MAINOS

MAINOS

Suomalaiset nukkuvat homeisilla tyynyillä – seurauksena yllättäviä terveysongelmia

Julkaistu:

ILMOITUS Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat laiskoja pesemään ja uusimaan tyynyjään. Vanha ja likainen tyyny voi olla vuoteen salakavala homepesä, joka aiheuttaa muun muassa silmä- ja korvatulehduksia sekä iho-ongelmia.
Vanha ja pesemätön tyyny kerää vuodessa kilon verran rasvaa, likaa, hikeä ja jopa hometta.

Joka neljäs suomalainen kertoo tuoreimmassa Unikulman teettämässä tutkimuksessa, ettei ole pessyt tyynyään koskaan. Viidennes vastaajista kertoo käyneensä tyynykaupassa suositusten mukaisesti viimeksi kaksi vuotta sitten. Nuoret ovat tutkimuksen mukaan kaikkein laiskimpia huoltamaan tyynyjään.
Unikulma on kartoittanut suomalaisten tyynyjen kuntoa jo usean vuoden ajan, eivätkä tulokset ole parantuneet.

– Osasyynä saattaa olla se, etteivät kaikki edes tiedä, että tyynyä pitää pestä, Unikulman ergonomiasuunnittelija Vesa Tuominen huokaa.

Likaisesta tyynystä aiheutuu terveysongelmia

Tyynyn kunto kannattaa tarkistaa, jos kärsii epäpuhtaasta ihosta ja tukkoisesta nenästä aamuisin. Pesemättömästä ja vanhasta tyynystä löytyvät Unikulman mukaan samat homekannat kuin kosteusvaurioituneesta kylpyhuoneesta.

– Tämä on valtava terveysriski. Iho vanhenee, kuivuu ja tulee finnejä. Homeinen tyyny voi aiheuttaa silmien rähmimistä sekä tulehduksia korviin, silmiin ja poskionteloihin, Tuominen listaa.

ILMOITUS
MAINOS
Lue myös:

MAINOS