Lyydia, Lyyli

Veikkausliiga

Valikko

Keskiviikon Veikkausliigakierroksen ennakot: Klubille tarjolla rutiinivoitto

Veikkausliiga
Tampereen Ilves vierailee hallitsevan Suomen mestarin kotistadionilla keskiviikkona.
ASETELMA:

HJK:n peli ei vieläkään näytä siltä, miltä kuusi kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittaneen joukkueen otteiden pitäisi näyttää. Hyökkäyspäässä Atomu Tanaka, Mike Havenaar ja Demba Savage ovat vaarallisia, mutta muuten joukkueen peli on ajoittain hidasta ja näennäistä pallonhallintaa. Peli on parantunut alkukaudesta, mutta se ei ole vielä lähellekään sitä tasoa, mikä nostaisi Klubin kamppailemaan paikasta ensi kauden eurosarjoihin.

Klubille on kaikesta huolimatta tarjolla keskiviikkona rutiinivoitto sarjanousija Ilveksestä. Kissapaidat kaatoivat viime pelissään FC Lahden, mutta voitosta huolimatta joukkueen esitykset eivät ole vakuuttaneet. Yhdeksästä pelistä se on kerännyt vasta kahdeksan pistettä. Kapeaa materiaalia luotsaava Keith Armstrong on äärimmäisen vaikean tehtävän edessä, jos hän haluaa palata Tampereelle mukanaan yksikin piste.

POISSAOLIJAT:

HJK:lta sivussa Nikolai Alho (reisi) ja Gideon Baah (reisi). Ilvekseltä Henry Ugwunnan (polvi), Olli Vakkalan (kylki) ja Antti Koskisen (jalkavamma) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HJK (4-2-3-1): Örlund – Sorsa, Moren, Heikkilä, Lampi – Schüller, Malolo – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

Ilves (4-4-2): Hilander – Hynynen, Nieminen, Aho, Ojanperä – Kujala, Korte – Petrescu, Hjelm, Mäkijärvi – Mbachu.

KOMMENTTI:

”Meillä on loistava treeniviikko alla. Jos pystymme jatkamaan samalla intensiteetillä, saamme hyvän tuloksen. Ilves pistää varmasti paljon keskityksiä ja heidän laitalinkkinsä leikkaavat myös hyvin sisään vetopaikoille. Meidän peli on kulkenut viime aikoina hyvin ja jos pystymme pelaamaan samalla tavalla kuin KuPS-ottelun toisella puoliajalla, niin otamme kuskin paikan.” Saku-Pekka Sahlgren, HJK.

SEURAA HÄNTÄ:


HJK:n laitahyökkääjä Demba Savage on iskenyt maalin kahdessa edellisessä ottelussa. Nopealiikkeinen gambialainen on vaikea pideltävä laidalla kenelle tahansa liigan laitapakille.

TÄTÄ ENNEN:

Toistaiseksi HJK on dominoinut kotiotteluita tamperelaisia vastaan. Kausina 1990–96 joukkueet kohtasivat Helsingissä yhdeksän kertaa, joista HJK voitti viisi ja neljästi pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA:

Keskiviikko 3.6.. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Otteluennakko: FC Lahti-HIFK – käydäänkö kovin vääntö kentällä vai katsomossa?

Lahdessa nähtäneen keskiviikkona sekä kannustava koti- että vieraskannattajajoukko.

ASETELMA: Kuka olisi uskonut ennen sarjan alkua huhtikuussa, että viime kauden pronssimitalisti FC Lahti olisi nousijajoukkue HIFK:n takana sarjataulukossa 10 pelatun ottelun jälkeen? Tuskin moni. HIFK:lla on yksi peli vähemmän pelattuna, ja se johtaa ”Kuhnureita” kahdella pisteellä. Helsinkiläiset eivät ole hävinneet viiteen peräkkäiseen otteluun, kun taas Lahti on saalistanut kahdesti viime pelistään vain pisteen, senkin sijaa alempana majailevan KTP:n vieraana Kotkassa.

