Uuno

Ulkomaat

Valikko

Viiltäjä-Jackin jäljillä - IS tapasi maailman kuuluisimman murhamysteerin ratkaisijan

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomien Tomi Auremaa ja Pete Aarre-Ahtio kulkivat Lontoon syrjäkujilla maailman kuuluisimman sarjamurhaajan jälkiä. Samalla he tapasivat suomalaistutkija Jari Louhelaisen, jonka uskotaan ratkaisseen 126 vuotta vanhan murhamysteerin.
Ostaisiko joku minut edes tänään?

46-vuotiaalla Catherine Eddowesilla ei ollut vaihtoehtoja. Elämä oli ottanut paljon enemmän kuin antanut. Ei työtä, ei kotia, ei enää edes välejä omaan jälkikasvuun.

Wolverhamptonissa syntynyt kolmen lapsen äiti joi itsensä humalaan 29. syyskuuta 1888. Lontoon Whitechapelin kaupunginosassa oli jopa normaaliakin kovempi tuuli.

Ulkona kaduilla oli illalla monia muitakin, jotka jakoivat Eddowesin kohtalon. Itä-Lontoon kapeilla kujilla ja nuhjuisissa puistoissa eleli 1880-luvun lopussa arviolta 15000 koditonta. Suuri osa oli muualta muuttaneita.

He olivat tulleet Lontooseen hakemaan elämälleen uutta, parempaa huomista. Niin Eddoweskin. Ei sitä löytynyt. Alkoholi oli ainut keino paeta karua todellisuutta, ja rahat viinaan Eddowes ansaitsi maailman vanhimmalla tavalla.

Lastensa isästä eronneella Eddowesilla oli miesystävä, yhtä köyhä kuin Catherinekin. Hän tiesi, miksi morsian lähti aina iltaisin.

Hän myös varoitteli Catherineaan. Lehdistössä oli ollut viime viikkojen aikana hurjia juttuja Whitechapelin kaduilla liikkuvasta murhaajasta, joka vaani prostituoituja.

Catherine lupasi olla varovainen.

Hän lähti. Viinaa täytyi saada taas aamulla - ja syödäkin piti. Oli pakko lähteä ja toivoa, että joku pyytäisi mukaansa.

Karmea löytö

Joseph Lawende oli kahden ystävänsä kanssa liikkeellä samana iltana. Vuorokausi oli vaihtunut jo sunnuntain puolelle, kun Lawende kiinnitti huomionsa mieheen ja naiseen vain noin 50 metrin päässä Mitren aukiosta. Miehellä oli kaulassaan huivi ja hän oli iältään noin 30-vuotias.

Kello oli 1.35.

Yhdeksän minuutin päästä Catherine Eddowesin ruumis löytyi aukiolta. Kaula oli leikattu ja alavatsa viilletty auki. Monet sisäelimet puuttuivat, huomasi paikalle saapunut poliisi.

Vajaa tunti aikaisemmin poliisi oli löytänyt pienen matkan päästä ruotsalaissyntyisen Elizabeth Striden ruumiin, jossa oli siinäkin tuttu tuntomerkki: selvästi rajattu pitkä viilto.

Viiltäjä-Jack oli iskenyt taas.Viimeinen todistuskappale

John Mooren yliopiston kolmannessa kerroksessa sijaitsevan työhuoneen ovea koputettiin syyskuussa 2011. Tutkijatohtori Jari Louhelainen osasi odottaa vierailijaa, tapaaminen oli sovittu etukäteen sähköpostilla. Tarkkoja yksityiskohtia mystisen liikemiehen motiiveista saapua suomalaisen huippututkijan työpaikalle Louhelainen ei etukäteen tiennyt.

Russel Edwards avasi oven ja astui sisään. Hän piti tiukasti kiinni ruskeasta salkustaan.

