Mervi

Veikkausliiga

SJK ja Inter ottavat varaslähdön sunnuntain peleihin – RoPS:lla sauma nousta liigakärkeen

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Seinäjoella haetaan asemia syksyn mitalitaisteluun.

Otteluennakko: SJK-FC Inter – kotijoukkue metsästää historiansa avausvoittoa turkulaisista

ASETELMA: Sunnuntain kotijoukkue SJK vietti tuloksellisesti hieman heikomman heinäkuun. Se hävisi molemmat Euroopan liigan ensimmäisen karsintakierroksen osaottelut islantilaiselle Hafnarfjördurille, sen lisäksi liigakamppailun FC Lahdelle. Kolmen ottelun tappioputkea seurasivat kaksi voittoa KTP:sta ja HIFK:sta, mutta viime sunnuntaina joukkue jäi yllätyksellisesti maalittomaan tasapeliin Ilveksen vieraana Tampereella.

Täältä näet ottelun

Seinäjokelaiset kärsivät ennen kaikkea maalinteon vaikeudesta. Ainoastaan Akseli Pelvaksen neljä osumaa HIFK:ta vastaan loivat kuvitelmaa siitä, että rysiä syntyisi enemmänkin. Ennen HIFK-ottelun maalikarkeloita SJK oli tehnyt enemmän kuin yhden maalin ottelua kohden kesäkuun 22. päivä, kun se voitti VPS:n 3–2.

Sunnuntain vastus ei ole kotijoukkueelle kaikista mieluisin. Inter ei ole hävinnyt SJK:lle kertaakaan joukkueiden historian neljässä liigakohtaamisessa. Tasapeliin on päädytty peräti kolmesti, kerran Inter on vienyt täyden pistepotin.

Jos SJK kärsii maalinteko-ongelmista, niin samaa vaivaa potee myös Inter. Turkulaiset ovat tehneet neljässä edellisessä ottelussa vain kaksi osumaa ja pelanneet kolmesti tasan.

Ulkomaille siirtyneiden Mika Ojalan ja Vahid Hambon tilalle kaivataan korvaajaa. Kun joukkueen valopilkut lähtivät, Inter on joutunut sekoittamaan pakkaa ja laittamaan muutamia pelaajia epämukavuusalueelleen eli väärille pelipaikoille.

SJK ja Inter lähtevät otteluun tasaisista lähtökohdista, joskin turkulaisilla on kosolti enemmän loukkaantumisia. Jos Job Dragtsma onnistuu asettamaan pelaajansa oikeille paikoille hyökkäyspäässä, joukkue saanee luotua enemmän tekopaikkoja. Nyt joukkueesta puuttuu selkeä keskushyökkääjä, joka kantaa vastuun maalinteosta. Guy Gnabouyou on todistanut tällä kaudella taitonsa, mutta viime aikoina hänen esityksensä ovat hiipuneet.

POISSAOLIJAT: SJK:lta sivussa Marco Matrone. Interiltä poissa Jukka Lehtovaara (reisi), Kalle Kauppi (polvi), Oskari Qvick (polvi), Petros Kanakoudis (pelikielto) ja Diogo da Costa (pohje). Eric Matoukoun pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Milosavljevic, Gogoua, Savic – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Vasara, Pelvas – Lehtinen.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Belica, Hämäläinen, Matoukou, Aho – Nyman, Onovo – Lehtonen, Gnabouyou, Duah – N’Gal.

KOMMENTTI: ”Se tulee olemaan tasainen peli. Meillä on ollut monia tiukkoja pelejä heitä vastaan, mutta emme ole koskaan hävinneet. Heillä on enemmän valinnanvaraa, kun meillä on enemmän pelaajia sairastuvalla.” Job Dragtsma, FC Inter.SEURAA HÄNTÄ: SJK:n ruotsalais-bosnialainen Bahrudin Atajic on pääsemässä parempaan kuntoon. Bosnian nuorten maajoukkueista kokemusta omaava keskikenttäpelaaja on parhaimmillaan taidokas syöttökone, joka ruokkii hyökkääjiä nappipasseillaan.

TÄTÄ ENNEN: Viime kaudella joukkueet pelasivat kolme liigapeliä, joista kaksi päättyi tasan ja yhden Inter voitti 2-1. Tämän kauden kohtaaminen päättyi avauskierroksella 1-1-tasapeliin.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 15. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Täältä näet ottelun

Otteluennakko: FC Lahti-FF Jaro – pietarsaarelaiset ison haasteen edessä

ASETELMA: FC Lahdelle heinäkuu oli tuloksellisesti hyvä. Euroopan liigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparissa se putosi ruotsalaiselle Elfsborgille lopulta yhteismaalein 7–2, mutta muuten valmentaja Toni Korkeakunnas lienee tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

Lahti kukisti heinäkuussa SJK:n, Ilveksen ja Interin ja piti maalinsa puhtaana kahdesti. Viime kaudella rautaisesta puolustuksestaan kiitosta saanut joukkue on viime aikoina esittänyt oman maalin edustalla varmaa peliä.