Molemmat joukkueet tunnetaan äänekkäistä ja intohimoisista kannattajistaan. Kummatkin fanijoukot pitävät meteliä, ja katsomossa saattaakin syttyä sanasota ottelun aikana, tai jopa jälkeen.

Kentällä HIFK on ollut Lahtea sähäkämpi toistaiseksi, mutta siitä huolimatta sei ei missään nimessä ole selkeä ennakkosuosikki kamppailun voittajaksi. Tähtirinnat ovat onnistuneet keräämään pisteitä kiitettävästi viime aikoina, mutta viime kaudella Ykkösessä nähty hyökkäyspeli on ollut tällä kaudella vain muisto. Joukkueen pitäisi hyökätä entistä rohkeammin, jotta maaleja syntyisi runsaammin.

Lahtikin on tuskaillut maalinteon kanssa. Ennen kaikkea Rafaelin pitäisi onnistua hyökkäyspäässä saadakseen lisää itseluottamusta, samoin Mika Ääritalon.

Lahdella on joka tapauksessa kamppailussa isommat paineet kuin vierailijoilla. HIFK:lla on vapautuneempi olotila, vaikka kyseessä onkin sarjataulukon tämänhetkisen tilanteen perusteella selkeä kuuden pisteen peli.

POISSAOLIJAT: FC Lahdelta Pekka Lagerblomin (akillesjänne) pelaaminen epävarmaa. HIFK:lla kaikki pelaajat käytettävissä.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander – Hauhia,Pasanen, Joenmäki, Sesay – Gela, Toivomäki – Länsitalo, Motta, Ääritalo – Ristola.

HIFK (4-4-2): Johansson – Hänninen, Kuusijärvi, Aho, Jurvainen – Korhonen, Halme, Bäckman, Rahimi – Salmikivi, Sihvola.

KOMMENTTI: ”Lahti on ilmeisesti luonut paljon hyviä maalipaikkoja, mutta maalintekijöitä ei ole hirveästi ollut. Kova joukkue sieltä tulee vastaan, mutta kyllä meillä on myös hyvät aseet siihen, että Lahden tuska jatkuisi vielä keskiviikkonakin.” Matias Hänninen, HIFK.SEURAA HÄNTÄ: FC Lahden maalivahti Henrik Moisander valittiin viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi koppariksi. Huuhkajien kapteenina toimivan Niklaksen kaksoisveli Henrik on esittänyt tällä kaudella useita hyviä torjuntoja, mutta ei ole voinut usealla takaiskuosumalle mitään.

TÄTÄ ENNEN: Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kertaalleen. Silloin päädyttiin tasatulokseen 1-1.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 3.6. klo 18.30. Kisapuisto, Lahti.

Otteluennakko: VPS-FC Inter – joko vaasalaiset saavat avausvoittonsa?

Jos voittotili ei vieläkään aukea, Olli Huttusen elämänlanka lyhenee olemattomiin.

ASETELMA:

Vaasalaisten tuska tuntuu ottelu ottelulta syvenevän. Joukkue luottaa jatkuvasti todella suoraviivaiseen hyökkäämiseen. Syöttömäärät ovat alhaiset, ja esimerkiksi joukkueen paras maalintekijä Juho Mäkelä antoi toukokuun otteluissa keskimäärin vaivaiset 19 syöttöä. Tämä aiheuttaa etäisyyksien kasvua joukkueen sisällä, ja puolustuslinja joutuu pallonmenetysten jälkeen puolustamaan liian isoja alueita. Erikoistilannepelaaminen on toinen murheenkryyni molemmissa päissä. Vastustajat rankaisivat niistä peräti kahdeksan kertaa viime kuun aikana. Toisaalta toisessa päässä VPS rakentaa lähes jokaisesta sivurajaheitosta ja vapaapotkusta erikoistilanteen, mutta teki niistä toukokuussa vain kaksi maalia.

