Pertti, Albert

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliigassa kolme kamppailua – tässä otteluennakot

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan kolmen ottelun kierros.

Otteluennakko SJK-FC KTP – SJK:n ammattimaisuus puntarissaMiten SJK käsittelee europettymyksen?

OTTELUN ASETELMA: SJK puolustaa viime kauden tapaan erinomaisesti, mutta sillä on edelleen vaikeuksia tehdä maaleja matalalla puolustavia joukkueita vastaan muuten kuin erikoistilanteista. Tästä on osoituksena jääminen Eurooppa-liigassa kahdesti nollille islantilaista FH:ta vastaan sekä vain yhden hitaasti hyökkäämällä tehdyn maalin tekeminen kesäkuussa Veikkausliigassa.

SJK on kuitenkin FC KTP:tä niin paljon laadukkaampi ja paremmin valmennettu joukkue, että sen tulisi voittaa ottelu. Oleellista on, miten ammattimaisesti seinäjokiset kykenevät käsittelemään torstain rajun pettymyksen Islannissa.

KTP:n peliä leimaa paradoksaalisesti kontrollin puute, vaikka juuri siihen joukkueella on pyrkimys. Viisi vastaiskumaalia omaan verkkoon kesäkuussa kertoo juuri tästä. Sama tulee jatkumaan niin kauan kuin pelinavaamiseen saadaan selkeät mallit ja valmennuksen toimintaa ei enää ohjaa pelko, joka saa pelaajat roiskimaan kontrollin taivaan tuuliin.

POISSAOLIJAT: SJK:lta puuttuu Marco Matrone. KTP:n Samuli Kaivonurmen (päävamma) ja Ilari Äijälän (lähentäjä) pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: SJK (4-2-3-1): Ahksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Aalto – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Vasara, Tuco – Lehtinen.

FC KTP (4-2-3-1): Pyhäranta - Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Ositashvili – Mulvany, McFaul – Oksanen, Gruborovics, Anttilainen – Ikävalko.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää parantaa ratkaisujamme hyökkäyskolmanneksella. Sillä osa-alueella on ollut viime aikoina haasteita.” Ilari Äijälä, FC KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Pitkään loukkaantuneena ollut Niko Ikävalko on tehnyt pirteän paluun Veikkausliigakentille. Kykeneekö KTP-hyökkääjä jatkamaan hyviä esityksiä, vai onko edessä usein ensimmäisten viikkojen jälkeen tapahtuva suoritustason lasku?

TÄTÄ ENNEN: Kauden ja kautta aikojen ensimmäinen joukkueiden välinen Veikkausliigapeli päättyi Kotkassa 0-0. Joukkueet pelasivat tätä ennen samassa sarjassa viimeksi Ykkösessä kaudella 2013, jolloin SJK voitti kaksi kohtaamista ja nimellä KooTeePee pelanneet kotkalaiset yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Otteluennakko: Ilves-KuPS – kaksi tehotonta joukkuetta kohtaaIlves on tehnyt ainoastaan 12 maalia 15 ottelussa, ja KuPS vain yhden enemmän.

OTTELUN ASETELMA: Yksipuolisen suoraviivaisesti pelaava ja samaa sektoria etenevä Ilves on juuri niin tehoton kuin loogisten hyökkäysmallien puute antaa olettaakin. Myös puolustuslinjan toiminta on heikkoa, oli kyseessä sitten erikoistilanne, keskitys tai transitio. Joukkue on kuitenkin pelitavan puutteista tai puuttumisesta huolimatta kyennyt sitkeästi loppuun asti yrittämällä ja raatamalla raapimaan pisteen sieltä ja toisen täältä. Samankaltainen taistelu on edessä myös KuPS-ottelussa.

Kuopiolaisillakin on pelissään isoja ongelmia. Avausvaihe ei toimi lainkaan, ja peli menee pitkän potkimiseksi sinänsä erinomaista target-pelaajaa Irakli Sirbiladzea kohti. Myös puolustuslinjan synkronoitua toimintaa olisi syytä harjoitella. On mahdoton sanoa, onko sitä tehty, mutta pelistä näkee, että sitä ei ole tehty riittävästi.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Henry Ugwunna (polvi) ja Olli Vakkala (kylki). KuPS:lta ovat varmuudella sivussa Petteri Pennanen (polvi) sekä pelikiellossa oleva Dani Hatakka. Juha Hakolan pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Nieminen, Miettunen, Ojanperä – Korte, Kujala – Mbachu, Petrescu, Hjelm – Lahtinen. KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Coulibaly, Markic, Diallo, Rannankari – Trafford, Sohna – Nissilä, Poutiainen, Savolainen – Sirbiladze.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää saada aikaan pidempiä hyökkäyksiä kuin edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat liian lyhyitä, etäisyydet kasvoivat ja Jaro sai sen takia vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista se teki kaksi maalia.” Dani Hatakka, KuPS.

