki (nilkka), Xhevdet Gela (pelikielto) ja Jussi Länsitalo (takareisi). Drilon Shalan (jalkapöytä) ja Petri Pasasen pelaaminen epävarmaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi) ja Juha Hakola. Saku Savolaisen pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

FC Lahti (4-3-3): Moisander – Hauhia, Kärkkäinen, Joenmäki, Sesay – Paananen, Kuningas, Mboma – Ristola, Alves, Ääritalo.

KuPS (4-3-2-1): Maanoja – Coulibaly, Markic, Diallo, Rannankari – Sohna, Trafford – Ilo, Poutiainen, Bowen – Sirbiladze.

Kommentti: "Varmasti aika tasainen vääntö. Molemmilla on menossa kolmen pelin viikko, joten voi olla, ettei pelin tempo nouse kovin korkeaksi. Taistelemme kuitenkin pisteistä loppuun asti." Mika Ääritalo, FC Lahti.

Seuraa häntä: Vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen FC Lahden kanssa tehnyt keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas on esiintynyt kypsästi kauden edetessä. 18-vuotias Kuningas on älykäs pelaaja, jolla riittää pelisilmää ja rohkeutta. Nuorukainen on nousemassa Toni Korkeakunnaksen luottopelaajaksi.

Tätä ennen: Edellisistä viidestä sarjakohtaamisesta molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi, kerran on pelattu tasan. Kuluvan kauden kahdesta kamppailusta kummallakin on yksi voitto.

Aika ja paikka: Sunnuntai 30.8. klo 18.30. Kisapuisto, Lahti.

Täältä näet ottelun.

HIFK-VPS – isäntien kotitaika vaarassa?

Sarjajumbo VPS yrittää murtaa HIFK:n kotitaian ensimmäisenä.

Asetelma: VPS on viime aikoina todistanut, ettei joukkueelta puutu taistelutahtoa. Sarjan viimeisenä tuskaileva joukkue on saalistanut viimeisten seitsemän pelin aikana kaksi voittoa, neljä tasapeliä ja hävinnyt vain kerran.

Keskiviikkona Vepsu sai tärkeän pistepotin, kun se kaatoi FC Lahden 3–1. Nyt sen ero karsijan paikalla majailevaan KTP:hen on enää neljä pistettä. VPS:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kotkalaisilla.

Helpolla VPS ei pistepussiaan sunnuntaina kartuta, kun se vierailee Sonera-stadionilla. Kotijoukkue HIFK on ollut kivenkova isäntä tällä kaudella, eikä yksikään joukkue – edes HJK – ole onnistunut kaatamaan punapaitoja ”Sonskilla”.

HIFK:n tilanne vaikuttaa sarjapaikan säilyttämien kannalta hyvältä. Joukkue on kerännyt 26 pistettä, mutta pelannut vähemmän pelejä (22) kuin sarjan muut joukkueet.

Nousijajoukkue on pelannut kolme tasapeliä neljässä viime ottelussa. Tähtirintojen organisaatiossa toivotaan kelpo esityksistä huolimatta, että tasapeliautomaatti pääsisi myös enemmän voiton makuun.

VPS saa tehdä täyden päivätyön, jos se aikoo katkaista HIFK:n kotitaian. Pohjanmaalaiset ovat jo kuitenkin osoittaneet tällä kaudella, ettei ryhmää sovi aliarvioida sarjasijoituksesta huolimatta.

Poissaolijat: HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen (reisi). Ville Taulon pelaaminen epävarmaa. VPS:ltä sivussa Mikko Viitikko (nilkka), Steven Morrisey (polvi), Denis Abdulahi (polvi), Karl-Filip Eriksson ja Clifton Miheso (polvi).

Oletetut avauskokoonpanot:

HIFK (4-4-2): Eriksson – Vesala, Sinisalo, Kuusijärvi, Anyamele – Korhonen, Halme, Lassas, Peltonen – Salmikivi, Sihvola.

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Schafer – Boxall, Kula – Voutilainen, Lähde, Soiri – Mäkelä.

