Jarkko, Jere, Jarno

Veikkausliiga

Valikko

Torstaina kolmen ottelun Veikkausliigakierros – lue ennakot täältä!

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kotimaan pääsarjassa pelataan torstaina kolme ottelua.

Otteluennakko: HJK-FC Inter – Klubi isännöi loukkaantumissumasta kärsivää turkulaisryhmää

Sarjan kärkipään joukkueet kohtaavat torstaina Helsingissä.

ASETELMA: Edellisessä ottelussaan 2-2-tasapeliin surkean alkukauden pelanneen VPS:n vieraana jäänyt HJK on esiintynyt kauden ensimmäisissä yhdeksässä ottelussa vaihtelevasti. Se on voittanut kamppailuista viisi ja hävinnyt vain kerran, mutta siitä huolimatta helsinkiläisiltä ei ole vielä nähty odotetunlaista dominointia pelikentällä.

Klubin urakka ei ainakaan helpotu viime ottelusta, kun vastaan asettuu hyvää alkukautta pelaava FC Inter. Turkulaiset ovat voittaneet kahdeksasta kamppailustaan neljä ja hävinneet Klubin tavoin vain kerran. Inter on tehnyt sarjassa 17 maalia, eli eniten kaikista joukkueista.

Kun Interin talvi – ja alkukauden hyökkääjäkomeetta Vahid Hambo loukkaantui vajaat kaksi viikkoa sitten, moni pelkäsi, ettei joukkueesta löydy ratkaisijoita. Joukkue takoi kuitenkin heti seuraavassa ottelussa neljä maalia KTP:n verkkoon. Seuraavassa pelissä onnistumista saatiin odottaa aina 87. peliminuutille asti, kunnes Joni Aho tasasi 1–1-lukemat pilkulta KuPS:aa vastaan.

Kaksikko Hambo–Mika Ojala on ollut isossa roolissa Interin hyökkäyspäässä. Hambo on varmuudella pois torstain ottelusta, mutta sen sijaan Ojala on pelikunnossa. Klubi on keskittynyt erikoistilanteiden puolustamiseen, mutta Inter on tällä kaudella osoittanut niissä vaarallisuutensa. Erikoistilanteet ovat nimenomaan Ojalan heiniä, ja niistä joukkue on onnistunut rankaisemaan vastustajaansa kuluvalla kaudella.

Inter lähtee otteluun altavastaajana - varsinkin, kun sen avauskokoonpanon pelaajista on sivussa noin puolet.

POISSAOLIJAT: HJK:lta sivussa Nikolai Alho (reisi), Gideon Baah (reisi), Formose Mendy (reisi) ja Ousman Jallow (reisi). Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Kalle Kauppi (polvi), Vahid Hambo (takareisi), Eric Matoukou (jalkavamma), Diogo da Costa, Kaan Kairinen (huilivuoro) ja Ari Nyman (pelikielto).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HJK (4-2-3-1): Örlund – Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi – Schüller, Lod – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

FC Inter (4-4-2): Bahne – Kanakoudis, Hämäläinen, Belica, Aho – Onovo, Qvick – Duah, Njoku, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI: ”Tietty lähdetään voittoa hakemaan, varsinkin kun vastassa on HJK. Pyrimme aina kaatamaan mestarisuosikin. Olemme tehneet paljon maaleja ja itseluottamus on noussut koko joukkueella tässä kauden mittaan aika paljon. Jatketaan samalla tavalla.” Kaan Kairinen, FC Inter.

SEURAA HÄNTÄ: Ranskalaispelaaja Guy Gnabouyou on ollut positiivinen yllättäjä alkukaudella. Kuudessa pelaamassaan ottelussa hän on iskenyt neljä liigamaalia. Edellisen kerran Interiä kaudella 2013 edustanut Gnabouyou palasi täksi kaudeksi Turkuun käytyään pelaamassa ensin Kreikan ja sitten Puolan pääsarjoissa. Kokemus näyttää kasvattaneen 25-vuotiasta hyökkääjää pelaajana oikeaan suuntaan.

TÄTÄ ENNEN: HJK on voittanut neljä sen viidestä edellisestä kotiottelusta FC Interiä vastaan. Kaudella 2013 Klubi nöyryytti turkulaisia lukemin 6-0.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Otteluennakko: FC KTP-HIFK – Logiikka vastaan vauhti


FC KTP uskoo vastustajan liikuttamiseen ja pallonhallintaan, HIFK puolestaan suunnanmuutospelaamiseen ja jatkuvaan eteenpäin menoon.