FC Inter ei ole voittanut kolmeen peliin, mutta peli on silti ollut kohtalaisen hyvin uomissaan. Joukkue kykenee hyökkäämään vaarallisesti niin pallonriistojen jälkeen kuin hitaasti linja kerrallaan edetenkin. Eritoten kärkimies Guy Gnabouyou on ollut erittäin tehokas. Inter puolustaminen ja kenttätasapaino oli edellisessä ottelussa kunnossa, ja siitä joukkueen täytyy pitää kiinni myös Vaasassa.

Jos Inter liikuttaa palloa kuten se parhaimmillaan pystyy, tippuu VPS toisella jaksolla armotta kyydistä, ja pisteet matkaavat Turkuun.

POISSAOLIJAT:

VPS:ltä sivussa Jerry Voutilainen (nilkka), Steven Morrissey (polvi), Mikko Viitikko (pelikielto) ja Karl-Filip Eriksson. FC Interiltä puuttuvat Jukka Lehtovaara (reisi), Vahid Hambo (takareisi), Diogo Da Costa, Oskari Qvick (polvi), Petros Kanakoudis (pelikielto) ja Kalle Kauppi (polvi).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Soiri, Abdulahi, Bantanga, Hertsi – Seabrook, Mäkelä.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Nyman, Matoukou, Hämäläinen, Belica – Aho, Onovo – Ojala, Njoku, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI:

”Itseluottamus pitää saada kohdilleen. Olemme pelanneet hyvin, mutta hävinneet seitsemän peliä yhdellä maalilla. Peleissä on hyviä osia ja pätkiä, mutta nyt tarvitaan ehjät 90 minuuttia.” Olli Huttunen, VPS.SEURAA HÄNTÄ:

VPS teki toukokuussa seitsemän maalia, joista neljä viimeisteli Juho Mäkelä. Suoraviivainen rynnijä ei hurmaa teknis-taktisella osaamisellaan, mutta on vaasalaisille silti tällä hetkellä elintärkeä pelaaja.

TÄTÄ ENNEN:

Kaudella 2014 molemmat joukkueet voittivat kertaalleen kotonaan ja toisessa Turussa pelatussa ottelussa pisteet tasattiin. Kaudella 2013 molemmat voittivat niin ikään kerran ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA:

Keskiviikko 3.6. klo 18.30. Hietalahti, Vaasa.

Otteluennakko: RoPS-FC KTP – jatkuuko rovaniemeläisten vahva vire?

RoPS otti edellisestä ottelustaan pisteet tuomarin antamalla lisäajalla. KTP puolestaan kolisutteli tolppia FC Lahtea vastaan.

ASETELMA:

RoPS:n käskyttäjä Juha Malinen palkittiin tiistaina Kuukauden valmentajan tittelillä. Viisi voittoa ja yksi tappio kuukaudessa on sen verran kova tilasto, että kiistelyn sijaa titteli ei jättänyt. Erityisen makeaksi toukokuun Maliselle tekee hankala alkukausi, jolloin rovaniemeläisryhmän taival näytti kaikkea muuta kuin valoisalta.

Merkittävän osan hyviin tuloksiin on Kuukauden joukkueeseenkin nostetun Moshtagh Yaghoubin löytynyt pelivire ja -huumori.

KTP on napsinut 11 ottelusta kymmenen pistettä. Se ei ole loistava, muttei myöskään heikko alku sarjanousijalle. Viimeksi kotkalaiset pelasivat maalittoman tasapelin lahtelaisten kanssa, vaikka molemmat joukkueet kolisuttelivat tolppia yhteensä peräti neljä kertaa.

POISSAOLIJAT:

RoPS:lta sivussa Tomer Chencinski (olkapää) ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi). KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi, Josh Mulvany, Sasha Anttilainen, Marcus Heimonen, Nosh A Lody ja Joel Mero. Shane McFaulin pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

RoPS (4-2-3-1): Ricardo - Saxman, Obilor, Jammeh, Okkonen - Hradecky, Yaghoubi - Saksela, Mäkitalo, Pirinen - Kokko.