- Hän alkoi hyvin pian kertoa tarkemmin saapumisensa syitä. Puhe kääntyi kohta Viiltäjä-Jackin tapaukseen. Tiesin toki nimen, mutta olin tuolloin varmasti ainoa koko Britanniassa, joka ei tuntenut yksityiskohtia, biokemiasta 80-luvulla Ruotsissa tohtoriksi väitellyt Louhelainen naurahtaa pienessä tutkimushuoneessaan Liverpoolissa.

Nopeasti Louhelainen oppi. Hän katsoi ja kuunteli, kun Edwards esitteli salkkunsa sisältöä, yli metrin mittaista huivia.

Huivi oli maallikon silmin katsottuna kuin mikä tahansa nukkainen riepu, jollaisen voi löytää isovanhempien ullakoilta tai vaatekomeroista. Siltä se näytti.

Vuosituhannen alusta saakka Viiltäjä-Jackin mysteeriä tutkineelle, kiinteistöbisneksellä omaisuuden luoneelle Edwardsille huivi oli kuitenkin paljon, paljon enemmän.

- Russel sanoi, että tämä on viimeinen jäljellä oleva aito todistuskappale Viiltäjä-Jackin tapauksesta.

- Huivi oli hankittu huutokaupasta, mutta tarkkaa ostosummaa hän ei ole minulle paljastanut. Kuusinumeroisesta on kuitenkin puhuttu, Louhelainen muistelee.

"Jos joku voi tämän ratkaista, niin Jari"


Mutta miksi tuo tuntematon liikemies oli tullut juuri Louhelaisen luo? Mitä hän tarkalleen ottaen halusi Louhelaisen tekevän? Ja mikä sai suomalaistutkijan innostumaan?

Kahden tytön isällä on maailmalla varsin positiivinen, kovan ammattimiehen maine. Jari Louhelainen katselee pitkään huoneessaan olevaa pientä lasikaappia ja kääntää sitten silmänsä suoraan kohti kysyjää.
- Hän osasi kai sitten vetää oikeista naruista.

- Russel oli tavoittanut entisen väitöskirjaohjattavani, joka oli suositellut minua. Hän oli todennut Russelille, että jos joku tässä maailmassa voi tämän ratkaista, niin Jari. Niin Russel asian minulle tarjoili, Louhelainen hymyilee.

Katseesta huokuu ylpeys ulkopuolisten arvostuksesta, mutta ylimielisyyttä ei ole pätkääkään.

- Minun haluttiin selvittävän, voisiko tuosta huivista löytyä dna:ta. joka voisi todistaa tekijän, Louhelainen kertoo.

Se ei ollut ihan pieni pyyntö.

Huivista on liikkunut 126 vuoden aikana monta tarinaa. Lontoolaisen, vapaavuorossa olleen poliisin Amos Simpsonin uskotaan ottaneen sen Catherine Eddowesin murhapaikalta ennen tutkijoiden saapumista.

Eri lähteiden mukaan hän olisi vienyt sen kotiin vaimolleen, joka oli ompelija. Vaimo ei huolinut veristä huivia mihinkään käyttöön vaan laittoi sen pois silmistään, kaappiin laatikon pohjalle. Se kulki Simpsonin suvun mukana ikään kuin "perintökalleutena", kunnes päätyi lopulta huutokauppaan 2007.

- Russel on selvittänyt myyjien motiivin luopua huivista. Jonkun suvun jäsenistä piti päästä hoitokotiin, ja siihen tarvittiin rahaa, Jari Louhelainen kertoo.

Miksi poliisi ei toimittanut huivia tutkijoille vaan vei sen kotiinsa? Mikä oli hänen motiivinsa?

Ja ennen kaikkea: kenelle huivi kuului?


Murtunut mieli

Puolalaiseen juutalaisperheeseen syntyi iltatähti 1860-luvun puolivälissä. Perhe oli köyhä, ja isän julmuus sairaine seksuaalisine taipumuksineen leimasi nuoren Aaron-pojan lapsuutta.