ASETELMA: KTP:n Sami Ristilä on ottanut valmentajana isoja askeleita eteenpäin. Joukkue yrittää pelata järkevää ja loogista jalkapalloa, jossa tapahtuu toisteisia asioita pelin jokaisessa vaiheessa. Alkukaudesta KTP:n peli on tästä huolimatta ajoittain mennyt roiskimiseksi. Sen johdosta kontrolli on kadonnut, linjojen etäisyydet kasvaneet liian suuriksi ja vastustajat ovat rankaisseet. Pyrkimykset ovat kuitenkin ehdottomasti oikeansuuntaiset, ja kotikentän uusi keinonurmialusta tukee pelitapaa erinomaisesti.

HIFK jätti Jaroa vastaan erittäin sekavan kuvan itsestään, vaikka nappasikin kolme pistettä. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli todella vaatimatonta. Kun topparit saivat pallon, kukaan ei tiennyt mitä pitäisi tehdä. Keskikentän keskellä ei tapahtunut rotaatiota, ja laiturit sekä hyökkääjät seisoivat viimeisessä linjassa. Topparin ainoat vaihtoehdot prässin alla olivat pitkä pallo samaan sektoriin tai palautus maalivahdille, joka potkaisi yhdellä kosketuksella pitkän taistelupallon. HIFK:n on pakko organisoida pelaamisensa jatkossa paremmin. Jos sen ainoa toimintamalli on nopea puskeminen samaa sektoria eteenpäin, kesästä ja syksystä tulee vielä pitkä. Valmennustiimille tuli myös yllätyksenä Jaron korkea, maalivahtiin asti ulottunut prässi. On pakko kysyä, miten se on mahdollista?

Tiedossa on tasainen ottelu, mutta KTP on kotikentällään lievä ennakkosuosikki paremmin organisoidun pelitapansa ansiosta.

POISSAOLIJAT: KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi, Shane McFaul, Aleksi Tarvonen (mykoplasma) ja Felipe Aspegren (pelikielto). Sasha Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen, Esa Terävä, Ville Taulo ja Tommi Vesala. Nnaemeka Anyamelen pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC KTP (4-4-1-1): Pyhäranta – Ositashvili, Van Gelderen, A Lody, Äijälä – Oksanen, Minkenen, Heimonen, Järviniemi – Gruborovics – Lehtonen.

HIFK (4-4-2): Eriksson – Hänninen, Aho, Kuusijärvi, Jurvainen – Korhonen, Lassas, Halme, Rahimi – Salmikivi, Sihvola.

KOMMENTTI: ”Meidän täytyy pitää kiinni SJK-pelin organisoidusta puolustuspelistä. Aiemmissa otteluissa linjojemme väleissä oli aivan liikaa tilaa.” Jere Pyhäranta, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: 20-vuotias Youness Rahimi on nopealiikkeinen ja varsinkin pienellä alueella erittäin sähäkkä pelaaja. Hän tulee jatkuvasti erittäin hyvin laidalta sisään kymppialueelle. Sen jälkeiset ratkaisut, murtosyötöt ja laukaukset, ovat sen sijaan toistaiseksi olleet suorastaan heikkoja.

TÄTÄ ENNEN: Molemmat joukkueet pelasivat kaudella 2014 Ykkösessä ja kohtasivat kolme kertaa. KTP voitti molemmat kotiottelunsa maalein 2-0 ja 3-0, HIFK omansa 4-1.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

Otteluennakko: VPS-FF Jaro – Pohjanmaan liigan ottelu numero kolme


VPS sai viimein pistetilinsä auki sunnuntaina. Nyt sillä on mahdollisuus kuroa muita häntäpään ryhmiä kiinni.

ASETELMA: VPS puristi itselleen avauspisteen Suomen mestarilta HJK:lta aktiivisella prässillä, kaksinkamppailuvoimalla ja heittämällä kaikki sivurajat ja vapaapotkut vastustajan rangaistusalueelle. Se luottanee samaan yksinkertaiseen reseptiin Jaroakin vastaan. Prässi tuottaa Jaron pelitavasta johtuen joitakin riistoja hyvillä alueilla.

