Lyydia, Lyyli

Urheilu

Valikko

Teemu Selänne voitti Stanley Cupin

NHL:n viides finaali päättyi Anaheimin 6-2-voittoon. Teemu Selänne on nyt Stanley Cup -voittaja.

3. erä:

Peli päättyy, nyt käynnistyvät juhlat! Honda Center räjähtää lähes liitoksistaan. Pelaajat juhlivat jäällä, halailevat ja huutavat. Edessä on kättely vastustajan kanssa ja sitten nousee kanisteri!

2 viimeistä minuuttia:
Pelaillaan, pelaillaan, ja odotetaan summeria. Selänne halailee Andy McDonaldia vaihtioaitiossa, katselee pelikelloa ja huokailee syvään.

17 minuuttia:
Corey Perry lataa kiekon maaliin tasan 17 minuutin pelin jälkeen. Numerot ovat 6-2, Ottawan tappio on lähes häpeällinen. Ei taistelua, ei uskoa, ei mitään sellaista, mitä Kanadan pääkaupungin joukkueelta sopii odottaa.

Pelaajien ei kannata avata aamulla televisiota tai lukea lehtiä, sillä ruoska viuhuu kanadalaismediassa todella raskaasti.

16 minuuttia:
Selänne tuulettaa jo jäällä itsekseen vaimeasti, lähes kaikkien huomaamatta. Kamerat seuraavat suomalaista tiiviisti pelikatkon aikana.

14 minuuttia:
Anaheim pääsee ylivoimalle. Rangaistusaitiossa Anton Voltshenkov. Anaheim pelaa omaa peruspeliään, pyörittää ja jauhaa ylivoimaa. Tämä matsi on pelattu, Ottawasta ei lähde irti minkäänlaista kunnon taistelua.

12 minuuttia:
Meteli Honda Centerissä nousee. Kotijoukkue on matkalla kohti mestaruutta.

Pelillisesti tilanne on juuri niin staattinen, että kerrottavaa ei juuri ole.

10 minuuttia:
Peli on rauhoittunut. Anaheim odottaa mestaruusjuhlia, Ottawalta on usko jo täysin loppunut.

8 minuuttia:
Antoine Vermette pääsee alivoimalla läpi. Todd Marchant luistelee perään ja joutuu koukkimaan. Rangaistuslaukaus Ottawalle.

Vermette epäonnistuu, Giguere torjuu. Siihen valuivat Senatorsin viimeisetkin mahdollisuudet.

7 minuuttia:
Aloitus oikealla Senatorsin puolustusalueella, Selänne häviää aloituksen, mutta kiekko säilyy Anaheimilla.

Dustin Penner pääsee laukomaan hyvästä paikasta, mutta kiekko nousee korkeuksiinsa Senators-pelaajan mailasta.

6 minuuttia:
Kolme maalia on liikaa, se näkyy Ottawan pelissä. Usko alkaa loppua, ei voi mitään. Anaheim jauhaa omaa vahvaa taklauspeliään, pelaa viisaasti ja tunnollisesti omaa peliään sovitun kaavan mukaisesti.

Ottawa joutuu alivoimalle.

5 minuuttia:
Ja nyt ratkeaa tämä ottelu! Scott Niedermayer laukoo viivalta, ja maajussi Travis Moen ohjaa kiekon Ray Emeryn selän taakse.

Nyt Stanley Cupia jo kiillotetaan Honda Centerin takahuoneessa.

4 minuuttia:
Ryan Getzlaf pääsi laukomaan hyvästä paikasta Dustin Pennerin rouhittua kiekon päädystä vahvan karvauksen päätteeksi.

Selänne saa lähes riistettyä kiekon siniviivalla, mutta peliväline karkaa eikä Selänne pääse laukomaan.

3 minuuttia:
Taistelua käydään kulmissa ja keskialueella, vaaralliset paikat ovat puuttuneet kolmannen erän alusta.

2 minuuttia:
Erä on alkanut rikkonaisesti, ja sehän Anaheimille sopii.

1. minuutti:
Käynnistyykö nyt jääkiekkokauden viimeinen erä? Siltä näyttää vahvasti, sillä Anaheim on kiinni voitossa. 20 minuuttia on pitkä aika, mutta Ottawan on revittävä jostain uskoa ihmeisiin, sillä kahden maalin tekeminen Jean-Sebastien Gigueren selän taakse viimeisessä erässä kuulostaa urakalta, johon Senatorsista ei irtoa puhtia masentavan toisen erän jälkeen.

2. erä:

Erä päättyy Anaheimin johtaessa 4-2.

Olipahan erikoinen 20-minuuttinen. Ottawa tuli peliin mukaan, meinasi pudota kyydistä oman pään kammottavan sekoilun jälkeen, pääsi kuitenkin jälleen mukaan Alfredssonin alivoimamaalilla, ja sitten Anaheim iski jälleen.