Juutalaisvastaisuus nousi Puolan ja Venäjän rajalla pintaan pian sen jälkeen, kun Venäjän tsaari Aleksanteri II salamurhattiin maaliskuussa 1881. Juutalaisten asuntoja poltettiin, sotilaat murhasivat niin naisia kuin lapsiakin. Brutaalit teloitukset ja silpomiset olivat jokapäiväisiä.

Aaron Kosminski näki läheltä paljon, paljon pahaa.

Piti paeta. Kosminski saapui äitinsä kanssa Lontooseen 1882. Rahaa ei ollut, kaikki piti aloittaa alusta. Kosminski yritti ansaita elantoa itselleen ja äidilleen tekemällä töitä parturina Whitechapelissa, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Vuodet Puolassa olivat murtaneet hänen mielensä. Kosminski sairasti väkivaltaista skitsofreniaa ja hänen kerrotaan kohdistaneen vihansa erityisesti naisiin.

Edwardsin hallussa oleva saali on Louhelaisen mukaan puhdasta silkkiä. Viiltäjä-Jackin tapausten tutkinnan yhteydessä on usein arveltu, että huivi olisi kuulunut Eddowesille.

Tuon teorian Edwards kuitenkin kumoaa uutuuskirjassaan Naming Jack the Ripper.

- Russel perusteli minulle, miksi hän uskoi, että huivin oli jättänyt murhapaikalle surmaaja. Ei se ollut Eddowesin - ei hänellä olisi ollut varaa siihen, Louhelainen selostaa.

Eli tuntemattomana yli 120 vuotta ollut Viiltäjä-Jack olisi siis pitänyt käsissään tuota kangasta?

- Siitä Russelilla oli vahvat uskomuksensa, ja siitä lähdimme eteenpäin.

Liikemies kertoi heti aluksi yhden nimen, jonka kautta asiassa voisi päästä kohti ratkaisua. Tuo mies oli ollut yksi poliisin pääepäillyistä pitkään.

Nimi oli mainittu useissa muistioissa, mutta pitäviä, aukottomia todisteita ei ollut. Häntä varjostettiin, mutta joko poliisi oli väärän tekijän jäljillä tai sitten mies onnistui välttämään ansan.

Mies oli suljettu mielisairaalaan 1891, kolme vuotta ensimmäisten murhien jälkeen. Hän kuoli siellä 54-vuotiaana 1919. Ruumis haudattiin Lontoon East Hamin juutalaiselle hautausmaalle.

Koruttomassa muistomerkissä lukee Aaron Kosminskin nimi.


DNA täsmäsi

- Nuhruinen liina oli levitetty tuolle pöydälle.

Jari Louhelainen kulkee pitkin laboratoriohuonetta ja näyttää kädellään paikkaa, jossa hän tutki ainutlaatuista todistuskappaletta.

Russel Edwards vahti koko ajan vieressä. Kun tutkimustuokio oli ohi ja näytteet saatu, liikemies kääri huivin ja otti sen mukaansa.
- Hän pelkää, että joku varastaa sen. Hän on hyvin, hyvin tarkka, Jari Louhelainen kuvailee.

Toistasataa vuotta vanha liina on ollut kaiken järjellisen logiikan mukaan ennen Edwardsia todella monissa käsissä. Se ei tietysti hankaloitti Louhelaisen työtä.

Suomalaistutkija kuitenkin tiesi, mitä etsiä. Ja hän löysi etsimänsä, pääsi kiinni dna:han, jonka luokitteli hyvin vanhaksi. Ammattimiehen silmä näki mikroskoopin kautta, että tutkimustyö nitkahti ison askeleen eteenpäin.

- Löydöksellä ei olisi ollut kuitenkaan mitään virkaa, jos ei olisi, mihin verrata. Kerroin tästä Russelille, joka alkoi pohtia asiaa.

- Sanoin, että nyt pitäisi löytää Eddowesin sukulainen mieluiten äidin puolelta.

Eikä sekään toisi välttämättä läpimurtoa. Tutkimus voisi jumiutua yhteen sanaan: sukulaisen "eihin".