Jaro tulee pelaamaan samalla tavalla kuin aina ennenkin heikkokuntoisesta Hietalahden kentästä huolimatta. Alexei Eremenkon joukkue tekee kentän isoksi ja pyrkii etenemään lyhyin syötöin ylivoimia muodostaen. Tästä tulee pitää kiinni läpi ottelun Vaasassa. Edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan asia toimi varsinkin ensimmäisellä jaksolla pelinavausvaiheessa suorastaan erinomaisesti, ja helsinkiläiset joutuivat juoksemaan pallon perässä kuin pässit narussa. Saatuaan pallon keskikentälle pietarsaarelaiset heittelivät jostain syystä liian usein osoitteettomia diagonaalipalloja ja käytännössä antoivat pallon pois. Toisella jaksolla se loppui, ja Jaro hallitsi peliä totaalisesti 2–2-tasoitukseensa asti. Sen jälkeen potkiskelu alkoi uudelleen, tällä kertaa suoraan puolustuksesta samaan sektoriin. Seurauksena oli HIFK:n 3-2-voittomaali.

Jaron täytyy huolehtia ottelussa myös kenttätasapainostaan, muuten VPS:n suorassa juoksussa nopeat kärjet juoksevat Jaron pallonmenetysten jälkeen liian usein läpi. Jos joukkue onnistuu tässä, se on vahvoilla. Jos ei, VPS vie voiton.

POISSAOLIJAT: VPS:ltä sivussa Jerry Voutilainen, Steven Morrissey ja Karl-Filip Eriksson. Tony Björkin (pohje), Admir Catovicin (pohje) ja Charles Bantangan (lähentäjä) pelaaminen on epävarmaa. Jarolta David Carlssonin, Reginaldon ja Denisin pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Ayisi – Soiri, Kula, Abdulahi, Tamminen – Seabrook, Mäkelä.

Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Brunell, Sara – Paintsil, Kadio – Opiyo, Rivera, Moore – Dixon.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää ehdottomasti säilyttää HJK-pelin aktiivinen prässi. Kenttätasapainon ja erityisesti puolustuslinjan edessä olevan alueen puolustamista pitää puolestaan parantaa.” Ville Koskimaa, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: VPS:n keskikenttä. Vaasalaisten keskikentän keskustan pelaaminen on alkukaudesta ollut erittäin heikosti organisoitua. Jos Jaron prässi halutaan kontrolloidusti purkaa, pitää keskimmäisten pelaajien liikkumiseen saada selkeä logiikka ja toisteisuus.

TÄTÄ ENNEN: Talvella liigacupin alkulohkossa VPS voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset maalein 1–0 ja 2–1. Viime kaudella Veikkausliigassa molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA: Torstai 21.5. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Video: nyt tulee kunnon tulipunainen hellemassa kohti Suomea – kunnes se törmää ”helteidentorjunta­bunkkeriin”

  2. 2

   Junioreiden turnaus sai traagisen lopun – 12-vuotias jalkapallolupaus kuoli torjuessaan rangaistuslaukausta

  3. 3

   Livelähetys Prisman kassahihnasta nousi megahitiksi – erityisesti eräs ostohetki synnytti villejäkin teorioita

  4. 4

   Nainen kuoli kerrostaloasunnossa syttyneessä palossa Helsingissä

  5. 5

   Sote repii taas hallitusta – Vanhaselta suorat sanat ministerille: ”Käsittämätön ehdotus”

  6. 6

   Onko sinullakin viinanaama? Vertaa tätä kuvaa peilikuvaasi

  7. 7

   Texasilaisäidille syyte lasten kuolemista: Lukitsi 2-vuotiaan ja 1,5-vuotiaan piinaavan kuumaan autoon ”opetukseksi”

  8. 8

   Suomalaisnainen juoksi maratonin Pohjois-Koreassa – rajalla paljastuivat Auran, 26, ottamat kielletyt kuvat: ”Sellaisia ei saanut näkyä”

  9. 9

   Tunnistaisitko Eminemiä uudesta kuvasta? Edusti täysin erinäköisenä kuin aiemmin – fanit haltioituivat

  10. 10

   Gmailiin iso muutos: ”Teemme asiasta päivänselvän”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uskomaton F1-kisa! Kaoottinen Azerbaidzhanin GP huipentui maalisuoralla – IS seurasi

  2. 2

   Onko sinullakin viinanaama? Vertaa tätä kuvaa peilikuvaasi

  3. 3

   Uskomaton video leviää: mallikaunottaren alaston base-hyppy kuohuttaa – edes opettaja ei ole uskoa silmiään

  4. 4

   Kahden lapsen äiti Henna Peltonen voitti bikini fitnessin EM-kultaa – julkkiskaunotar piukassa kisakunnossa

  5. 5

   Livelähetys Prisman kassahihnasta nousi megahitiksi – erityisesti eräs ostohetki synnytti villejäkin teorioita

  6. 6

   Lauri Markkasen pelinumero suututti NBA-seuran fanit – ”Kaikki Chicagossa tulevat vihaamaan sinua ennen kuin astut kentälle”

  7. 7

   Suomalaisnainen juoksi maratonin Pohjois-Koreassa – rajalla paljastuivat Auran, 26, ottamat kielletyt kuvat: ”Sellaisia ei saanut näkyä”

  8. 8

   Räikkönen raivostui Bottakselle: ”Ei v***u voi taas olla sama jätkä!”

