Verneri

Veikkausliiga

Veikkausliigassa kolme kamppailua – tässä otteluennakot

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan kolmen ottelun kierros.

Otteluennakko SJK-FC KTP – SJK:n ammattimaisuus puntarissaMiten SJK käsittelee europettymyksen?

OTTELUN ASETELMA: SJK puolustaa viime kauden tapaan erinomaisesti, mutta sillä on edelleen vaikeuksia tehdä maaleja matalalla puolustavia joukkueita vastaan muuten kuin erikoistilanteista. Tästä on osoituksena jääminen Eurooppa-liigassa kahdesti nollille islantilaista FH:ta vastaan sekä vain yhden hitaasti hyökkäämällä tehdyn maalin tekeminen kesäkuussa Veikkausliigassa.

SJK on kuitenkin FC KTP:tä niin paljon laadukkaampi ja paremmin valmennettu joukkue, että sen tulisi voittaa ottelu. Oleellista on, miten ammattimaisesti seinäjokiset kykenevät käsittelemään torstain rajun pettymyksen Islannissa.

KTP:n peliä leimaa paradoksaalisesti kontrollin puute, vaikka juuri siihen joukkueella on pyrkimys. Viisi vastaiskumaalia omaan verkkoon kesäkuussa kertoo juuri tästä. Sama tulee jatkumaan niin kauan kuin pelinavaamiseen saadaan selkeät mallit ja valmennuksen toimintaa ei enää ohjaa pelko, joka saa pelaajat roiskimaan kontrollin taivaan tuuliin.

POISSAOLIJAT: SJK:lta puuttuu Marco Matrone. KTP:n Samuli Kaivonurmen (päävamma) ja Ilari Äijälän (lähentäjä) pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: SJK (4-2-3-1): Ahksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Aalto – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Vasara, Tuco – Lehtinen.

FC KTP (4-2-3-1): Pyhäranta - Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Ositashvili – Mulvany, McFaul – Oksanen, Gruborovics, Anttilainen – Ikävalko.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää parantaa ratkaisujamme hyökkäyskolmanneksella. Sillä osa-alueella on ollut viime aikoina haasteita.” Ilari Äijälä, FC KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Pitkään loukkaantuneena ollut Niko Ikävalko on tehnyt pirteän paluun Veikkausliigakentille. Kykeneekö KTP-hyökkääjä jatkamaan hyviä esityksiä, vai onko edessä usein ensimmäisten viikkojen jälkeen tapahtuva suoritustason lasku?

TÄTÄ ENNEN: Kauden ja kautta aikojen ensimmäinen joukkueiden välinen Veikkausliigapeli päättyi Kotkassa 0-0. Joukkueet pelasivat tätä ennen samassa sarjassa viimeksi Ykkösessä kaudella 2013, jolloin SJK voitti kaksi kohtaamista ja nimellä KooTeePee pelanneet kotkalaiset yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Otteluennakko: Ilves-KuPS – kaksi tehotonta joukkuetta kohtaaIlves on tehnyt ainoastaan 12 maalia 15 ottelussa, ja KuPS vain yhden enemmän.

OTTELUN ASETELMA: Yksipuolisen suoraviivaisesti pelaava ja samaa sektoria etenevä Ilves on juuri niin tehoton kuin loogisten hyökkäysmallien puute antaa olettaakin. Myös puolustuslinjan toiminta on heikkoa, oli kyseessä sitten erikoistilanne, keskitys tai transitio. Joukkue on kuitenkin pelitavan puutteista tai puuttumisesta huolimatta kyennyt sitkeästi loppuun asti yrittämällä ja raatamalla raapimaan pisteen sieltä ja toisen täältä. Samankaltainen taistelu on edessä myös KuPS-ottelussa.

