Kuisma

Veikkausliiga

Sunnuntaina neljän ottelun Veikkausliigakierros – lue ennakot täältä!

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Sunnuntain kierroksen helmenä on FC Lahden ja HJK:n kohtaaminen.

Otteluennakko: HIFK-Jaro – uusinta kolmen viikon takaa


Jaro kohtaa sarjanousijan sunnuntaina vieraskentällä toistamiseen kolmen viikon sisään.

Asetelma: HIFK:n ja Jaron edellinen, kolmen viikon takainen kohtaaminen muistetaan lähinnä siitä, että sinä päivänä Jaron Serge Atakayista tuli Veikkausliigan kautta aikojen nuorin maalintekijä 16 ikävuoden ja 107 päivän ikäisenä. Jaron 2–2-tasoitusmaalin iskenyt Atakayi ja muut pietarsaarelaiset eivät kuitenkaan saaneet silloin turhan suurta aihetta riemuun, kun ottelu ratkesi HIFK:n hyväksi ottelun loppuminuuteilla Pekka Sihvolan onnistuttua toistamiseen maalinteossa.

Atakayi ei pääse yrittämään maalintekoa uudestaan HIFK:ta vastaan sunnuntaina pelikiellon takia. Nuorukainen sai suoran punaisen kortin viime ottelussa potkaistuaan KTP:n topparia Jordi Van Geldereniä tilanteen jälkeen. Potku oli enemmänkin kevyt sutaisu, mutta antoi ottelua tuominneelle Antti Munukalle mahdollisuuden ajaa Atakayi ulos kentältä.

HIFK:n viiden ottelun tappioton putki katkesi keskiviikkona, kun FC Lahti löi tähtirinnat Lahden Kisapuistossa maalein 2–0. Lahti oli selvästi hallitsevampi osapuoli, eikä HIFK juuri päässyt aiheuttamaan todellisia vaaratilanteita ”Kuhnureiden” maalille.

Alexei Eremenkon luotsaama Jaro haluaa varmasti maksaa kalavelat helsinkiläisille viime kamppailusta. Nyt joukkue on saanut peräti kahden viikon tauon otteluista, joten kaiken järjen mukaan ryhmän pitäisi matkustaa Sonera-stadionille hyvin levänneenä. Jaron itseluottamus ei liene paras mahdollinen viime otteluiden heikon vireen vuoksi, mutta nyt sillä on mahdollisuus järisyttää HIFK:ta aiheuttamalle sille toinen peräkkäinen tappio.

Voitto on kummallekin säilymistä ajatellen elintärkeä. Suurin kysymys kuuluu: pystyykö suurimpiin putoajakandidaatteihin lukeutuva Jaro katkaisemaan HIFK:n kotona pelattujen tappiottomien otteluiden putken? HIFK ei ole hävinnyt vielä peliäkään kotistadionillaan Veikkausliigassa.

Poissaolijat: HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen, Tuomas Aho (nivunen), Jesse Ahonen (etureisi) ja Jani Bäckman (pelikielto). Jarolta sivussa Serge Atakayi (pelikielto), Seth Paintsil, Jonas Emet ja Reginaldo. Johan Brunellin pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

HIFK (4-4-2): Johansson – Hänninen, Sinisalo, Kuusijärvi, Jurvainen – Korhonen, Halme, Lassas, Peltonen – Rahimi, Sihvola.

Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Kadio, Sara – Dixon, Opiyo – Virtanen, Rivera, Veteli – Denis.

Kommentti: ”Lahtea vastaan joukkueen suoritus oli heikko. Muotomme ei pysynyt kasassa ja nyt keskitymme siihen. Lähdemme parantamaan omaa peliämme. Jaro on vähän samanlainen kuin Lahti. He tykkäävät jauhaa alhaalla puolustuksessa ja sitten pelaavat pitkää palloa. Kotitaiasta täytyy pitää kiinni. Pärjäämme täällä, koska alusta antaa pientä etua ja olemme tottuneet siihen.” Jukka Halme, HIFK.