SEURAA HÄNTÄ: Ilveksen maalivahti Mika Hilander oli joukkueen sankari edellisen kierroksen 0-0-tasapelissä IFK Mariehamnin vieraana. Muun muassa Petteri Forsellin rangaistuspotkun torjunut 31-vuotias veräjänvartija on isossa roolissa, sillä heikohkosti organisoidun Ilves-puolustuksen takana töitä riittää joka ottelussa.

TÄTÄ ENNEN: Kyseessä on joukkueiden kauden ensimmäinen Veikkausliigakohtaaminen. Talvella Liigacup-otteluista toinen päättyi tasan 3-3 ja toisen vei Ilves 2-1. Veikkausliigassa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 1992, jolloin KuPS voitti kaksi peliä ja Ilves yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Tammelan stadion.

Otteluennakko: FF Jaro-VPS – Pohjanmaan derby numero viisiVaasalaiset palaavat arkeen katastrofaalisen Eurooppa-liigan karsinnan jälkeen.

OTTELUN ASETELMA: Alexei Eremenkon Jaron pelitavan vahvuuksien ja heikkouksien pitäisi olla jo kaikkien tiedossa.

Jos joukkue sortuu Jaroa vastaan potkimaan pitkää heidän prässinsä alla. eikä puolustuspeli ja puolustuslinjan toiminta ole synkronoitua, kasvaa todennäköisyys, että käy kuten Ilvekselle (0-3 ja 1-3) KuPS:lle (1-3).

Jos taas joukkue pyrkii läpi ottelun purkamaan Jaron prässin organisoidusti, pitää samalla kenttätasapainon kunnossa menetysten varalle ja puolustaa synkronoidusti niin, ettei Jaro pääse muodostamaan alueellisia ylivoimia, kasvaa todennäköisyys sille, että Jaro tippuu toisella jaksolla täysin kyydistä.

VPS:n pelaaminen on valmentajanvaihdoksen myötä muuttunut parempaan suuntaan. Ensimmäisten muutaman ottelun perusteella esimerkiksi kapteeni Ville Koskimaan tässä jutussa alempana mainitsema prässääminen ja pelinavausvaiheessa keskikentän pelattavaksi liikkuminen ovat selkiytyneet niin, että pelistä on erotettavissa toistuvia toimintamalleja Olli Huttusen kaaoksen jälkeen.

Lähiviikot näyttävät, miten systemaattisesti uusi päävalmentaja Petri Vuorinen saa VPS:n pelaamaan ottelusta toiseen. Usein kuultu väite, että pelitavan ”sisään ajaminen” veisi useita kuukausia, on ammattitaidotonta puhetta. Eikä Vuorinen ole tällaiseen sortunutkaan.

POISSAOLIJAT: Jarolta puuttuu David Carlsson. Jonas Emetin pelaaminen on epävarmaa. VPS:n Charles Bantanga, Steven Morrissey, Cliffton Miheso, ja Karl-Filip Eriksson ovat loukkaantuneina. Pohjekrampista kärsineen Juho Mäkelän pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Brunell, Moore – Veteli, Opiyo – Dixon, Rivera, Paintsil – Denis. VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Soiri, Abdullahi, Bantanga, Hertsi – Seabrook, Mäkelä

KOMMENTTI: ”Valmentajanvaihdon myötä pelitapaan ja pelipaikkakohtaisiin tehtäviin on tullut paljon muutoksia. Esimerkiksi prässin aloitus ja ohjaus on selkiytynyt.” Ville Koskimaa, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Kakkosen TP-47:stä talvella Jaroon siirtynyt 20-vuotias keskikenttämies Joona Veteli on ollut erittäin positiivinen ilmestys. Täydestä tuntemattomuudesta noussut nuorukainen on esittänyt pelaamissaan 11 ottelussa kypsiä otteita ja on tekemässä läpimurtoa kansalliseen eliittiin.

TÄTÄ ENNEN: Jaro voitti ensimmäisen Veikkausliigakohtaamisen Vaasassa 2-1. Talvella Liigacupin alkulohkossa VPS voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset maalein 1-0 ja 2-1. Viime kaudella Veikkausliigassa molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  2. 2

   Näin maailma reagoi vaalitulokseen – ”Viimeinkin mahdollisuus johtajuuteen, jota Ranska tarvitsee”

  3. 3

   Euro syöksähti Ranskan presidentinvaalituloksen myötä

  4. 4

   Michael Jacksonin Paris-tytär poseeraa harvinaisessa yhteiskuvassa kuuluisan kummisetänsä kanssa – tältä Yksin kotona -tähti näyttää nyt

  5. 5

   Vakavasti loukkaantunut Zlatan rikkoi hiljaisuuden – aikoo palata entistä vahvempana: ”Luovuttaminen ei ole vaihtoehto”