FC KTP (4-2-3-1): Pyhäranta – Aspegren, Van Gelderen, Salonen, Ositashvili – Oksanen, Minkenen – Äijälä, Gruborovics, Järviniemi – Lehtonen.

KOMMENTTI:

”Pitkä reissu ei vaikuta, sillä menemme Rovaniemelle lentäen. RoPS on varsinkin kotonaan aggressiivinen vastus, eikä anna mitään ilmaiseksi. En ole yllättynyt, että he ovat onnistuneet tänä keväänä. RoPS pelaa yksinkertaisesti ja se tuottaa tulosta. Uskon, että olemme nyt saaneet levättyä ja sitä kautta peli paranee koko ajan.” Valeri Minkenen, KTP.

SEURAA HÄNTÄ:


Kotkalaisten Ilari Äijälä on voittanut puolet liigassa tällä kaudella käymistään kaksinkamppailutilanteista ja antanut joukkueestaan eniten murtavia syöttöjä. Täksi kaudeksi kotkalaisten riveihin liittynyt ja heti kapteenistoon valitu ”Iltsu” teki toukokuussa tehot 2+1.

TÄTÄ ENNEN:

Joukkueet kohtasivat talvella kahdesti liigacupissa. RoPS oli Oulussa 2-0-lukemin parempi ja Kotkassa pisteet jaettiin 2-2-tuloksella. Edelliset Veikkausliigakamppailut ovat vuodelta 2000.

AIKA JA PAIKKA:

Keskiviikko 3.6. klo 18.30. Keskuskenttä, Rovaniemi.

Otteluennakko: IFK Mariehamn–SJK – kärkikamppailu saarella

SJK on sarjassa toisena ja IFK Mariehamn kolmantena ennen keskiviikon kierrosta.

ASETELMA:

IFK Mariehamn on hävinnyt liigassa kotikentällään edellisen kerran heinäkuussa 2014. Saarelaiset ovat avanneet kautensa muutenkin hyvin. Kolmas sija ja vasta yksi tappio kymmenestä kamppailusta on kelpo saldo, vaikka Pekka Lyyski on saanut parsia muutaman kerran loukkaantumisten harventamia rivejään kasaan huolella.

SJK kärsi viime viikon kärkikamppailussa 1-2-tappion HJK:lle. Akseli Pelvas vei seinäjokelaiset johtoon, mutta Klubi kiri tasoihin ja lopussa ohi. Joukkueen saldo on tällä hetkellä kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Seinäjokelaisten näkyvin hahmo alkukauden tilastoissa on keskikentän keskellä urakoiva Mehmet Hetemaj. ”Mehu” on kerännyt eniten onnistumisia puolustuspään kaksinkamppailuissa, pääpalloissa, taklauksissa ja riistoissa. Hän on myös antanut Henri Aallon jälkeen toiseksi eniten perille menneitä syöttöjä.

SJK yöpyy ensin Turussa ja matkaa keskiviikkoaamuna Ahvenanmaalle. Luvassa on siis varmasti kahden energisen joukkueen kamppailu.

POISSAOLOT:

IFK Mariehamnilta sivussa ovat Aleksei Kangaskolkka (polvi), Petteri Forsell (polvi) ja Albin Granlund. SJK:lta on varmuudella sivussa vain Marco Matrone.

OLETETUT KOKOONPANOT:

IFK Mariehamn (4-4-1-1): Virtanen - Friberg da Cruz, Kojola, Lyyski, Mantilla - Ekhalie, Tammilehto, Dafaa, Span - Assis - Orgill.

SJK (4-2-3-1): Aksalu - Aalto, Zavic, Gogoua, Tahvanainen - Hetemaj, Brown - Dorman, Vasara, Pelvas - Lehtinen.

KOMMENTTI:

”IFK ottaa pisteitä pääosin juuri täältä kotikentältään. Kentän pieni koko vaikuttaa tietysti, mutta heillä on myös hyvät kotikannattajat. IFK:n pelitapa on aggressiivinen. En sanoisi, että joukkue on muuttanut pelitapaansa niin suuresti siitä, kun pelasin täällä (kausi 2011). HJK-tappio oli meille harmillinen kun teimme maalinkin. Pelasimme hyvin, kunhan pääsimme alun jännityksestä.” Toni Lehtinen, SJK.

