Merja

Veikkausliiga

Valikko

SJK ja Inter ottavat varaslähdön sunnuntain peleihin – RoPS:lla sauma nousta liigakärkeen

VEIKKAUSLIIGA
Seinäjoella haetaan asemia syksyn mitalitaisteluun.

Otteluennakko: SJK-FC Inter – kotijoukkue metsästää historiansa avausvoittoa turkulaisista

ASETELMA: Sunnuntain kotijoukkue SJK vietti tuloksellisesti hieman heikomman heinäkuun. Se hävisi molemmat Euroopan liigan ensimmäisen karsintakierroksen osaottelut islantilaiselle Hafnarfjördurille, sen lisäksi liigakamppailun FC Lahdelle. Kolmen ottelun tappioputkea seurasivat kaksi voittoa KTP:sta ja HIFK:sta, mutta viime sunnuntaina joukkue jäi yllätyksellisesti maalittomaan tasapeliin Ilveksen vieraana Tampereella.

Täältä näet ottelun

Seinäjokelaiset kärsivät ennen kaikkea maalinteon vaikeudesta. Ainoastaan Akseli Pelvaksen neljä osumaa HIFK:ta vastaan loivat kuvitelmaa siitä, että rysiä syntyisi enemmänkin. Ennen HIFK-ottelun maalikarkeloita SJK oli tehnyt enemmän kuin yhden maalin ottelua kohden kesäkuun 22. päivä, kun se voitti VPS:n 3–2.

Sunnuntain vastus ei ole kotijoukkueelle kaikista mieluisin. Inter ei ole hävinnyt SJK:lle kertaakaan joukkueiden historian neljässä liigakohtaamisessa. Tasapeliin on päädytty peräti kolmesti, kerran Inter on vienyt täyden pistepotin.

Jos SJK kärsii maalinteko-ongelmista, niin samaa vaivaa potee myös Inter. Turkulaiset ovat tehneet neljässä edellisessä ottelussa vain kaksi osumaa ja pelanneet kolmesti tasan.

Ulkomaille siirtyneiden Mika Ojalan ja Vahid Hambon tilalle kaivataan korvaajaa. Kun joukkueen valopilkut lähtivät, Inter on joutunut sekoittamaan pakkaa ja laittamaan muutamia pelaajia epämukavuusalueelleen eli väärille pelipaikoille.

SJK ja Inter lähtevät otteluun tasaisista lähtökohdista, joskin turkulaisilla on kosolti enemmän loukkaantumisia. Jos Job Dragtsma onnistuu asettamaan pelaajansa oikeille paikoille hyökkäyspäässä, joukkue saanee luotua enemmän tekopaikkoja. Nyt joukkueesta puuttuu selkeä keskushyökkääjä, joka kantaa vastuun maalinteosta. Guy Gnabouyou on todistanut tällä kaudella taitonsa, mutta viime aikoina hänen esityksensä ovat hiipuneet.

POISSAOLIJAT: SJK:lta sivussa Marco Matrone. Interiltä poissa Jukka Lehtovaara (reisi), Kalle Kauppi (polvi), Oskari Qvick (polvi), Petros Kanakoudis (pelikielto) ja Diogo da Costa (pohje). Eric Matoukoun pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Milosavljevic, Gogoua, Savic – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Vasara, Pelvas – Lehtinen.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Belica, Hämäläinen, Matoukou, Aho – Nyman, Onovo – Lehtonen, Gnabouyou, Duah – N’Gal.

KOMMENTTI: ”Se tulee olemaan tasainen peli. Meillä on ollut monia tiukkoja pelejä heitä vastaan, mutta emme ole koskaan hävinneet. Heillä on enemmän valinnanvaraa, kun meillä on enemmän pelaajia sairastuvalla.” Job Dragtsma, FC Inter.SEURAA HÄNTÄ: SJK:n ruotsalais-bosnialainen Bahrudin Atajic on pääsemässä parempaan kuntoon. Bosnian nuorten maajoukkueista kokemusta omaava keskikenttäpelaaja on parhaimmillaan taidokas syöttökone, joka ruokkii hyökkääjiä nappipasseillaan.