Seuraa häntä: HIFK:hon täksi kaudeksi MYPA:sta siirtynyt Pekka Sihvola iski viimeksi kaksi maalia pietarsaarelaisia vastaan. Maalin lähietäisyydelle syötetyt pallot tuottivat Jaron puolustukselle suuria vaikeuksia viime ottelussa, ja niistä piikissä pelaava Sihvola rankaisi vierailijoita ankarasti.

Tätä ennen: Joukkueet kohtasivat viimeksi kolme viikkoa sitten Helsingissä. Silloin HIFK otti 3–2-voiton Pekka Sihvolan viimeisteltyä voittomaalin ottelun 86. peliminuutilla.

Aika ja paikka: Sunnuntai 7.6. klo 14. Sonera-stadion, Helsinki.

Otteluennakko: KuPS-VPS – vaasalaiset revanssi mielessä Kuopioon

ASETELMA: Kymmenen ottelua siihen meni, että sarjataulukon viimeisenä notkuva VPS voitti ensimmäisen sarjapelinsä kuluvalla kaudella. Olli Huttusen miehistö esiintyi erinomaisesti Interiä vastaan keskiviikkona kukistamalla turkulaiset puhtaasti 3–0. Suurin helpotus voiton lisäksi oli nollan pysyminen omissa.

Kun Juho Mäkelä iski keskiviikkona Vepsun avausmaalin, joukkue kerääntyi tunteellisesti juhlimaan osumaa. ”Kirurgia” syleiltiin kuin Barcelonan Lionel Messiä konsanaan. Se kertoo siitä, miten paljon pienetkin onnistumiset merkitsevät ryhmälle tällä hetkellä.

Voitosta VPS sai takuuvarmasti aivan uudenlaisen energiapiikin. Tilanne on sarjasijoitusta ajatellen edelleen huono, mutta suunta on ainoastaan ylöspäin. Edellisellä Kuopion matkalla vaasalaiset kokivat niukan 0–1-tappion. Silloin ottelu olisi voinut päättyä kumman tahansa eduksi.

KuPSin ongelmat ovat lähinnä hyökkäyspäässä. Joukkue on voittanut edellisen kerran sarjassa lähes kuukausi sitten, kun HJK kaatui Kuopiossa lukemin 1–0. Sen jälkeen se on hävinnyt kolme peliä ja pelannut kolmesti tasan. Viimeisen kahden viikon aikana joukkue matkusti Helsinkiin kahdesti, ensin HIFK:n ja sitten HJK:n vieraaksi. Molemmista otteluista kotiin viemisinä oli yksi piste.

KuPS ei ole juuri maaleilla juhlinut. Se on onnistunut maksimissaan kertaalleen maalinteossa ottelua kohden. Irakli Sirbiladze on ollut sairastuvalla ja Joachim Osvold kärsii pelikieltoa, minkä takia parasta pelikuntoaan vielä hakeva Francis Chibuike on käytännössä ykkösvaihtoehto kärkeen. Myös Petteri Pennasen menetys kymppipaikalta oli äärimmäisen kova kolaus, sillä korvaajaa on vaikea löytää.

Sarjataulukkoa katsottaessa VPS on altavastaaja, mutta pelillisten esitysten perusteella tiedossa on tasainen vääntö. VPS:n hyökkäyspää on materiaaliltaan laadukkaampi, mikä antaa sarjajumbolle suuren sauman täyteen pistepottiin.

Poissaolijat: KuPSilta sivussa Joachim Osvold (pelikielto), Petteri Pennanen (polvi) ja Ebrima Sohna (pelikielto). VPS:lta sivussa Jerry Voutilainen (nilkka) ja Steven Morrissey (polvi). Jesper Engströmin ja Loorents Hertsin pelaaminen epävarmaa.

Oletetut avauskokoonpanot:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Markic, Diallo, Rannankari – Poutiainen, Trafford – Savolainen, Nissilä, Ilo – Chibuike.

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Abdulahi, Kula – Soiri, Catovic, Tamminen – Mäkelä.