SEURAA HÄNTÄ:


SJK:n Mihkel Aksalu valittiin juuri Veikkausliigan Toukokuun pelaajaksi. Viron maajoukkuevahti piti kuukauden seitsemästä ottelusta veräjänsä puhtaana peräti viisi kertaa. Nollapelejä hänelle on tällä kaudella kertynyt yhteensä jo seitsemän.

TÄTÄ ENNEN:

Joukkueet pelasivat viime kaudella saarella 2-2-tuloksen. Seinäjoella SJK voitti kahdesti.

AIKA JA PAIKKA:

Keskiviikko 3.6. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Manchester heräsi suruun – 5 asiaa, jotka lasten ja nuorten henkiä vaatineesta iskusta tiedetään nyt

  2. 2

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  3. 3

   Joen kojelautakamera tallensi räjähdyksen – mies odotti autossa rakkaitaan keikalta

  4. 4

   Tästä kuvasta tuli hetkessä Manchesterin tragedian symboli

  5. 5

   Onko Pekka Rinne maailman paras jääkiekkoilija juuri nyt? Pasi Nurmisella on asiaan perusteltu mielipide

  6. 6

   Poliisi sai valvontakameran tallenteen 35-vuotiaana kuolleen urheilutähden turmasta – rikkoiko itse liikennesääntöjä?

  7. 7

   Kommentti: Tähän honteloon hujoppiin ei uskottu Oulun kiihkeässä illassa 2004 – Pekka Rinteen epäilijät olivat väärässä

  8. 8

   Suomen tunnetuin manchesterilainen Paul Oxley odottaa yhä viestiä, ovatko hänen perheensä ja ystävänsä turvassa

  9. 9

   Satumainen jalokivi: Oligarkin seksikäs mallivaimo ylpeili sensaatiomaisella lahjallaan – ”Mieheni ei ole saita”

  10. 10

   Ariana Granden konsertissa tapahtui karmea isku – tällainen nuorten tyttöjen megaidoli on

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  2. 2

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  3. 3

   Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

  4. 4

   Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

  5. 5

   Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

  6. 6

   Äiti lähti kauppaan ja ”unohti” kolme lastaan tunniksi kampaajalle – kampaaja tyrmää: ”Emme ole lapsiparkki”

  7. 7

   Tästä kuvasta tuli hetkessä Manchesterin tragedian symboli

  8. 8

   Sinkkuelämää-seksipommi Kim Cattrall, 60, katosi julkisuudesta – taustalla karmea työtilanne

  9. 9

   Video Israelista ihmetyttää: Kieltäytyikö Melania Trump pitämästä miestään kädestä valtiovierailulla?

  10. 10

   Maailmanmestari Nicky Hayden, 35, on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

  2. 2

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

  6. 6

   Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

  7. 7

   Yksinäinen 12-vuotias tyttö etsi ystävää Facebookista – ensitapaamisesta tuli kauhukokemus

  8. 8

   Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

  9. 9

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  10. 10

   Juontaja Katja Ståhl avautui yllättäen sairaudestaan – ”Kohtalotovereita Suomi pullollaan”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Manchester heräsi suruun – 5 asiaa, jotka lasten ja nuorten henkiä vaatineesta iskusta tiedetään nyt

  2. 2

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  3. 3

   Joen kojelautakamera tallensi räjähdyksen – mies odotti autossa rakkaitaan keikalta

  4. 4

   Tästä kuvasta tuli hetkessä Manchesterin tragedian symboli

  5. 5

   Onko Pekka Rinne maailman paras jääkiekkoilija juuri nyt? Pasi Nurmisella on asiaan perusteltu mielipide

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  2. 2

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  3. 3

   Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

  4. 4

   Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

  5. 5

   Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

  2. 2

   IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 22 kuollut – uhrien joukossa lapsia

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

  6. Näytä lisää