  6. 6

   Kasmir esiintyi ensi kertaa salakatselukohun jälkeen: Unohteli sanoja jännittyneenä – TTK-yleisöltä uskomaton reaktio

  7. 7

   Katso kohokohdat: Lionel Messi upotti Real Madridin lisäajalla – törkytaklauksen tehnyt Sergio Ramos ajettiin ulos

  8. 8

   Pohjois-Korea uhkaa: ”Olemme valmiita upottamaan USA:n lentotukialuksen yhdellä iskulla”

  9. 9

   Turvapaikanhakijoita puolustanut pastori harkitseekin jäämistä Suomeen: ”En tiedä mitä tehdä”

  10. 10

   Kommentti: Macron voittaa, ehkä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onnen päivät -näyttelijä kuoli 56-vuotiaana – aikoinaan tv:n suurimpiin tähtiin lukeutunut Erin Moran eli rankan elämän

  2. 2

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  3. 3

   Poliisi: Mopoilukulttuuri karkaa käsistä Nivalassa – ”On vain ajan kysymys, milloin tapahtuu isompi vahinko”

  4. 4

   Eevi Teittinen avoimena rankasta erostaan – suunnitteli häitä parisuhteen päättyessä: ”Tosi kova paikka”

  5. 5

   Fuengirola-lehti: Poliisi keskeytti Antero Mertarannan keikan Espanjassa – kahdesti

  6. 6

   Näitä ennen ihan normaaleja asioita nykylapset eivät enää saa tehdä

  7. 7

   Tukku NHL-pelaajia vapautui Leijonien käyttöön – ”Lähden innolla messiin”

  8. 8

   Rokkimimmistä tuli huippunäyttelijä: ”Alkoholismini alkoi jo 25-vuotiaana”

  9. 9

   Michael Jacksonin Paris-tytär poseeraa harvinaisessa yhteiskuvassa kuuluisan kummisetänsä kanssa – tältä Yksin kotona -tähti näyttää nyt

  10. 10

   Auto nökötti Suomen suurimmassa liikenneympyrässä – ovet lukossa ja matkustajat huumepäissään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

  2. 2

   Äiti kosti poikansa röyhkeän tempun haudan takaa – vanhan äidin rahastaminen ei onnistunutkaan loppuun asti

  3. 3

   Nanna Karalahti ja Jere Karalahti: Ero!

  4. 4

   Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

  5. 5

   Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

  6. 6

   Ulla Appelsinin kommentti: Tragedia, josta arkkipiispa ei twiitannut

  7. 7

   Noloimmat tilanteet seksin aikana – onko itsellesi käynyt näin?

  8. 8

   Poikaystävä jäi kiinni pettämisestä nololla tavalla kesken romanttisen illallisen – ravintolan Facebook-vastaus leviää vauhdilla

  9. 9

   Synkkiä väitteitä: Michael Jacksonin unohdettu poika Blanket, 15, elää onnetonta elämää yksin miljoonakartanossa – ”Hän on itse kasvattanut itsensä”

  10. 10

   Radiojuontaja Kim Sainio kilahti täysin kesken juonnon – raivosi ja kirosi: Haastattelu Matti Nykäsen kanssa meni pieleen

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  2. 2

   Näin maailma reagoi vaalitulokseen – ”Viimeinkin mahdollisuus johtajuuteen, jota Ranska tarvitsee”

  3. 3

   Euro syöksähti Ranskan presidentinvaalituloksen myötä

  4. 4

   Michael Jacksonin Paris-tytär poseeraa harvinaisessa yhteiskuvassa kuuluisan kummisetänsä kanssa – tältä Yksin kotona -tähti näyttää nyt

  5. 5

   Vakavasti loukkaantunut Zlatan rikkoi hiljaisuuden – aikoo palata entistä vahvempana: ”Luovuttaminen ei ole vaihtoehto”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onnen päivät -näyttelijä kuoli 56-vuotiaana – aikoinaan tv:n suurimpiin tähtiin lukeutunut Erin Moran eli rankan elämän

  2. 2

   Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

  3. 3

   Poliisi: Mopoilukulttuuri karkaa käsistä Nivalassa – ”On vain ajan kysymys, milloin tapahtuu isompi vahinko”

  4. 4

   Eevi Teittinen avoimena rankasta erostaan – suunnitteli häitä parisuhteen päättyessä: ”Tosi kova paikka”

  5. 5

   Fuengirola-lehti: Poliisi keskeytti Antero Mertarannan keikan Espanjassa – kahdesti

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

  2. 2

   Äiti kosti poikansa röyhkeän tempun haudan takaa – vanhan äidin rahastaminen ei onnistunutkaan loppuun asti

  3. 3

   Nanna Karalahti ja Jere Karalahti: Ero!

  4. 4

   Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

  5. 5

   Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

  6. Näytä lisää