Kommentti: ”Nyt on taas uusi peli ja edellisellä voitolla ei saa yhtään mitään. KuPS on yksi vaikeimmista vierasvastustajista jo pelkän alustankin puolesta. Toivon, että voitto avasi lukkoja, mutta totuus on se, että meillä on vasta neljä pistettä kymmenestä pelistä. Pelasimme Kuopiossa sarja-avauksen ja silloin ottelu oli tasaväkinen. Jos onnistumme hyökkäys– ja puolustuspelissämme, voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa.” Henri Sillanpää, VPS.Seura häntä: Eero Tamminen näytti keskiviikkona syyn siihen, miksi hänen laukaustekniikkansa huomioitiin jo viime kaudella. Laituri laukoi kovan ”leijapallon” noin kahdenkymmenen metrin etäisyydeltä oikeaan ylänurkkaan ohi hölmistyneen Magnus Bahnen, joka ei edes yrittänyt torjua kutia.

Tätä ennen: KuPS on voittanut VPS:n kolmesti sen viidessä edellisessä kotipelissä. Kuopiolaisten kaikki voitot ovat tulleet yhden maalin erolla.

Aika ja paikka: Sunnuntai 7.6. klo 14. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Otteluennakko: FC Lahti-HJK – Lahden aika ottaa kova päänahka?

FC Lahti otti lupauksia herättävän voiton keskiviikkona. HJK joutui puolestaan tiukoille Ilveksen kanssa.

Asetelma: Toni Korkeakunnas on joutunut alkukaudesta vastaamaan toistuviin kysymyksiin FC Lahden heikoista tuloksista. Kauden ensimmäinen voitto tuli viidennellä kierroksella SJK:sta ja tuolloin näytti kun lukko olisi auennut viime kauden mitalistin tekemisessä. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan seuraavista peleistä Jaroa ja RoPSia vastaan tilille tuli yksi piste.

“Toke” on vaihdellut kokoonpanoaan ja etsinyt “kuumia” pelaajia. Tuoreista hankinnoista näitä ei montaa ole löytynyt. Kevään ehdoton alisuorittaja on 74 A-maaottelun Petri Pasanen. Keskiviikon voitto HIFK:sta antoi kuitenkin jälleen viitteitä Kuhnureiden potentiaalista. Sunnuntainen HJK:n kohtaaminen on tärkeä etappi Kisapuistossa. Voitto mestarista antaisi myös Korkeakunnakselle lisää työrauhaa, joka on jo joutunut kotikannattajien syynin alle.

HJK johtaa sarjaa, mutta odotettua ylivoimaa ei ole vielä nähty. Voittoja on tullut niukin lukemin, kuten keskiviikkona 2-1-tuloksella Ilveksestä. Vahvistuksista Atomu Tanaka on lunastanut odotukset, mutta muilta odotetaan vielä tasonnostoa. FC Lahden ja HJK:n ensimmäisessä kohtaamisessa ”oma koira” puri lahtelaisia, kun Matti Klinga maalasi Klubille. Entinen lahtelaislupaus on jäänyt HJK:ssa kuitenkin vähälle vastuulle.

Poissaolot: FC Lahdesta Hassan Sesayn (reisi) pelaaminen epävarmaa. HJK:sta sivussa Nikolai Alho, Demba Savage (pelikielto) ja Gideon Baah (reisi).

Oletetut avauskokoonpanot:

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Länsitalo, Kärkkäinen, Joenmäki, Hauhia – Toivomäki, Gela – Shala, Paananen, Ristola – Alves.

HJK (4-2-3-1): Örlund – Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi – Schüller, Kolehmainen – Mendy, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

Kommentti: ”Sen verran luin jostain, että ”Toke” oli tyytyväinen peliin viimeksi, joten siellä on ilmeisesti alkanut vire löytymään. Me olemme pelanneet välillä todella hyviä otteluita ja välillä olemme olleet vaikeuksissa. Kenellekään meistä ei jäänyt maku, että Ilves-peli olisi ollut hyvä.” Sebastian Sorsa, HJK.Seuraa häntä: Jussi Länsitalo on ollut rautaa Lahden laitapelaajana. Vikkelä haastaja teki tärkeän maalin keskiviikkona ja on tarjoillut lukuisia paikkoja joukkuetovereilleen. ”Länkkäri” on lahtelaisena yksi kotiyleisön suosikeista ja ilahduttaa positiivisella ja rohkealla pelityylillään niin puolustajana kuin keskikentän laidallakin.