- Sattumillakin on tässä paikkansa. Russel soitti minulle pari viikkoa löydöksen jälkeen, että televisiossa joku nainen kertoo olevansa Eddowesin jälkeläisiä äidin puolelta.

Edwards tavoitti naisen, ja tämä suostui antamaan näytteen.
- Se täsmäsi huivin dna:han, Jari Louhelainen kertoo.

Onnistuminen antoi tyydytyksen, mutta työ oli kesken. Nyt oli todiste, että huivi oli todella ollut julmasti murhatun Eddowesin kanssa kontaktissa, eikä ollut mikä tahansa kankaanpalanen.

Mutta entä murhaaja? Löytyisikö huivista mitään sellaista, että mahdollinen tekijäkin saataisiin uuden tekniikan avulla sidotuksi verityöhön?

Aikaa kului. Jari Louhelainen tunsi paineita. Hän myöntää suoraan, että pelkäsi.

- Oli sellaisia merkkejä, että mitä jos työni varastetaan, hän sanoo, mutta ei halua puhua asiasta julkisuudessa enempää.

Välillä tuli myös isoja vastoinkäymisiä. Yksi erä näytteitä tuhoutui, kun joku oli heittänyt pakastimeen säilötyt putkilot siivouksen yhteydessä epähuomiossa roskiin.

- Se sai Russelin pois tolaltaan. Tuli aika painokelvotonta tekstiä, Louhelainen kuvailee.

- Toisaalta se laittoi yrittämään entistä kovempaa. Tuli itsellenikin tarve näyttää.

Louhelainen mietti - ja päätti ottaa käyttöön lasermikroskoopin. Tuon tekniikan käyttäminen oli kaikkea muuta kuin tavallista tällaisessa tutkimuksessa - mutta se toimi! Louhelainen löysi huivista siemennestettä, jonka analysointiin hän sai apua tutkijakollegaltaan David Milleriltä.

- Löysin genomista dna:ta. Silloin tiesin, että jos löydämme jostain sille vertailu-dna:n, niin meillä on taivas avoinna.

Genomisen dna:n avulla on suurempi todennäköisyys pystyä tieteellisesti osoittamaan saavutettu lopputulos kuin
mitokondriaalisella dna:lla.


"Enemmän kuin sattuma"

Keskellä yötä Louhelainen soitti Edwardsille. Se ei ollut ainoa puhelu kaksikon välillä sinä yönä. Myös tekstiviestejä vaihdettiin. Nyt oltiin todella lähellä, mutta edessä oli iso ongelma.

Russel kävi keskusteluja juutalaisen seurakunnan kanssa siitä, voisimmeko nostattaa Kosminskin jäänteet ylös haudasta.
- Arvaatko, miten kävi? Jari Louhelainen kysyy ja katsoo taas terävästi silmiin.

Tässä vaiheessa on helppo arvata.
- Aivan, lupaa ei tullut.

Louhelaisella oli kuitenkin sitkeä kumppani, joka kaivoi sukututkijoiden avulla tietoonsa Kosminskin jälkeläisen. Dna saatiin, mutta vasta pitkällisen taivuttelun jälkeen. Sukulaisen henkilöllisyys on tarkoin varjeltu salaisuus.

- Hänelle annettiin koodinimi M - tai siis Russel antoi, Louhelainen virnistää.

Kyllä, se on kopioitu suoraan maailman kuuluisimman fiktiivisen brittiagentin työpaikalta.
- Hänellä oli tässä oma intressinsä, loppujen lopuksi, Louhelainen raottaa lopulta monimielisesti M:n motiivia luovuttaa dna:nsa tutkimuskäyttöön.

Niin, siis murhaajasta? Kyllä ja ei. Russel Edwardsin kanta on selvä: Kosminski on Viiltäjä-Jack, hän murhasi Catherine Eddowesin ja useita muitakin Whitechapelissa liikkuneita naisia 1800-luvun lopussa. Hän kertoo siitä tarkemmin Isossa-Britanniassa tällä viikolla ilmestyneessä kirjassaan.