Kommentti: ”VPS on oikeasti hyvä joukkue. Jos heille antaa tilaa ja aikaa, he pystyvät satuttamaan. Viime pelissä heitä vastaan katselimme vähän liikaa vierestä. Heillä oli paikkoja ja he tekivät ensimmäisellä jaksolla paitsiomaalinkin. Toisella puoliajalla otimme ylhäältä kiinni ja pääsimme niskan päälle.” Nnaemeka Anyamele, HIFK.Seuraa häntä: VPS:n Jerry Voutilainen nousi vaasalaisten sankariksi keskiviikkona, kun hän iski kaksi maalia FC Lahtea vastaan. Talvella Vaasaan KuPSista siirtynyt laitapelaaja on pääsemässä vihdoin täyteen iskuun kevään loukkaantumisten jäljiltä.

Tätä ennen: Kun HIFK ja VPS kohtasivat ensimmäisen kerran Veikkausliigassa kesäkuussa, HIFK vei pisteet vieraissa lukemin 2-0. Joukkueet kohtasivat myös maaliskuussa liigacupin puolivälieräottelussa, silloinkin HIFK voitti 2-1.

Aika ja paikka: Sunnuntai 30.8. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Täältä näet ottelun.

Ilves-HJK – tamperelaiset haastavat pettyneen Klubin

Todellisen ryhtiliikkeen tehnyt Ilves haastaa europelinsä torstaina päättäneen HJK:n kotikentällään Tammelassa. Paikan päälle odotetaan ilmaantuvan tuhti määrä yleisöä.

Asetelma: Tampereen Ilveksen viime otteluiden tuloksia ei sovi muuta kuin pällistellä positiivisin silmin. Joukkue on pelannut jo kuusi peräkkäistä peliä tappioitta, joista se on voittanut kolme.

Moni voisi luulla, että Ilveksen putken katkeaminen sunnuntaina on itsestäänselvyys, kun kuusi kertaa peräkkäin Suomen mestaruutta juhlinut HJK vierailee Tammelan stadionilla.

Näin ei kuitenkaan ole. Ilves on jo kerran onnistunut ryöstämään pisteen Klubilta tällä kaudella, kun helsinkiläiset joutuivat kesäkuun lopulla palaamaan Töölöön ilman täyttä pistepottia 1–1-tasapelin jälkeen.

Myös ensimmäinen osa oli tiukka, silloin Klubi vei voiton niukasti 2–1.

Veikkausliigaa johtavan HJK:n tilanne ei ole ihanteellinen. Usea joukkueen avainpelaajista on loukkaantuneena, ja pelejä on alla paljon. Klubi pelasi viimeksi torstaina Euroopan liigan karsintojen pudotuspelivaiheen toisen osaottelun venäläistä FC Krasdonaria vastaan, mikä päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Viime sarjapelissä HJK pelasi kolmannen kerran tällä kaudella 1-1-tasapelin HIFK:n kanssa Stadin derbyssä. Sitä ennen Mika Lehkosuon miehistö taipui IFK Mariehamnille peräti 1–5 Suomen cupin välierässä.

Ilveksellä on sunnuntaina paikka iskeä Klubin heikkoon hetkeen ja hyödyntää tilaisuus pisteiden muodossa. Joukkueiden välinen materiaaliero pelaajissa on äärettömän suuri, mutta loukkaantumiset ja viime aikojen vastoinkäymiset antavat kissapaidoille mahdollisuuden yllätykseen.

Poissaolijat: HJK:lta sivussa Nikolai Alho (reisi), Demba Savage (reisi), Macoumba Kandji (alaraaja), Sebastian Sorsa (lonkka), Veli Lampi (alaraaja) ja Gideon Baah (nivunen). Ilvekseltä sivussa loukkaantumisten vuoksi Henry Ugwunna (polvi) sekä Antti Koskinen (nilkka). Jonne Hjelm ja Mika Lahtinen ovat pelikiellossa. Emenike Mbachun pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

Ilves (4-2-3-1): Hilander – Aho, Nieminen, Miettunen, Ojanperä – Rantanen, Khary – Emenike, Korte, Petrescu – Diouf.