Mitä tahansa voi tietenkin käydä, mutta vain yksi erä on jäljellä ja Ottawan selkäranka on katkeamispisteessä.

- Pitkä matka on vielä edessä. Nyt pitää vain keskittyä ja pelata niin kuin on etukäteen sovittu, Scott Niedermayer sanoi erätaukohaastattelussa.

18 minuuttia:
Anaheim tekee maalin. Francois Beaucheminin tykki puhuu siniviivalta, ja kieikkoa uppoaa tolpan kautta maaliin. Syöttäjäksi Andy McDonald. Peli on 4-2.

17 minuuttia:
Nyt on Ottawa todella ahtaalla, varsinkin henkisesti. Tuollainen maali syö joukkuetta rotan lailla, ja peliaikaa on enää reilun erän verran jäljellä.

Anaheim pääsee ylivoimalle vielä erän loppuun.

Ja sitten tulee jälleen Daniel Alfredsson! Ryan Getzlaf pelaa huolimattomasti siniviivalla, ja Alfredsson pääsee nousemaan. Hän rynnii väkisin maalille ja nostaa kiekon verkkoon. 3-2, Ottawa on taas mukana pelissä!

Alfredssonille jo 14 maali pudotuspeleissä.

16 minuuttia:
Nyt sekoilee Senatorsin Chris Phillips maalin takana! Hän ja hukkaa kiekon maalivahti Emeryn luistimeen, ja palatessaan maalin eteen Emery imuroi kiekon mukanaan. Käsittämätön virhe Phillipsiltä. Peli on 3-1.

Maali merkataan Travis Moenille.

15 minuuttia:
Wade Redden laukoo viivalta tolppaan. Nyt on Ottawalla väkevä draivi päällä.

14 minuuttia:
Ottawa on alkanut voittaa kaksinkamppailuja ja hallitsee nyt peliä aivan yllättäen.

13 minuuttia:
Nyt Ottawa puskee vahvasti peliä kohti Anaheimin maalia. Vieraat saivat selkeästi lisää puhtia ja uskoa kavennuksesta.

11 minuuttia:
Ja sitten tulee Daniel Alfredsson ja iskee kiekon maaliin! Peter Schaefer jakaa keskelle, ja Alfredsson lataa ranteella kiekon maaliin pisteiden välistä, kiekko menee verkkoon aivan maalivahti Jean-Sebastien Gigueren pään vierestä. Peli on 2-1!

10 minuuttia:
Kummallakaan joukkueella ei ole ollut oikeastaan lainkaan maalipaikkoja viime minuuttien aikana. Peli pyörii keskialueella ja laidoissa - ja tämä sopii Anaheimille loistavasti.

7 minuuttia:
Anaheim pelaa todella viisasta jääkiekkoa. Pelinopeus on kohdallaan, mutta ryntäily nollissa. Täydellinen kontrolli kotijoukkueella. Ottawa häviää kaikki kaksinkamppailut.

6 minuuttia:
Påhlsson laukoo tolppaan ja pääsee heti perään ampumaan toisen kerran. Emery torjuu. Ote on siirtymässä yhä vahvemmin Ducksille.

5 minuuttia:
Järkälemäinen Dustin Penner raastaa Ottawan puolustukselta kiekon ja pääsee erinomaiseen tekopaikkaan, mutta Emery torjuu.

4 minuuttia:
Aloitus Ottawan puolustusalueelta. Anaheimilta ykkösketju jäälle. Selänne aloittaa, koska aloitus on oikealla puolella.

Kiekko keskialueelle, Anaheim rakentaa nyt peliään rauhassa.

Selänne pääsee syöttämään Rob Niedermayerille maalin eteen, mutta laukaus epäonnistuu.

3 minuuttia:
Oleg Saprykinillä loistava paikka ujuttaa kiekko lähes tyhjään Anaheim-maaliin takatolpalta, mutta jälleen Ducksin puolustaja saa mailansa väliin. Ottawa on aloittanut erän hyvin.

2 minuuttia:
Ottawan on hypättävä kuskin paikalle pelissä vaikka väkisin, muuten ei hyvö heilu. Anaheim pitää pelin hyvin laidoilla ja Senatorsin pelaajat poissa ykkösluokan tekopaikoilta.

1. minuutti:
Ottawan ylivoima päättyy tuloksettomana. Senators hallitsee yhä kiekkoa, mutta Anaheim kääntää peliä tehokkaasti heti paikan auetessa.

Erä on alkamassa synkissä merkeissä. Toimituksen yksinäinen nettipäivittäjä unohti kermatonkan kotiin - ja kahvia ei todellakaan voi juoda ilman kermaa. Kriisiä pukkaa, kello on 4.02.