Jari Louhelaisen lähestymistapa on akateemisempi.
- Tässä on hyvin vahvat indikaatiot siihen, että kyse on oikeasta henkilöstä. Tämä on enemmän kuin sattuma.

Louhelaisen saavutus nousi esiin brittimediassa viime viikonloppuna, ja pian tieto levisi maailmalle. Tuli mainetta ja kunniaa, mutta myös kritiikkiä. Tutkimustulosta pidettiin markkinointikikkana, joka pönkittää Edwardsin uutuuskirjan myyntiä.

Asiantuntijat myös kyseenalaistivat, että noin vanhasta kankaasta olisi mahdollista kaivaa luotettavalla tavalla dna:ta.

- On hyvin tavallista, että 500-700 vuotta vanhoista tutkimuskohteista löydetään dna:ta. Se on vaativaa työtä, mutta onnistuminen ei ole tavatonta. Jos ei työskentele alalla, niin tuollainen kritiikki ei ole tavatonta, Louhelainen hymähtää.

Yksi kriitikoista on ollut ruotsalainen Viiltäjä-Jackin tapaukseen perehtynyt toimittaja Christer Holmgren, joka pitää Edwardsin kirjassa esitettyä teoriaa huijauksena.
- Voisi kuvitella, että noin vanhassa kankaassa on useita dna-jälkiä , Holmgren totesi Sydsvenskan-lehden haastattelussa.

Niin siinä Louhelaisen mukaan olikin, mutta miksi sieltä sitten löytyi juuri sellaisia, joka osuivat yksiin niin Kosminskin kuin Eddowesin sukulaisten kanssa?


Ei penniäkään tutkijalle

37 Jack the Ripper-kiertokävelylle osallistunutta kuuntelee hiljaa, kun opas Philip Hutchinson seisoo Mitren aukion penkillä ja kertoo tarinoita Catherine Eddowesin elämästä ja viimeisistä hetkistä. Hän ei usko, että mysteeri olisi ratkennut. Epäloogisuuksia on Hutchinson mielestä ihan liian paljon.

- Toisaalta, en ole lukenut vielä kirjaa. Mitä olen Edwardsin haastatteluita aiemmin silmäillyt, niin kyllä hän on kotiläksynsä tehnyt. Silti hänellä on tässä oma intressinsä, opaskin viittaa kirjaan ja mahdollisesti tulevaan elokuvaprojektiin.

Mikä oli sitten Jari Louhelaisen intressi? Lupasiko Edwards hänelle hulppean bonuksen ja provisiot kirjanmyynnistä, jos tapaus Louhelaisen avulla ratkeaisi?

Ei, ei tosiaan.

- Ehkä se on osoitus huonosta bisnesajattelustani. Olen tutkija, ja raha on viimeinen asia, joka toimintaani ohjaa.

Silti asia kaivelee Jari Louhelaista vähän, kyllä hän sen myöntää.
- Kun Amazonista seurasin, miten kirja alkoi myydä, niin kävihän siinä monia asioita mielessä. Nyt kukaan ei voi kuitenkaan sanoa, että minulla olisi ollut tässä taustalla taloudellinen motiivi. Kukaan ei maksanut minulle, että saisin aikaan tietynlaisen tuloksen. Tein työtäni ja...

Haastattelu keskeytyy pariksi sekunniksi, kun kaksi opiskelijaa avaa laboratorion oven. He kääntyvät kuitenkin takaisin käytävälle.

- Haastatteluita on tosiaan ollut, ja mielenkiinto on ollut valtaisaa. Tutkijapiireissä tällaista juttua arvostetaan, vaikka netin keskustelupalstoilla on kaikenlaista kritiikkiä.

- Siihen Russelin kirjaankin koitin saada kaikenlaisia pieniä lisäyksiä, mutta ei niitä oikein sinne haluttu. Minulle sanottiin, että tiede on niin vaikeaa, ei sitä tavallinen lukija ymmärrä.