HJK (4-2-3-1): Dähne – Peiponen, Heikkilä, Heikkinen, Taiwo – Schüller, Malolo – Mendy, Tanaka, Zeneli – Jallow.

Kommentti: ”Ilves on kova kotijoukkue. Heillä on Suomen mittakaavassa aivan sairaan makea stadion ja hyvä tunnelma. He puolustavat tiiviisti ja pelaavat jätkämäistä futista.” Roni Peiponen, HJK.Seuraa häntä: HJK:n maalilla pelannee sunnuntaina vajaat kolme viikkoa sitten Helsinkiin saapunut Thomas Dähne, 21. Kolme ottelua Klubin paidassa pelannut saksalaismolari torjui erinomaisesti FC Krasnodaria vastaan torstaina Euroopan liigan karsintojen pudotuspelikierroksen toisessa osassa. Dähne on erinomainen refleksitorjuja, joka pelaa varmasti myös jalalla.

Tätä ennen: Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa HJK vei voiton 2–1, toinen taisto päättyi kesäkuussa 1–1-tasalukemiin Tammelassa. Sitä edeltävät kohtaamiset pääsarjassa ovat kaudelta 1996, jolloin HJK voitti kerran ja kahdesti pelattiin tasan.

Aika ja paikka: Sunnuntai 30.8. klo 18.30. Tammelan stadion, Tampere.

Täältä näet ottelun.

SJK-IFK Mariehamn – jatkaako Riski maalitehtailua?

Saako vierasjoukkue IFK Mariehamn pysäytettyä SJK:n huippuvireisen hyökkääjän Roope Riskin?

Asetelma: Viime kauden päätteeksi hopeamitalia juhlinut SJK näyttää selättäneen kauden pahimmat vaikeutensa. Joukkue on kahden ottelun voittoputkessa kolmen ottelun tappiokierteen jälkeen.

Avaintekijä Simo Valakarin käskyttämän joukkueen pelin petrauksessa on ollut hyökkääjä Roope Riski, joka on iskenyt pallon verkkoon kolmesti kahdessa viime pelissä.

Ei kahta ilman kolmatta, kuuluu sanonta. Nähtäväksi jää, pystyykö viime aikoina heikosti pelannut IFK laittamaan pisteen Riskin maalitehtailulle. IFK on voittanut sarjapelin viimeksi heinäkuun puolivälin jälkeen.

Huolestuttavinta ahvenanmaalaisten leirissä on, ettei joukkueesta näytä löytyvän maalintekijää. Joukkue on pelannut edelliset neljä sarjapeliä osumatta puiden väliin kertaakaan. Mukana on ollut myös aavistuksen huonoa tuuria, mutta sekään ei poista sitä tosiasiaa, ettei hyökkäyspään pelaaminen toimi kunnolla.

Poissaolijat: SJK:lta sivussa Richie Dorman (pohje) ja Jesse Sarajärvi. IFK Marihamnilta Bobbie Friberg da Cruzin pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Milosavljevic, Gogoua, Savic – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Tuco, Pelvas – Riski.

IFK Mariehamn (4-2-3-1): Virtanen – Friberg Da Cruz, Lyyski, Kojola, Granlund – Tammilehto, Dafaa – Mantilla, Assis, Forsell – Orgill.

Kommentti: Huilasin viime ottelun, niin pitäisi tuorein jaloin päästä peliin. SJK on hyvä joukkue, nämä kovat ottelut ovat aina kivoja. Maaleja emme ole tehneet nyt vähään aikaan. Pari maalia on hylätty väärin perustein. Keskitymme nyt SJK-peliin ja olemme luottavaisia omaan tekemiseemme. Lähdemme hakemaan hyvää tulosta.” Kristian Kojola, IFK Mariehamn.Seuraa häntä: Petteri Forsell on liigan värikkäimpiä persoonia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. IFK Mariehamnin keskikenttäpeluri laukoo tulisesti hyvinkin kaukaa, jopa 40-50 metristä saadessaan siihen tilaisuuden. ”Pullukka” on toipunut erinomaisesti kauden avauspelissä sattuneesta polven eturistisidevammasta.