Tätä ennen: Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Helsingissä lukemiin 1-1. Talvella HJK vei liigacupin ottelun 2-0-lukemin. Viime vuonna molemmat voittivat kerran ja kerran pelattiin tasan.

Aika ja paikka: Sunnuntai 7.6. klo 14. Kisapuisto, Lahti.

Otteluennakko: SJK–RoPS - saako RoPS revanssin?

Seinäjoella nähdään sunnuntaina kärkipään kamppailu, kun SJK isännöi RoPSia.

Asetelma: Vasta muutama kausi sitten nousunsa Kakkosesta aloittanut SJK on vakiinnuttanut paikkansa liigan kärkipäähän. Joukkue hävisi huippukamppailun HJK:lle 1–2, mutta osoitti heti seuraavalla kierroksella kovuutensa. IFK Mariehamn oli pelannut kotonaan 11 ottelua tappiotta, mutta SJK haki pisteet saarelta 3–0-lukemin. Pitkä kausi näyttää kuinka paljon Simo Valakarin SJK pystyy HJK:ta horjuttamaan.

RoPS on päässyt positiiviseen kierteeseen. Keskiviikon 4–0-voitto KTP:sta nosti ryhmän itseluottamusta entisestään. Aleksandr Kokon hattutemppu vei hyökkääjän liigan maalipörssin piikkiin ja pönkittää miehen motivaatiota entisestään.

RoPS hävisi alkukaudesta SJK:lle Seinäjoella 0–1 Jussi Vasaran viimeisteltyä 79. minuutilla. SJK:n hallinta saattoi näyttää näennäiseltä, mutta peli kulki varmasti Valakarin suunnitelman mukaan. Vastustaja hyytyi loppua kohden, jolloin väsymättömästi toteutettu pelitapa tuotti tulosta. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tasaisia, joten runsasmaalista voittoa on tuskin luvassa tälläkään kertaa.

Poissaolot: RoPSilta sivussa Tomer Chencinski (olkapää) ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi). SJK:lta sivussa Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

Oletetut avauskokoonpanot:

SJK (4-3-3): Aksalu – Aalto, Gogoua, Savic, Tahvanainen – Vasara, Hetemaj, Brown – Dorman, Lehtinen, Pelvas.

RoPS (4-2-3-1): Ricardo – Saxman, Obilor, Jammeh, Okkonen – Hradecky, Yaghoubi – Saksela, Mäkitalo, Pirinen – Kokko.

Kommentti: “On todella mukava haastaa seuraavaksi SJK. Meillä oli viimeksi kaikki saumat voittaa, emme vain saaneet maalia. Sunnuntaina on edessä haasteellinen peli, mutta lähdemme voittamaan. Moni asia on vaikuttanut siihen, että olemme kääntäneet kelkkamme. Onnistumiset tuottavat onnistumisia ja nostavat itseluottamusta.” Juha Pirinen, RoPS.Seuraa häntä: Aleksandr Kokko pelaa lähes koko ajan pienten loukkaantumisten kanssa, mutta tällä hetkellä ne eivät näytä haittaavan. Kauden ensimmäinen maali Ilvestä vastaan oli upea pusku Janne Sakselan pitkästä keskityksestä. Keskiviikkona hyökkääjä iski hattutempun, joista toinen osuma oli jälleen taidokas ohjaus keskityksestä. “Boris” on voittanut liigan maalipörssin kahdesti, kenties nyt on kolmannen aika.

Tätä ennen: Kauden ensimmäisen SJK voitti kotonaan 1–0. Liigacupissa RoPS vei jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Viime kaudella SJK oli parempi kahdesti maalin erolla ja kerran pelattiin tasan.