Kuopiolaisillakin on pelissään isoja ongelmia. Avausvaihe ei toimi lainkaan, ja peli menee pitkän potkimiseksi sinänsä erinomaista target-pelaajaa Irakli Sirbiladzea kohti. Myös puolustuslinjan synkronoitua toimintaa olisi syytä harjoitella. On mahdoton sanoa, onko sitä tehty, mutta pelistä näkee, että sitä ei ole tehty riittävästi.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Henry Ugwunna (polvi) ja Olli Vakkala (kylki). KuPS:lta ovat varmuudella sivussa Petteri Pennanen (polvi) sekä pelikiellossa oleva Dani Hatakka. Juha Hakolan pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Nieminen, Miettunen, Ojanperä – Korte, Kujala – Mbachu, Petrescu, Hjelm – Lahtinen. KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Coulibaly, Markic, Diallo, Rannankari – Trafford, Sohna – Nissilä, Poutiainen, Savolainen – Sirbiladze.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää saada aikaan pidempiä hyökkäyksiä kuin edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat liian lyhyitä, etäisyydet kasvoivat ja Jaro sai sen takia vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista se teki kaksi maalia.” Dani Hatakka, KuPS.

SEURAA HÄNTÄ: Ilveksen maalivahti Mika Hilander oli joukkueen sankari edellisen kierroksen 0-0-tasapelissä IFK Mariehamnin vieraana. Muun muassa Petteri Forsellin rangaistuspotkun torjunut 31-vuotias veräjänvartija on isossa roolissa, sillä heikohkosti organisoidun Ilves-puolustuksen takana töitä riittää joka ottelussa.

TÄTÄ ENNEN: Kyseessä on joukkueiden kauden ensimmäinen Veikkausliigakohtaaminen. Talvella Liigacup-otteluista toinen päättyi tasan 3-3 ja toisen vei Ilves 2-1. Veikkausliigassa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 1992, jolloin KuPS voitti kaksi peliä ja Ilves yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Tammelan stadion.

Otteluennakko: FF Jaro-VPS – Pohjanmaan derby numero viisiVaasalaiset palaavat arkeen katastrofaalisen Eurooppa-liigan karsinnan jälkeen.

OTTELUN ASETELMA: Alexei Eremenkon Jaron pelitavan vahvuuksien ja heikkouksien pitäisi olla jo kaikkien tiedossa.

Jos joukkue sortuu Jaroa vastaan potkimaan pitkää heidän prässinsä alla. eikä puolustuspeli ja puolustuslinjan toiminta ole synkronoitua, kasvaa todennäköisyys, että käy kuten Ilvekselle (0-3 ja 1-3) KuPS:lle (1-3).

Jos taas joukkue pyrkii läpi ottelun purkamaan Jaron prässin organisoidusti, pitää samalla kenttätasapainon kunnossa menetysten varalle ja puolustaa synkronoidusti niin, ettei Jaro pääse muodostamaan alueellisia ylivoimia, kasvaa todennäköisyys sille, että Jaro tippuu toisella jaksolla täysin kyydistä.

VPS:n pelaaminen on valmentajanvaihdoksen myötä muuttunut parempaan suuntaan. Ensimmäisten muutaman ottelun perusteella esimerkiksi kapteeni Ville Koskimaan tässä jutussa alempana mainitsema prässääminen ja pelinavausvaiheessa keskikentän pelattavaksi liikkuminen ovat selkiytyneet niin, että pelistä on erotettavissa toistuvia toimintamalleja Olli Huttusen kaaoksen jälkeen.

Lähiviikot näyttävät, miten systemaattisesti uusi päävalmentaja Petri Vuorinen saa VPS:n pelaamaan ottelusta toiseen. Usein kuultu väite, että pelitavan ”sisään ajaminen” veisi useita kuukausia, on ammattitaidotonta puhetta. Eikä Vuorinen ole tällaiseen sortunutkaan.