  9. 9

   Missin kasvot tuhoutuivat happoiskussa – kovia kokenut kaunotar löysi rakkauden: ”Hänelle olen maailman kaunein nainen”

  10. 10

   Ujon maalaistytön äärimmäinen muodonmuutos ihmisbarbieksi – Victorian, 33, ulkonäkö jakaa mielipiteitä: ”Miehet palvovat minua”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  2. 2

   Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu

  3. 3

   Yksi tehtävä juhannusaatolta herätti kysymyksiä Hämeen poliisissa: ”Mitä ihmettä ihmisten mielessä liikkuu”

  4. 4

   Kasperi Kapanen toi kanadalaisrakkaansa Suomeen – 18-vuotias Annika käänsi katseita Kuopion rannoilla pepun paljastavissa bikineissä

  5. 5

   Martina Aitolehden kipujen syy selvisi: Lääkäriltä tyly tuomio – ”Kyyneleethän siinä pääsi”

  6. 6

   Suomalaisseurueen kotimatka Kroatiasta tyssäsi, kun kännykkään kilahti viesti – ”Loput 120 seisoivat kentällä tumput suorina ja ihmettelivät”

  7. 7

   Pirullisen vaikea tarkkuustesti testaa hoksottimesi

  8. 8

   Entinen miljonääri luopui kaikesta ja muutti hökkeliin autiolle saarelle – 20 vuotta eikä ole katunut päivääkään

  9. 9

   Kotihälytyskeikalla odotti näky, joka riipaisi jopa vanhan sosiaalityöntekijän sydäntä – viranomaiset vetoavat juhannusjuhlijoihin

  10. 10

   Kris Jennerin paljastavasta salikuvasta löytyi nolo moka: kuvanmuokkaus meni pahasti pieleen – jopa fanit kritisoivat: ”Surullista!”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Video: nyt tulee kunnon tulipunainen hellemassa kohti Suomea – kunnes se törmää ”helteidentorjunta­bunkkeriin”

  2. 2

   Junioreiden turnaus sai traagisen lopun – 12-vuotias jalkapallolupaus kuoli torjuessaan rangaistuslaukausta

  3. 3

   Livelähetys Prisman kassahihnasta nousi megahitiksi – erityisesti eräs ostohetki synnytti villejäkin teorioita

  4. 4

   Nainen kuoli kerrostaloasunnossa syttyneessä palossa Helsingissä

  5. 5

   Sote repii taas hallitusta – Vanhaselta suorat sanat ministerille: ”Käsittämätön ehdotus”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Uskomaton F1-kisa! Kaoottinen Azerbaidzhanin GP huipentui maalisuoralla – IS seurasi

  2. 2

   Onko sinullakin viinanaama? Vertaa tätä kuvaa peilikuvaasi

  3. 3

   Uskomaton video leviää: mallikaunottaren alaston base-hyppy kuohuttaa – edes opettaja ei ole uskoa silmiään

  4. 4

   Kahden lapsen äiti Henna Peltonen voitti bikini fitnessin EM-kultaa – julkkiskaunotar piukassa kisakunnossa

  5. 5

   Livelähetys Prisman kassahihnasta nousi megahitiksi – erityisesti eräs ostohetki synnytti villejäkin teorioita

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  2. 2

   Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu

  3. 3

   Yksi tehtävä juhannusaatolta herätti kysymyksiä Hämeen poliisissa: ”Mitä ihmettä ihmisten mielessä liikkuu”

  4. 4

   Kasperi Kapanen toi kanadalaisrakkaansa Suomeen – 18-vuotias Annika käänsi katseita Kuopion rannoilla pepun paljastavissa bikineissä

  5. 5

   Martina Aitolehden kipujen syy selvisi: Lääkäriltä tyly tuomio – ”Kyyneleethän siinä pääsi”

  6. Näytä lisää