Louhelaisen taakse on pinottu kymmenittäin ruskeita pahvilaatikoita. Niiden sisällä on vanhoista haudoista löydettyjä, satoja vuosia vanhoja ihmisten luita.
- Työ jatkuu, Louhelainen sanoo.

Niin jatkuu, mutta ei samalla tavalla kuin ennen, sen suomalaistutkija on viikon aikana huomannut.

- Ensimmäisen nimikirjoituksenkin raapustin, kun joku pyysi, Jari Louhelainen naurahtaa.

- Rautatieasemalla kirjoitin jonkun nenäliinaan! Sellaista pyöritystä tämä on ollut.City of London -hautausmaan perimmäisessä nurkassa on ruusutarha. Osa kukkien terälehdistä on lakastunut muistomerkkien päälle. Nimiä ja numeroita, syntymäaikoja ja kuolinpäiviä vieri vieressä, pieniin kyltteihin kaiverrettuna.

Hiekkatien reunaan, nurmialueen kupeeseen, on valettu betonivaippa. Keskelle on upotettu ympyränmuotoinen kivi, joka erottuu selvästi muista laatoista.

Joku on jättänyt laatan päälle kukkasia ja kirjoittanut kortinkin. Teksti on jo haalistunut, sanoista saa hyvin heikosti selvää.

Catherine Eddowesin nimi ja kohtalo ovat taas ajankohtaisia. 126 vuotta sitten, syyskuussa 1888, hänen vaikeasta elämästään kiinnostuneita oli paljon vähemmän.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Pizzeria tuhoutui tulipalossa Espoossa – epäillään tahallaan sytytetyksi

  2. 2

   Räikkönen syytti Bottasta kolarista – ”Hän jarrutti liian aikaisin, taas kerran”

  3. 3

   Maria Nordin muistelee lapsuuttaan varakkaan isänsä luona – vietti uskomatonta luksuselämää: Iltapala viiden tarjoilijan voimin

  4. 4

   Onko sinullakin viinanaama? Vertaa tätä kuvaa peilikuvaasi

  5. 5

   Norwegian perui lennot: Suomalaisporukka yhä jumissa Kroatiassa – ”Lensimme hotellista pihalle kuin rukkaset”

  6. 6

   Soini haukkuu arvostelijoitaan tylyin sanoin ”kenokauloiksi” – Halla-aho kuittaa: ”Terapoi itseään”

  7. 7

   Kahden lapsen äiti Henna Peltonen voitti bikini fitnessin EM-kultaa – julkkiskaunotar piukassa kisakunnossa

  8. 8

   Juhannuksen vietto vaatinut ainakin seitsemän kuolonuhria – veneily humalassa päättyi murheellisesti

  9. 9

   Surmattua nuorta naista muisteltiin kynttilähartaudessa Tammisaaressa – ”Kaikki tietävät, keistä on kyse”

  10. 10

   Junat myöhässä jopa puolitoista tuntia – aikataulut pettivät Helsingissä, Oulussa, Turussa...

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaisseurueen kotimatka Kroatiasta tyssäsi, kun kännykkään kilahti viesti – ”Loput 120 seisoivat kentällä tumput suorina ja ihmettelivät”

  2. 2

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  3. 3

   Uskomaton F1-kisa! Kaoottinen Azerbaidzhanin GP huipentui maalisuoralla – IS seurasi

  4. 4

   Lauri Markkasen pelinumero suututti NBA-seuran fanit – ”Kaikki Chicagossa tulevat vihaamaan sinua ennen kuin astut kentälle”

  5. 5

   Uskomaton video leviää: mallikaunottaren alaston base-hyppy kuohuttaa – edes opettaja ei ole uskoa silmiään

  6. 6

   CNN selvitti: Näin Pohjois-Korean johtaja rahoittaa luksuselämänsä

  7. 7

   Testaa, osaatko raha-asiat – 11 kysymystä kertoo, oletko parempi kuin muut suomalaiset

  8. 8

   Vanhemmat väittävät elävänsä universumin energialla – äiti ei syönyt edes raskaana ollessaan: ”Ravitsin poikaani rakkaudellani”