TÄTÄ ENNEN: Viime kaudella joukkueet pelasivat kolme liigapeliä, joista kaksi päättyi tasan ja yhden Inter voitti 2-1. Tämän kauden kohtaaminen päättyi avauskierroksella 1-1-tasapeliin.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 15. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Täältä näet ottelun

Otteluennakko: FC Lahti-FF Jaro – pietarsaarelaiset ison haasteen edessä

ASETELMA: FC Lahdelle heinäkuu oli tuloksellisesti hyvä. Euroopan liigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparissa se putosi ruotsalaiselle Elfsborgille lopulta yhteismaalein 7–2, mutta muuten valmentaja Toni Korkeakunnas lienee tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

Lahti kukisti heinäkuussa SJK:n, Ilveksen ja Interin ja piti maalinsa puhtaana kahdesti. Viime kaudella rautaisesta puolustuksestaan kiitosta saanut joukkue on viime aikoina esittänyt oman maalin edustalla varmaa peliä.

Täältä näet ottelun

Lahti kohtaa Jaron hyvässä vaiheessa. Pietarsaarelaiset ovat hävinneet kaksi edellistä ottelua, joten ryhmän itseluottamus ei liene parhaasta päästä. Sen lisäksi vierasjoukkueen mahdollisuuksia ei paranna se, että sen parhaimmistoon kuluvan kauden ajan kuulunut toppari Didier Boris Kadio on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Jaron puolustus vaikuttaa epävarmalta maalivahti Jesse Östiä myöten. Otteluissa on usein havaittavissa kommunikaatio-ongelmia, joita ei voi laittaa kielitaidon piikkiin.

Pietarsaarelaisten kokoonpano on muuttunut kauden aikana rajusti ja niin se muuttuu nytkin. Pelaajien suuren vaihtuvuuden takia monet runkopelaajat joutuvat joka pelissä uuteen tilanteeseen, kun eivät vielä osaa hahmottaa kanssapelaajien ajatusmaailmaa.

”Kuhnurit” on ilman muuta suosikki sunnuntaille, mutta sillä on ollut aiemmin vaikeuksia Jaron kanssa Lahdessa.

POISSAOLIJAT: FC Lahdelta Petri Pasasen ja Markus Joenmäen pelaaminen epävarmaa. Jarolta sivussa Didier Boris Kadio (pelikielto). Reginaldon (takareisi), Jonas Emetin, Mathias Kullströmin ja David Carlssonin pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Sesay, Kärkkäinen, Toivomäki, Hauhia – Gela, Paananen – Länsitalo, Mboma, Shala – Alves.

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Vaganov, Brunell, Sandström, Sara – Opiyo, Dixon – Atakayi, Rivera, Virtanen – Denis.

KOMMENTTI: ”Se tulee olemaan haastava ottelu. Vaikka en pelaa sunnuntaina pelikiellon takia, meidän täytyy parantaa ja pelata hyvin, koska olemme vahva joukkue. Jalkapallossa ei ole aina kyse ainoastaan taidosta, vaan myös siitä, kuka haluaa taistella ja keneltä löytyy eniten halua voittaa." Didier Boris Kadio, FF Jaro.SEURAA HÄNTÄ: FC Lahden brasilialaiskärki Matheus Alves on esiintynyt vähintäänkin kelvollisesti joukkueen hyökkäyksessä viime aikoina, vaikka maaleja on syntynyt kauden aikana vain viisi. Fluminensen kasvatti on taitojensa lisäksi vahva kaksinkamppailuissa.

TÄTÄ ENNEN: FC Lahti on voittanut vain kaksi sen viidestä edellisestä Jaroa vastaan pelatusta kotipelistä. Pietarsaarelaiset ovat voittaneet loput kolme mastokaupungissa tahkottua ottelua. Kuluvan kauden avauskohtaaminen päättyi 1–1-tulokseen.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 18.30. Kisapuisto, Lahti.

Täältä näet ottelun

Otteluennakko: KuPS–RoPS – vaihtuuko sarjakärki?

Rovaniemen Palloseuralla on mahdollisuus siirtyä Veikkausliigan ykköspaikalle sunnuntaina.