Täältä näet ottelun

Lahti kohtaa Jaron hyvässä vaiheessa. Pietarsaarelaiset ovat hävinneet kaksi edellistä ottelua, joten ryhmän itseluottamus ei liene parhaasta päästä. Sen lisäksi vierasjoukkueen mahdollisuuksia ei paranna se, että sen parhaimmistoon kuluvan kauden ajan kuulunut toppari Didier Boris Kadio on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Jaron puolustus vaikuttaa epävarmalta maalivahti Jesse Östiä myöten. Otteluissa on usein havaittavissa kommunikaatio-ongelmia, joita ei voi laittaa kielitaidon piikkiin.

Pietarsaarelaisten kokoonpano on muuttunut kauden aikana rajusti ja niin se muuttuu nytkin. Pelaajien suuren vaihtuvuuden takia monet runkopelaajat joutuvat joka pelissä uuteen tilanteeseen, kun eivät vielä osaa hahmottaa kanssapelaajien ajatusmaailmaa.

”Kuhnurit” on ilman muuta suosikki sunnuntaille, mutta sillä on ollut aiemmin vaikeuksia Jaron kanssa Lahdessa.

POISSAOLIJAT: FC Lahdelta Petri Pasasen ja Markus Joenmäen pelaaminen epävarmaa. Jarolta sivussa Didier Boris Kadio (pelikielto). Reginaldon (takareisi), Jonas Emetin, Mathias Kullströmin ja David Carlssonin pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Sesay, Kärkkäinen, Toivomäki, Hauhia – Gela, Paananen – Länsitalo, Mboma, Shala – Alves.

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Vaganov, Brunell, Sandström, Sara – Opiyo, Dixon – Atakayi, Rivera, Virtanen – Denis.

KOMMENTTI: ”Se tulee olemaan haastava ottelu. Vaikka en pelaa sunnuntaina pelikiellon takia, meidän täytyy parantaa ja pelata hyvin, koska olemme vahva joukkue. Jalkapallossa ei ole aina kyse ainoastaan taidosta, vaan myös siitä, kuka haluaa taistella ja keneltä löytyy eniten halua voittaa." Didier Boris Kadio, FF Jaro.SEURAA HÄNTÄ: FC Lahden brasilialaiskärki Matheus Alves on esiintynyt vähintäänkin kelvollisesti joukkueen hyökkäyksessä viime aikoina, vaikka maaleja on syntynyt kauden aikana vain viisi. Fluminensen kasvatti on taitojensa lisäksi vahva kaksinkamppailuissa.

TÄTÄ ENNEN: FC Lahti on voittanut vain kaksi sen viidestä edellisestä Jaroa vastaan pelatusta kotipelistä. Pietarsaarelaiset ovat voittaneet loput kolme mastokaupungissa tahkottua ottelua. Kuluvan kauden avauskohtaaminen päättyi 1–1-tulokseen.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 18.30. Kisapuisto, Lahti.

Täältä näet ottelun

Otteluennakko: KuPS–RoPS – vaihtuuko sarjakärki?

Rovaniemen Palloseuralla on mahdollisuus siirtyä Veikkausliigan ykköspaikalle sunnuntaina.

ASETELMA: KuPSin meno on ollut aivan kauden alkua lukuun ottamatta varsin tahmeaa. Teoriassa Marko Rajamäen miehistö pyrkii pelaamaan järkevästi edeten, mutta käytännössä peli on mennyt aivan liian usein pitkän potkimiseksi sinänsä erinomaista target-miestä Irakli Sirbiladzea kohti. Tällöin etäisyydet joukkueen sisällä kasvavat liikaa ja pelaamisesta tulee kaoottista molempiin suuntiin. Joukkue on saanut edellisen ottelun jälkeen levätä viikon ja harjoitella hyvin toisen. Nyt on viimeinen hetki saada peli kuntoon, jos kuopiolaiset haluavat vielä pelata eurocupeihin oikeuttavista sijoituksista.

Täältä näet ottelun

Erinomaisen ja yli odotusten menneen kauden tähän asti pelannut RoPS on eräänlaisella vedenjakajalla, sillä tulevilla kierroksilla punnitaan onko joukkueesta todella mestaruustaistoon. Rovaniemeläisillä on ollut jo kaksi mahdollisuutta päästä HJK:n rinnalle tai ohi, mutta se ei ole siinä onnistunut. Takaa-ajajan asema on aina helpompi kuin sarjajohtajan, eikä seurassa ole samanlaista menestymisen kulttuuria kuin HJK:ssa. Lähiviikot näyttävät, miten joukkue kykenee käsittelemään tilanteen.

POISSAOLIJAT: KuPSilta varmuudella sivussa Petteri Pennanen (polvi) ja Patrik Poutiainen. RoPSilta puuttuvat Tomer Chencinski (olkapää), Faith Friday Obilor (pelikielto) ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Diallo, McCarthy, Rannankari – Trafford, Sohna – Nissilä, Savolainen, Ilo – Sirbiladze.