Canal+:n kommentaattorina toimiva Ville Nieminen on mahdollisesti maan paras mies tv-analyytikoksi. Mies on kävelevä one-liner-tykki, näkee pelistä hämmästyttävän paljon yhdellä silmäyksellä ja osaa pukea oleelliset asiat sanoiksi.

Ja Ville, kai näiden vuolaiden ja täysin kyseenalaisten kehujen jälkeen pääsee Tampereen kupeeseen saunomaan?

1. erä:

Erä päättyy Anaheimin johtaessa 2-0. Maalintekijöinä Andy McDonald ylivoimalla ja Rob Niedermayer heti Anaheimin alivoiman jälkeen.

Peli on jäähyistä huolimatta ollut täysin Anaheimin hallinnassa. Ottawa ei pääse kuudenteen peliin näillä eväillä mitenkään, erätauolla on pakko löytää uusia vaihteita laatikosta.

Ottawa on sekaisin kuin Englannin junaliikenne yksityistämisen jälkeen.

19 minuuttia:
Ottawan peli on umpijäässä. Ratkaiseva finaali kyseessä, mutta tunne on ihan eri luokkaa kuin Anaheimilla. Vieraiden on pakko herätä!

Selänne ottaa kakkosen, Ducksin erän kolmannen jäähyn kiinnipitämisestä.

Kiekko liikkuu jälleen viivalla ja laidoissa, mutta sen parempaan Ottawa ei pysty. Ducksin alivoima on todella loistavassa kuosissa. Sama kaava koko ajan: kiekko liikkuu, laukaus viivalta, ja sitten Anaheim purkaa.

18 minuuttia:
Perry pääsee jäähyltä, ja heti sen jälkeen Rob Niedermayer ajaa vahvasti maalille ja nostaa kiekon maaliin! 2-0 Anaheimille! Ottawa on saanut todella vaikean alun otteluun

17 minuuttia:
Kotijoukkueen vahva alivoimapelaaminen jatkuu. On selvää, että ylivoimalla Ottawan on pakko onnistua, jos mielii pelin voittaa. Ottawa saa taas pakkopelin pyörimään, mutta peli pyörii laidoilla ja viivalla, kunnon paikkoja ei tahdo aueta. Lähelle maalia ei pääse kukaan.

16 minuuttia:
Anaheim painaa peliä tasaisesti kohti Ottawan päätyä. Väkivahva Dustin Penner kampeaa oikealta väkisin kohti Ryan Emeryn vartioimaa maalia, mutta kiekko karkaa viime hetkellä. Vihellyksen jälkeen Ottawan Wade Redden ja Anaheimin Corey Perry vaihtavat muutaman sanan kärkkäinä. Perry saa jäähyn, Anaheim alivoimalle.

15 minuuttia:
Ryan Getzlafilla jälleen hyvä tekopaikka, mutta hän ei pääse laukomaan harhautuksen jälkeen. Loistavan kauden pelannut Getzlaf, 22, on jälleen vahvasti pelissä sisällä.

13 minuuttia:
Selänne karvaa ahnaasti päädyssä, mutta Anton Voltshenkov vie kiekon.

12 minuuttia:
Ensimmäinen minuutti ei tuonut tulosta. Anaheim pelaa hyvää alivoimaa, kunnes Ottawa pääsee rauhoittamaan ja saa pakkopelin pyörimään. Andrei Meszarosilta tiukka kuti viivalta, mutta Ottawan pelaajat eivät pääse kakkoskiekkoon.

Anaheimille vaarallinen vastahyökkäys heti jäähyn päätyttyä, mutta Gezlaf ei onnistu sutimaan kiekkoa reppuun.

11 minuuttia:
Ottawalla on vahva jakso. Joukkue painaa peliä Anaheimin päätyyn yhä uudestaan, kunnes Scott Niedermayer purkaa kiekon pois puolustusalueelta. Anaheimille rangaistus, Samuel Påhlsson kakkosta istumaan. Toimiiko Ottawan äärivaarallinen ylivoima? Senatorsin ylivoimaosumien saldo finaaleissa 4/22, eli erikositilanteet ovat hiukan tökkineet.

10 minuuttia:
Ottawan Jason Spezzalla on aivan avonainen paikka maalin takatolpalla, mutta kiekko pyörii, ja Francois Beauchemin> saa mailansa väliin. Kammottava moka Spezzalta!

9 minuuttia:
Ottawan on päästävä nyt peliin mukaan, jotta aloite ei säilyisi kotijoukkueella. Tasaviisikoin pelataan. Kotiyleisö on pelissä vahvasti mukana - Senatorsin kapteeni Daniel Alfredsson saa aina kiekkoon koskiessaan valtavat buuaukset osakseen.