Tätä ennen: IFK Mariehamnin tuore saldo SJK:ta vastaan on heikko. Viimeisistä viidestä kohtaamisesta SJK on voittanut kolme, kahdesti on pelattu tasan.

Aika ja paikka: Sunnuntai 30.8. klo 18.30. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Täältä näet ottelun.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Antti Lindtman, 34, ja puoliso Kaija Storbom, 54, saivat jo äitiyspakkauksen kotiin – ”Välillä saa itseään nipistää”

  2. 2

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  3. 3

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  4. 4

   Ensitreffit alttarilla -Aliisa häipyy yksin viikon lomalle – Esa-puoliso tuohtuu vaimonsa matkasta: ”Jos ihan suoraan sanon...”

  5. 5

   Sini Ariell julkaisi pysäyttävän kuvan – äärimmäisen vaikea raskaus riudutti pin up -kaunottaren: paino nousi vain alle 5 kiloa

  6. 6

   Politico: Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on käyttänyt yksityistä sähköpostitiliä hoitaessaan Valkoisen talon asioita

  7. 7

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  8. 8

   Suomalaisartistien luottokitaristi kertoo, millaista on työskennellä tähtien kanssa – eräs laulaja kyvyiltään poikkeuksellinen: ”Jotain uskomatonta”

  9. 9

   Jari Sillanpään kohtalotoverit kertovat kivuliaasta sairaudesta – ”Olen pelännyt, että kuolen tähän”

  10. 10

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  3. 3

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  4. 4

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  5. 5

   Savoa puhunut valepoliisi ilmestyi Vienon, 80, ovelle Espoossa – pojanpoika Antti, 22, taltutti jujutsu-otteilla

  6. 6

   Maajussi-Aapo vie morsianehdokkaansa kylpylään – naiset tyrmistyvät vähäisestä vaatetuksesta: ”Kaikki olivat vähän vastahakoisia”

  7. 7

   Kulkukoiralauma yllätti turistin Kreikassa: Soitti hädissään perheelleen – löytyi seuraavana aamuna raadeltuna

  8. 8

   15-vuotiaana yksin laivalla New Yorkiin lähtenyt Irja, 83, ei aio palata enää koskaan Suomeen: ”Siitä on tullut liian moderni”

  9. 9

   Trump suuttui NBA:n tähtipelaajalle, epäsi Valkoisen talon kutsun koko joukkueelta – seuralta viileä kuitti presidentille

  10. 10

   Vegaaniruokavalio aiheutti Lotta Näkyvälle erittäin kiusallisen vaivan – kärsi 9 kuukautta ja luovutti: ”En ole enää vegaani”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  5. 5

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  6. 6

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  7. 7

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  8. 8

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  9. 9

   Testaa, miten sinä pärjäisit Haluatko miljonääriksi -visassa – 18-vuotias teekkari jäi vain kahden kysymyksen päähän jättipotista

  10. 10

   Ivanka Trump jäi kiinni nolosta mokasta vauvakuvassaan – kuvankaunis malli sivalsi ovelasti: Some räjähti

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Antti Lindtman, 34, ja puoliso Kaija Storbom, 54, saivat jo äitiyspakkauksen kotiin – ”Välillä saa itseään nipistää”

  2. 2

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  3. 3

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  4. 4

   Ensitreffit alttarilla -Aliisa häipyy yksin viikon lomalle – Esa-puoliso tuohtuu vaimonsa matkasta: ”Jos ihan suoraan sanon...”

  5. 5

   Sini Ariell julkaisi pysäyttävän kuvan – äärimmäisen vaikea raskaus riudutti pin up -kaunottaren: paino nousi vain alle 5 kiloa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  3. 3

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  4. 4

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  5. 5

   Savoa puhunut valepoliisi ilmestyi Vienon, 80, ovelle Espoossa – pojanpoika Antti, 22, taltutti jujutsu-otteilla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  5. 5

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  6. Näytä lisää