ASETELMA: KuPSin meno on ollut aivan kauden alkua lukuun ottamatta varsin tahmeaa. Teoriassa Marko Rajamäen miehistö pyrkii pelaamaan järkevästi edeten, mutta käytännössä peli on mennyt aivan liian usein pitkän potkimiseksi sinänsä erinomaista target-miestä Irakli Sirbiladzea kohti. Tällöin etäisyydet joukkueen sisällä kasvavat liikaa ja pelaamisesta tulee kaoottista molempiin suuntiin. Joukkue on saanut edellisen ottelun jälkeen levätä viikon ja harjoitella hyvin toisen. Nyt on viimeinen hetki saada peli kuntoon, jos kuopiolaiset haluavat vielä pelata eurocupeihin oikeuttavista sijoituksista.

Täältä näet ottelun

Erinomaisen ja yli odotusten menneen kauden tähän asti pelannut RoPS on eräänlaisella vedenjakajalla, sillä tulevilla kierroksilla punnitaan onko joukkueesta todella mestaruustaistoon. Rovaniemeläisillä on ollut jo kaksi mahdollisuutta päästä HJK:n rinnalle tai ohi, mutta se ei ole siinä onnistunut. Takaa-ajajan asema on aina helpompi kuin sarjajohtajan, eikä seurassa ole samanlaista menestymisen kulttuuria kuin HJK:ssa. Lähiviikot näyttävät, miten joukkue kykenee käsittelemään tilanteen.

POISSAOLIJAT: KuPSilta varmuudella sivussa Petteri Pennanen (polvi) ja Patrik Poutiainen. RoPSilta puuttuvat Tomer Chencinski (olkapää), Faith Friday Obilor (pelikielto) ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Diallo, McCarthy, Rannankari – Trafford, Sohna – Nissilä, Savolainen, Ilo – Sirbiladze.

RoPS (4-3-3): Ricardo – Okkonen, Lahdenmäki, Jammeh, Saxman – Hradecky, Yaghoubi, Mäkitalo – Saksela, Kokko, Pirinen.

KOMMENTTI: ”Kun katsoo sarjataulukkoa, tilanne on sellainen, että tehtyjä maaleja on liian vähän. Tähän ei ole olemassa vippaskonsteja, vaan pelin jokaista vaihetta pitää parantaa siitä lähtien kun vastustajan maalivahdilla on pallo.” Tero Taipale, KuPS.SEURAA HÄNTÄ: Vaisun alkukauden pelannut kuopiolaisten kapteeni Miikka Ilo on osoittanut viime otteluissa piristymisen merkkejä ja tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa kauden ensimmäiset osumansa. Ilolta tarvitaan jatkossakin vahvaa panosta, jos KuPS mielii vielä nousta taistelemaan kärkipään sijoituksista.

TÄTÄ ENNEN: RoPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään toukokuun puolivälissä 1–0 nyt pelikiellossa olevan Faith Friday Obilorin maalilla. Viime vuonna KuPS voitti keskinäisistä peleistä kaksi ja RoPS yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 2.8. klo 18.30. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Täältä näet ottelun

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Eevi Teittinen paljastaa Ylellä ällöttävän yksityiskohdan bikini fitnessistä – hätä yllätti kriittisellä hetkellä: ”Tää on tosi noloa”

  2. 2

   AFP: 30 kiloa lähti, jalka kuhisi matoja – Nepalissa kadonnut trekkaaja löytyi hengissä 47 päivän jälkeen

  3. 3

   Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

  4. 4

   Leipäjonossa käyvä Markku kertoo Ylelle miltä tuntuu, kun taskussa on vain 35 senttiä – ”Yhteiskunta potkii päähän”

  5. 5

   Nuorten nakukuvaharrastus huolestuttaa poliisia – intiimit kuvat leviävät WhatsAppin kautta

  6. 6

   Yhdysvallat kertoi Pohjois-Korea -strategiastaan – maailman sulkeutunein maa halutaan ”keskustelun tielle”

  7. 7

   Opiskelijanainen heitettiin ulos salilta ”liian paljastavan” asun vuoksi – somekohu syttyi: Kuntosalilta tökerö selitys

