MAINOS

MAINOS

Tekeekö yöheräily sinut hulluksi? Kokeile tätä!

Julkaistu:

ILMOITUS Katkonainen yöuni voi olla suurempi terveysriski kuin suomalaiset kansansairaudet.
Joka kolmas suomalainen kärsii yöheräilystä. Heräilyyn on monia syitä, mutta se heikentää aina unen laatua. Katkonaisen yöunen jälkeen herääminen voi olla hankalaa ja energia loppua kesken päivän. Heräily voi vaikuttaa heikentävästi muun muassa liikuntakykyyn, kuuloon, näköön ja puheeseen.

Yöheräilyllä on vaikutusta myös mielialaan; tutkimusten mukaan siitä kärsivillä mieliala laskee ja pahantuulisuus lisääntyy. Katkonaisen yöunen on huomattu vaikuttavan mielialan laskuun jopa enemmän kuin lyhyeksi mutta ehjäksi jäänyt uni.

Tutkimus on osoittanut yöheräilyn saattavan heikentää elämänlaatua keskimäärin jopa enemmän kuin monet suomalaisille tutut kansansairaudet, kuten sydän- ja verisuonitaudit.

Tasaa lämpötila peiton alla

Muun muassa palelu ja hikoilu aiheuttavat yöheräilyä. Ihmisen ruumiinlämpö laskee nukkuessa. Kun illalla nukkumaan mennessä on ihanaa kaivautua peiton lämpöön, voi sama peitto tuntua jo hetken kuluttua kuuman hiostavalta. Tällöin moni herää siirtämään peittoa – ja herää hetken kuluttua palellen vetääkseen peiton takaisin korviin. Pahimmassa tapauksessa kierre saattaa jatkua koko yön.

Lämpöä tasaavat peitot ja tyynyt ovat osoittautuneet hyväksi avuksi monelle levottomalle nukkujalle. ”Tarkoitus on säädellä yöllisiä lämpötilavaihteluita, joita ihmisen kehossa tapahtuu. Kun lämpötila pysyy sopivan tasaisena läpi yön, ei nukkujan tarvitse herätä siirtämään peittoa syrjään ja vetämään sitä taas takaisin päälle”, kertoo Unikulman asiantuntija Sauli Koivisto.

Lämpöä tasaavat tuotteet rauhoittavat yöunta. ”Teho perustuu mikroteknologiaan. Tuotteiden lämpöä säätelevissä kerroksissa on sata kertaa lumihiutaletta pienempiä mikrokapseleita, jotka keräävät ja luovuttavat lämpöenergiaa”, Koivisto selittää. Tuotteet siis keräävät talteen nukkujasta haihtuvaa lämpöenergiaa. Kun nukkujan lämpötila alkaa madaltua, luovuttavat tuotteet energiaa takaisin. Unikulman kehittämä SteadyBody-tuotesarja hyödyntää tätä teknologiaa.

Yöhikoilu ja sätkiminen kuriin

Tuotesarjaan kuuluvat myös unta rauhoittavat lakanat. Jokainen meistä hikoilee noin litran verran yössä. SteadyBody-lakanat siirtävät kosteutta pois iholta, joten ne tekevät nukkumisesta kuivempaa ja näin ollen miellyttävämpää. StedyBody-tuotteet ovat helpottaneet myös monen yöhikoilusta kärsivän oireita. ”Toisille yöhikoilusta kärsiville näistä tuotteista on ollut suuri apu”, Koivisto kertoo.

Hän huomauttaa SteadyBody-tuotteiden olevan oivallisia paitsi kotona myös mökillä, jonka lämmittäminen oikeaan lämpötilaan saattaa viedä runsaasti aikaa. Koivisto itse on huomannut tuotteiden toimivuuden asuntoautoillessaan ympärivuotisesti. ”Kyllä nämä ovat tosi hyviä tuotteita juuri silloin, kun joudutaan nukkumaan vähän kosteissa olosuhteissa ja odottelemaan, että lämpötila tasaantuu sopivaksi.”

SteadyBody-vuodetekstiileissä on lisäksi ihmisen sähkökenttää tasaavaa hiilikuitua. Sähkökentän tasaus rauhoittaa unta entisestään ja helpottaa esimerkiksi lihasten sätkimisestä kärsivien oireita. Vuodevaatteet ovat tarjonneet helpotusta myös monenlaisten sairauksien oireisiin. Esimerkiksi unettomuudesta, levottomista jaloista, epilepsiasta, MS-taudista ja Parkinsonin taudista kärsivät ovat onnistuneet rauhoittamaan untaan StedyBody-vuodetekstiilien avulla. ”Positiivista palautetta on tullut paljon, ja se on tärkeää, sillä meidän tehtävämme on auttaa ihmisiä nukkumaan hyvin”, Koivisto kiteyttää.

Lähteet:

Tutkimus: Yöllinen heräily syö sympatiaa ja laskee mielialaa (HS.fi)

Tutkimus: Yöheräilystä kärsii joka kolmas (HS.fi)

Ota kantaa

Kärsitkö sinä yöheräilystä?

Kyllä 91% Ei 9%
Ääniä yhteensä 15034
MAINOS
Lue myös:

MAINOS