  9. 9

   Poikkeustilanne AirAsian lennolla sai matkustajat puhkeamaan itkuun – kone alkoi täristä yläilmoissa kuin kuivausrumpu

  10. 10

   Räikkönen raivostui Bottakselle: ”Ei v***u voi taas olla sama jätkä!”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu

  2. 2

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  3. 3

   Lentoemännän yksinkertainen vessakikka toimii yhtä varmasti myös kotona

  4. 4

   Yksi tehtävä juhannusaatolta herätti kysymyksiä Hämeen poliisissa: ”Mitä ihmettä ihmisten mielessä liikkuu”

  5. 5

   Kasperi Kapanen toi kanadalaisrakkaansa Suomeen – 18-vuotias Annika käänsi katseita Kuopion rannoilla pepun paljastavissa bikineissä

  6. 6

   Martina Aitolehden kipujen syy selvisi: Lääkäriltä tyly tuomio – ”Kyyneleethän siinä pääsi”

  7. 7

   Entinen miljonääri luopui kaikesta ja muutti hökkeliin autiolle saarelle – 20 vuotta eikä ole katunut päivääkään

  8. 8

   Kotihälytyskeikalla odotti näky, joka riipaisi jopa vanhan sosiaalityöntekijän sydäntä – viranomaiset vetoavat juhannusjuhlijoihin

  9. 9

   Kris Jennerin paljastavasta salikuvasta löytyi nolo moka: kuvanmuokkaus meni pahasti pieleen – jopa fanit kritisoivat: ”Surullista!”

  10. 10

   Suomalaisseurueen kotimatka Kroatiasta tyssäsi, kun kännykkään kilahti viesti – ”Loput 120 seisoivat kentällä tumput suorina ja ihmettelivät”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Pizzeria tuhoutui tulipalossa Espoossa – epäillään tahallaan sytytetyksi

  2. 2

   Räikkönen syytti Bottasta kolarista – ”Hän jarrutti liian aikaisin, taas kerran”

  3. 3

   Maria Nordin muistelee lapsuuttaan varakkaan isänsä luona – vietti uskomatonta luksuselämää: Iltapala viiden tarjoilijan voimin

  4. 4

   Onko sinullakin viinanaama? Vertaa tätä kuvaa peilikuvaasi

  5. 5

   Norwegian perui lennot: Suomalaisporukka yhä jumissa Kroatiassa – ”Lensimme hotellista pihalle kuin rukkaset”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaisseurueen kotimatka Kroatiasta tyssäsi, kun kännykkään kilahti viesti – ”Loput 120 seisoivat kentällä tumput suorina ja ihmettelivät”

  2. 2

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  3. 3

   Uskomaton F1-kisa! Kaoottinen Azerbaidzhanin GP huipentui maalisuoralla – IS seurasi

  4. 4

   Lauri Markkasen pelinumero suututti NBA-seuran fanit – ”Kaikki Chicagossa tulevat vihaamaan sinua ennen kuin astut kentälle”

  5. 5

   Uskomaton video leviää: mallikaunottaren alaston base-hyppy kuohuttaa – edes opettaja ei ole uskoa silmiään

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kesäyö innosti pariskunnan niin villiin seksiin, ettei tuhoilta vältytty – leirintäalueen johtaja kertoo näkymästä, joka ei unohdu

  2. 2

   Naisen alastoman ruumiin vierestä löytyi kastikekauha, jonka hirvittävä tarkoitus selvisi pian poliisille – missä ovat heidän murhaajansa?

  3. 3

   Lentoemännän yksinkertainen vessakikka toimii yhtä varmasti myös kotona

  4. 4

   Yksi tehtävä juhannusaatolta herätti kysymyksiä Hämeen poliisissa: ”Mitä ihmettä ihmisten mielessä liikkuu”

  5. 5

   Kasperi Kapanen toi kanadalaisrakkaansa Suomeen – 18-vuotias Annika käänsi katseita Kuopion rannoilla pepun paljastavissa bikineissä

  6. Näytä lisää