POISSAOLIJAT: Jarolta puuttuu David Carlsson. Jonas Emetin pelaaminen on epävarmaa. VPS:n Charles Bantanga, Steven Morrissey, Cliffton Miheso, ja Karl-Filip Eriksson ovat loukkaantuneina. Pohjekrampista kärsineen Juho Mäkelän pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Brunell, Moore – Veteli, Opiyo – Dixon, Rivera, Paintsil – Denis. VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Soiri, Abdullahi, Bantanga, Hertsi – Seabrook, Mäkelä

KOMMENTTI: ”Valmentajanvaihdon myötä pelitapaan ja pelipaikkakohtaisiin tehtäviin on tullut paljon muutoksia. Esimerkiksi prässin aloitus ja ohjaus on selkiytynyt.” Ville Koskimaa, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Kakkosen TP-47:stä talvella Jaroon siirtynyt 20-vuotias keskikenttämies Joona Veteli on ollut erittäin positiivinen ilmestys. Täydestä tuntemattomuudesta noussut nuorukainen on esittänyt pelaamissaan 11 ottelussa kypsiä otteita ja on tekemässä läpimurtoa kansalliseen eliittiin.

TÄTÄ ENNEN: Jaro voitti ensimmäisen Veikkausliigakohtaamisen Vaasassa 2-1. Talvella Liigacupin alkulohkossa VPS voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset maalein 1-0 ja 2-1. Viime kaudella Veikkausliigassa molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Yhdysvaltojen liittolaiset järkyttyivät Trumpin kommenteista – jopa Ranskan äärioikeisto tuomitsee

  2. 2

   Tom Cruisen epäonnistuneella stuntilla karmeat seuraukset: vammat luultua pahemmat, elokuvan kuvaukset jäissä

  3. 3

   Rikolliset kehittivät pirullisen tavan viedä maksukortin tiedot kylmäasemalla

  4. 4

   Dopingtuomio ei ole Therese Johaugin ainoa huoli: miljoonahuvilan osto toi mukanaan ongelman

  5. 5

   Suomalainen erikoisuus nousi maailmanlaajuiseksi nettihitiksi – hissiin eivät mahdu edes muuttolaatikot

  6. 6

   Tällainen on Trumpin uusi viestintäpäällikkö: Entinen malli ja näyttelijä

  7. 7

   Poliisi julkaisi kuvan lasten vaarallisesta temppuilusta – ”Emme halua, että ainuttakaan vahinkoa tapahtuu”

  8. 8

   Palvottu plusmalli julkaisi kuvan, jollaisia mallit harvoin someen laittavat – esittelee uhkeat luomukurvinsa

  9. 9

   Näyttelijä joutui järkyttävän hyökkäyksen kohteeksi keskellä Lontoota – ohikulkija viilsi saksilla päähän: ”Verta oli kaikkialla”

  10. 10

   Jukka söi lämmintä majoneesia ja joi hanavettä keskellä Afrikkaa – 1600 euron ”ripulireissu” oli unohtumaton kokemus

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuva: Ami löysi Lemmenjoelta suurimman kultahipun vuosikausiin – tämän verran sillä voisi rikastua

  2. 2

   Isisin 7 brutaalia kidutuskeinoa paljastuivat – ”Hän kysyi minulta, olenko kuullut purijasta”

  3. 3

   Lidlin valikoimaan saapuu syksyllä halpa nahkatakki – testasimme ja arvioimme kohuvaatteen

  4. 4

   Aftonbladet: ”Mielenkiintoinen esine” löydettiin vedestä kadonneen ruotsalaisnaisen etsinnöissä

  5. 5

   Rikolliset kehittivät pirullisen tavan viedä maksukortin tiedot kylmäasemalla

  6. 6

   Duunari, pääsetkö näille tuntiansioille? Katso, miten 99 ammatissa tienataan

  7. 7

   Jessi, 33, ahdistui suomalaistyttöjen nettivideoista: ”Miten on mahdollista, että tuollaista saa tapahtua”

  8. 8

   Amerikkalaismies painoi hälytyspainiketta kahdesti – kuukautta myöhemmin huoltomiehet tekivät karmean löydön hissistä

  9. 9

   Tutkijat uskovat: Mysteerikone MH370:n putoamispaikka selvisi vihdoin – koordinaatit 35,6°S, 92,8°E julki

  10. 10

   Turun Ruissalosta löytyi kaksi ruumista – poliisi tutkii

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trombeja, tulvia, kuukauden sademäärä kerralla... Näille paikkakunnille lauantain rajuilma iskee pahiten!