7 minuuttia:
Ja heti perään toinen ylivoima Ducksille. Pahin mahdollinen alku Senatorsille. Vieraat kuitenkin kestävät alivoiman.

5 minuuttia:
Anaheim aloittaa pelin vahvasti, kuten arvata saattaa. Kotijoukkue siirtyy ylivoimalla johtoon Andy McDonaldin maalilla. Syöttäjinä Ryan Getzlaf ja Chris Pronger.

Näitä luetaan!
 1. 1

  IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 19 kuollut ja noin 50 loukkaantunut – Ariana Granden konsertti päättyi tragediaan

 2. 2

  Manchesterin poliisi: Areenalla kuollut ainakin 19, loukkaantuneita noin 50

 3. 3

  Katsojat järkyttyivät: Domina kertoi hämmästyttäviä detaljeja työstään aamu-tv:ssä – härskejä palveluksia julkkiksille

 4. 4

  Ruotsin toiseksi suurin lentoasema evakuoitu – pommiryhmä kutsuttiin paikalle

 5. 5

  Video Israelista ihmetyttää: Kieltäytyikö Melania Trump pitämästä miestään kädestä valtiovierailulla?

 6. 6

  Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

 7. 7

  Sinkkuelämää-seksipommi Kim Cattrall, 60, katosi julkisuudesta – taustalla karmea työtilanne

 8. 8

  Linnanmäen kupeeseen on kohonnut telttaleiri – ”Puissa roikkui vaatteita ja siellä oli kauheasti jätesäkkejä”

 9. 9

  Missä on lauantaina kadonnut Tuomo? Poliisi julkaisi tuntomerkit

 10. 10

  Anni-kilpikonna karkasi vuosi sitten pihalta – löytyi maanantaina nauttimassa auringosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 2. 2

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 3. 3

  Cher, 71, löi gaalavieraat ällikällä – rinnat vapaina äärimmäisessä asuviritelmässä

 4. 4

  Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

 5. 5

  Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

 6. 6

  Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

 7. 7

  Bestmanin törkeä puhe Pippan häistä vuoti julkisuuteen – vieraat vaivaantuivat: Rinnasti morsiamen koiraan

 8. 8

  Kanadan pelaajan MM-finaalin tökerölle tempulle tyrmäys myös suomalaisasiantuntijoilta: ”Karmivaa”

 9. 9

  Maailmanmestari Nicky Hayden, 35, on kuollut

 10. 10

  Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

 2. 2

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 3. 3

  Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

 4. 4

  Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

 5. 5

  Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

 6. 6

  Yksinäinen 12-vuotias tyttö etsi ystävää Facebookista – ensitapaamisesta tuli kauhukokemus

 7. 7

  Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

 8. 8

  Juontaja Katja Ståhl avautui yllättäen sairaudestaan – ”Kohtalotovereita Suomi pullollaan”

 9. 9

  Tämä on suurin virhe, jonka voi tehdä lentokentän turvatarkastuksessa: ”Siihen ei kannata ryhtyä, edes leikillä”

 10. 10

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 1. 1

  IS seuraa hetki hetkeltä: Manchester Arenassa räjähti, ainakin 19 kuollut ja noin 50 loukkaantunut – Ariana Granden konsertti päättyi tragediaan

 2. 2

  Manchesterin poliisi: Areenalla kuollut ainakin 19, loukkaantuneita noin 50

 3. 3

  Katsojat järkyttyivät: Domina kertoi hämmästyttäviä detaljeja työstään aamu-tv:ssä – härskejä palveluksia julkkiksille

 4. 4

  Ruotsin toiseksi suurin lentoasema evakuoitu – pommiryhmä kutsuttiin paikalle

 5. 5

  Video Israelista ihmetyttää: Kieltäytyikö Melania Trump pitämästä miestään kädestä valtiovierailulla?

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 2. 2

  Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

 3. 3

  Cher, 71, löi gaalavieraat ällikällä – rinnat vapaina äärimmäisessä asuviritelmässä

 4. 4

  Käry kävi kirjoituksissa: kolmen oppilaan ylioppilastulokset hylättiin vilpin takia

 5. 5

  Kiekkotähti Kasperi Kapanen vahvisti suhdehuhut – intiimi yhteiskuva Annikan, 18, kanssa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Tamperelainen isä lähti aamutossut jalassa ulos ja koki hirvittävän lopun – ”Yhdenkään ihmisen omatunto ei voi kestää tällaista...”

 2. 2

  Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

 3. 3

  Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

 4. 4

  Elastisen 220 neliön merenrantatalosta repesi oikeusriita – kovia syytöksiä Lauri Ylösen firmalta

 5. 5

  Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

 6. Näytä lisää