  8. 8

   MTV: Poliisi tutkii päiväkodissa tapahtuneita pahoinpitelyitä – uhrit 5- ja 6-vuotiaita

  9. 9

   Onko tässä maailman seksikkäin DJ? 22-vuotiaan Demin vähäpukeiset kuvat villitsevät somessa

  10. 10

   Maratoonari vilautti tietämättään – nettihitiksi nousseen kuvan naiselta yllättävä paljastus

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  2. 2

   Opiskelijanainen heitettiin ulos salilta ”liian paljastavan” asun vuoksi – somekohu syttyi: Kuntosalilta tökerö selitys

  3. 3

   Toinen kuolonuhri Hirvensalmen perhesurmassa – tutkinnanjohtaja: ”Yritämme selvittää, kuka teki ja mitä”

  4. 4

   Tutkinnanjohtaja IS:lle Hirvensalmen perhesurmasta: kaikki uhrit löytyivät tilan päärakennuksesta

  5. 5

   Prinsessa Madeleinen miehen Chris O’Neillin verovelat paljastuivat – ”Minulla on mielessäni muitakin asioita”

  6. 6

   Järkyttävä perhesurma hiljensi Hirvensalmen: kuolleen pojan lakkiaisia juhlittiin viime vuonna

  7. 7

   Internet sekosi tv-juontajan pinkistä röyhelömekosta – hervottomia vertauksia sukupuolielimeen

  8. 8

   Minea Blomqvist purskahtaa itkuun tv:ssä – ehkäisy petti yllättäen matkalla

  9. 9

   Näin Sipilän hallituksen uudet päätökset muuttavat arkeasi – asumistuki, päivähoitomaksut, työttömyys...

  10. 10

   Juontaja Sami Kurosen upea Mirkka-rakas yllätti seksikkäillä kuvilla – pariskunnalla poikkeava suhderatkaisu

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

  2. 2

   Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

  3. 3

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  4. 4

   Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

  5. 5

   Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

  6. 6

   Kolarissa kuolleiden kaksospoikien äiti joutui käymään tragedian uudelleen läpi: ”Emme tule tästä selviämään koskaan”

  7. 7

   Minea Blomqvist purskahtaa itkuun tv:ssä – ehkäisy petti yllättäen matkalla

  8. 8

   Poikaystävä jäi kiinni pettämisestä nololla tavalla kesken romanttisen illallisen – ravintolan Facebook-vastaus leviää vauhdilla

  9. 9

   Kuvat: Temptation Islandiin uusi pariskunta – Pauliina, 21, rikkoo heti rajat poikaystävän selän takana

  10. 10

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Eevi Teittinen paljastaa Ylellä ällöttävän yksityiskohdan bikini fitnessistä – hätä yllätti kriittisellä hetkellä: ”Tää on tosi noloa”

  2. 2

   AFP: 30 kiloa lähti, jalka kuhisi matoja – Nepalissa kadonnut trekkaaja löytyi hengissä 47 päivän jälkeen

  3. 3

   Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

  4. 4

   Leipäjonossa käyvä Markku kertoo Ylelle miltä tuntuu, kun taskussa on vain 35 senttiä – ”Yhteiskunta potkii päähän”

  5. 5

   Nuorten nakukuvaharrastus huolestuttaa poliisia – intiimit kuvat leviävät WhatsAppin kautta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  2. 2

   Opiskelijanainen heitettiin ulos salilta ”liian paljastavan” asun vuoksi – somekohu syttyi: Kuntosalilta tökerö selitys

  3. 3

   Toinen kuolonuhri Hirvensalmen perhesurmassa – tutkinnanjohtaja: ”Yritämme selvittää, kuka teki ja mitä”

  4. 4

   Tutkinnanjohtaja IS:lle Hirvensalmen perhesurmasta: kaikki uhrit löytyivät tilan päärakennuksesta

  5. 5

   Prinsessa Madeleinen miehen Chris O’Neillin verovelat paljastuivat – ”Minulla on mielessäni muitakin asioita”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

  2. 2

   Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

  3. 3

   Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

  4. 4

   Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

  5. 5

   Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

  6. Näytä lisää