  2. 2

   25 kuvaa: Rajuilman jäljet – tällaista tuhoa Suomessa riehunut ”Kiira” sai aikaan

  3. 3

   Ukkosmyrsky riehui ja katkoi sähköjä – IS seurasi Kiira-myrskyä hetki hetkeltä

  4. 4

   Sokeria 28 vuotta vältellyt ”maailman kaunein isoäiti” pelmahti aamu-tv:seen – katsojat eivät uskoneet silmiään: ”Ketä hän luulee huijaavansa?”

  5. 5

   Vain 10 prosenttia osaa vastata oikein tähän tarkkuustestiin – kokeile!

  6. 6

   Mies löytyi kuolleena illallispöydästä, kaveri lattialta – käsittämättömän kaksoiskuoleman syy Ranskassa selvisi viimein

  7. 7

   Viereinen matkustaja valitti Sara Forsbergin käytöksestä lentoemännälle – laulaja tilitti kohupäivityksessä: ”Hän haisee p**seeltä”

  8. 8

   ”Fiilikset menevät vuoristoratoja” – Sara Sieppi kyllästyi hänen ja Roope Salmisen suhteesta velloneisiin huhuihin: Uhkeana hellettä tihkuvissa bikinikuvissa

  9. 9

   Katso video Kiiran voimasta: Vesi tulvi supermarketin katosta Espoossa, lasiseinä rämähti 35 metrin korkeudesta kadulle Helsingissä

  10. 10

   Megatähti Justin Bieber ihastui vaaleaan kuntosalityöntekijään – kaunottaren tyly reaktio yllätti: kuittasi sivaltavasti takaisin

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Yhdysvaltojen liittolaiset järkyttyivät Trumpin kommenteista – jopa Ranskan äärioikeisto tuomitsee

  2. 2

   Tom Cruisen epäonnistuneella stuntilla karmeat seuraukset: vammat luultua pahemmat, elokuvan kuvaukset jäissä

  3. 3

   Rikolliset kehittivät pirullisen tavan viedä maksukortin tiedot kylmäasemalla

  4. 4

   Dopingtuomio ei ole Therese Johaugin ainoa huoli: miljoonahuvilan osto toi mukanaan ongelman

  5. 5

   Suomalainen erikoisuus nousi maailmanlaajuiseksi nettihitiksi – hissiin eivät mahdu edes muuttolaatikot

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kuva: Ami löysi Lemmenjoelta suurimman kultahipun vuosikausiin – tämän verran sillä voisi rikastua

  2. 2

   Isisin 7 brutaalia kidutuskeinoa paljastuivat – ”Hän kysyi minulta, olenko kuullut purijasta”

  3. 3

   Lidlin valikoimaan saapuu syksyllä halpa nahkatakki – testasimme ja arvioimme kohuvaatteen

  4. 4

   Aftonbladet: ”Mielenkiintoinen esine” löydettiin vedestä kadonneen ruotsalaisnaisen etsinnöissä

  5. 5

   Rikolliset kehittivät pirullisen tavan viedä maksukortin tiedot kylmäasemalla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Trombeja, tulvia, kuukauden sademäärä kerralla... Näille paikkakunnille lauantain rajuilma iskee pahiten!

  2. 2

   25 kuvaa: Rajuilman jäljet – tällaista tuhoa Suomessa riehunut ”Kiira” sai aikaan

  3. 3

   Ukkosmyrsky riehui ja katkoi sähköjä – IS seurasi Kiira-myrskyä hetki hetkeltä

  4. 4

   Sokeria 28 vuotta vältellyt ”maailman kaunein isoäiti” pelmahti aamu-tv:seen – katsojat eivät uskoneet silmiään: ”Ketä hän luulee huijaavansa?”

  5. 5

   Vain 10 prosenttia osaa vastata oikein tähän tarkkuustestiin – kokeile!

  6. Näytä lisää