Aika ja paikka: Sunnuntai 7.6. klo 14. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Aku Hirviniemi riudutti itsensä Hietasen rooliin: Laihtui 13 kiloa kahdessa kuukaudessa – näin äärimmäinen prosessi tapahtui

  2. 2

   HS: Suomalainen Sakon kivääri valtavan kiinnostuksen kohteena USA:ssa – myytiin ensimmäisenä vuotena 15 000 kappaletta

  3. 3

   Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

  4. 4

   Mies makasi 15 vuotta tiedottomassa tilassa – sitten tutkijat osuivat oikeaan hermoon

  5. 5

   Eija kertoo Ylen dokumentissa: Isä silppusi viimeisenä tekonaan 350 000 euroa perintörahoja liisteriveteen

  6. 6

   Ministeriön suunnitelma käymässä kalliiksi veronmaksajille – uhkana lähes miljardin euron lisälasku

  7. 7

   Poliisi etsii kadonnutta Tommia: Poistui kotoaan Toyota Corollalla elokuussa – nähtiin viimeksi Norjassa

  8. 8

   THL pyytää anteeksi: 6000 suomalaisen luottamuksellisia henkilötietoja levisi verkkoon

  9. 9

   Laura Malmivaara paljasti detaljeja riettaan Levottomat-elokuvan kulisseista – rakkaus ex-puolisoon alkoi työsuhteena vuonna 1999

  10. 10

   Joku ampui Siiri-kissaa päähän – emo ja neljä pentua pelastuivat viime hetkillä: ”Kuka voi tahallaan tehdä tällaista?”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Naisopiskelija jätti jälkeensä hävityksen: Vuokra-asunnosta paljastui jätteiden meri sekä lemmikkien surullinen kohtalo

  2. 2

   Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

  3. 3

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  4. 4

   Eija kertoo Ylen dokumentissa: Isä silppusi viimeisenä tekonaan 350 000 euroa perintörahoja liisteriveteen

  5. 5

   Miten paljon housut oikein voivat paljastaa? Miley Cyrusin muutoin herttaisen asun alaosa ei peittänyt mitään

  6. 6

   Kehonrakentaja ja Idols-kilpailija kohtasivat julkkisten thainyrkkeilyottelussa – lopputuloksena oli toisen kuolema

  7. 7

   Mies makasi 15 vuotta tiedottomassa tilassa – sitten tutkijat osuivat oikeaan hermoon

  8. 8

   Satojen miljoonien lataama Android-sovellus paljastui vakoojaksi – ”Ylittää kriittisen rajan”

  9. 9

   Venäläistä pariskuntaa epäillään 30 murhasta ja kannibalismista – kännykän kuvat paljastivat yhden historian karmeimmista tapauksista

  10. 10

   Teuvo Loman, 55, julkaisi ensimmäisen kuvan kihlatustaan – hehkuttaa rakkauttaan: ”Olen onnellinen”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Naisopiskelija jätti jälkeensä hävityksen: Vuokra-asunnosta paljastui jätteiden meri sekä lemmikkien surullinen kohtalo

  2. 2

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  5. 5

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  6. 6

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  7. 7

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  8. 8

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  9. 9

   Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

  10. 10

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Aku Hirviniemi riudutti itsensä Hietasen rooliin: Laihtui 13 kiloa kahdessa kuukaudessa – näin äärimmäinen prosessi tapahtui

  2. 2

   HS: Suomalainen Sakon kivääri valtavan kiinnostuksen kohteena USA:ssa – myytiin ensimmäisenä vuotena 15 000 kappaletta

  3. 3

   Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

  4. 4

   Mies makasi 15 vuotta tiedottomassa tilassa – sitten tutkijat osuivat oikeaan hermoon

  5. 5

   Eija kertoo Ylen dokumentissa: Isä silppusi viimeisenä tekonaan 350 000 euroa perintörahoja liisteriveteen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Naisopiskelija jätti jälkeensä hävityksen: Vuokra-asunnosta paljastui jätteiden meri sekä lemmikkien surullinen kohtalo

  2. 2

   Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

  3. 3

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  4. 4

   Eija kertoo Ylen dokumentissa: Isä silppusi viimeisenä tekonaan 350 000 euroa perintörahoja liisteriveteen

  5. 5

   Miten paljon housut oikein voivat paljastaa? Miley Cyrusin muutoin herttaisen asun alaosa ei peittänyt mitään

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Naisopiskelija jätti jälkeensä hävityksen: Vuokra-asunnosta paljastui jätteiden meri sekä lemmikkien surullinen kohtalo

  2. 2

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  5. 5

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  6. Näytä lisää