RoPS (4-3-3): Ricardo – Okkonen, Lahdenmäki, Jammeh, Saxman – Hradecky, Yaghoubi, Mäkitalo – Saksela, Kokko, Pirinen.

KOMMENTTI: ”Kun katsoo sarjataulukkoa, tilanne on sellainen, että tehtyjä maaleja on liian vähän. Tähän ei ole olemassa vippaskonsteja, vaan pelin jokaista vaihetta pitää parantaa siitä lähtien kun vastustajan maalivahdilla on pallo.” Tero Taipale, KuPS.SEURAA HÄNTÄ: Vaisun alkukauden pelannut kuopiolaisten kapteeni Miikka Ilo on osoittanut viime otteluissa piristymisen merkkejä ja tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa kauden ensimmäiset osumansa. Ilolta tarvitaan jatkossakin vahvaa panosta, jos KuPS mielii vielä nousta taistelemaan kärkipään sijoituksista.

TÄTÄ ENNEN: RoPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään toukokuun puolivälissä 1–0 nyt pelikiellossa olevan Faith Friday Obilorin maalilla. Viime vuonna KuPS voitti keskinäisistä peleistä kaksi ja RoPS yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 18.30. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Täältä näet ottelun

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Arkeologit avasivat keskiaikaisen haudan syrjäisellä saarella Englannissa – sisältö oli kaukana ihmisestä

  2. 2

   Playboy-mallin luomurinnat tuottavat hänelle suunnatonta tuskaa – avautui kivuistaan tv-ruudussa: Lääkäriltä simppeli neuvo

  3. 3

   HS: Vuokralainen kaatoi pastakattilan vedet keittiön lattialle – taloyhtiö vaatii oikeudessa 30 000 euroa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  6. 6

   Mopopoikien hurjastelulle järkyttävä loppu – kaksi teiniä lensi ilmassa maahan, toiselle vakava aivovamma

  7. 7

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  8. 8

   IL: Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen sairastui syöpään – sai tietää kamalan uutisen kirjeen välityksellä

  9. 9

   Bussiyhtiö Nobinan työnseisaus alkoi, useita linja-autovuoroja peruttu – tieto seisauksesta tuli HSL:lle yllätyksenä

  10. 10

   ”Ei huvita enää” – isovanhemmat kertovat, miksi eivät halua hoitaa lastenlapsiaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  3. 3

   Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  6. 6

   Teija osti vanhan hevosen 300 eurolla – sai pian superarvokkaan yllätysbonuksen

  7. 7

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  8. 8

   Gay-kommentti oli liikaa – Ensitreffit alttarilla -Petrin möläytykselle täystyrmäys tv-katsojilta: ”Se tuosta avioliitosta”

  9. 9

   Uuden ammattibarometrin Top 15 -listat: Näillä aloilla työntekijöistä on pulaa – eniten tarjokkaita sihteereiksi

  10. 10

   Entinen Ensitreffit alttarilla -vaimo kauhistui uuden Ensitreffit-parin meiningistä: ”Huolestuttaa kyllä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. 6

   Jari Sillanpää kertoo nyt IS:lle tiistain tapahtumista – ”Olen todella pahoillani”

  7. 7

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  8. 8

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  9. 9

   Lähipiiri kertoo Sillanpään huumeidenkäytöstä: ”Jarille arki voi tuntua putoamiselta rotkoon”

  10. 10

   Entisen teinitähden tv-esiintyminen järkytti katsojia – luurangonlaiha laulaja kuin varjo entisestä: huumetesti paljasti karmivan totuuden

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Arkeologit avasivat keskiaikaisen haudan syrjäisellä saarella Englannissa – sisältö oli kaukana ihmisestä

  2. 2

   Playboy-mallin luomurinnat tuottavat hänelle suunnatonta tuskaa – avautui kivuistaan tv-ruudussa: Lääkäriltä simppeli neuvo

  3. 3

   HS: Vuokralainen kaatoi pastakattilan vedet keittiön lattialle – taloyhtiö vaatii oikeudessa 30 000 euroa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Anu jätti Suomen 5 vuotta sitten, kun matkalla töistä kotiin teki vain mieli itkeä – näin koko elämä muuttui

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Idols-tähti Jani Wickholm laihtui 30 kiloa paleodieetin avulla – ”Voin sanoa olevani ihan eri mies”

  2. 2

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  3. 3

   Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa

  4. 4

   Kemiläisen omakotitalon myynti-ilmoitus leviää internetissä – välittäjä: ”Kyllä siitä laittamalla talon saa”

  5. 5

   Kirsty, 21, joogaa alasti kohottaakseen itsetuntoaan – ”Miksi ihmiset ovat niin vihaisia tytöille, jotka ovat tyytyväisiä vartaloonsa?”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

  6. Näytä lisää